Finlandiya, Irlanda ve Izlanda Temsilcileri Belli Oldu

Hafta sonunda duzenlenen ulusal finallerle Eurovision 2007 ev sahibi Finlandiya ile birlikte, Irlanda ve Izlanda Helsinki temsilcilerini belirleyen ulkeler oldu.

Finlandiya‘da Hanna Pakarinen ipi gogusleyen isim oldu. Pakarinen Helsinki’de Leave Me Alone adli sarkiyla yarisacak.

Cuma gecesi duzenlenen ulusal finalde ise bu yil gorevlendirmeyle secilen Dervish 4 sarki seslendirdi. Dervish Eurovision’da They Can’t Stop The Spring ile Irlanda‘yi temsil edecek.

Bu hafta sonu belirlenen son temsilci ise Izlanda‘dan: Eiríkur Hauksson ulusal finali Ég Les I Lófa Sínum adli sarkisiyla kazandi. Izlanda Helsinki’de sarkinin Ingilizce versiyonuyla yarisacak.

Finlandiya ve Irlanda 12 Mayis 2007’de duzenlenecek Eurovision Finali’nin direk katilimcilarindan. Izlanda ise 10 Mayis 2007’de Yari Final’de yarisacak.

Bu hafta sonu secilen 3 yeni sarkinin ulusal final performanslarini asagidaki linklerden izleyebilirsiniz.

Haber: Umut Certel

Finlandiya – Hanna Pakarinen – Leave Me Alone

Irlanda – Dervish – They Can’t Stop The Spring

Izlanda – Eiríkur Hauksson – Ég les í lófa þínum

Finlandiya, Irlanda ve Izlanda Temsilcileri Belli Oldu’ için 51 yanıt

  1. fatih civelek dedi ki:

    bu uç sarki ile ilgili finalleri izledim ve izlenimlerim:

    Finlandiya:
    fazla yorum yok: hem fin ulusal finali hem seçilen sarki ; kesat + vasat
    bari omurlerinde bir kere direk olarak finalden yarissinlar. (Almanya 2005 vakasi olmaz umarim)

    Irlanda:
    Kimsenin ama kimsenin eurovision’u 90’li senelere geri goturmeye hakki yok (Irlanda ’96 vakasi kesinlikle olmayacaktir)
    Goruyoruz ki irlanda yine zengin Keltik muzik hazinesini kemanla zengilestirerek bizlere guzel ve basit bir sarki sunuyor. Farklilik bakimindan guzel olsada Kadinin gur sesi ile surekli detone olmasi sarkiya katki saglamiyor. Tercumesi; ‘ilk bahari kimse durduramaz ” ile kuçuk bir studyoda temiz ve berrak bir sarki sunsada buyuk bir spor salonunda etki yapmayacagina inanmaktayim. Grubun ismi ‘ Dervish ‘ yine o guzel Turkçe lugatimizdan esinlendiklerini gosteriyor. final bileti haketmeyen bir sarki..

    Izlanda:
    Bu sarki enfes bir parça. Bu sarki ise hemen ilk kistasindan sonra o melankolik-dramatik nakarata geçisin muhtesemligini aktariyor. Bu (yumusak) soft-rock parçasi o kadar otantik ki, daha hiç bir rock parçasinda bu melodik alt yapiyi duymadim. Eirikur Hauksson ise yanik zimpara kagidi sesiyle ‘Ég les í lófa þínum ‘ sarkisini ölumsuz kiliyor ve sahnede ki o tecrubeli durusu ile buyuleyip sahneyi bu sarkiyla dolurarak sarkiyi konusturuyor..Temiz ve yanik bir ses.. ingilizce olmadan kulaga hitap eden 2007’nin en nadide parçasi.. Sahnede karnaval goruntuleri gerekmeden o elektrik gitarlarin o huzunsu berrak sesleriyle Hartwall arena nefelerini tutacak. Bu sarki kalbe hitap edecen ve orta kitleyi tuturacak muazzam ve kayde deger tek sarki oldu izlanda ulusal finalinden. Tebrikler izlanda.. en dogru seçimi yapan az ulkelerden !

    Sevgiler

    ——————–

    Simdiye kadar benim top 5’im (siralama olmadan)
    – Moldova
    – Hollanda
    – Izlanda
    – kotunun iyisi slovenya
    – kotunun iyisi romanya
    * insanin top 10’ununu belirleyecek malzeme zaten yok… * Turkiye için en hayirlisini temmeni ederim ! Bu sene sarkilar kesat – vasat ve rezalet !

    Beğen

  2. naughty dedi ki:

    Hepsi birbirinden berbat hiç de önemsenenek hazırlanmış parçalara benzemiyorlar ben hiçbirini beyenmedim ama finlandiya şarkısına bir makyaj yaparsa alt yapı değşirse bi şey olur ama gerisini ne yaparlarsa yapsınlar hiç br şey olmaz örn: 2005 türkey rimirimiley

    Beğen

  3. Ç@ĞL@R dedi ki:

    irlanda’nın müziği eskilere ait olmuş finlandiyAnınkini sewdim denebilir benim de top 3’üm:: polonya belarus finlandiya

    Beğen

  4. deniz dedi ki:

    Bu sarkıların 3’ü de berbat ayrıca ben moldovanın şarkısını da sevemedim bir türlü kenan bence ezicek bunların hepsini !

    Beğen

  5. Selim dedi ki:

    Bence tek işe yarar şarkı Finlandiya’nın dır
    .Hanna Pakarinen yapacağını yapmış bence…Finlandiya bu senede iddalı gibi…Diğerlerinden bişey olmaz

    Beğen

  6. hakan yky dedi ki:

    İzlanda adına yarışan sanatçı 1986 yılında, ICY grubunun elemanı olarak GLEDIBANKINN adlı parçayı seslendirmiştir.Bu İzlandanın Eurovisiona ilk katıldığı senedir.Kısaca İzlanda Semiha yankısını yeniden görevlendirdi.

    Beğen

  7. c@n dedi ki:

    irlanda=sanomi alıntısı
    finlandiya=kadın atist sahnede duruşu mükemmel ama ben oyumu lovex ten yana kullanırdım
    izlanda=yine yapıcağını yapmış gene

    Beğen

  8. didem dedi ki:

    hiç birisini beğenmnedim.irlanda sanomi takllidi cidden.finlandiya lordi den sonra tekrar rock deneyerek hata yapmıştır.zaten şarkının melodisi bile yok.çok kötü.izlandanın şarkısına gelince.o da kötü ama ben fatih civeleğe katılmıyorum.teoman parçalarını dinlerse hele ki 70 lerin şarkılarının coverlarını bu tip parçaların zaten var olduğunu görecektir.yani izlanda yapılmamış bir şey yapmadı.üstüne üstlük bu parçayı bi yerlerden hatırlıyorum ama bir türlü çıkaramadım.

    Beğen

  9. didem dedi ki:

    ayrıca bu avrupalılar bu kötü şarkıları çok mu arıyorlar.eğer bu yıl ki zevkleri böyleyse bizim hiç bi şansımız olmaz.nitekim biz güzel bir şeyler yapacağız…

    Beğen

  10. fatih civelek dedi ki:

    izlandali beyefendinin bu sene zaten 3. katilimi. Daha once de 1991’de Just4Fun elemanlarindan olan Eirikur Hauksson Norveç’i temsil ederken.. saçlari o zamandan beri uzundu .. Izlanda’nin Baris Mançosu.. kult isim kendi ulkesinde.. izlemek isteyenler için …

    Adam tam bir karizma hehe 😀

    Beğen

  11. fatih civelek dedi ki:

    Ayrica belirtmek istiyorum ki sarki sozleriyle alakali hikayeler ve tematikler internet uzerinden surunmeye basladi..;
    Irlanda sarkisinin anlami: Ilk bahari durduramazlar ” in anlami soyle rivayet ediliyor.

    Sovyet Tanklari çek cumhuriyetinin Baskenti Prag’a sehrine 1968’de giris yaparken insanlar Mayis ayinda bu tanklara çiçekler attilar.. her ne kadar çiçekler atilsada o ulkenin insanlarinin demokratik haklarini kullanmaz olsalar bile.. Vatanlarina sahip çikmalarindan dolayi ‘Prag Bahari ‘ olarak tarih kitaplarinda yerini almistir. Yani ” Bahari durduramazlar ” esinlenmesi buradan geliyor.. Bunun irlanda ile ne bir bagi olabilecegi tam bir muamma.. ama evrensel degerlere Kelt muzigi aracilgiyla sahip çikiliyor.. Irlanda sarkisi bunu mu anlatmasi gerekirdi baska bir soru isareti.. Bence irlandalilar oy verirken ne mana tasidigini bilmeyen bir parçayi birinci yaptilar.. Herneyse..

    Saygilar

    Beğen

  12. zekayi_halil dedi ki:

    bence yani bana göre finlandiyayı daha önceden you tube de dinlesemde bana en yakın finlandiyanın ki geldi.
    irlanda nın şarkısı rezalet bana göre .
    izlanda bu sene iyi bir şarkı yapmış.
    izlanda nın şarkısı biraz bana göre eurovision a uyumlu değil
    eurovision şarkıları ilk başta yavaş ama sonra dan hızlanmalıdır gibi geliyor bana.
    irlanda da şarkısını sonra dan hızlandırsa bence çok iyi olacak.
    Bu 3 şarkı arasından en iyi si finlandiyanın ki bana göre bu senede finlandiya ipi göğüsleyecek ama kim bilir kenen yada başkası finlandiya yı ezip geçebilir.
    BENİM TOP 5 İM
    1.FİNLANDİYA
    2.ESTONYA
    3.POLONYA
    4.MALTA
    5.OPERA İLE BİRAZ AYRI OLAN SLOVENYA

    KENAN BANA GÖRE ŞARKININ SÖZLERİNE BAKILIRSA İYİ Bİ ŞARKI ÇIKARAMAYACAK.100 DE 75 İYİ OLAN Bİ ŞARKI ÇIKARACAK .BENİM TOP BEŞİMİN BAŞINDA KENAN DOĞULU VAR.
    HELSİNKİ DE SANA BOL BOL ŞANSLAR KENAN .BİRİNCİ OLUP TA GEL.SENİ STADYUMDA ELİNDE KUPA İLE GÖRMEK İSTİYORUZ.HANNA PAKARİNEN E SEN 100000000000000000000000 BASARSIN KENAN .

    SANA BOL BOL ŞASLAR.

    HELSİNKİDE BAŞARILAR……….
    LORDİ İLE BİR TANE BERABER FOTOĞRAF ÇEKTİR VE BASINA VER BİZ SINIFÇA SENİ ORADA GÖRMEK İSTİYODUK.

    BOL BOL BOL BOL BOL BOL BOL BOL BOL BOL BO LBO LBOL BOL BOL BOL BOL BOL BOL ŞANSLARRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR
    SEN EUROVİSİON BİRİNCİSİSİN .
    SEN FİNLANDİYA BİRİNCİSİSİN.

    Beğen

  13. loket dedi ki:

    Finlerin seçtiği şarkıda gayet güzel ama daha önceden yapılan 2. elemede Humane’nin Bubble Shell’ini beğenmiştim ben…O şarkı en son elemelere bile kalamamıştı fakat kalanlardan Lovex ve şarkıları Anyone Anymore seçilse daha iyi olurdu bence…

    Beğen

  14. fatih civelek dedi ki:

    Finlandiya isi ciddiye alsaydi ortalamanin altinda bir sarki belirlemezdir fin halki. Finlandiya sadece geçen sene ki format formulune sadik kaldi: her sanatçi iki eser seslendirecek ve halk oylamasiyla her sanatçinin bir sarkisi finale kalacak.. vesaire.. oyle goruluyor ki bu sene bu format iyi urunler çikartamamis. Finlandiya finali’de kesatti bu sene. Geçen sene daha fantastik parçalar sahnelendirilmisti. Ev sahibi olarak Ukrayna 2005’in basina gelen olay Finlilerin basina gelmez umarim.

    Saygilar

    Beğen

  15. selin dedi ki:

    finlandiya da eurovision için katılabilecek bi çok grup varken (örn: H.I.M. , the rasmus , nightwish , childern of bodom , 69 eyes vs..) nie lordi gibi grupları katmaya gerek duyarlar ki (:S)bu sene H.I.M. vea dier yazdıklarım katılmazsa başarısız olcakları kesin gibi görünüyor.

    Beğen

  16. selin dedi ki:

    finlandiya dan bu sene katılcak olan grup (Hanna Pakarinen) sizce de Within Temptation , Evanescence , Lacuna Coil karışımı özenti bi grup değil mi? (:D)

    Beğen

  17. mrs. valo dedi ki:

    ben “selin” e (artk her kmse:D)katılıyorum yani özellikle Ville varken 😀 yani H.I.M. gerenk yoqh diğer gruplara 😉

    Beğen

  18. finland lover dedi ki:

    finlandiya bei hayal kırıklığına uğrattı lovex thunderstone özellikle dah iyi olurdu diğer ülkeler beni ilgilendirmiyor bu arada HIM,children of bodom,69 eyes öle gruplar katılır mı hiç bu yarışmaya zaten nightwish inde tarjası yok artık negative iyi olur ville zaten yani albüm çıkarıcak zavallım hastalanmış bu aralar nese :-))kenan doğulunun şarkısının ismi çok ilginç korkumdan kötü diyemiyorum

    Beğen

  19. sinem dedi ki:

    “finland lover” a bu sözüm : lordi katılıyo da Ville nin nesini beenmiosun :@ yani HIM 😀 ya dierleri önemli diil de.. nese 😀

    Beğen

  20. metallica dedi ki:

    finlandiya şarkıyı hiç beğenmedim şarkı hep aynı gidio bi çıkış noktası yok şarkıda

    irlandaya gelince o sound la hiç bişi olmıcakları kesin sonları geçen sene ve ondan önceki sene bizim durumumuz nasıl sa öle yada daha kötüsü olcakatır

    izlandaya gelince tek kelimeyle mükemmel bi şarkı olmuş şansları var

    finlandiya nede H.I.M i çıkarmadı bi türlü anlayamıorum??

    Beğen

  21. yiğitünsal dedi ki:

    finlandiya mı birinci bırakın yaw KENAN DOĞULU’nun SHAKE İT UP ŞEKERİM’i ezer geçer ve bence en az 5. olur ( en az 😀 )

    Beğen

  22. gizem dedi ki:

    finlandiyanın sarkısı muhtesem ) cok etkileyici bi parca ama kazanamazlar eurovisionluk bi parca deil bence. izlanda gercekten süper. irlandayı kınadım..

    Beğen

  23. güney dedi ki:

    şarkılar çok iddialı değil fakat shake ıt up şekerim yani türkiye çok iddialı. bence bizim şarkımız dereceye girer…inş.

    Beğen

  24. mrs. valo dedi ki:

    ya nie kmse beni dinlemiyo ya :@ finlandiya ii hoş güzel tamam da.. ville katılmazsa 1. olamaslar 😀 salak bu finlandiyalılar be.. 😀 ville nie katılmıyo he sorarım size 😀 .. .

    Beğen

  25. mrs. valo dedi ki:

    ya nie kmse beni dinlemiyo ya :@ finlandiya ii hoş güzel tamam da.. ville katılmazsa 1. olamaslar 😀 salak bu finlandiyalılar be.. 😀 ville nie katılmıyo he sorarım size 😀 .. . – cevap yazsın biri şu yoruma 😀 😀

    Beğen

  26. mrs. valo dedi ki:

    zuhaha 😀 ville katılsın diyorum arkadaşlar kmse yorum yapmıyo benim sölediklerime 😀 şarkı önemli diğil ville’nin kendisi yeter 😀

    Beğen

  27. tamer dedi ki:

    açıkçası ben shake ıt up şekerim’İ beğenmedim çok basit bi şarkı ama bu seneki şarkıların geneline bakarsak hepsi basit ve kötü kenan bu şarkıları ezerde geçer yaniii favori bulamıyorum aama polonya diyebilirim…ben eskileri özledim ofra haza vardı hai hai haiii sonra grup pan bana bana çok güzeldii sonraa france gall fln eskilerin o yumuşaklığı daha yok hep rock rock ne varsa şu rock denendee 😦

    Beğen

  28. zeynep dedi ki:

    ya finlandiyanın şarkısı çok güzel nasıl olduda 17.oldu.bence birinci biz 2. finlandiya olmalıydı…bu arada hanna pakarinen’ın perfonmansı çok süperdi.

    Beğen

  29. hanna dedi ki:

    selin,hanna pakarinen bi grup diil bi şarkıcı ayrıca özentilik diil finlandiya’da 7’den 70’e rock dinlenir,iş var ki yapıolar.benimki eurovision diil valla ben hanna’nın genel fanıyım ama leave me alone çok güzeldi…

    Beğen

  30. Hanna Pakarinen Favorite dedi ki:

    Bence Finlandiya 17. olmamalıydı 2. olmalıydı bizde 1. ve ya 3. olmalıydık olsun Hanna yı chok beyeniyorum sahne performansı süperdi Kenana da güvendim ama 4. olduk olsun gene güsel kenan. O Ukraynanın şarksıı chok acayipti. nasıl 2. oldular anlamadım walla.

    Beğen

  31. Hanna Pakarinen Favorite dedi ki:

    Finlandiya 1. kardeşim chok güsel yapııyolar şarkıları genellikle rock takılıyolar Hanna Pakarinen Cok ii performansı vardı Fan sitesine üye olacam da yardım edin lütfen İ Love You Hanna!!!

    Beğen

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın