Almanya ve Sirbistan Secimini Yapti

Persembe gecesi yapilan ulusal finallerle iki ulke daha Helsinki icin sarki secimini gerceklestirdi.

Almanya ulusal finalinde yarisan uc sarki icinde kazanan Roger Cicero ve sarkisi Frauen Regieren Die Welt oldu.

Sirbistan finalinde ise Molitva adli sarkisiyla zafer Marija Serifovic‘in oldu.

Almanya 12 Mayis’ta direk finalde yarisacak, Sirbistan ise 10 Mayis’ta yarisacak yari finalist ulkelerden.

Haber: Umut Certel

Almanya – Roger Cicero – Frauen Regieren Die Welt 

Sirbistan – Marija Serifovic – Molitva

Almanya ve Sirbistan Secimini Yapti’ için 44 yanıt

  1. nermin dedi ki:

    sırbistanın şarkısı hiç güzel değil zeljkonun hiç yardımı olmamış bi el atsada düzeltse iğrenç bir şarkı zaten sırpları hiç sevmem şarkının kötü olması aslında beni sevindirdi

    Beğen

  2. fatih civelek dedi ki:

    Evet Sirbistan yine yapacagini yapti ve.. sonunda birinci olabilecek sarki piyasaya çikti.. Rezalet bir sahne ile berbat bir kamera ve ses isçiligi arenasinda MARJA’nin seslendirdigi ” Moja Modlidva ” – ” Benim Duahanim ” eseriyle BIRINCILIGE ADAYDIR.

    Bu sarki tum ulkelerin ulusal finallerini toplasak, yurekten ve bir kalbi-i ask ile seslendirilen TEK SARKI. Bu sarki uzmanlik parçasi, bir elmas bir cevherdir.

    Sarki sonlara dogru buyuyor.. ve KLIMAX’ta ise patliyor. Bu yukselise dogru 50 erkek vokal eslik ediyor. Guç, kuvvet, bir ekol sarkisi ve ustune ustelik tevazu – mutevazlik damliyor. Marija’nin sesi – Berbat ses kalitesi aktaran sirb televizyonuna ragmen – muhtesem. Bu parça ask’tir, sevda’dir ve sozlerini anlamasak bile insani kendi yuregine ve kalbine hapsetmesini biliyor. Ben daha boyle bir ask sarkisini yorum olarak tek ‘Polonya 1994’ te duydum. Bu ikincisi.

    Agabey Zjelko Joksimovic ise bu sarki yaninda halt etmis. Hosgeldin Sirbistan ekolu.. Karadag’i omuzlarinizdan attiginiz için sizi tebrik ederim.

    2008 Belgrad’ta muhtesem bir salon bizleri bekliyor. Turkiye Balkan muziginden ornek alsin. Sirbistan 2004’u ve Bosna 2006’yi seven Avrupa bu sarkiyi birinci yapacaktir.

    Haydi hepimize geçmis olsun..

    ******************************

    benim top 5’im – siralama olmadan

    – Sirbistan
    – Hollanda
    – Fransa
    – Bosna Hersek
    – Belçika

    Beğen

  3. fatih civelek dedi ki:

    Bu arada Alman Ulusal finalini izledim. Hernekadar da Monrose favori gosterildiysede Roger Cicero dogru seçim olmustur. Monrose gibi bayan gruplarini son senelerde çok duyduk gibime geliyor.

    Almanya Ulusal finali son seneler elit seyirci yapisina donustu salon içinde. Yuksek standartlarda Sade ve kivaminda bir program sunuldu. Fazla tantana olmadan tadinda organize edildi.

    Roger Cicero’ya gelince: Bu adam acaip cezbedici ve tatli bir adam. Sahnede o disiplinli durusu ve profesyonelligi ve tecrubesi vucud lisanindan okunuyordu. Tiyatro birikimi olan ve sarki konseptine gore giyimi, ses rengi ve ses tonaji bu sarkiyi yasatiyor. Her nekadar da bu sarki birinci olamazsada top 10 içinde olacagini umid ediyorum. Caz muzigi kendimi bir esc izliyicisi olarak bildim bileli esc sahnesinde yer almadi. Almanya kendi istikametinde 2000’li senelerden sonra kendi istikametinde guzel sarki seçimleri yapsada birincilik potansyelleri olmadiklarina çok uzuluyorum. Halbu ki ne potanseyel var alman muzik piyasasinda.

    Roger Cisero’nun bakislari ve profili lokum gibi.. empati ve sempati yansitan bir kisilik. Umarim Avrupa bu adamin seslendirecegi eseri taktir ederler. Benim top 10’umda zaten. Kucumsenmeyecek kadar tatli bir sarki..

    Evet Roger haklisin gibi, bazen ” Kadinlar dunyaya hukmediyor ” 😉

    Sevgiler, saygilar..

    Beğen

  4. guerkan dedi ki:

    cicero, sempatisi ile isi götürür derim ben, parca da kadinlarin dünyayi yönettigine dair bir öngörü iceriyor, (katiliyorum) text herkes tarafindan anlasilamayacagina göre sempati agirlik kazanacak.
    max ve ardindan no no never ile hakketmedigi derecelere düstügünü göz önüne alirsak almanyaya karsi süregelen bir politik/asempatik tavirdan da söz etmek gerekir. cicero sayesinde biraz yumusar umuyorum. bu arada almanlara cok koyan, türkiyeden bekledikleri ve verdikleri kadar yüksek puan kapamiyor oluslari, schade!

    Beğen

  5. mustafa dedi ki:

    zaten almanya fransa birleşik krallık ve ispanya son 5 6 yıldır puan alamıyor.Bunun nedeni jüri oyunun kalkması ve televoting oylarının gelmesi olabilir.zaten dördüde beleş finale kalıyor.Yarı final heyecanıda yok ben yarı final heyecanından ölüyorum 2006 da türkiye söylenmedi diye hıçkıra hıçkıra ağladım fakat 9uncu zarf açılınca Maria”sakis Finalist ticket”gibi bişeyler dedi.Bende bu türkiyedir dedim.Ve çığlıklar”New country Turkeeyyy”

    Beğen

  6. BeRkAy dedi ki:

    İkiside kötü kıyaslarsak Sırbistan daha hoş Almanya ya bişey söyleyemiycem…Ama ikisi de iş yapamaz bence…Böyle şarkılar oldukça Türkiye nin şansı daha çok artıyor….

    Beğen

  7. >>€sMeR@Y dedi ki:

    buda sarkimi beee almanyanin bonddd’u taklit etmisler resmennn hahahayttttttt bizim sarkinin yaninda hicccc bunlarrrr
    KENAN türkiye senle GURUR duyuyorrrrrrrr
    heyttt beeeeeee kocum benim

    Beğen

  8. ÇÆĞLÆR dedi ki:

    arkadaşlar gerçeği sölemek gerekirse sirbistan şimdiye kadar dinlediğim en iyi en güzel klasik show we …… herşeyiyle müthiş kenan doğulunun şarkısından daha güzel ama almanya berbat

    Beğen

  9. BURAK dedi ki:

    kENANIN YOLU AÇIK NU SENEKİLER REZALET BİZ 1. YUNANİSTAN 2. GERİSİNİ SALLA ZATEN NE BUNLAR ADAM GİBİ 2 ŞARKI VAR KENANIN ŞANSI YÜKSEK EMİNİM BAŞARACAK 70.000.000 ARKANDA DİMİ ARKADAŞLAR BENİ DOĞRULAYIN ????

    Beğen

  10. flower dedi ki:

    İKİSİDE İİİİİİİİİİİİĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞĞRRRRRRRRRREEEEEEEEEEEEEENNNNNNNNÇ BÖĞĞĞĞ YANİ BÖÖĞĞĞĞĞĞĞ

    Beğen

  11. :ÇÆĞLÆR: dedi ki:

    abiiii yaaa sirbistan bu kadar güzel şarkı yapmış şarkıya bayıldım ilk 3’de kesin manyaq bişe olmuş üzgünüm ama türkiyeyi kesin sollar geçer

    Beğen

  12. HELLAS dedi ki:

    SIRBİSTAN’IN ŞARKISI ÇOK GÜZEL… KADININ SESİ ÇOK ETKİLEYECİ… ALMANYA İSE YİNE SONUNCULUKLA ÇIKACAK GİBİ… HER SENE OLDUĞU GİBİ… AMA SIRBİSTAN’IN ÖNÜNDE İKİ GÜÇLÜ RAKİP VAR… YUNANİSTAN AND TÜRKİYE

    Beğen

  13. teyfikacar dedi ki:

    Almanyanın şarkısı iğrenç ama benim bildiğim tek şey sırbistanın bu şarkıyla iyi bin sonuca ulaşacağıdır .süper .bize şimdiden geçmiş olsun.sırbistanı tebrik ederim.helal ossun MARİJA’ya.

    Beğen

  14. teyfikacar dedi ki:

    FATİH CİVELEK’İN DEDİKLERİNE SONUNA KADAR KAYILIYORUM
    Evet Sirbistan yine yapacagini yapti ve.. sonunda birinci olabilecek sarki piyasaya çikti.. Rezalet bir sahne ile berbat bir kamera ve ses isçiligi arenasinda MARJA’nin seslendirdigi ” Moja Modlidva ” – ” Benim Duahanim ” eseriyle BIRINCILIGE ADAYDIR.

    Bu sarki tum ulkelerin ulusal finallerini toplasak, yurekten ve bir kalbi-i ask ile seslendirilen TEK SARKI. Bu sarki uzmanlik parçasi, bir elmas bir cevherdir.

    Sarki sonlara dogru buyuyor.. ve KLIMAX’ta ise patliyor. Bu yukselise dogru 50 erkek vokal eslik ediyor. Guç, kuvvet, bir ekol sarkisi ve ustune ustelik tevazu – mutevazlik damliyor. Marija’nin sesi – Berbat ses kalitesi aktaran sirb televizyonuna ragmen – muhtesem. Bu parça ask’tir, sevda’dir ve sozlerini anlamasak bile insani kendi yuregine ve kalbine hapsetmesini biliyor. Ben daha boyle bir ask sarkisini yorum olarak tek ‘Polonya 1994′ te duydum. Bu ikincisi.

    Agabey Zjelko Joksimovic ise bu sarki yaninda halt etmis. Hosgeldin Sirbistan ekolu.. Karadag’i omuzlarinizdan attiginiz için sizi tebrik ederim.

    2008 Belgrad’ta muhtesem bir salon bizleri bekliyor. Turkiye Balkan muziginden ornek alsin. Sirbistan 2004′u ve Bosna 2006′yi seven Avrupa bu sarkiyi birinci yapacaktir.

    Haydi hepimize geçmis olsun..

    Beğen

  15. selin dedi ki:

    kenan doğulu 2007 eurovısıon şarkı yarışmasının birincisi bunu tartışmaya gerek yok birinci belli ikinci kim? benim sıralamam turkey 1.yunanistan 2. sırbistan 3.kenan seni çooooook seviyor sana güveniyoruz.

    Beğen

  16. nehir dedi ki:

    bence kesinlikle birinci KENAN DOĞULU olacaktır.sırbistan fasa fiso.takmıyorum bile onları.KENAN SENİ ÇOK SEVİYORUZZZ…..sahne gösterin umarım çok güzel olur.BAŞARILAR KALBİMİZ SENİNLE..

    Beğen

  17. unal dedi ki:

    fatih civelek sende sırp asıllısın herhalde baksana sırpları ovmekten havalara ucurmussun bence igrenc bi şarkı ben bole igrenc bi şarkı görmedim ayrıca bu zaman kadar eurovisonda kac slow sarkı cok iyi derece aldıki tabı yok demiyorum var ama az ukraynanın sarkısı dace mi desek yoksa yunanistanın sarkısı my number one mi desek bilmiyorum bunun gibi kac de var artık gerısını say sayabılırsen bence kenan muhtesem bi şarkı yapmıs bizimde görevimiz onu sonuna kadar desteklemek onun için bunlar pasa fiso çok merak edmıyorum şimdiden sarkı iyi derece alamıcak diyenler acaba sarkı iyi bi derece aldıgında hala yorum yapabılceklermi bilmiyorum eger yaparlarsa işte asıl igrençlik odur BAŞARILAR TÜRKİYE SANA SONUNA KADAR DESTEK ÇIKICAK SHAKE İT UP SHEKERİM…… GOOD SONG 12 POİTNS TURKEY O POİNTS SIRBİA…

    Beğen

  18. Mert dedi ki:

    Aslında daha iyi olabilirdi ama genede Sırbistan’ın sarkısı cok guzel!________________ Ki birçok kişi edebiyatı sevmez halbuki anlayan icin muhtesem bir deger tasir!!!

    Beğen

  19. aslıııııı dedi ki:

    ya dinlemeden önce bnde bu işte bi iş olduğunu zannediyodum ama adamlar haketmiş yahu bnce bizden daha çok uğraşmışlar tebriklerrrrrrrrrrrrrr

    Beğen

  20. berra dedi ki:

    sırbistan bence muhteşemdi.haketti.Kesinlikle çalıntı değil.benim eniştem eurovision da çalışıyor.bu yüzden eminim.62 kişilik anket sonucunda 58 i çalıntı olmadığnı ve türk asıllı olabileceğini ve ordakilerin çoğunu zaten türk olduğunu belirtiler.bnce muhteşemdi.

    Beğen

  21. berra dedi ki:

    ayşe seni tanımıyorum ama kız çünki internette rujlu resmlerini gördüm.sadece tarzı öyle.ilkte bende erkek sanmıştım…. 🙂

    Beğen

  22. berra dedi ki:

    mert senide tanımıyorum ama sana katılıyorum, çünki onun bir içeriği bir duygusu var.slov şarkı sevmeyen için berbat olabilir.ama güzel.

    Beğen

  23. derin dedi ki:

    berra sen kimsin bilmem ama onun kız olduğunu senden öğrendim.kızcağıza neden yorumlar yağdırıyorsunuz yazık günah zaten gencecik kız

    Beğen

  24. cansu dedi ki:

    bence sırbistanın şarkısı mükemmel ötesi bişeydi!! bizim kenan halt etmiş onun yanında!! bi de eşcinsellerin kazanmasına tahammül edemiyorum diyo!! sanane be kenan kadının tercihinden!! sonuçta kadının sesi güzel şarkıısı güzel!! kendi emeğiyle kazanmış yarışmayı!! ayrıca insanlar tercihlerine göre değil insanlıklarına göre değerlendirilmeliler!! mükemmeldin marija!! senii çoookk seviyoruummm!!!!

    Beğen

  25. isimsiz dedi ki:

    arkadaşlar bencede Molitva şarkısı harika ve zaten birinci oldu.Eğer Kenan Doğulu birinci olsaydı bu Sırbistan’a çok büyük bir haksızlık olurdu.Molitva şarkısını anlamak için yabancı dil bilmek gerekmiyor zaten hissettiriyor ne anlatılmak istendiği…Helal olsun Sırbistan’a gerçekten katıldığı sene birinci olmak çok zor bir olay.Bu yüzden bir kez daha kutlarım Marija Serifovic’i.

    Beğen

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın