Türkiye 2007: TRT’nin Adayı Kenan Doğulu

Türkiye 2007 için öne sürülen isimlere bir yenisi daha eklendi! Cengiz Semercioğlu, TRT ve Kenan Doğulu’nun 2007 için görüşmelere başladığını, TRT’nin Doğulu’yu ikna etmek için ciddi çaba sarf ettigini açıkladı.

Semercioğlu’nun Kelebek Gazetesi’nde bugün yayınlanan yazısını, okuyucularımıza aynen iletiyoruz:

TRT’nin Eurovision adayı Kenan Doğulu
 

TRT, bu yıl Eurovision’da Türkiye’yi Kenan Doğulu’nun temsil etmesini istiyor. Kenan Doğulu ise kararsız. TRT’nin, genç şarkıcıyı ikna etmek için ciddi bir baskı kurduğunu da öğrendim. Doğulu’ya, “Bu milli bir dava” diye pres yapan TRT’nin elinde bir kozu da var.

2007’de Helsinki’de yapılacak Eurovision yarışmasında Türkiye’yi temsil edecek aday hálá belirlenmiş değil.Rock gruplarından kadın solistlere kadar havada çeşitli isimler uçuşuyor.Bu isimlerden birini, Zerrin Özer’i de ben otaya atmıştım daha önce…TRT kulislerinde yapılan lobilerden bahsetmiş, Özer’in İngilizce söylemesinin önerildiğini yazmıştım.Lobi çalışmaları sonuç vermezken, yarışmaya 6 aydan az bir süre kala TRT yönetimi isim konusunda netleşmeye başladı. TRT, bu yıl Eurovision’da Türkiye’yi Kenan Doğulu’nun temsil etmesini istiyor.

Kenan Doğulu ise kararsız.

TRT’nin Kenan Doğulu’yu ikna etmek için ciddi baskı kurduğunu da öğrendim.

Doğulu’ya “Bu bir milli dava” diye pres yapan TRT yönetiminin en büyük kozu ise Doğulu’nun yıllar önce TRT Çocuk Korosu’nda yer almasıymış.

TRT bunu ve babası Yurdaer Doğulu’yu koz olarak kullanıp Kenan’a, “Sen de bu kurumdan çıkmış sayılırsın, şimdi borcunu ödeme zamanı” diyormuş.

Kenan Doğulu kadar, kardeşi Ozan Doğulu da kara kara düşünüyor şimdi.

Ozan’ın yakın çevresine, “Ne yapacağız bilmiyorum, kabul etsek bir türlü kabul etmesek bir türlü” dediğini de duydum.

Doğulu kardeşlerin kararı henüz netleşmiş değil ama bana kalırsa TRT en iyi ismi düşünmüş.

Herhangi bir başarısızlığın Doğulu’nun kariyerini olumsuz etkileyeceğini de düşünmüyorum.

Çünkü Doğulu’nun müziği, tek bir yarışmada sınanacak seviyeyi yıllar önce fersah fersah geçti…

Hani belki yaklaşık 8-10 ay sürecek gereksiz tartışmaların içine girmek isteyebilir ki, ona da saygı duymak gerekir.

Doğulu kabul etmezse Hadise’ye ne dersiniz…

Eurovision fanları internet sitelerinde Türkiye’yi Hadise’nin temsil etmesini istiyorlar da…

Haber: Umut Certel

Kaynak: Kelebek (Cengiz Semercioğlu)

Türkiye 2007: TRT’nin Adayı Kenan Doğulu’ için 49 yanıt

  1. Zeki dedi ki:

    Yeni çakkıdı çıkmasa bile şarkı seçim potansiyelini çakkıdıdan yola çıkarak görebiliriz.
    Kenan Doğulu iyi bir seçim bence.. (Haber doğruysa ve Doğulu kabul ederse tabii) 🙂

    Beğen

  2. AYKUT dedi ki:

    ben ce doğru bir isim .katılmasını canı gönülden isterim.bence müzik karekterini olumsun etkilemez.çok iyi bir ingilizce besteyle şansımız yüksek olur.hadi hayırlısı

    Beğen

  3. impassive dedi ki:

    bence süper bi haber :)ama doğruysa tabi! kenan doğulu ii bisiler yapablecek kapasitede..ama hala ben hadisede olur diorm kenan ya da hadise olur ins!

    Beğen

  4. murat dedi ki:

    yanlış anlaşılmasın ama sürekli isimlerin yazılması beni rahatsız ediyor..bir takım isimler öne atılıyor sonrada boş çıkıyor..bırakın bunları artık kim gidecekse belli olacak zaten zamanı gelince..kenan doğuluda gitmeyecek zerrin özerde gitmeyecek mor ötesi falanda gitmeyecek..biri gidecek ama eminim hiç tahmin etmediğimiz biri olacak bu..trt hiçbir zaman önceden adı geçmiş veya geçirilmiş insanları seçmez..biz bu haberleri buralara taşımakla muhtemel isimleri kilitliyoruz bu haberden sonra kenan doğulu olacağı varsada olmaz..emin olun.

    Beğen

  5. FUATDK dedi ki:

    Ben hala TRT’nin resmi açıklamasını bekleme taraftarıyım arkadaşlar sonraki yorumlar çok daha önemli olacak hepiniz dostça kalın..

    Beğen

  6. fatihcivelek dedi ki:

    Kenan Dogulu !?
    – ses var
    – profil iyinin üstü
    – kaliteli ürünlere imza atabilen bir sanatçi
    – .. kabiliyet & yetenek + tecrübe derseniz .. bunlarda var ..

    ==>> ama nasil bir beste / nasil bir sarki ??
    esc platformunda nasil bir sarki ile bizi temsil eder – edebilir??

    Farklilik lazim. Yine belki Sezen Aksu’ya danisilmasi gerekiyor gibime geldi. Gerekgecektir.

    Beğen

  7. mete dedi ki:

    arkadaşlar şunu nası hadise ve kanan doğulunu süper bi düeti daha i olmaz mı bence daha iyi bir tez yani, kenan doğulda i hadise de ama ikisi süper bi seçim olabilir düşünelim bi burdan yetkililere sesleniyorum bu nu düşününnnnn???

    Beğen

  8. özlem dedi ki:

    arkadaşlar kenan doğulu güzel bir seçim ama ben ülkemizin rock alanında başarılı olmul bir sanatçıyla katılmasını isterdim yine de kenan doğuluya ok;) derim an azından gülseren ve sibel tüzünden kat kat iyidir ses war profil war çok içten bence trt kenan doğuluyu napsın yapsın ikna etsin:))

    Beğen

  9. esra dedi ki:

    kenan doğulu yada hadise yada ismi geçen diğerleri ne farkederki kimin gitçeği daha kimin gitçeği açıklanmadı bile nie tartışıonus ki bi açıklansın sonra yaparsınıs yorumunuzu şahsen ben asıl yorumumu saklıorum:D

    Beğen

  10. NiHaN dedi ki:

    Bence kesinlikle MURAT BOZ katılmalı!!! Ses desen var, yakışıklılık desen o da var, Sahneyi doldurma desen o da var. EE ne duruyorsun TRT???
    Teklif etsene, teklif etsene… MURAT BOZ olmalı!!!

    Beğen

  11. rockstar dedi ki:

    Bence herhangi bi rock grubu yapsın örneğin manga özellikle sert sound larla bi şarkı yazıp milleti havaya uçurucak b müzikle bu iş birinciliğe kadar gider ama R&B tarzı olursada bişi diyeem

    Beğen

  12. Laraci dedi ki:

    bence Lara dururken baska sanatcilara halt yemek düser pardon ama öyle! Lara gibi süper performans ve süper sarkici sesli bi kadin varken yani…!
    Eylem diyor ya birisi eylem kendi asinla bi kez kimseyi taklit etmeyeceksiniz anca öyle olur demisti sonra serdar ortacin programminda hem Lara hem Eylem vardi serdar sordu Eyleme hareketlerin Laraninkina animsatiyor diye manyak eee evet öyle com seviyorum ben Larayi cok takip ediyorum diyor öyle dönek insalarin Eurovisionda isi olmaz!

    KI ZATEN ALEM BILIYOR LARA BIR BASKA SESINE PERFORMANSINA HASTAYIM HASTA ÖZENIN VE BOSVERIN VE HATTINIZI BILIN EN BÜYÜK LARA BILMEM BASKA ÖLSEM ISTEMEM LARADAN BASKA!

    Beğen

  13. kübra dedi ki:

    benim en sevdiğim sanatçılar;
    eylem,kenan doğulu,grup hepsi,murat boz………..
    bence saydığım şarkıcılar dünyanın en iyi sanatçısı……………………ve ben bu kişilere bayılıyorum….ayrıca size bir bilgi vereyim eylem’i sevenler dün starda son ütücü de eylem,doğa bekleriz,survivordaki selim,TANYELİ ve saYAMADIĞIM BAZI ÜNLÜLER ÇIKTI….. BEN İZLEDİM SİZDE İZLESEYDİNİZ……………EYLEM ÇOK İYİ DANS ETTİ VE ”AMAN”ŞARKISINI İKİ KERE SÖLEDİ …………SAAT 02:30DA BİTTİ..PROGRAM……………………………………….(L)

    Beğen

  14. Ferhan ve Zafer dedi ki:

    bizce türkçe söylensin çünkü Türkiyeyi TEMSİL EDER.ve senin bütün şarkılarını anlık olaylarını wğideo ie izlemek isterdik okey????????????????

    Beğen

  15. alp dedi ki:

    ama bence kene dogulunu yerini kimse tutamaz o birtanedir trt de iyi secim yapmıs kutlaım kenen abi seni çok seviyorum.

    Beğen

  16. sevdaa dedi ki:

    kenann süperr bii seçimm vallaaa bii kereee şarkılarını istediğindee düşündürerek istediğinde isee dahaa birincii dinlemedee dillerde dolaştırıyor budaa erovisiondaa çokk önemlii bii olayy.. ozaan doğuluyudaa unutmamak lasımm odaa müzik konusundaa kenanaa büyük ilhamlarr vericekk 😀 odaa çokk ii kendi dalındaa neysee fasla mıı usun yasdımm nee 😀 nesee süperr bii seçimm :D:D:D

    Beğen

  17. selma dedi ki:

    ya ne murat bozu kenan doğulun şarkıları bin basar ona bide ingilizce söylenmeli biz oraya öle gidip şarkı söleyip gelmek için deil birinci olmak için gidios türkçe olması şart diil ve kenan doğulu şimdiye kadarki en iyi seçimlerimizden birisi

    Beğen

  18. polis dedi ki:

    ya bu trt falan beni ilgilendirmiyor ama illa yorum yapmam istendin bence kenan falan uygun en doğrusu atiye deniz hele şu son parçası çok manyak olmuş bence atiye deniz olması tavsiye ederim yüzünüz kara çıkmaz emin olun ya aslında türk sanatçılarada güvenmiyorum ama neyse işallah ii kağasite kurarlar

    Beğen

  19. yasemin dedi ki:

    kenen sana hayranım annem senin bas harfi ben sarkısına bayılıyor bense bütünsarkılarına bayılıyorum seni seviyorum gururumuzsunhayranlılkla dinliyorum yakısık lısın biliyormusun

    Beğen

  20. nadya dedi ki:

    atiye deniz bizi eurovision 2007 de dont think ile temsil etseydi %100 1.Olurdu! inşallah birdahaki sefere olur kızın sesi ve dansı olağanüstü!

    Beğen

  21. FARUK KURT dedi ki:

    atiye DENİZ SANA HAYRANIM! TÜRKİYEDEKİ SANATÇILARI CEBİNE KOYUP UZAYA BİLE SESİNİ DUYURACAKSIN ÇOK YAKINDA! TÜM ŞARKILARIN DA AYRI AYRI GÜZEL! BU DÜNYADA CD SİNDEKİ TÜM ŞARKILARI GÜZEL OLAN ENDER SANATÇILARDAN BİRİSİN! TEBRİKLER!!!

    Beğen

  22. NADİYE KAYA dedi ki:

    AtiYe DeNiZ SEN DEĞİL TÜRKİYEDE DÜNYADA 1 NUMARASIN! SÖZ-MÜZİK SENİN,SES SENİN,DANS SENİN! EŞİN YOK SENİN!!! SANA HAYRANIM! DOĞU-BATI SENTEZİ ŞARKILARIN RUHUMU DİNLENDİRİYOR! HUZUR DOLUYOR İÇİM! İYİ Kİ VARSIN! BİNLERCE TEŞEKÜRLER…

    Beğen

  23. ecenur dedi ki:

    merhba bence kenan doğulu iyi bir seçim ama geçen yıl oldıuğu için pek umursamıyoruz şimdi kalbimiz mor ve öteesi ile çarpıyor sana güveniyoruz kenen doğulunuun 4. olması büyük bir kalp kırıklığıydı neyse işim var hadi bay bay sizle mi uğraşacaz by by 😀 🙂

    Beğen

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın