Kenan: ‘Renkli bir şov hazırlayacağız’

kenanTRT’nin  basın toplantısıyla resmi olarak kamuoyuna duyurulan Eurovision temsilcimiz Kenan Doğulu’nun basın toplantısı gazeteci ordusunun akınına uğradı.

TRT Tepebaşı Stüdyosu’nda saat 13’te gerçekleşen ve Gülşah Banda’nın yönettiği toplantıda Kenan Doğulu’yu geçtiğimiz yıl olduğu gibi TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney açıkladı. Bu yıl sanatçıya Türkçe ya da İngilizce konusunda bir şart koşmayacaklarını vurgulayan Güney, dil serbestliğinin altını çizdikten sonra sözü Kenan Doğulu’ya bıraktı. Doğulu, 80’lerden itibaren Eurovision’u yıllardır izlediğini ve takip ettiğini belirterek alınan sonuçlardan ötürü kimi zaman sevinçten kimi zaman da üzüntüden ağladığını da sözlerine ekledi. Teklifi alır almaz dostlarından fikir görüşü aldığını, başta Sezen Aksu olmak üzere herkesin mutlaka bu teklifi değerlendirmesi gerektiğini söylediğini ifade eden sanatçı başarısızlık ihtimalini düşünmek istemediğini belirterek herkesten destek beklediğinin altını çizdi ve bu işin bir ekip işi olduğunu vurguladı.

Gelen bir soru üzerine şovla ilgili renkli ve görsel güzel bir gösteri sunmayı planladığını ifade eden Kenan Doğulu ‘Ekran başındakileri önce görsellikle yakalayıp dikkatlerini çekmeyi, daha sonra da şarkının kendini dinlettirmesini istiyoruz’ diye konuştu. Hazırlayacağı eserin hareketli, slow, mid-tempo ya da rock tınılı bir şarkı mı olacağını henüz bilmediğini söyledi. Beste aşamasında Sezen Aksu, Sertab Erener, Athena ve Fuat Güner’le de görüş alışverişinde bulunduğunu açıklayan sanatçı dil konusundaki bir soruyu da  ‘En kolayı herhalde İngilizce olmasıdır. Ama henüz sözler için çok erken, müziğin önde gittiği ve sözlerden ziyade daha çok bestesiyle hatırlanan bir şarkı olsun istiyorum. İngilizce gibi farklı dillerden de olabilir, içinde kısa ve kolay Türkçe sözcükler de geçebilir. Şu anda sözlerden çok şarkıya odaklandım.’ diye yanıtladı. 

TRT yetkilileri Kenan Doğulu’nun en geç Şubat ayına kadar Eurovision komitesine 3 beste teslim edeceğini ancak içlerinden hangisinin Helsinki’ye gideceğine seçici kurulun mu yoksa halkın mı karar vereceğinin henüz belli olmadığını söyledi.

Haber: Olcay Tanberken
Kaynak: www.onikipuan.com

Kenan: ‘Renkli bir şov hazırlayacağız’’ için 28 yanıt

  1. impassive dedi ki:

    ya hareketli bi şarkı olmalı tabiiki evet müziği akılda kaln cok iyi şovla süslenmiş bişey olmalı kenana güveniyoruz!!

    Beğen

  2. hakan dedi ki:

    EVET : KENAN
    EVET : KENAN’A BAŞARILAR DİLİYORUM
    VE ONDAN MÜKEMMEL BİR ŞOV BEKLİYORUM HADİ KENAN BİZİ YÜCELT BİZİ ÇOŞTUR ( ŞARKIN İNGİLİZCE OLSUN lütfen……. )

    Beğen

  3. Ripley dedi ki:

    Vatan gazetesinden eurovision haberi:

    Eurovision Şarkı Yarışması’nda Türkiye’yi kimin temsil edeceğini TRT dün basın toplantısıyla açıklayacaktı. Ancak ünlü müzik adamı Ahmet Ertegün’ün cenaze töreni nedeniyle toplantı iptal edildi. Fakat TRT kulislerinde konuşulanlara göre yarışmada Türkiye’yi Kenan Doğulu’nun temsil etmesi kesinleşti. Doğulu’nun “Tek isteğim şarkının İngilizce olması” şartına TRT yöneticileri “Evet” deyince taraflar karşılıklı olarak anlaşmaya vardı.Müzik çevreleri ne dedi?

    Garo Mafyan: Doğru bir karar
    TRT’nin kararı çok doğru. Kenan, müzisyen bir çocuk. En güzel tercihi yapmışlar. Şarkısını İngilizce söylemesi güzel olur. Güzel şarkı, güzel sözler, güzel bir klip Sertab Erener gibi birincilik kazandırabilir.

    Atilla Özdemiroğlu:

    Üstesinden gelir
    Gayet olumlu bir karar. Kenan her zaman başarılı işlere imza atıyor. Bunun da üstesinden geleceğine eminim. Eurovision finallerinde İngilizce her zaman daha şanslı olabiliyor.

    Işın Karaca:

    İyi bir seçim yaptılar
    TRT geçen yıl bana teklif etmişti ve Türkçe şarkı şartını koydu. İngilizce bir şarkıyı seslendirmeyi tercih ederim dedim ve katılmak istemediğimi belirttim. İngilizce olması doğru bir karar.

    Beğen

  4. Ripley dedi ki:

    Ve nihayet, aylardır kim gidecek spekülesyonları son erdi,ve bence TRT çok doğru bir karar verdi.Doğal olarak herkesin gönlünden geçen isimler farklı olabilir.Bu aşamadan sonra artık verilen kararın başarıya ulaşmasına yönelik yorumlar yapmak zorundayız…..

    Haydi Kenan…..haydi Türkiye…..

    Beğen

  5. aksizi/tarik dedi ki:

    ünlü bir sanatcı ısın ıcınde oldumu hersene sordukalrında işin ustesınden gelırler dıyorlar ama benım hıc umudum yok:'( bilmıyorum kenandan bi kere bir ingilizce sarkı dınleseydım belkı bıraz umudum olurdu yapcagı showa ıns kendıde katılır sadece sarkı solemez

    Beğen

  6. Ripley dedi ki:

    TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, TRT’nin bu yıl dil konusunda belirleyici olmadığını söyleyerek, Doğulu’nun dil konusda serbest olacağını söyledi.

    TRT Genel Müdür Vekili Ali Güney, 10-12 Mayıs 2007 tarihlerinde Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de yapılacak yarışma için Doğulu’nun TRT’ye 3 eser sunacağını, yarışmada seslendirilecek şarkının eserler arasından belirleneceğini, TRT’nin bu yıl dil konusunda belirleyici olmadığını söyleyerek, Doğulu’nun dil konusda serbest olacağını söyledi.
    Basından bir yorum daha;

    Dil seçimi konusunda Doğulu, üzerinde çalıştıkları şarkıların henüz söz aşamasına gelmediklerini, hangisi kulağa daha hoş gelirse o konuda çalışacağını ve fazla lisana gerek olmayan daha melodik, dünyanın anlayabileceği tarzda sözlerden oluşan bir şarkı düşündüğünü anlattı.

    Şarkıda, yabancılara öğretilebilecek bir kaç kolay Türkçe kelimenin de bulunmasını istediğini kaydeden Doğulu, bunların henüz netleşmediğini söyledi.

    Doğulu, yarışma için önce görselliği yakalayıp, sonra şarkıyı sevdirecek yönde bir planın var olduğunu belirtt
    Doğulu, “Sezen Aksu’dan destek alacak mısınız?” sorusu üzerine de teklif aldığında Sezen Aksu’yu arayıp konuyu açtığını belirterek, Aksu’nun “Tam zamanı. Senin şarkın içine sinmezse ben de yardım ederim” dediğini ve Eurovision teklifini kabul etmesinde bunun etkili olduğunu anlattı.

    Ayrıca Sertab Erener, Athena grubundan Gökhan ve MFÖ grubundan Fuat Güner ile fikir alışverişinde bulunduğunu kaydeden Doğulu, “Bir anlamda garantideyim. Sigortamız sağlam” diye konuştu. Doğulu, yarışmada kendine ve geçmişine güvendiğini söyledi.

    Beğen

  7. kenDuygu$ dedi ki:

    tabi yaa başka kim yapıcaktı kenan çok cesur bi insan oldunu bir kez daha gösterdin hem türkiye’nin starı olup hemde eurovisiona gitmek…herkes cesaret edemez buna zaten senin gibi gerçek sanatçılar yapabilirler sen kimseye aldırma sana sonuna kadar güveniyoruzzzz…….

    Beğen

  8. canberk dedi ki:

    YaaaaaaaSayın kesin 1 ciyiz 🙂 kenan sana güveNiyoruz Umarım yüzümüzü kara cikarmassın 😦 ama lütfen sarkı ingilizce olsun? türkce dddddddddddddddddil lütfen lütfen lütfen

    Beğen

  9. yehas dedi ki:

    Kenan Doğulu ile bu sene ilk 3 bence garanti.Birinci olmamız büyük ihtimal ama sonuncu da olsa Kenan’ın kendinden eminliği sayesinde kalplerimizin 1.si olacak.Hadi Kenan!!!Göster kendini.2008 ESC’yi seneye İstanbul’da görmeyi arzuluyorum.İyi şanslar Kenen Doğulu!

    Beğen

  10. Think twice dedi ki:

    Birinci Çünkü 1.liğe Aç Bi Sürü ülke var bize 2. kez bunu yaşatmazlar ama o kadar eminim ki böyle bi performansa sahip sanatçı, arkasına bi de sezen aksuyu alırsa ilk 3 diyorum .en çok da 2. olmayı istiyorum.3. olduk.4. olduk.1. olduk.hiç 2. olamadık…valla çok istiyorum…..

    Beğen

  11. yasemin dedi ki:

    ben pek sevınmedım kenan dogulu oldugu ıcın hadıse daha hos olurdu ama neyse ıns basarılı olur ama zor guzel bır sarkı olursa ne bılım genede zoooooorrrrr

    Beğen

  12. recep dedi ki:

    Bugün heyecanla hangi sanatçımızın bizi temsil edeceğini merak ettim.Kenan ın olduğunu açıklandı.Ama hadisenin olması daha iyiydi.biz bu kafayla hiç bir yere varamayız.nokta

    Beğen

  13. leventluk dedi ki:

    sanırım kenanda bu kararı verirken çok duşundu ve zor bir karar verdi çunku bu 75 milyonu sırtında taşımaktı ve bu görev onun hayatını çok etkileyecek.bı yuzden onu sonuna kadar destekleyeceğim ve kerkesine desteklemesini istiyorum.

    Beğen

  14. leventluk dedi ki:

    bu arada helsinkide guzel bir derece alacağımızı kesinlikle yurekten inanıyorum.lutfen sarkımız i n g i l i z c e olsun tek isteğim bu.gerisini zaten kenan yapacağına inanıyorum.

    Beğen

  15. gamzelim dedi ki:

    trt çok dogru bir karar almış.kenan ın türkiye yi çok iyi temsil edeceğine inanıyorum.ve kesin 1. olmasak bile ilk üçe gireceğimize inanıyorum.

    Beğen

  16. Think twice dedi ki:

    kenana destek vermeliyiz.hadise olsa daha iyi olurmuş yorumları çok itici..kate ryan finale bile cıkamadı ülkesine dönünce we love you kate sloganlarıyla karşılandı.sizin şimdiden yaptığınıza bakın..çok mu zor destek vermek?

    Beğen

  17. kenDuygu$ dedi ki:

    Evet kesinlikle kenanın bu aralar bize çook ihtiyacı war ülkesinin desteğine son derece ihtiyacı war lütfen artık keşke şu olsaydı bu olsaydı demeyelim kenana destek verelim kenana ben zaten hayran bi insan olaraktan çok sewindim ama bazı arkadaşlar giripte hadise olsaydı başkası olsaydı diyince gerçekten hiç iyi olmuyo arkadaşlar lütfenn bunu yapmayın yaa kenan son derdece tatlı we kaliteli bi insan

    Beğen

  18. Think twice dedi ki:

    ayrıca escde artık kızların daha cok oy alma devri kapandı..erkek kazanıcak bu senede görürsünüz.trtyi bi erkeği seçtiği için bi kere daha kutluyorum..

    Beğen

  19. Gökhan dedi ki:

    Bende ilk bastan Hadise diyordum, ama Kenan’da cok iyi,önemli olan kim oldugu degilde, iyi bir sarkiyle gitmemizdir… Inshallah kazanirizzz..

    Beğen

  20. çağla dedi ki:

    kenanın olmasına sevindim inşallah eniyi şekilde çok güzel bir şarkı çıkarır yüce allahım ona yardım etsin ve sunucagı 3 şarkıdan 1 tanesi seçilecekse bunu trt ile halkında seçmesi gerekiyor

    Beğen

  21. KayMax dedi ki:

    ukala ulmak istemiyorum ama türkiyeden alışveriş yapmıyorum, alışverişlerimi milano, new york, los angeles ve paris teki küçük dükkanlardan yapıyorum diyen bir ukalanın gıcıklığına demekşimdi bir de erovizyonda katlancaz.

    Beğen

  22. can dedi ki:

    lütfen herkes türkçe olmasın diye haykırmasın ÇOK GÜZEL SAHİP ÇIKIYORSUNUZ DİLİMİZE
    SAYENİZDE DİLİMİZ KURTULACAK (DEĞİL Mİ)EUROVİSİON DA SİYASET DE OLDUĞUNU UNUTMAYALIM!şarkın güzel olsun Türkçe olsun…başarılar kenan .YAŞASIN TÜRKÇE

    Beğen

  23. aytaç dedi ki:

    ben kenan doğuluya sonuna kadar güveniyorum ama sadece benim değil bütün türkiyenin güvenmesi gerekir senden ingilizce bi şarkıyla eurovision ülkelerini kıskandırmanı bekliyoruz !!!

    Beğen

  24. aytaç dedi ki:

    ben kenan doğuluya sonuna kadar güveniyorum ama sadece benim değil bütün türkiyenin güvenmesi gerekir senden ingilizce bi şarkıyla eurovision ülkelerini kıskandırmanı bekliyoruz !!! HAYDİ KENAN HEPİMİZ SENİNLEYİZ

    Beğen

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın