Onikipuan’ın anketine katılın!

Son olarak İngiltere’nin de Eurovision şarkısını ve temsilcisini seçmesiyle resmi olarak başlayan Eurovision maratonunda Türkiye dışında hangi ülkeleri ve şarkılarını  şanslı görüyorsunuz? Oylamamıza katılın…

Eurovision’la ilgili en güncel gelişmeleri Helsinki’den canlı canlı sizlere aktaracak olan Onikipuan.com, sonuçları şimdiden merak edilen büyük bir anket başlatıyor. Bu anketle birlikte 41 yarışmacı ülkeden birini oylayarak Türkiye’nin yarışmadan önce kendi ülkesi dışında hangi ülkeyi favori gördüğü ortaya çıkacak. Oylama, Helsinki’deki finalden 1 hafta öncesine (4 Mayıs 2007) kadar devam edecek…

2007’NİN TÜM YARIŞMACILARINI İZLEYİN >>>

İŞTE ONİKİPUAN.COM’UN BÜYÜK ANKETİ. HANGİ ÜLKEYE ŞANS TANIYORSUNUZ? >>>

Onikipuan’ın anketine katılın!’ için 361 yanıt

  1. Beril dedi ki:

    Bu yıl da sürpriz bekliyorum.Favorim İzlanda her dinlediğimde daha da beğeniyorum.Bosna Hersek ve şirinliği ile dikkat çeken Romanya da üst sıralarda olacak diye düşünüyorum.Bu arada Macaristan da unutulmamalı

    Beğen

  2. Selim dedi ki:

    Arkadaşlar Finlandiya daha diğer ülkeler % 10 olmadan %22 olmuş,ama gerçekten iyi şarkı yapmışlar,…..

    Beğen

  3. serCan dedi ki:

    Buradaki yorumlarınıza bayılıyorum:))) Başınızı kumdan çıkarıp yabancı sitelerin oylamalarına da göz atın bir zahmet. Hiçbirinde Türkiye birinci olmadığı gibi çok alt sıralarda yer alıyor. Bilmem bu sizebirşey ifade ediyor mu yoksa kendinizi kandırmaya devam edecekmisinizz? KenandOĞULU yarışmadan sonra kaçacak delik arayacak ve gideceği tek yerde Los Angelas olacak. Onu ancak orası paklar çünkü..Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Beğen

  4. Selim dedi ki:

    Heeey sercan bak kenan doğulu yu bende dinlemem tarzım değil ama…Hatırlatırsam geçen yıl Süperstar nerdeyse tüm anket sitelerinde favori gösteriliyordu ama 11. oldu….Sertab Erener ise hep 7. ve 8. ydi ciddi anketlerde yani bu işler ankete değil final gününe bakar…

    Beğen

  5. escxox dedi ki:

    şimdi türkiyenin dostu mu var diyeceksiniz kapı gibi gurbetçiler ver diyeceğim 🙂 🙂 🙂
    zaten bide dostumuz olsa her sene biz kazanırız 🙂 😉

    Beğen

  6. Selim dedi ki:

    Ya şarkıyı açıkçası bende beğenmedim ama ilk 10 a gireceğinden eminim.Bazen düşünüyorum Trt yine bir ülke finali yapsa fakat bu sefer finale iyi müzisyenler yani yeni çıkmış piyasaya kişiler davet edilse o zaman daha çok şarkı beğenme şansımız olur….Böylece Rimi rimi ley vakasından da kurtulmuş oluruz.

    Beğen

  7. sertaç dedi ki:

    o anketler bana inandırıcı gelmıyo acıkcasısakis 1. olmuştu ankaetlerde fınalde 3 oldu ben anketlere bakmadan oy kullancam cunku benım kendı beyenı degerlerım warbu arada sercan sana cok gıcık oldum sende bır yunanlılık war ama nerden…

    Beğen

  8. mehmet dedi ki:

    arkadaşlar şuraya yazsanızya yabancı ülkelerin sitelerini bizde girelim bakalım anketlere türkiyenin durumu ne halde diye

    Beğen

  9. sertaç dedi ki:

    bi şey eklemk istiyorum ispanyanın bır sıtesınde turkıye 2 sırada 1. sırada ispanya war eurovision-spain.com işte bu site gırın bakın goreceksınız ama bence pek onemlı degil

    Beğen

  10. Selim dedi ki:

    Galiba yine bu sene yüksek puan Türkiye’den Finlandiya’ya çıkabilir bizim oylamada %32 olmuş finlandiya.En yakın rakibi %12 falan…

    Beğen

  11. pexron dedi ki:

    Arkadaşlar herkes Yunanistan-Türkiye-G.Kıbrıs üzerinde yoğunlaşmış ama lütfen ev sahibi FİNLANDİYAnın LEAVE ME ALONE adlı şarkısı dinleyin. Süper bir şarkı yhapmışlar seneye yine Finladiya olursa yarışma hiç şaşırmam. Ayrıca Türkiyenin yabancı sitelerde çok alt sıralarda olduğu üzücü bir gercek. Genelde ilk üçte hep Yuanistan Finlandiya ve G.kıbrıs var İsveç ve Belarus onları takip ediyor…

    Beğen

  12. serCan dedi ki:

    @EUROVİSİON: veremem kendiniz bulun

    Hadi hep beraber Türkiye karsi Kenana karsi oylarimizi verelim yurtdisinda yasayanlara sakin Türkiye icin oy vermeyin diyin.Bu siteye bayiliyorum Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

    Beğen

  13. serCan dedi ki:

    Hadi hep beraber Türkiye karsi Kenana karsi oylarimizi verelim yurtdisinda yasayanlara sakin Türkiye icin oy vermeyin diyin.Bu siteye bayiliyorum Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 Points Turkey Kenan DOĞULU

    Beğen

  14. serCan dedi ki:

    :)Hadi hep beraber Türkiye karsi Kenana karsi oylarimizi verelim yurtdisinda yasayanlara sakin Türkiye icin oy vermeyin diyin.Bu siteye bayiliyorum Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 Points Turkey Kenan DOĞULU

    Beğen

  15. serCan dedi ki:

    hahaHadi hep beraber Türkiye karsi Kenana karsi oylarimizi verelim yurtdisinda yasayanlara sakin Türkiye icin oy vermeyin diyin.Bu siteye bayiliyorum Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 Points Turkey Kenan DOĞULU

    Beğen

  16. serCan dedi ki:

    hahahaHadi hep beraber Türkiye karsi Kenana karsi oylarimizi verelim yurtdisinda yasayanlara sakin Türkiye icin oy vermeyin diyin.Bu siteye bayiliyorum Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 Points Turkey Kenan DOĞULU

    Beğen

  17. serCan dedi ki:

    hahahahaHadi hep beraber Türkiye karsi Kenana karsi oylarimizi verelim yurtdisinda yasayanlara sakin Türkiye icin oy vermeyin diyin.Bu siteye bayiliyorum Hahaha:))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
    0 Points Turkey Kenan DOĞULU

    Beğen

  18. ceren dedi ki:

    tabiki yapılan işin beğenenleri olduğu kadar beğenmeyenleri de olacaktır…ama beğenmemenin de bence bir sınırı var…burada şarkıyı beğenmeyip ama akılcı nedenlerle açıklayan doğru insanlarda var..sende beğenmedim der çekilirsin..bence türkçe konuşan bir insanın Türkiye adına yarışan bir şarkı için bu kadar ağırbaşlı davranması gerek..ayrıca ispanyanın,bulgaristanın,hatta estonyanın sitelerine bir bak derim ispanyada 2 estonyda 4 bulgaristanın sitesinde ilk sıradayız…ayrıca bunu siyasete dönüştürenlerden de NEFRET ettiğimi söylemek isterim bu ülkeler yarışmasından çok ŞARKI YARIŞMASIDIR. şarkıyı beğenirsin oy verirsin….

    Beğen

  19. Ulysis dedi ki:

    madem okadar takip ediyorsun, bizede ver sitelerin isimlerini de bizde takip edelim sercan ne dersin???

    Beğen

  20. ceren dedi ki:

    ben zaten şarkımız hakında yorum yapmadım senin alaycı bir şekilde siteyi kötüleyip(hahaha bu siteye bayılıyorum???) sürekli yorum yapmana tepki gösterdim(ki hala yapıyorsun)evet şarkılarımız kötüydü evet içimizde senin gibi ağır eleştirenlerde oldu ama 3 şarkı kesinlikle aynı kefeye konmamalı 3 sanatçı asla aynı kefeye konamaz..sanırım kenanın ayrıcalığı burdan geliyor:)bence bu yılki şarkımızın alt yapısı güzel diğer şarkılarla kıyaslanınca sıralamadaki yerini bulacaktır

    bence yarı finalden çıkacak ülkeler:
    kıbrıs
    norveç
    isveç
    malta
    polonya
    moldova
    israil
    bulgaristan
    belarus
    TÜRKİYE….

    Beğen

  21. bilgin üzüm dedi ki:

    escforever.com ve escstat.com anketleri 6 ay önce açıldıgı için ilk açıklanan ülkeler öndeler ve ufak ve amator anketler. ikiside aynı kaynaklı, 6 ay önce acıklanmalarına ragmen 1800 kişinin katılması komik. esctoday’in anketi tüm şarkıların acıklanmasının ardından acıldı ve suan 38677 kişi oylamış.

    Beğen

  22. eurofan_rock dedi ki:

    öf iki(aslında bir) insanın lafından gaz alıp tartışmayın. rahatsız edici yorumları kaale almayın, geldikleri gibi giderler.

    yapıcı olalım, yıkıcı değil. bu arada hayır, hiç de kendimizi kandırmıyoruz, gayet de güzel bir şarkı bizim için. beğenmeyebilirsiniz, ancak adam akıllı yorumlar üretirseniz daha yakışır.

    uluslar arası bir platforma bizi temsil etmeye çıkan sanatçımıza böyle davranmaya hakkınız yok. çünkü onlar bazılarınız kadar bencil değiller. Ben de isterdim ki Şebnem Ferah çıksın, Demir Demirkan çıksın, ancak Kenan Doğulu da asla böyle salak yorumları hakedecek bir sanatçı değil. haddinizi bilin.

    Beğen

  23. shadow_hk dedi ki:

    Valla her sene olduğu gibi bu yılda hayal kırıklığı yasadım şarkı kenen doğulunun abarttığı kadar yok ama genel olarak diğerlerininide idaalı olduğu söylenemez bence herseyden önce kenana ve Türkiyeye destek vermemiz gerekiyo bende kenan doğulunun kazanmasını istiyorum ama tarafsız bir seyirci olarak bakarsak finlandiyanın şarkısı çok güzel ve şansı bir hayli yüksek :))

    Beğen

  24. ezgi dedi ki:

    benim favorim Belarus, fakat Moldova da favorilerimden, Türkiye içinde 1. olmasa da derece bekliyorum

    Beğen

  25. serCan dedi ki:

    busiteyi cok sevdim. goruyorumki ister istemez herkes eurovision fani olmus ve degerlendirmeler yapiyolar. bu harika bisey. herkesin gorusu farkli olabilir. ben hepinize saygi duyuyorum sizde sanirim bana duyuyorsunuz. demek istedigim suki turkiye bu yil birinci olamayacak. asil soru birinci belli ikinci kim? birinci ukrayna, yunanistan yada rusya olabilir. yazin bu lafimi bir kenara. sercan dedi dersiniz. hadi optum gidiginizdan:))))))))))))))))

    Beğen

  26. shake_it_MehMet!!! dedi ki:

    ya cidden esctoday sitesinde kenan doğulunu birici olduğunu görmek çok güzel ya…çünkü bence şuanki en önemli anket onunki ve en çok katılımcının olduğu ve en anlamlı olanı o ve onun dşındada 2-3 sitde Türkiye 1. süper ya inşallah final gecesi de birinci olan Türkiye olur!!!

    Beğen

  27. ELLEDA_XAKAN dedi ki:

    bana gore arkadaslar bu sene sıralama boyle olcak
    1.YUNANİSTAN
    2.KIBRIS
    3.BULGARİSTAN
    4.RUSYA
    5.POLANYA
    6.FİLLANDİYA
    7.MOLDAVA
    8.TÜRKİYE
    9.FİLLANDİYA
    10.NORVEÇ

    Beğen

  28. Gökhan dedi ki:

    Bence bu internetteki oylara bakmayin her sene birileri favori gosteriliyor ama hep baska ulke kazaniyor…

    Beğen

  29. fatih civelek dedi ki:

    @Punkerland … kadar asagilik ve terbiyesiz bir Turkun bu forumda isi yok. Burasi kufurun uygulanabilecegi mektep degil !!!!!

    Sercan bey %100 katiliyorum .. gorusunu ifade etmis ve dogru demis: Turkiye bu sarki ile birinci olmaz / zaten olamaz. Eurovision bir yarismadir – Milli davamiz degildir !! Hur demokratik sosyal hukuk devletinde sarkimi begenmiyorsam begenmiyorumdur bu kadar basit nokta !!

    Allah’in Punkerland’i – ” Sen soversen seninde Anana soverler ” bunu unutmamani tavsiye ederim.

    ——————————-

    Yonetime duyuru : ” Sukuneti koruyacak onlemleri surekli alinmasi gerekir. Daha uluslarasi forumlarda bu diz boyu rezillikler okunmuyor, burada buna nasil izin veriliyor ?! Kontrol mekanizmanizi zamaninda uyguladiniz simdide uygulamanizi temenni ederim. Kufur içeren yazilarin silinmesini talep ediyorum !!

    selametle
    fatixxx

    Beğen

  30. özgür dedi ki:

    iyiyede kötü diyosunuz kötüyede.Şarkı gayet güzel.Üstüne sarfedilmiş bi emek var.emeğe saygınız olsun .ülkemizin birazda yanında durunda destek cıkın şarkının inancada ihtiyacı var.zaten arkamızda duran çok kişi var.bizim inanmamiz destekyememiz gerekiyo.

    Beğen

  31. punkerland dedi ki:

    sercan nikli gerizekalının yaptıgı aptalca flood küfürden daha önce silinmeli. burası çoluk çocugun oyun yeri değil. yarrakcan böyle haraket etmeye devam ederse.burada küfür yemekle kalmaz. ettigim küfürü birisi annesine uygular.

    Beğen

  32. punkerland dedi ki:

    civelek fatih’ inde ciddiye boyadığı yorumlarının kalitesinide anlamış bulunuyoruz. bey dediği çocugun yorumları yukarda.

    Beğen

  33. ZekAYİ dedi ki:

    bana göre sıralama bu sene şöyle olacak…
    1.FİNLANDİYA
    2.ÇEK CUMHURİYETİ
    3.ESTONYA
    4.DANİMARKA
    5.SLOVENYA
    6.TÜRKİYE
    7.YUNANNİSTAN
    8.POLONYA
    9.NORVEÇ
    10.RUSYAAAAAAAAAA

    BAŞARILAR TÜRKİYEEEEEEEE

    Beğen

  34. zekayi_halil dedi ki:

    KENAN DOĞULU LİMEWİRE PROGRAMINDA HANNA PAKARİNEN AVRİL LAVİGNEDEN SONRA AMA TÜRKİYE BAĞLANTISI İLE
    BEN CE BİDE GÜZEL ŞARKI BEYONCE FEAT SHAKİRA BEAUTİFUL LAİR DİNLEİN

    Beğen

  35. Selim dedi ki:

    Zekai ne dediğini anlamadım ama Avril demişsin ki ben avrila aşık biriyim:) Lütfen açıkla:d

    Beğen

  36. tahmin_ dedi ki:

    öncelikle herkese merhaba. kenan doğuluyu başarılı bulduğumu söyleyebilrim. iyi bir sahne şovuyla derceye girebilir bence. bana göre ilk on,
    1-Finlandiya
    2-Kıbrıs
    3-Polanya
    4-Türkiye
    5-Yunanistan
    6-İzlanda
    7-Moldova
    8-İsveç
    9-Gürcistan
    10-Belarus şeklinde olabilir.

    Beğen

  37. etiler_ulus_akmerkez dedi ki:

    bana göre sıralama şöle:
    1.polonya
    2.yunanistan
    3.sırbistan
    4.israil
    5.avusturya
    6.finlandiya
    7.belarus
    8.rusya
    9.türkiye
    10.ukrayna

    Beğen

  38. impassive dedi ki:

    benim sıralamam şöyle;
    1-TÜRKİYE
    2-YUNANİSTAN
    3-BULGARİSTAN
    4-POLONYA
    5-GÜRCİSTAN
    6-İSPANYA
    7-UKRAYNA
    8-SIRBİSTAN
    9-RUSYA
    10-AVUSTURYA
    11-MOLDOVA
    12-ANDORRA
    13-İSRAİL
    14-FİNLANDİYA
    15-SLOVENYA
    16-KIBRIS
    17-KARADAĞ
    18-ROMANYA
    19-BELARUS
    20-MAKEDONYA
    21-NORVEÇ
    22-İSVEÇ
    23-BOSNA-HERSEK
    24-İNGİLTERE

    Beğen

  39. eurofan_rock dedi ki:

    Acaba müzik ne zaman yeniden düzenlenecek, aranjörler nerede Sezen Aksu nerede :S

    Favorilerim:
    1.Türkiye (ESC’ye funk pop, çok yüksek puan alabiliriz. Temsilcimiz usta bir sanatçı.)
    2.Slovenya (harika, fevkalade)
    3.Bulgaristan (bu şarkılar her zaman puan kazanır)
    4.”Güney” Kıbrıs (yani…)
    5.Finlandiya (çok güzel şarkı ve imaj:) )

    Beğen

  40. mehmet dedi ki:

    arkadaşlar esctoday da kii ankette türkiyenin birinci gittiğini göremedim acaba bilen var ise bana cevap yazabilirmi nasıl görebilirim diye…

    Beğen

  41. Tezcan dedi ki:

    Kenan Doğulu ile ilk 5’de olacağımıza eminim. Rimi rimi ley faciasından sonra Kenan’a destek olmak zorundayız. Başarılar Kenan, SENİNLEYİZ.

    Beğen

  42. Selim dedi ki:

    Arkadaşlar artık bırakalım şu hain yunanlılarla dostlugu aynı soydan geldiğimiz finlilerle dostluk kurmaya çalışalım.Onlarda bizi çok seviyor……
    TÜRKİYE VE FİNLANDİYA EL ELE HEP BİRLİKTE FİNALE!:)

    Beğen

  43. escxox dedi ki:

    ilk 5 bence
    1)yunanistan
    2)türkiye
    3)bulgaristan
    4)güney kıbrıs
    5)gürcistan
    şeklinde olacaktır ..
    kusura bakmayın ama bende çok istiyorum da kenan 1. olamaz tabi olursa ne mutlu baana ama… 🙂

    Beğen

  44. selma dedi ki:

    ya ALLAH aşkına arkadşlar finlandiya neye benziyoki siz onu 1. sıraya almışsınz buna sadece gülerim yanii???kenan doğuluyla kıyaslanamaz bile tabi zevksiz arkdşlar aksini düşünebiliyo ama neyapalım?

    Beğen

  45. SELMA dedi ki:

    selim kardeşim malesef bişey diyemiyoruz sadeec gülüyoruz?iğrencinde ötesinde olan o şarkıyı nasıl 1. sıraya koyuyoruz anlayamıyorum???

    Beğen

  46. mıstık dedi ki:

    sonuç herne olursa olsun ben böyle büyükbir organizasyonda.şahane bir parçayla yarıştığımız için içim çok rahatlık we gururduyacagım.kaldıki ben parçamızdan çok umutluyum. klasik oyunlar oynan maz we şansta bizden yana olursa çok iyi bir derece alabiliriz. bir türk olarak ülkemizi temsil eden bir kişinin arkasındayız.

    Beğen

  47. serpil dedi ki:

    finlandiya ile yorumum şu olucak bikere 12-13yaş grubundan oy topladıkları kesin bilgisayar oyunlarındaki gibi yaratık haline gelmişler.tabi çocuklarda butür oyuna çok meraklıdır ve oylarını o şekilde aldıklarını düşünüyorum.kenana gelince kenanın sahne performansı süper gittiğim konserlerinden biliyorum bence kenan birinci olmalı dualarım onunla…birinci olucak KENAN DOĞULU

    Beğen

  48. nermin dedi ki:

    benim türkiye haricindeki favorim gürcistan ve ukrayna zannetmem artık yunanistan ve finlandiya birinciliği zor bulurlar bundan sonra daha birincilik için çooook beklemeleri gerekiyor avuçlarını yalasınlar bosna herseğin şarkısı bile onlardan daha güzel

    Beğen

  49. ufuk dedi ki:

    1.moldova 2. türkiye 3.yunanistan

    hem arkadaşlar şu kıbrıs RUM kesimine artık cyprus falan demeyin ya.allah allah…

    Beğen

  50. tolgamax dedi ki:

    ankette finliler önde gidiyor bende şarkıyı daha dikkatli dinleyim ve izleyim dedim dinamik alt yapısıyla başarılı ama dört dörtlük te değil intro bence kısa ve basit ayrıca şarkı finalde daha dik bir patlama yı hakediyor ama vokal yetersiz ama bayan şarkıcının erkek oylarını alacağı kesin ilk beşte yer alacağını söylemek lazım

    Beğen

  51. Selim dedi ki:

    Selma, herkesin müzik zevki farklıdır anlaşıldığı gibi sen pop seviyorsun bende rock ve metal müzikten hoşlanıyorum…Bu yüzden finlandiya nın şarkısı çok hoşuma gidiyor herkesin müzik zevki farklıdır saygı duymak gerek….Ayrıca Finlandiya Avrupa’nın en iyi rock müzik yapan ülkesidir lütfen laf uzatmayalım ve tam bir türk dostudurlar….Ama Lordi benim gözümde yinede beş para etmez bir çocuk grubu buna katılıyorum…Fakat çok çok daha iyi dünyaca ünlü metal grupları var örneğin;Him,Apocalpytica,Sentenced,51 Koodia,Wintersun vb….

    Beğen

  52. payzin dedi ki:

    tolgamax finlandiyanın şarkısı benimde favorilerim arasında ama bencede bir şeyler eksik gibi yani evet finalde hem son finalde hem a 1 finalinde introda pek orjinal deil ama belki onlarda yarışmaya kadar üzerinde çalışırlar

    Beğen

  53. Ulysis dedi ki:

    Sarkimiz kötü degil. Ama sarki kadar belkide daha önemli olan sahne sovu. Umarim cok degisik ilgi ceken bir gösteri hazirlarlar. Inaniyorum ki sarki cok daha cekici hale gelir ozaman. Ama Kenan in sahnesine de güveniyorum. Umarim hayal kirikligina ugramam :))

    Beğen

  54. escxox dedi ki:

    fince ve türkçe aynı dil ailesinde olduğundan ötürü böyle bi durum söz konusu….
    tam net deil ama 🙂
    galiba bu olaydan bahsetmiş o arkada$

    Beğen

  55. Selim dedi ki:

    Arkadaşlar benim bir çok fin arkadaşım var dilleri , karakterlerinden anlıyorsun zaten ne kadar türk olduklarını…O kadar sevecenlerki herkes soğuk insanlar olarak bilir ama biraz konuştuğun zaman erirler…Ayrıca açıklık getiriyim..Finliler Avrupa Hun Devletenin Kuzeye göç eden asıl türkleri

    Beğen

  56. dilan gencoğlu dedi ki:

    ben ce Kenan vede şarkısı harika
    ilk 3 egirmesini umuyorum tabii en başta birincilik umarım en iyisi olur…

    Beğen

  57. ömer dedi ki:

    Arkadaşlar bence artık değişik,farklı bir şeyler yapıldığında çok puan topluyor gibi geliyor bana.Bu yılki favorilerim Romanya,Finlandiya ve Polonya.İrlanda belki bir sürpriz yapabilir.

    Beğen

  58. OmerC dedi ki:

    Turkiye acınacak halde mi? Arkadaslar farketmiyorsunuz galiba insanlar sarkıyı gitgide daha da cok sevmeye basladılar. Anketlerde birinci olanların halini goruyoruz. Belcika 2004 ya da yine Belcika 2006’yı hatırlatmak istiyorum. Abuk sabuk sitelerde birsuru anket oluyor. birinde 1. olan diğerinde 5. oluyor. yani bu bi gosterge değil. ben burdan diyorum kenan dogulu ilk 5te olacak. kacacak delik melik değil, sertabdaki gibi acaba cok iyi bişi yapınca. e guzel sarkıydı o yuzden 1-2-3-4. oldu mu diceksiniz acaba? aaa ama ben sertabınkini begenmistim demeyin sayet agulerim size. kadına yarısmaya kadar cektirilmeyen kalmadı:) yapmayın boyle seyler, cok cocukca kacıyor. destek verin olsun bitsin sonuc ne olursa olsun bi ugras vardır. takdir edilmeyi de hak ediyordur.

    Beğen

  59. OmerC dedi ki:

    Ayrıca yunanistanı birinci sıraya koyan arkadaslara sesleniyorum. o dandik melodiyle bi sarkının birinci olması içinize siner mi? tamam dans edesi geliyo insanın ama acıkcası benim içime sinmiyor bu kadar ucuz bi sarkının birinci olabilecek olması. insan bi ugrasır yaw.. dınının dınının dınını.. dın nın yassou maria… oh ne ala! yeter su avrupa ulkelerindeki sımarık cocuk yunanistan sempatizanlıgı. eskiden severdim o ulkeyi. yurtdısında yasamıs ve gormus biri olarak diyorum bizden nefret ediyolar. ben de acıkcası bendn nefret edenden ederim. sarkıya oy moy vermem (hos guzel de değil zaten) 3-4. olacak ama hakediyo mu? hayır, yazık. insan bi ugrasır…

    Beğen

  60. pati16 dedi ki:

    ömer sana katılıyorum ve şunu eklemek istiyorum.yunanistandayaşayan ların gözü hala ülkemizde we eninde sonunda bizim olucak diyorlar.bursaya perussa.istanbula kostantina polis izmirede şuan unuttum hala kendi koydukları isimlerle anıyorlar. bende sewiyordum we öncekiyıllarda oyda atmıştım çünki biz çok iyi niyetliyiz we oyüzden kaybetmiyelim derim.

    Beğen

  61. lu serkn dedi ki:

    escxox ve selim finliler hakkındaki açıklamalarınız için teşekkürler….dediğim gibi bence şarkıları ilk beşte gibi görünüyor

    Beğen

  62. xakan ellada dedi ki:

    bana göre bu sene sıralam böyle olacak
    1.YUNANİSTAN
    2.KIBRIS
    3.BULGARİSTAN
    4.TÜRKİYE
    5.FİLLANDİYA
    6.POLANYA
    7.İSRAİL
    8.MOLDOVA
    9.DANİMARKA
    10.İSPANYA

    Beğen

  63. narin dedi ki:

    bence kenen doğulunun şarkısı başarılı neden başarılı diyorum rimilimileyden ve süper stardan sonra kenan harika bir iş yapmış.geçen senelerde o şarkılara bile daha çok şans verildi yapmayın lütfen biraz ülkenizin yanında olun

    Beğen

  64. narin dedi ki:

    bir arkadaş sormuş finlilerin türk soyundan geldiğini söylüyolar nasıl yani diye.düzeltme yapayım finliler türk soyundan gelmemiş sadece finlandiyada yaşayan yakut ve çuvaş türkleri var

    Beğen

  65. hakan dedi ki:

    bence kenan 1. olur benise 2. olurum

    yyyyyyyyyyyyyyaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa tuğba

    Beğen

  66. hakan dedi ki:

    kxyyyyyyyyyyyyyyyyyzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzolaoııııııuyyyyyyyyyyyyyytssssssssssssssssssssssssssszzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz

    Beğen

  67. onur dedi ki:

    ellada lutfettin türkiyeyi 4. sıraya yerleştirmekle,,,. çok komiksin. bir kere o kıbrıs dediğin yer güney kıbrıs rum kesimi bunu içinize sindirin artık benim sıralammda bu 1 TÜRKİYE 2 MAKEDONYA CUMHURİYETİ 3 GÜRCİSTAN 4 BOSNA HERSEK ………… 41 güney kıbrıs rum kesimi 42 yunanistan

    Beğen

  68. payzin dedi ki:

    onur bence yunanistanın hakkını yeme 42. değil bance 35. filan olurlar haaaaaa hhhaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

    Beğen

  69. Selim dedi ki:

    Narin adlı arkadaşım,Finliler gerçekten Türk soyundan gelen asimilasyonu en düşük olan türklerdir…Dediğim gibi benim bu sene lisedeki ödevim türk dili ve türk ırkına yönelikti ve ben bir çok fin ve türk kaynağını araştırdım..Ve bir iki yıla kadar Finlerin Türk olduğu kanıtlanacak….

    Beğen

  70. narin dedi ki:

    peki selim bu konuyu merak ettim ben türkoloji okuyorum aslında burası yeri değil ama gerçekten merak ettim finlilerin türk soyundan gelmesi beni de sevindirir tabi fazla türk göz mü çıkarır inşallah dediğin gibi olur ben de araştırcam bu konuyu emin ol

    Beğen

  71. narin dedi ki:

    ben de bilmiyorum serkan ama selim öyle olduğunu düşünüyo yani bu konuda araştırma yapmış ben se finlilerin tamamının türk soyundan gelmediğini düşünüyorum ve iddia ediyorum bildiğim kadarıyla finlandiyada çuvaş ve yakut türkleri var yani hristiyan türkler aynı şekilde bu türkler rusyada da yaşıyolar

    Beğen

  72. Selim dedi ki:

    Arkadaşlar bakın belki hepsi türk değildir rus istilası altında kalmışlar ama %80 i nin türk olduğunu söyeyebilirim…Şimdi diceksiniz Türkler genellikle esmer veya kumraldır finliler neden açımk tenli ; çünkü 1000 yıldır aynı yerde yani kuzeyde yaşaya yaşaya ten renkleri etkileşime uğramış….Ama zaten Avrupa Hun Türkleri Beyaz Türklerdi yani sarı türk değildiler bsu nedenle bi anormallik yok…Ayrıca zaten bu finlilerin Türk olma konusu baya tartışılan bir konu kimileri kabul ediyor kimileri ise etmiyor….Ama birçok finli ırk bilimcisi bunu gururla kabul ediyor…

    Beğen

  73. escxox dedi ki:

    ayrıca finlandiya dada askerliğin zorunlu olduğunu duymuştum….tabi burdaki gibi deil 🙂

    her fin asker doğar… 🙂 🙂
    ayrıca finliler bu sene ilk 5 e bile giremez 1.diyenler kulaklarını yıkatsın. 🙂

    Beğen

  74. tahmin_ dedi ki:

    arkadşlar bırakın finlileri şimdide eurovisiona dönün ben belarusu bir kez daha dinlediğimde çok daha iyi buldum ve bence finale kalayı hak ediyor ne diyorsunuz

    Beğen

  75. impassive dedi ki:

    ilginç ve iyi çalışmalar sonunda iyi işler yapıyor..bu yüzden;
    bulgaristan,ukrayna,israil ve (ek olarak) sırbistan,andorra farklı olmaları açısından sürpriz yapabilir ki zaten hiçbiri kötü değil..ama benim sıralamam yine de;
    1-TÜRKİYE
    2-YUNANİSTAN
    3-BULGARİSTAN
    4-POLONYA
    5-GÜRCİSTAN
    6-İSPANYA
    7-UKRAYNA
    8-SIRBİSTAN
    9-RUSYA
    10-AVUSTURYA
    diye devam ediyor..

    Beğen

  76. tahmin_ dedi ki:

    escox a katılıyorum belarus iyi olsada kazanmaz sırbista gelince maltanın bir angel şarkısı vardı hatırlıyosanız şişman bir kadın seslendiroyodu ve 2. oldu sırbistinda böyle olur bence

    Beğen

  77. shake it up shekerim dedi ki:

    yaaa bnce yunanistan çok süper we finlandiya nese adam gibi bi şarkı yapmış finland tabi kalbimiz seninle kenaaaaaan!ya acaba diğer ülkelerinde böyle oylaması warmıdır?????

    Beğen

  78. tahmin_ dedi ki:

    ya sana saygı duyoum ama yunanistan çok bait i şarkı değil mi sadce melodi yeterli değil

    Beğen

  79. MERTCAN dedi ki:

    İzlanda büyük bir sürpriz yapacak gibi görünüyor.Klibi ingilizce izledim süper şarkı.Şarkıcıda harika.

    Beğen

  80. tahmin_ dedi ki:

    İzlanda mı? ya ben yarı finali geçer mi emin değilim ama geçen seneki şarkılarını düşündükten sonra nüyük bir ilerleme var ben hala belarus süpriz yapucak diyorum

    Beğen

  81. kutsanlı ozan dedi ki:

    ya arkadaşlar bu oylamların olduğu yabancı sitelerin adresleri sizde varsa versenize merak ediyorum durumumuzu

    Beğen

  82. iverson dedi ki:

    ya üzülerek sölüyorum ama biz bu şarkıyla bilemiyorum yan, diğerlerinini yanında sönük kalıyo ya sertab tan sonra adam gibi birini bulamadılar şu yarışmaya aq ya olmas böle şey hele kenanla hiç sanmıyorum yine almanya nın 12 puanına kalırıs anca 8 . 9. demişsiniz zor orasıda ama inş dansla falan güzel bi korografi hazırlanırsa bş şans diğer türlü sonumuz yine aynı olcak ama rimi rimi ley ve geçen seneki salak şarkı süperstardan bin kat iidir

    Beğen

  83. xakan ellada dedi ki:

    yaa kardesım sen nedemek ıstıyon bu bır eurovisiion sıtesı ve herkez ıstedıklerı yorumu yapar sana bana gore YUNANİSTAN bir numara baskasına gore almanya hem sanane sen kendı yorumlarına dıkkat et yeter haaaaaaaa kıbrıs neden dıyom cunku dunyada kıbrıs gecıo ONUR ANLADIN MI SEN KIMSENIN YORUMUNU ELESTIREBILIRSIN AMA DUZGUN YORUM YAP ASLINDA SEN COK KOMIKSIN ve yunanda yasayan bır balkan turkuyum merak etme bende turkıyeyı sevıyorum hatta arkadaslarım yunanda kenan daha 1995 bugune kadar yunanlılar tanıyo ve bu sene yunanistan 10 puanını turkıyeye gıdecek ve bende sevıyorum kenanın sarkısını ama benım kulagıma hos gelen ve yuzkere dınlesem bıkmayacagım sabrelın sarkısını yorumlarınıza dıkkat edelım arkadaslar

    Beğen

  84. birisi dedi ki:

    1-TÜRKİYE
    2-BULGARİSTAN (belki 1 de olabilir…bizde 2)
    3-G.KIBRIS
    4-YUNANİSTAN
    5-MOLDOVA
    6-İSRAİL(boykot eden şarkılar genelde ii puan alır:) )
    7-GÜRCİSTAN
    8-ERMENİSTAN(ülkeden ne kadar hazetmesemde şarkıları güzel,sezarın hakkını sezara vermek lazm bence)
    9-İSVİÇRE
    10-DANİMARKA

    Beğen

  85. birisi dedi ki:

    11 ise finlandiya olacak…ve evsahibi ülke oldukları için şarkıya yazık olacak bence…

    Beğen

  86. onur dedi ki:

    ellada sen nasıl bir türksün ki kıbrıs rum kesimine kıbrıs dersin neymiş efendim tüm dünya öle diyormuş bana bak değil tüm dünya kainat bile dese orası güney kıbrıs rum kesimi ben askerliğimi kuzey kıbrıs türk cumhuriyetinde yaptım gerekirse canımı veririm ama oraya sözde bir türkün kıbrıs demesine tahammül edemem sen önce türklüğün ne olduğunu öğren ve türklüğü hakket de ondan sonra türküm de o saçma yorumlarını kendine sakla ahmak seni

    Beğen

  87. gölge misal dedi ki:

    arkhttp://www.youtube.com/watch?v=Mdv6Ds_wNuI adaşlar harika bir klip izlemek istermisin

    Beğen

  88. sing dedi ki:

    ya napsalarda bişi olamaz insanlar parçalarından sıkıldıbile. ritimlerimizi çalıyorlar-mimikler tarkan we ricky martin-clipte 80 liyılların gress filminden çalma(john travoltanın ilk fimlerinden)-şarkıda ricky martinin lavidası.bence sradan birparça
    neyse benim faworilerim
    1.turkiye
    2.çekcumhuriyeti
    3.arnavutluk
    4.bosnahersek
    5.beyazrusya
    6.finlandiya
    7.malta
    8.ispanya
    9.avusturya

    Beğen

  89. fallen-angel dedi ki:

    ingilitere için cradle of filth katılın istiyorum DANIEL LLOYD DAVEY (Dani Filth) aşkm yaa 😀 bu katılsın istiyorum 😦

    Beğen

  90. fallen-angel dedi ki:

    ingilitere için cradle of filth katılsın istiyorum DANIEL LLOYD DAVEY (Dani Filth) aşkm yaa 😀 bu katılsın istiyorum 😦 ama katılmicak biliyorum -katılın yazmışım katılsın yerine onu düzelttim:D-

    Beğen

  91. senay dedi ki:

    eurovision-turkey.com a giremiyorum yahu ne bu bole butun diger siteler ii de bizimkine ne oluyor bole esiyorlar aradaaaaaaaaaaaaaaa sinir seyler…..

    bu arada kenani cooook seviyorum cok seker yahu olmaz ki bukadar tatli olunurumu yahu 😀

    Beğen

  92. ELLEDA_XAKAN dedi ki:

    senı ahmak senı bende orasının guney kıbrıs rum kesımı oldugunu bılıyom madem neden kıbrıs yazıo bana soyle bakalım ben onun ıcın sadece kıbrıs yazdıgı ıcın yazdın ve kıbrıs yazmasın degıstırsınler guney kıbrıs rum kesımı yazsınlar ahmak herıf bana bunu degıl bu yazıyı esc soyle degıstırsın ve bız yunanda kac seneden berı yasıyoz ve haklarımızı sonuna kadar koruyoz ve ıbadetlerımıze sonuna kadar baglıyız bır turk olarak senden bıle daha turkum cunku atalarım kanı hale uzerımde benım gıbı olan vatandaslarımız ve koruyoz sen ne zannedıyon bılıp bılmeden yorum yapma ahmak herif,ben sadece yorumumu yaptım bana gore yunanıstanın sarkısı guzel kımıne gore arnavutlugun herkezın kendıne gore yorumu var tamam mı bana turklugu ogretme ben senden daha turkum ve balkan da yasayan turklerın hepsı sonuna kadar turklugunu koruyo bunuda bıl bılmeden yorum yapma AHMAK

    Beğen

  93. ELLEDA_XAKAN dedi ki:

    senı ahmak senı bende orasının guney kıbrıs rum kesımı oldugunu bılıyom madem neden kıbrıs yazıo bana soyle bakalım ben onun ıcın sadece kıbrıs yazdıgı ıcın yazdın ve kıbrıs yazmasın degıstırsınler guney kıbrıs rum kesımı yazsınlar ahmak herıf bana bunu degıl bu yazıyı esc soyle degıstırsın ve bız yunanda kac seneden berı yasıyoz ve haklarımızı sonuna kadar koruyoz ve ıbadetlerımıze sonuna kadar baglıyız bır turk olarak senden bıle daha turkum cunku atalarım kanı hale uzerımde benım gıbı olan vatandaslarımız ve koruyoz sen ne zannedıyon bılıp bılmeden yorum yapma ahmak herif,ben sadece yorumumu yaptım bana gore yunanıstanın sarkısı guzel kımıne gore arnavutlugun herkezın kendıne gore yorumu var tamam mı bana turklugu ogretme ben senden daha turkum ve balkan da yasayan turklerın hepsı sonuna kadar turklugunu koruyo bunuda bıl bılmeden yorum yapma AHMAK ONUR

    Beğen

  94. onur dedi ki:

    onlar kıbrıs yazabilir sen madem türksün kıbrıs yazmayacaksın asıl ahmaklık ettiğin konu bu işte sende kıbrıs yazarsan neyi savunucaz bak siz bile kıbrıs yazıyosunuz demiyceklermi sen güney kıbrıs rum kesimi yazıcaksın türküm diyen herkes bunu böyle yazacak okadar

    Beğen

  95. ELLEDA_XAKAN dedi ki:

    tmm yazacaz ama ahmak olan ınsanlar anlamıyo sen ben demeylen olmaz herkez desttek cıkacak ama ben demısım birsey olmaz herkes bunu dıyecek ama herkez kıbrıs yazıo bır de bana nıye patladın dıger ınsanlara bırsey demedın be sonuna kadar balkanda yasayan turklerın haklarını olene kadar ve kanınım son damlasına kadar koruyacagım ve sunu bılsın herkez azınlık olanlar daha baglı turkluklerını hala bırsey yapmak ısteyen ulkeler var ama bız dınımızı degıstırmedık onun ıcın sonuna kadar savunuyorum ok onur anlatabıldın mı bana gore yunanıstanın sarkısı bu sene geldı ama kenanında guzel ama ben cok ıyısını beklerdım cunku super sarkıları kenanın husrana ugramasını ıstemem ve yunanda yasyan turkler olarak kenana oylarımız sonuna kadar verecegız bunuda herkez bılsın

    Beğen

  96. onur dedi ki:

    okey ben aslında sıralamana değilde kıbrıs yazdığın için biraz dozu aştım heralde ama bu konuda çok hassasım ben k.k.t.c. inde askerlik yaptım ondandır belki senin türklüğünden artık şüphem yok kalbini krdıysam özür dilerim

    Beğen

  97. KUPFDDDD dedi ki:

    BEN OYUMU FİNLANDİYAYA VERDİM ZATEN BÜYÜK İHTAMAL FİNLANDİYA KAZANACAK TÜRKİYE DE İLK 5 DE OLUR DİYE DÜŞÜNÜYOM BENCE

    1.FİNLANDİYA
    2.YUNANİSTAN
    3.GÜNEY KIBRIS
    4.TÜRKİYE
    5.ROMANYA
    6.İRLANDA
    7.RUSYA
    8.DANİMARKA
    9.UKRAYNA
    10.İNGİLTERE

    Beğen

  98. Melih (Phoenix) dedi ki:

    arkadaşlar

    yukardaki bi kaç msg üzerine cevap veriyim dedim eurovision-turkey.com un hacklendiği falan yok.. sadece eski domain şirketi turkticaret.com dan ayrılıyor amerikan şirketi dreamhost a geçilecek 2 gün içinde geri dönülecek imiş..

    saygılar

    12 puan a ve Ogae ye sevgiler aynı zamanda

    Beğen

  99. gülşah dedi ki:

    kenan doğulu biz iki kardeş olarak seni çok seviyoruz.SEN SAKIN ŞÜPHE İÇİNE DÜŞME 1.SEN OLACAKSIN ÇALIŞMALARINDA BAŞARILAR DİLERİZ.BY

    Beğen

  100. gülşah dedi ki:

    ben oguzcan seni çokkkkkkkkkk seviyorum.sen benim favorimsin.ya senin şarkılarına hayranım.inşallah zirveye ulaşırsın cnm

    Beğen

  101. oğuzcan dedi ki:

    ben oguzcan seni çokkkkkkkkkk seviyorum.sen benim favorimsin.ya senin şarkılarına hayranım.inşallah zirveye ulaşırsın cnm

    Beğen

  102. sing dedi ki:

    şu 10 mayıs gelsede heyacanımız doruğa çıksa süper biryıl- parçalar güzel -bizim parçamız harika.iple çekiyorum o günü hadi kenan salla eurovizyonu çatlat seni we ülkemizi çekemeyen fesatları 🙂

    Beğen

  103. xakan ellada dedi ki:

    sagol anladıgın ıcın onur, cunku bız balkanlarda yasayan turkler olarak her zaman turk olmaktan cekınmedık ve olene kadarda turk kaldık,ben ıstıyorum artık kavgalar bıtsın dostluk ıcınde yasasın ülkeler dünyada sevgi ve yasamak varken kavga nıye bırakın turk-yunan dusmanlıgını herkeze dıyorum,savas en son care olmalı bence

    Beğen

  104. sing dedi ki:

    hehehee biraz önce milli maçta dewirdik yunanı maç 4-1 bitti.dağıldılar we yunanlıtaraftar ayakta alkışladı futbolcularımızı .umarım final gecesi kenan kupayı kaldırır kende böyle olur.:)))))))))

    Beğen

  105. FATİH KILIÇ dedi ki:

    YUNANLILAR DARMA DAĞAN OLDULAR
    NE MUTLU Kİ TÜRKÜM BEN…
    İNANILMAZ BİR BAŞARI 🙂
    EN BÜYÜK TÜRKİYE 4-1 🙂
    EN BÜYÜK TÜRKİYE 4-1 🙂
    EUROVİSİONDADA BÖYLE OLACAK BÜYÜK FARKLA YENİCEZ.
    ÇOK MUTLUYUM HELAL OLSUN SİZE ŞU ANDA MUTLULUK GÖZ YAŞLARI DÖKÜYOR BU ZAFERİ AİLECEK KUTLUYORUM.
    AVRUPADAKİ DÜNYADAKİ TÜM TÜRKLER ASIN BAYRAKLARI KUTLAYIN BU ZAFERİ…YAŞASIN NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE…
    İŞTE TÜRK GÜCÜ BUDUR 🙂
    BARBARLIKLARINI MAÇTAN HİÇ EKSİK ETMEYEN YUNAN TARAFTARININ YUNANİSTANIN YIKILDIĞI AN BU….

    Beğen

  106. escxox dedi ki:

    bu arada yunanlılar kendi takımını yuhlayıp bizi alkışladılar işte ben bu olaya çok şaşırdım… 🙂 😀

    Beğen

  107. FATİH KILIÇ dedi ki:

    HER TÜRLÜ ŞİŞE,SOPA ATMADIKLARI KALMADI KÖTÜ PANKARTLAR AÇTILAR MAÇ BİTİNCEDE ALKIŞLADILAR BENDE ŞAŞIRDIM VALLAHİ…AMA GERÇEKTEN MÜKEMMEL OYNADIK ŞOKE OLDULAR KAZANACAKLARINDAN EMİNDİLER AMA HER ZAMAN OLDUĞU GİBİ İYİ OLAN KAZANDI TEŞEKKÜRLER FATİH TERİM TEŞEKKÜRLER TÜRK MİLLİ TAKIMI HELAL OLSUN SİZE 🙂 🙂 🙂

    Beğen

  108. bilgin üzüm dedi ki:

    eğer bu ülkenin sınırları içerisinde yaşıyorsak, bu ülkede yaşamanın gerektirdiklerini yapmak, haklı olarak mudahale etmek zorunda kaldıgımız kıbrıs adasının iki devletten oluştugunu idrak etmek zorundayız. zamanında yunanistan’nın nato üyesi olması yüzünden amerika’nın baskılarıyla bunu dünyaya kabul ettirememiş olsakta. biz orada iki devletin varlığını bilir ve rum vatndaşlarının yasadıgı kısıma güney kıbrıs rum kesimi deriz. oraya kıbrıs diyen ben türküm diyemez. o desede orada canını vatanı için veren şehitlerimize saygısı olan herkes o insana türk demez.

    Beğen

  109. sing dedi ki:

    ya nankörlüktür bu tamam konumuz müzikte böyle şeylerde insanın gizli duyguları depreşiyor.bu çok üzücü birşey türkiyede yaşayıp bu ülkenin hawasını soluyan ekmegini yiyen suyunu içen dewletkademesinde we iş hayatında zir welere çıkan nan körlere sözüm ayıptır. bu sizin yaptıklarınız dostça yaşaya bileceğiniz .istediğiniz herşeyi yapa bileceğiniz tanrının lütfu güzel bir ülkede yaşıyorsunuz kimse sizi dışlamıyor.sizdemek istemiyorum biz olalım diyorum.koyunsürüsü gibi olmayalım sizi oynatan ipleri koparın we gerçekleri görün bunlar ülkemizi çekemeyen yer altı we yer üstü zenginliklerine azı sulanan ülkelerin oyunları arkadaşlar. biz bir birimizi kırarken bazı ülkeler ellerini oğuşturuyor. bir ülkeye sawaş açmak şat diil. bir kıwılcımla ülkeler içtende yıkıla bilir.herşey politika al işte 70 li yılların sonuna doğru sağcı solcu dawasına yüzlerce kişi öldü 2000li yıllarda ortak hükümet kurdular noldu yüksek dawalarına olan ölen lere oldu. asala örgütü wardı önleri kesildi çok geçmeden pkk olayları çıktı amaç ülkeyi bölmek we bizi yıllarca dostça yaşayan insanları kırmak parçalamak.burdabile bu oluyor şurda eurovision heyecanımızı yaşamak istiyoruz azı olan konuşuyor arkadaşlar unutmayın bu site eurovision türkiye sitesi rahatça yorum yapalım ülkemize sahip çıkalım. şu heyecanı yaşıyalım ya bana karşı görüş ler olabilir demeyin arkadaş karşıt görüş bildirenler aşşağılıyıcı hakarete waran eleş tiri yapamaz fikrini söyler efendice bizde saygı duyarız bir insan kendini yetiştire bilmişse akıllı we kültürlüyse eğitimliyse gerçek hayattada burda olduğu gibi sanal bir platform dada saygı sewgi we sempati toplar.kuklacıklar olmayalım iplerikoparıp ülkemize sahip çıkalım burda insanların hewesini kırmayın al bende türk üm we kabul ediyorum rimi rimi ley kötüydü süperstar kötüydü ama bakıyorum buseneki güzel bir parçamız war kötülüyenler oluyor bence amaç parça diil.neyse kusura bakmayın arkadaşlar sanırım içim doldu çünki bir türk olarak türk sitesinde olumsuz (yani hakaret we aşagılıyıcı) yorumlar beni çok üzdü yazmak geregi duydum.

    Beğen

  110. FATİH KILIÇ dedi ki:

    Bayrağımız kanımız topraklarımız anamızdır kıbrısta yavrumuzdur ülkemizi sevelim Bu ülke sevilmez mi be kardeşim kıbrısımız,karadenizimiz,doğu anadolumuz heryeri birbirinden güzel.Var mı var mı söyleyin bu toprak bu tarih bu insanlar başka yerde be kardeşim…Kim ne derse desin bu ülke hakkında kötü düşünen her kim olursa olsun kaybeder.Bizler o kadar azimliyiz ki önümüze gelen her zorluğu ezer geçeriz TÜRKİYEM seni çok seviyorum 🙂

    Beğen

  111. senay dedi ki:

    ahaha arkadaslar dun gece yunanlilrin cokusunu izledik insallah eurovisionda da sarbelle beraber yunanlilarin ikinci bir cokusunu izleriz AMIN ………. 😀

    kenan senii coooook seviyorummm sampiyon belli tabi daha ne 🙂

    Beğen

  112. labopnya dedi ki:

    ay lütfen bari burada futbol olmasın arkadaşlar tamam bende çok sevinçliyim ama futbol okadar çok yerde konuşuluyorki bari burası sadece müzik kalsın ı love music ı love türkiye

    Beğen

  113. sing dedi ki:

    amaç futboldeğil milli sewinç geldi geçti coşkusu içimizde ılowe music ılowe türkiye 🙂

    Beğen

  114. halley dedi ki:

    alın size benim puanlarım
    1 puan romania
    2puan moldova
    3puan andorra
    4 puan estonia
    5 puan slovenia
    6puan ukrayna
    7 puan polonya
    8 puan yunanistan
    10 puan malta
    ve son olarak 12 puan gidiyoooor
    TÜRKİYE

    Beğen

  115. €@/ dedi ki:

    ya bence kenan’ın şarkısı çok güzel olmuş.ayrıca ukrayna’nın şarkısı da ilginç. finlandiya güzel. yunanistan’ın şarkısını pek beğenmedim ama yine de derece yapar.

    Beğen

  116. Kaan dedi ki:

    Merhaba arkadaşlar Kenan Doğulu’ya çok güveniyorum bence şarkımız 1. olacak kadar kaliteli ve eğlenceli bir şarkı ama sanırım biz böyle düşünüyoruz. Diğer sitelere baktığımda gerçekten bizim şarkımızı kimse beğenmedi yapılan anketlere de bakıyorum genelde düşük sıralardayız hangi sitede düşük numaradaysak bizler hemen o siteye üye olup kenan doğuluyu üst sıralara taşıyoruz ama bu kendimizi kabndırmaktan başka bir işe yaramıyor:( başta çok umutluydum şarkımızdan fakat girdiğim forumlarda yapılan yorumlar gerçekten can yakıcı şeyler. Yarı finali gurbetçilerimiz sayesinde geçicez zaten geçen sene superstarla geçtiysek bu sene çok daha kolay olur geçmemiz ama tahminimce ilk 10 arasına zorla girersek giricez belkide giremicez:( malesef gerçek bu sanırım bence şarkımızı çok kolay harcadılar şimdiden:(

    Beğen

  117. tahmin_ dedi ki:

    kaan bu anket sitelerini yolarmısın ben bulmaıyorum da veye başklarıda biliyorlarsa lütfen göndersinler

    Beğen

  118. sing dedi ki:

    kaan arkadaşım lütfen girdiğin forumları we site adreslerini yazarmısın bizde bir fiil görelim kafadan yıldırıcı şeylerle insanların kafasını karıştırmıyın. tabiki girecez ositelere we üye olup ülkemize puan wericez pekiii başka ülkelerden üye olup kendi ülkelerini puan tablosunda 1. liğe taşıyanlar yanlışmı yapıyor sence bu bizim nekadar parçamıza we ülkemize sahip çıktığımızı gösterir ben böyle yapan arkadaşlarımın alnından öpüyorum helal olsun size bende öyle yaptım. neden kendimi kandırıcam arkadaş.şöyle bişide söyliim benimde arkadaş çewrem we akrabalarım war dış ülkelerde yüzde 80-90-olumlu düşünüyorlar sadece bazı sitelerde bilinç sizce yapılan hakarete varan eleştiriler yüzünden kırılanlar oluyormuş.stratejimizi iyi yapmamız lazım biz inan mazsak parçamıza baştan kay bederiz.ben parçamızdan çok umutluyum eğer kılasik oyunlar oynan mazsa da çokkk iyi bir derece alacağımıza inanıyorum.kaldıki alamadık canımız sağ olsun en azından alnımızın akıyla mükemmel bir parçayla ülkemizi temsil edeceğiz. dilerim allahımdan kenan o gece birçok kişiyi utandırır.bu kendini kandırma diil kimse ne olacağını bilemez yarışma gecesine kadar sonuna kadar tamdestek.yalnız diğer sitelerde ülkemize semapti duyanların duygularını incitmeden.bunların hepsine stratejive kulis deniyor bu işler böyle yürüyor .herkese bol eurovision lu eğlenceler:)

    Beğen

  119. sing dedi ki:

    busitede 38. idik şuanda 19.yuz we parçamız yükselişte.
    http://www.escforever.com/charts.html
    ispanyanın sitesi haftalardır 1. idik şimdi 2.lik 3lük arasında gidip geliyoruz.
    http://www.escforever.com/charts.html
    polonyanın sitesi açık arayla hep birinciyiz
    http://eurovisionarchive.members.beeb.net/2007_poll.htm
    önemli bir site haftalardır 1.yiz
    http://esc2007.vodpod.com/pod/list_videos/1466?sort=average_rating
    isveç sitesi haftalardır 1.yiz
    http://www.escsweden.com/
    çoookkk öenmli bir site sonun cuyduk arkadaşlar sayesinde oldukça tırmanıştayız yani şimdi üye olmayıp ülkemizi yükselt miyelim aşalardamı sürünsüz bumudaha iyi yoksa parçamıza sahip çıkarak insanların dikkatini parçamızla çekebilmekmi lahawle 🙂
    http://www.escsweden.com/

    Beğen

  120. escxox dedi ki:

    bence şarkımız ilk 5te bunu sebebi ise çok güzel olması değil kötülerin içinde iyi olmasıdır. 🙂
    ayrıca bence yunanistan ilk 3 arasında yerini çoktan aldı bile 😦

    Beğen

  121. emir dedi ki:

    bencee ilklerr..
    1 yunanistan
    2 bulgaristan
    3 polonya
    4 makedonya
    5 türkiye
    6 kıbrıs
    7 finlandiyaa
    EN DOĞRUSUDA BU KESİNLİKLEEE..
    BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN FARK YAPACAK FARKKK!!!!

    Beğen

  122. escxox dedi ki:

    1)yunanistan
    2)TÜRKİYE
    3)bulgaristan
    4)gürcistan
    5)gkry
    6)finlandiya
    7)polonya
    8)danimarka 🙂
    9)belarus
    10)israil 😉 (sewdiğimden deil tahmin)
    bence bu. ama araya rusya ukrayna falan damlayabilir her an 🙂

    Beğen

  123. hande dedi ki:

    yunanistan’ın şarkısı bence rezalet, ilk 5’e bile giremez. son derece basit ve hint filmlerini çağrıştırıyor adamın dansları. yunanları ben severim ayrı, şarkı hakkındaki fikrimdir bu. kimsenin rusya’yı ilk 10’una bile almaması çok şaşırtıcı. bence 1. olacak. ya rusya olur 1., ya kıbrıs rum kesimi. kenan da ilk 5’de.
    1.rusya
    2.kıbrıs rum kesimi
    3. türkiye diyelim hadi

    Beğen

  124. ahmet dedi ki:

    bn oyumu birinciligin en güçlü adayı olan polonya ya veriorum 2.ligi ise estonia yada andorra alır

    Beğen

  125. anıl dedi ki:

    bn oyumu polonya ya veriorum 2.lik ise bna göre estoia yada yunanistan olur türkiye ilk 5 e girer

    Beğen

  126. anıl dedi ki:

    bnm sıralamam şöle;
    1.polonya
    2.estoni
    3.andorra
    4finlandia
    5.danimarka
    6.türkiye
    7.yunanistan
    8.bulgaristan şimdilik böle:)

    Beğen

  127. burcu dedi ki:

    ha bu arada gürcülerde bomba gibi gelio kadının şovu süper izledim üstelik şarkıyı sevmedim ama en berbatıda israil ve makedon ve ukrayna nın şarkısı ama en büyük favorim POLONYA

    Beğen

  128. tolgamax dedi ki:

    geçen sene bosna hersekin leila sının hakkının yendiği ve lordi gibi abuk sabuk bir eurovisiona güvenmiyorum sıralama yapmak çok zor süprizlere açık olun favori gösterilen ülkelerin geçtiğimiz senelerde başarısız olduğunuda gördük ne diim hayırlısı daha doğrusu bol şanslar türkiye

    Beğen

  129. onur dedi ki:

    evet biraz politika,biraz müzik beğeni seviyesi, biraz görselliğin etkisiyle verilen oylar, biraz mesaj vermek için verilen oylar biraz şans ve birazda sadece ülke sevgisiyle verilen oylar işte bu oyların tümüne en çok sahip alan ülke o senenin birincisi oluyor.önemli olan bu medeniyet içerisinde yer almak ve bizde varız deyip sesimizi duyurmak.

    Beğen

  130. tolgamax dedi ki:

    bravo onur şimdiye kadar eurovision için yapılan en iyi yorum yüzde yüz katılıyorum…

    Beğen

  131. sor dedi ki:

    arkadaşlar bence eurovision muhabbettimize msnde devam edelim hep birlikte yorumlar yaparız eğer kabul edersiniz msn adreslerimizi birbirimizi verelim

    Beğen

  132. sor dedi ki:

    ya bide bu eurovision şarkılarını mp3 olarak nasıl indirebilirim? bilen varsa lütfen söylesin

    Beğen

  133. buuurak dedi ki:

    yunanistan ın şarkısı sempatik ve güzel aynı kulvarda bizim şarkı ile çekişir… geçen sene olduğu gibi farklı olan kazanacak olursa israil ve ukrayna nın şansı yüksek… bulgaristan ı herhangi bir ülke ile kıyaslayamadım ama yerel melodiler kullanmışlar hem de elektronik müzik üzerine… gayet güzel de olmuş…birinciliği bu beş ülkeden biri alır diyorum…

    Beğen

  134. sertaç dedi ki:

    arkadaslar kımse finlandiyadan bahsetmıyo bence cok ıddılaı bı sarkıcı we sarkıyla katılıyolar rock soundlu bır sarkı we soyleyen kadın çok guzel tam bır rockçısarkıları leave me alone bence dınlemeyen warsa bı dınlesın brad_ondokuz@hotmail.com

    Beğen

  135. clips dedi ki:

    yunanistan 1. olursa intaar edecem!! bulgaristan 1. liğe oynar bence bi de ben belarus u ilk 5 te görmeyi çok isterim şarkıyı çok sevdim hırvatistan da güzel tabi bi de israil başlarda olacak bence we are the winners misali..(türkiye yi katmadım 1. olmayı belki hepinizden çok istiyorum ama bence 10. 11. fln olcz ağlamak istiyorum!!!) bu sene şarkılar iğrenç ya bi de bu kenan ın kullandığı r&b dansçıları fln geçen sene kullanılmıştı (makedonya, romanya..) inşallah dansöz fln çıkartır 😀

    Beğen

  136. mehmet dedi ki:

    arkadaşlar gördüğüm kadarıyla anketlerde türkiye yavaş yavaş yükselmeye başlamış

    Beğen

  137. impassive dedi ki:

    şarkıların içinde en iyisi bizimki bence ama özellikle farklı olmaları açısından;İsrail,Ukrayna ve Bulgaristan bişeyler yapacak gibi..
    1-TÜRKİYE
    2-YUNANİSTAN
    3-BULGARİSTAN
    4-POLONYA
    5-GÜRCİSTAN

    Beğen

  138. mehmet dedi ki:

    arkadaşlar türkiyenin eurovision ile ilgili bi bu sitesimi var yani on iki puan mı var başka site yokmu yaa var ise bana adresi yazarmısınız ayrıca bu eurovision-turkey.com açılmıyor bi sorun mu varkı oo sitede

    Beğen

  139. mehmet dedi ki:

    arkadaşım eurovision şarkılarını mp3 olarak indirmek müzik programı indir ben sana söyleyeyim bitane google ye imesh yaz ordan imesh i indir bu bi müzik programı gerisini sen yaparsın zaten indirdikten sonra

    Beğen

  140. escxox dedi ki:

    mehmet eurovisionturkey sitesi yunanlılar tarafından hack lenmiş bulunmaktadır siteyede bu yüzden hiçbirimiz giremiyoruz 😦
    ayrıca türkiye ile ilgili siteleri linklerden bulabilirsin 🙂

    Beğen

  141. escxox dedi ki:

    bilmem ki?? 🙂
    siteyi yapan ,kuran , yöneten kimse onlar düzeltirler yani…
    ama zannetmiyorum çok zor tabi..
    boşver sen baska sitelerde takıl 😀

    Beğen

  142. escas dedi ki:

    yaa bna sorarsanız bulgaristanın şarkısı iğğğğğğğğğğğğğğğğğğğrenç yaa nasl 1.yapmışlar kafam almıyo.bu arada moldovada fena diil bnce ama andorra çok tatlı bi şarkıya bnzio .bu yıl finlandiyaya yazık oldu ew sahipliğindn kaybettiler ya arkadaşlar böyle oylama siteleri görürseniz lütfn kaydedin ShAkE iT uP ShEkErİm

    Beğen

  143. sor dedi ki:

    yaa aslında bence bulgaristana güzel dememizin sebebi ( en azından ben böyle düşünüyorum) değişik bir tarz. moldova bana itici geldi çünkü çok tipik eurovision şarkılarından ilk üçü zorlıyacağını tahmin etmiyorum. tabi herkesin zevki farklıdır sizede saygı duyuyorum ve diyorum ki inşallah Türkiye 1 Belarus 2 olur

    Beğen

  144. escxox dedi ki:

    bulgaristan 1. olamaz ancak finale çıkacaktır.
    çünkü şarkı fena deil. ayrıca daha yarışa girdiklerinden beri finale çıkamadı zawallılar 🙂
    bence finalde yunanistan-türkiye-gürcistan(şarkı güzel ama oy alamaz)-sırbistan-güney kıbrıs ilk 5 içinde bulunacak.

    Beğen

  145. emir dedi ki:

    yaa bulgaristaan yada yunanistan.. türkiyee yarı finalden finale çıkamıcaak…
    işallah bulgaristan yadaaa yunanistan olacakk…

    Beğen

  146. sertaç dedi ki:

    eurovision-turkey yunanlılar tarafından çökertilmiş bunlar fazla oldu bızmm ınternet korsanları nesune duruo ıntıkam lazım şerefsız bunlar

    Beğen

  147. escxox dedi ki:

    intikamı zaten alınmış türkler yunanistan milli futbol(?)(ya ismi neydi şimdi unuttum)sitesini hack leyerek 4-1!! skorunu yapıştırmıştır siz merak etmeyin.. 😀
    ortadaki çocuk suus!!işareti yapmaktayddı bu arada ancak site düzeltildi… 😀 😀

    Beğen

  148. şengül dedi ki:

    KENANNNNNNNNNNNNN DUYYYYYYY O PARÇANIN SESİ AZ ÇIKIYO GİBİ MÜZİĞE GÖRE HEMEN DÜZELTELİM BE KENAN SAKIN PARÇA BÖYLE YARIŞMASINNNNNNNNNNN…………..

    Beğen

  149. tolgamax dedi ki:

    arkadaşlar bu sene yunanistan ve güney kıbrıs rum kesimi bizden daha çok çalışıyorlar bu siteler deki oylamalar açısından tamam bu anketler çok önemli değil ama elimizin altındaki imkanları niye kullanmayalım türkiyeye oy lütfenişte link http://www.escstats.com/

    Beğen

  150. ufuk dedi ki:

    YA ARKADAŞLAR YAZMAYAYIM DEDİM AMA.BU BULGARİSTAN IN PARÇASINI 1.LİĞE LAYIK GÖRENLERİN ACABA AKLI BAŞINDAMI ALLAH ALLAH YA.BİRDE TAKVİM GAZETESİ GÜYYA FAVORİLERİ BELİRLEMİŞ.ANCA GÜLERİM O ÜLKELERE BAŞKA BİRŞEY DEĞİL.GEÇENLERDE DE YAZDIM. İLK ÜÇ SIRA İÇİN TÜRKİYE- MOLDOVA – YUNANİSTAN ÇEKİŞİR.GERİSİ HİKAYEDİR.YA BUNUN BİR YARIŞMA OLDUĞUNU UNUTMAYIN.ALBÜM FALAN YAPILMAYACAK ALLAH ALLAH….

    Beğen

  151. hasan hüseyin dedi ki:

    hepinize selamlar.. bana göre sıralama;
    1-HOLLANDA
    2-LİTVANYA
    3-TÜRKİYE
    4-BOSNA
    5-YUNANİSTAN

    BULGARİSTAN ANCAK SONUNCU OLUR.
    HOLLANDA YI TEK GEÇİYORUM.SÜPEERRRRRRRRR

    Beğen

  152. ecem dedi ki:

    bence kenanın sarkısı coooook güsel bayılıyorum bu sarkıya bu sene ilk 3 e gireriz kim ne yorum yaparsa yapsın sarkı cok güsel bide dans edince mükemmel oluyoooooooo sonuna kadar destekliyorum müthiş bi sarkı

    Beğen

  153. ecem dedi ki:

    bence kenanın sarkısı coooook güsel bayılıyorum bu sarkıya bu sene ilk 3 e gireriz kim ne yorum yaparsa yapsın sarkı cok güsel bide dans edince mükemmel oluyoooooooo sonuna kadar destekliyorum müthiş bi sarkı yunanitanın sarkısı resmen igrenclık abidesi

    Beğen

  154. Kaan dedi ki:

    slm arkadaşlar sing in yazdıklarına cevap vermek istiyorum. ben şarkıyı kötüledimmi yazdıklarımda şarkı çok kötüdür gibi bir cümlem dahi yok kenanı tüm kalbimle destekliyorum. öyle bir pozisyona getirmişsin ki sanki şarkımızı yerden yere vurmuşum:) yapılan anketlere tabikide bende katılıyorum ve türkiyeye oy veriyorum. ama bu kendimizi kandırmaktan başka bir işe yaramıyor diyorum. geçen sene sibel tüzünü sevmesemde oy vermiştim başta bazı sitelerinde 1. olmuştu ama sonuç ortada. ben kenan doğulunun şarkısına yazılan yorumlardan bahsediyorum. iyi yapılan yorumlar kötü yapılan yorumların yanında azınlıkta kalıyor. bir çok sitede de bunu gördüm. akıl karıştırmakla da alakası yoktur yazdıkalrımın. desteği biz versek ne olur internet kanalıyla dinleyenler izleyenlerin yanında o gece şarkıları ilk defa dinleyenlerde azınsanmayacak kadar büyük oranda. http://www.soult.com/eurovision/2007/turkey.shtml şu site mesela yazılanları lütfen bir okuyun. bence gayet can sıkıcı şeyler. internette 1. olmamız tv izleyicisini pek de ilgilendirdiğini sanmıyorum istediğimiz kadar 1. yapalım girip sitelere bu neyi değiştirirki. geçen sene bulgaristan 1. gidiyordu çoğu sitede aynı zamanda romanya ve yunanistan da öyleydi ama sonuçlar ortada. bence çok daha başarılı hale getirilmeli şarkının alt yapısı. evet bana ve benim gibi düşünenlere belki yetebilir şarkı 1. olabilmek için fakat malesef biz oy veremiyoruz ve tıpkı sertab erener deki gibi gurbetcilerimizin dışında ülke vatandaşları bu şarkıya oy vereceğini sanmıyorum. evet şarkı çok başarılı bana kalırsa ama bir gerçek var çok kolay harcanabilinecek bir şarkı. sertab daki atenadaki şebnem paker deki farklılık yok klasik popüler gelir geçer kenan doğulu şarkısı. 1. olsa bile sertabdaki yankıyı yakalayamayacak. sertab ereneri kimse madonna ya ya da mariah carey e benzetmedi kenanı ve şarkısını hatta klibini kimlere benzettiğine bir bakın derim. önemli olan normalin dışına çıkabilmek bu sene bunu başardığımızı da sanmıyorum.

    Beğen

  155. Kaan dedi ki:

    yanlışımı düzelteyim özür geçen sene bulgaristan 1. gidiyordu çoğu sitede aynı zamanda romanya ve yunanistan da öyleydi ama sonuçlar ortada. yazmıştım bulgaristan yazmışım özür belçika olacaktı 😀

    Beğen

  156. escxox dedi ki:

    bu arada yarışmanın 22.00 da baslaması biraz geç sanki.. 🙂 keşke saati ayarlasalarmış yani moskova dan yarışmayı izleyecek seyirciler için yarışma 23.00 da baslayıp 2.00 civarında sona erecek… biraz daha erken yapılmalı.. bence 🙂

    Beğen

  157. escxox dedi ki:

    ayrıca site türkiye ticaret isimli bir siteye yönlendirmeye çalıltığı halde nedense? basarılı olamamaktadır.yada benim bilgisayarın salaklığıdır.bilemem tabi.. 😀 😀

    Beğen

  158. esra dedi ki:

    1 makedonya
    2 danimarka
    3 estonya
    4 ispanya
    5 finladiya
    6 türkiye
    7 moldova
    8 rum kesimi
    9 yunanistan
    10 romanya

    Beğen

  159. siyahbeyaz dedi ki:

    ağzı olan konuşuyor hele şurada favori gösterilenleri okudukça kusasım geliyor.türkiye en iyisi.her zaman destek olalım lütfen.

    Beğen

  160. aykut dedi ki:

    Bence Yunanistan’ın şarkısı felaket. Ricky Martin’in ucuz kopyası die nitelebilir abi!! Bulgaristan için söyleyebilecek söz bulamıyorum ve favori gösterenleri de açıkcası anlamıyorum. Finlandiya için de ucuz roxette taklidi demek lazım. Bana bir şey ifade etmedi şarkıları. Şarkılar genelde kötü kötü ve kötü. Belarus şirin, Andorra’da öyle, Güney kıbrıs maalesef ki hiç fena deil 🙂 Kenan ilk 10’da olur die düşünüyorum ama ilk beş olacağınıda açıkcası zannetmiorum ( Umarım yanılırım )

    Beğen

  161. labonya dedi ki:

    arkadaşlar sizce eurovision un bu seneki yakışıklısı kim kenan mı, sarbel mi , ispanyol yakışıklılarımı ???

    Beğen

  162. eurofan_rock dedi ki:

    türkiye’ye karşı iğrenç eleştiriler okuyorum arkadaşlar, yok işte “2007nin en mide bulandırıcı şarkısı, bu ne müzik mi şimdi?, Türk müziği midemi bulandırıyor”

    internet bu seviyesiz yorumlarla kaplanmış, kimsede saygı filan yok, hadi yabancılar bir kenara, ama bazen vatandaşlarımız(!)dan da benzer yorumlar çıkıyor, bu yorumları okuyunca acaba ilk 5 hayal mi olur diye korkuyorum. sonra şarkıyı dinliyorum, çok hoşuma gidiyor,

    acaba fazla duygusal mı davranıyoruz? cidden Türk’ün Türk’ten başka dostu yok mu yea.

    Ayrıca şarkı ile ilgili herhangi bir düzenleme haberi yok ortalarda, Eurovision türkiye siteleri neden haberler konusunda bu kadar hantal? neden hiçbir gelişmeden haber alamıyoruz? tabi herhangi bir gelişme varsa :S

    Beğen

  163. tolgamax dedi ki:

    yabancı sitelerdeki yorumları bende okuyorum ve benimde moralim bozuluyor bazı yorumlara ama artık bu öyle bir hal aldıki internette herşey gerçek değil yani yapılan yorumlar şarkıyı beğenmemezlikten değil de herhangi bir ülkeye gıcıklıktan da yazılabiliyor yada kendilerine en yakın rakip olarak görülen ülkelerin şarkılarını alaşağa etmekten ibaret olabilir. sanalda artık düzey seviye ve saygı ütopyadan başaka bir şey değil bence malesef

    Beğen

  164. gölge misal dedi ki:

    yunanistanla türkiyenin şansları bence aynı şarkılar konsept olarakta benzerlikler içeriyoe ama sarbel daha yakışıklı kenan sevimli..

    Beğen

  165. Selim dedi ki:

    Ya arkadaşlar offff türkiyenin şarkısı gerçekten de kötü bizim kendi hoppala müziği seven insanlarımıza göre iyi olabilir ama çok berbat bi şarkı bencede….Kendimi kandırmayalım ben bu türküm tabiki destekliyeceğim diyenlerden değilim sapına kadar türküm ama bu şarkıdan açıkçası birinclik beklemiyorum…Zaten Türkiyede en kaliteli müzik yapan PENTAGRAm dır….Gerçek türk müzigiyle metali harmanlamış en büyük ve en şanlı müzik grubumuzdur….Böyle bilgisayarda oynalamalarla yapılan şarkılar gibi değgil gitarla davulla ve basla gerçek müziği kendileri canlı yapıyorlar..

    Beğen

  166. onur dedi ki:

    ya okadarda değil sen diğer şarkıları dinlamedin heralde tamam mükemmel bir şarkı olmayabilir ama senin dediğin gibi berbat değil eurovision şarkı yarışmasının da bazı sınırları var öle her kalıpta ki şarkıları yarıştıramazsın

    Beğen

  167. ıyyy dedi ki:

    evet bence sizinki tamamen bir önyargı şarkıyı duymadan kenan çıkıcak bişey yapamaz o diyenler bile oldu bu kişler zaten muhatabım değil. ayrıca şarkımız kötü olmayacak kadar iyi özellikle de diğer ülkelerle kıyasladığımızda gayet iyi olduğunu görüyorum ama Belarus güney kıbrıs 😦 ve İspanya da iyi umarım bu 4 ülke arasında çekişme olur ve Türkiye kazanır.

    Beğen

  168. tolgamax dedi ki:

    güney kıbrıs rum kesiminin şarkısı sanki bi yerlerden araklanmış gibi ee hangi ırktan geldiklerine bakılırsa şaşmamak lazım… ha bide şarkılarını yalakalık yapıp fransızca söylemişler benelüx ülkelerinden oy almak için

    Beğen

  169. escxox dedi ki:

    comme çi comme ça
    kesin ilk 5 te.
    çünkü:fransızlar dillerine çok önem verir ve böyle bir hoşluk yapan gkry i asla yalnız bırakmayacaklardır.
    fransa,belçika,lüxemburg,monaco baslıca fransızca konuşan ülkelerdir.
    yani 12 pts go to cyprus from french country 🙂

    Beğen

  170. barbados dedi ki:

    MILLET BOSVERIN BU SENEYI BAKIN BEN BI KARARA VARDIM UKRAYNA SARKISINI DINLEYINCE VE BIZIM MILLI YUZ KARAMIZ RIMI RIMI LEYI DUSUNUNCE SENEYE BEN KATILCAM TURKIYE ADINA SARKININ SOZLERI SOYLE
    DEVELER AYLAK GIDENLER AYLAK SEN KIMIN KIZISIN HERYERIN OYNAK(HOBAA HOBAAA) SUR DEVECI DEVEYI(HOBAA HOBAA)KIM GORMUS SENI ARALARDA DA SIBEL GIBI I LOVE YOU EUROPE DICEM BI DE GULSEREN GIBI BÖRÜRSEM TAM OLUCAK SAHNEYEDE DEVE CIKARIP OYNATICAM SAHNE SOVUMDA SUPER OLUCAK BI DE BAZI KENDISINI TURK SANAN VE EUROVISIONA KATILIP ORASINDA BURASINDA HAC ISARETI OLAN BI GRUP GIBI ORAMA BURAMA HAC TAKIP YADA HAC RESMI YAPARIM COK SUPER OLUR KENDIME COK GUVENIOM EGER ILK BESE GIREMEZSEMDE SARKIYI INGILIZCE YAPSAYDIM KESIN ILK 5 TEYDIM DERIM VE TURK HALKINI BOYLE UYUTURUM:)

    Beğen

  171. Melih (Phoenix) dedi ki:

    =escxox=

    sanırım şu anda rezil olmaya çok meillisin çünkü kendi kendini dağıtıyosun pek sevgili arkadaşım turkticaret.com Türkiyenin en büyük domain kuruluşlarından biridir.. yani domain demek herhangi bir sitenin kurulabilmesi yapılabilmesi için verilen boş alan gibi bişey öyle ki eurovision-turkey diye laf atmaya çalıştığın sitede turkticaret net in verdiği alanın üzerine kuruluydu.. turkticaret net in son zamanlarda iyice bozmasından dolayı o site adminleride eurovision-turkey nin tüm haklarını turkticaretten alıp amerikan şirketi dreamhost a vermeye karar kıldı.. yakında siteyi şak diye görürsen monitör karşısında renk değiştirme diye söylüyorum

    tekrarda sevgiler saygılar (:

    Beğen

  172. escxox dedi ki:

    hatta bence seneye bütün ülkelere sövüp öyle terkedelim bu yarışmayı .
    şarkının adıda gay hellasss.
    falan olsun onda sonra kıbrıs vb.bütün ülkelere ağzının payını verelim.. 😀

    Beğen

  173. escxox dedi ki:

    ayrıca melih ne oluyor sana ben anlamadım .hem ben öylesine söyledim yani acaba benim pc de bi sorun mu var?? manasında. hadi benle uğrasma sen i$ine bak..
    yorumunu yap. (:

    Beğen

  174. impassive dedi ki:

    BARBADOSS!!! TEK KELİMEYLE SÜPERR:):):) VALLA SEN BENİ GÜLDÜRDÜN ALLAH TA SENİ GÜLDÜRSÜN YÜRRÜÜÜ..KİM TUTAR SENİ!:)

    Beğen

  175. noname dedi ki:

    WAYYY BARBADOSS ŞÜPPERR YAF:) TUTTUM BEN BUNU DELİ DÜŞÜNMÜŞSÜN..HEPİMİZ BARBADOSUZ!!

    Beğen

  176. hapless dedi ki:

    barbados harikasın teksin değişilmezsin arkandayız süper düşünmüşsün bravooo destekciniz.!!!!!hepsinden iyi olacagına inanıyoruz..YÜREKTEN..!!!!!

    Beğen

  177. meris dedi ki:

    malesef bu seneki şarkımızda çok kötü. favorim kesinlikle BULGARİSTAN. en önemlisi, kendi dillerinde söylüyorlar ve bu benim için ayrıcalıklı olmaları için önemli bir şart. ayrıca şarkının farklı bir altypısı var, etnik özellikleri yanında denenmemiş bir şey yapıyorlar. elektronik müzik bir kere mutlaka ilgi çekecektir. iyi bir sahne şovuyla beraber birinci olmaması için neden göremiyorum.

    bunun dışında rusya dereceye girebilir, moldovayı da çok beğendim, rock altyapısı güzel oturmuş şarkıya. melodi de hissedilebiliyor. yunanistanın o kazmayla işi çok zor. bizde 8 ya da 9. oluruz.

    Beğen

  178. memetika dedi ki:

    =MEMETİKA=

    hayıırrr canlarım bence şarkıları çok iyi dinletyin türkiyeyi zorlicak tek şarkı İZLANDANIN Kİ..
    DİNLEMEYANLAER VARSA BİR AN ÖNCE DİNLESİNLER ÇÜNKÜ ÇOK İDDALI…
    İDDALI OLMASA BİLE GÜZEL ŞARKI.

    Beğen

  179. gizem dedi ki:

    bulgaristanın müziği hoş olsa nolcak devamlı aynı kelimeler terarlanıyo çok sıkıcı bence…:P

    Beğen

  180. eurofan_rock dedi ki:

    ben inanıyorum… Kenan Doğulu son derece başarılı bir sanatçımızın oraya çıkıp ülkemizi temsil edeceği için de büyük gurur duyuyorum.
    O sahnede müzik konuşsun istiyorum, dili ya da konsepti sabitlemeden, gitsin, desin..:

    “Ben bir Türk genciyim, ve bu şarkıyı yaptım, burada da Türkiye’yi temsil ediyorum”

    ben ve bütün destekçileri arkasındayız, yarı finalden mutlaka geçeceğiz, ancak, final gecesi kalbimiz Kenan Doğulu ile atacak. İnşallah hayallerimiz gerçek olacak.

    Hiçbir ülkenin ve hiçkimsenin hakaret ya da kötü yorumunun etkisinde kalmayın, içinizdeki enerjiyi kimsenin yok etmesine izin vermeyin, kim ne kadar nefret kusuyorsa kussun şarkıya ya da Kenan’a, hiç moralinizi bozmaya değmez, bu şarkı başarılı, ve daha da başarılı oluyor gün geçtikçe.

    Kenan’a inanın, gerisi gelir. Olur da 1. olursa bunu hepimiz başarmış olacağız, ancak kazanamasak da dünyanın sonu değil, gelecek sene yine eurovision var.

    Biraz daha güvenin, hissedecektir sahnede hepimizin sevgisini ve umudunu…

    Hepinize iyi günler…

    Beğen

  181. memetika dedi ki:

    EĞER KUALĞINIZLA DİNLİOSANIZ Kİ BEN BUNDAN PEK EMİN DEĞİLİM …..
    TÜRKİYENİN ŞARKISININ BU YARIŞMADAKİ EN GÜZEL ŞERKI OLDUĞUNU ANLAMANIZ LAZIM..
    İZLANDANIN ŞARKISIDA ROCK.
    YANİ ARTIK HERKESİN OY VERMEK İSTEYECEĞİ TÜRDEN AMA ŞOVA MÜSAİT DEĞİL
    1.TURKEY
    2.İZLANDA
    3.RUSSİA
    4.UKRAİN
    5.BULGARİA..,
    BÜYÜK İHTİMALLE BÖEL Bİ SONUÇ OLUR BENCE …

    mh.mettion_since2002@hotmail.com
    eklerseniz tartışırız…..

    Beğen

  182. gizem dedi ki:

    bencede artık sussun bu sitede gıcık ve saçma tavırlarıyla yeterince tanındı zaten.şimdi gitsin çalışamalarına başka sitelerde devam etsin.;)

    Beğen

  183. XAKAN ELLADA dedi ki:

    BİLGİN ÜZÜME demek istiyorum sen benim ne kadar turk oldugumu bılıyosun acaba biz balkanlarda yasayan turkler olarak dınımızı turklugumuzu olum pahasına degıstırmedık bunu koca kafana sok tamam mı,ben sadece kıbrıs dedıgım ıcın mı turk olmuyom bende bılıyorum orası guney kıbrıs rum kesımı oldugunu ama kıbrıs yazıldıgı ıcın kıbrıs yazdım esc de sunu soyleyeyım kıbrıstakı turklerın sonuna kadar arkasındayım yunanıstanda yasayan bır balkan turku olarak ve her zaman arkasında olucaz orda sehıtlerımız olurken bızım analarımızın babaların yaslarından kan geldı aglamaktan bunu bil ben turkum ve turk olarak olucem benım atalarım hıcxbır zaman dınını degıstırmedı saygısız BİLGİN ÜZÜM SEN BENIM SEN BENIM NE KADAR TÜRK oldugumu bılemezsın benım kalbınde kocaman AY YILDIZ var bunu bil sen ne anlarsın azınlıkın ne demek oldugunu bılıp bılmeden kımse hakkında yorum yapma tamam mı kardesım saygılarımla

    Beğen

  184. eurovision dedi ki:

    ya bu kıbrısn şarkısının ezgisi aynı televole başlangıcndaki ezgiye bnzio ve 1. iğrenç ya arkadaşlar herkes kend.ülkesine weriyo oyları bu adil diil.biz zaten o iğrenç şarkılar arasında MUTLAKAAA ilk 5e gircez tekrar soleyim bulgaristan iğreeeeeeeeeeenç bi şarkı

    Beğen

  185. eurovision dedi ki:

    ayyyyy ya bosna hersekin şarkısnda tüm ruhumun dinlendiğini hissettim ve sanki oan uçuyo gibiydm çok güzelmiş yaa bnce buda bi derece yakalr çünkü çok huzur dolu bi şarkı ayrıca danimarkanında müziği güzel ama adam travesti olunca ordan iğğğğğğğğğğğğrenç oluyo tabi

    Beğen

  186. acaba dedi ki:

    ya bizim eurovision sitelerimiz çok az acaba aranızda sie kurmayı bilen varsa bir eurovision sitesi kurabilirmi bu mümkünmü? çok iyi olur

    Beğen

  187. ıyyy dedi ki:

    ya bazı sitelerde israilin ilk sırarda olduğunu gördüm sizce bu olabilirmi? ecet bu tip şarkılar puan yopluyo ama bence en fazla 6-7 arası olabilir yanılıyomuyum?

    Beğen

  188. mehmet dedi ki:

    Arkadaşlar bana göre yarı finalden finale çıkacak ülkeler şunlar kâğıt üzerinde çizdim karaladım ve bu ülkeleri layik gördüm bu benim düşüncem sıralamayı aynı zamanda yarı finalde alacakları puanlardan en yüksekten en düşüğüne göre sıraladım.
    YARI FİNAL’DEN FİNALE ÇIKACAK ÜLKELER;
    1-Güney Kıbrıs Rum Kesimi (En yüksek puanı alır.)
    2-Türkiye
    3-Danimarka
    4-Moldova
    5-Norveç
    6-İzlanda
    7-Bulgaristan
    8-Polonya
    9-Belarus
    10-İsrail (Yarı Finalde en düşük puanı alır.)
    Bana göre Yarı Finalden finale çıkacak ülkeler bunlar.
    Aynı zamanda size finaldeki sıralamayıda yapmak istiyorum.
    FİNAL;
    1-Rusya
    2-Güney Kıbrıs Rum Kesimi
    3-Türkiye
    4-Danimarka
    5-ispanya
    6-Yunanistan
    7-Moldova
    8-Norveç
    9-Romanya
    10-İzlanda
    11-Finlandiya
    12-Bulgaristan
    13-Belarus
    14-Polonya
    15-İrlanda
    16-Almanya
    17-Bosna Hersek
    18-İsrail
    19-Ukrayna
    20-Ermenistan
    21-İngiltere
    22-Litvanya
    23-Fransa
    24-İsveç
    Benim Finalimde bu arkadaşlar

    Beğen

  189. tolgamax dedi ki:

    bence israilin şarkısının amacı, amerikanın irana yapabileceği olası saldırıdan önce, avrupanın nabzını yoklamak ben böyle pravakötör şarkı görmedim. bakalım avrupanın, israile dolayısıyla amerikaya ne kadar desteği olacak.?

    Beğen

  190. tolgamax dedi ki:

    alamanyanın şarkısı ne öle ya kendimi bir anda 60 lı 70 li hatta 50 li yıllarda zannettim. tabi bunlar esc nin kurucularından ya elenme kaygılarıda yok yan gelip yatmışlar bu hilkat garibesini yapmışlar…

    Beğen

  191. BeRkAy dedi ki:

    bence finale çıkacak ülkeler:
    1.Türkiye
    2.Güney Kıbrıs
    3.Bulgaristan
    4.Polonya
    5.Andorra
    6.Gürcistan
    7.israil İhtimal vermiyorum ama…
    8.İzlanda
    9.Moldova
    10.Slovenya

    Beğen

  192. ıyyy dedi ki:

    bu sene bence puanlar birbirine çok yakın olucak çünkü birincilik tahminleri farklı ama ilk 5 çoğunlukla aynı

    Beğen

  193. tolgamax dedi ki:

    valla ben bütün şarkıları dinledim ve türkiyenin yarı finale kalmasını artık süpriz olarak değil garanti gözüyle bakıyorum.

    Beğen

  194. tolgamax dedi ki:

    emir şu güney kıbrıs rum kesimine ikide bir kıbrıs yazarak beni gıcık etme ayrıca rumlar şarkıyı fransızca söyleyip yalakalık yapmak yanında birde yorumcuları anastasia nın yorumunuda taklit ediyor zavallılar…

    Beğen

  195. tolgamax dedi ki:

    kendimizide kandırmayalım arkadaşlar bence yunanistan ve türkiye kapışıcak her ikiside dinledikçe daha kulağa yatkın gelen ve dinledikçe güzelleşen şarkı türlerinden kızmayın gerçek bu

    Beğen

  196. tolgamax dedi ki:

    ben akşamları nete zaman ayıramıyorum o yüzden bir önceki akşam yazdığınız yorumlarınızı ertesi gün okuyorum şahsıma yaılan yorumları ve sorulan soruları da o yüzden biraz geç cavaplıyorum bu yüzden kusura bakmayın diyorum…

    Beğen

  197. tolgamax dedi ki:

    bu sene çok zor bir esc olacak. birinci olacak şarkıyı tahmin etmek o kadar zor ki. walla birinci olacak şarkıyı bilene benim bile bir ödül veresim geldi

    Beğen

  198. tolgamax dedi ki:

    xakan ellada sen daha ordamısın arkadaşım tamam sen türksün inandık. yeterki bundan sonra güney kıbrıs rum kesimine kıbrıs diyen dangalaklardan olma. ayrıca bir insanı sevmemiz için illada türk olması da gerekmez, insan olsun yeter.öyle türkler tanıyorum ki inan insanın…. hadi neyse daha fazla yazmıyayım sen anladın onu… tüm balkanlardaki türklere selam olsun

    Beğen

  199. ıyyy dedi ki:

    arkadaşlar diyorum ki yarın haftasonuna gircez ertesi gün biçoğumuz için tatil yarın msnde eurovision tartışalım benim adresim: profesyonel_11@hotmail.com başka kişiler de davet eder güzel bir sohbet ortamı oluştururz hem ACABAnın da dediği gibi site kurma fikrini düşünürüz yarın akşam görüşürüz umarım bye

    Beğen

  200. c@n dedi ki:

    Puanlar Ülkeler bos. isp. irl. fin. lit. yun. isv. fra. rus. alm. ukr. ing. rom. erm. bul. isr. kıb. bel. izl. gür. kar. isv. mol. hol. arn. dan. hır. pol. sır. çek. por. mak. nor. mal. and. mac. est. bel. slo. tür. avu. let.
    73 Bosna hersek X 2 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 1 12 1 1 1 10 1 12 1 12 1 1 12 1 1 1 1 1 1 1 12 1 1
    87 İspanya 1 X 10 10 2 1 10 2 1 2 1 2 8 2 1 2 12 1 2 2 2 2 2 2 2 1 2
    76 İsrail 2 1 1 2 1 3 10 10 7 2 3 2 3 3 2 3 2 2 3 3 3 3 3 3 3 3
    74 İrlanda 1 X 1 1 10 2 2 7 4 8 3 4 3 4 4 4 4 4 4 4
    171 Finlandiya 5 12 X 3 12 6 4 8 10 6 6 3 10 2 12 6 4 6 12 8 8 5 5 8 12 4
    179 Kıbrıs 4 10 8 12 12 8 7 7 7 10 8 7 5 6 6 10 7 7 4 5 5 6 7 7
    121 Belarus 2 7 4 6 12 12 12 7 3 2 3 3 12 7 12 5 6 6 6
    97 Gürcistan 3 3 6 5 2 2 2 5 6 10 5 4 2 5 7 10 8 10 2
    28 Litvanya X 2 4 2 10 10
    261 Yunanistan 8 8 12 X 10 7 10 8 6 8 12 12 12 2 4 5 4 5 7 8 6 5 8 4 5 8 12 7 10 7 10 6 10 5 12
    45 İsviçre 6 4 7 7 3 2 7 4 5
    99 İsveç 2 5 12 3 X 6 4 12 5 6 10 1 10 6 10 7
    37 Fransa 3 X 3 8 5 6 10 3
    115 Moldovya 4 10 2 10 4 10 6 8 8 3 5 10 8 12 5 2 8
    101 Rusya 2 8 X 5 7 12 10 10 3 12 8 12 12
    34 Almanya 6 X 6 8 7 7
    101 Polonya 10 3 8 3 5 10 5 6 7 6 7 8 7 12 4
    60 Ukrayna 7 7 X 7 8 5 7 7 12
    48 İngiltere 12 5 3 4 12 2 10
    56 Romanya 10 3 6 X 4 5 10 7 6 5 6
    49 Andorra 8 4 6 4 5 6 3 7 6
    268 Türkiye 12 6 4 5 5 6 3 8 4 12 5 4 2 7 3 4 12 5 12 3 12 4 12 8 4 10 5 4 10 3 8 7 7 5 6 6 12 8 10 5
    101 Ermenistan 7 5 4 10 8 X 6 8 8 10 6 3 5 4 8 3 6
    83 Avusturya 7 7 8 5 5 3 5 4 5 4 3 8 8 4 7

    Beğen

  201. sing dedi ki:

    beğenilerim (tahminlerim)nisan sonunakadar değişmez ise bence:
    1.türkiye
    2.rusya
    3.belarus
    4.izlanda
    5.estonya
    6.macaristan
    7.isveç
    8.bosnahersek
    9.ispanya
    10.bulgaristan

    Beğen

  202. ozgun dedi ki:

    yukarda okudum.
    neden site kurup güç dağıtıyoruz ki
    -OGAE ve Onikipuan destekli- http://www.melodyportal.com gibi eurovision adına çalışmalar yapan bir site var.
    gelin wallpaperlarınızı, görüşlerinizi,projelerinizi yayınlayalım.

    NOT: sakın reklam yapıyor demeyin, yukarda eurovision-turkey alenen reklam yapıyorsa. benimde reklam yapmak hakkım…

    Beğen

  203. yasemin dedi ki:

    Bence ROMANYA,NORVEÇ,YUNANİSTAN bu ülkelerin parçaları oldukça güzel, dinlemediğim ülkelerde var. dinlediklerim arasında en güzeli bence açısından romanya. Bizim parçada boş değil başı çekeceklerden biri.

    Beğen

  204. ozgun dedi ki:

    @sing

    teşekkürler sing

    dediğim gibi melodyportaldaki herşeyi üyelerimiz kendi hazırlıyor. artık eurovision konulu köşe yazılarınızı da yayınlamaya başlıyoruz… kim olursanız olun, köşemizde bir yazınız ebediyen olsun… 😉

    ayrıca partnerimiz onikipuan’a güvenimiz sonsuz. onu da atlamayayım.

    Beğen

  205. tanem dedi ki:

    sarki süperr cok seviorum okulda hiç durmadan derserde bu şarkı dinlioruzzzzz bayılıom seni seviorum kenan dogulu=)

    Beğen

  206. lu serkn dedi ki:

    tolgamax yunanistan ve türkiye şarkıları hakkindaki yorumuna katılıyorum ama ispanyayı beğenmedim..

    Beğen

  207. Ceyhun dedi ki:

    İzlandadan çok şey bekliyorum.Dinledikçe dahada çok seviyorum.İngilizce söylemeleri şarkıyı daha güçlü kılmış.Klipleride çok güzel

    Beğen

  208. hasan hüseyin dedi ki:

    hala hollanda ısrarım devam ediyor ama dikkat ediyorum kimse hollanda ile ilgili yorum yapmıyor

    Beğen

  209. ahmet21 dedi ki:

    site süpermiş özgün saol gerçekten.. 🙂

    bu arada TÜRKİYE ilk 5te merak etmeyin siz 😉

    Beğen

  210. Emre dedi ki:

    Ben öncelikli ne şartta olursa olsun Gürcistan’ın kazanmasını istiyorum.Türkiyeli Lazlar ve Gürcüler arasında 12 puanın Gürcistan’a gitmesi için diaspora yapıyorum şahsen.Favorilerim belirriğim gibi öncelikle Gürcistan,sonra:Yunanistan,Moldova,Sırbistan,Ermenistan,İspanya.
    MY STORY in Georgıa and VISIORNITY DREAM

    Beğen

  211. ahmet21 dedi ki:

    şarkının adı VİSİONARY DREAM
    Emre
    önce adını doğru yaz ondan sonra sew 😀
    bencede güzel bir parça ancak yeteri kadar oy toplayamayacaktır..

    Beğen

  212. fatih civelek dedi ki:

    bu senenin en basit ve en bo$ ingilizce sozlerini içeren sarki Turkiye’nin sarkisi maalesef. Sarki aslinda alt tabakada ‘ Fuck me & Fuck you ‘ demek istiyor… Yani sizin anlayacaginiz gaylarin dunyasi için biçilmis kaftan ingilizce sarki sozleri !! Bari bu yuzden puan toplayabilsek.. ama bu hayal bile nafile kanaatimce.. herneyse..
    Acaba ‘shey kitap shekerim’ sarki sozleri (basit) Turkçe olarak tekabulu nasil olurdu… i$te :

    yorumsuz ::::>>

    Saygilar

    Beğen

  213. tolgamax dedi ki:

    benim korkumda, türkiyenin yüksek oylarının, türkiyede yaşayan ermenilerin sayesinde ermenistana gitmesi.o oyların gürcü kardeşlerimize gitmesi lazım. sadece politik açıdan değil, gürcü şarkı daha güzel.

    Beğen

  214. tolgamax dedi ki:

    evet şimdi almanyanın türkiyeye 12 puan verdiğinde almanların neler hissettiğini daha iyi anlıyorum.

    Beğen

  215. tolgamax dedi ki:

    arkadaşlar lütfen duygusal oylar vermeyelim nerdeee geçen senenin bosna herseğinin leilası nerrrde bu seneki şarkısı. geçen sene lordi saçmalığının yüzünden kaybedilen ve bence hakedilen birincilik vardı ama bu sene şarkıları vasat.

    Beğen

  216. tolgamax dedi ki:

    fatih şarkımızı yerden yere vurdun tamam sertap ın şarkısı gibi mükemmel olmayabilir ama bu sene diğer şarkılarda çok vasat o küçümsediğin gay oylarıda çok değerli oylar çünkü gay ler çok değerli insanlardır aynı diğer insaların değerli olduğu gibi…

    Beğen

  217. euro dedi ki:

    ya bnm sıralamam şööle avrupaya göre;
    1.türkiye(olmasını çokisterdm)
    2.danimerke(çünkü avrupada travesti kaynıyo malesef
    3.bosna hersek
    4.yunanistan
    5.ispanya
    6.andorra
    7,finlandiya
    8.rusya
    9.moldova
    10.izlanda

    Beğen

  218. fatih civelek dedi ki:

    Tolgamax bey,

    oncelikle merhaba dileklerimle sizin ne kadar bu yil ki sarkimiz ile ilgilendiginizi gormek sevindirici oldugunu bilmenizi isterim. Simdi sarkimizi yerden yere vururum vurmam o benim bilecegim bir i$ tabii ki.. Amma ve lakin gayleri kotuledigimi cumlemin neresinden çikartiyorsunuz.. Her ne kadar kendim bu rajonda olmasam bile gay dunyasini harikulade anliyor ve bu insanlarin her biri birer guzel insanlar oldugunu bilerek degerlendiriyorum. Bazen bir insan yazilani de$ifre etmesi gerekir. Yoksa gelisi guzel bir cumle yazan bir insan degilim. Bazen bir yazinin veyahut yorumun alt tabakasini irdelemek gerekiyor. Yoksa burada insanlara hakaretim asla yoktur. Sarki ise zevk meselesi ve tum eurovision hayatim boyunca neyi nerde nezaman dogru zamanlama olarak destekleyecegimi biliyorum. Bazen insanlarin reel bakabilmeleri için negatif birseyler yazmak gerekiyor ki Turk esc fanlarinin ve eurovision çerçevesinde amansizca destegini notr hale gelebilsin. Hollywood filmlerinde surekli amerikan emperyalizmi konu oldugu gibi hersene her ne hikmetse Turkler olarak tum anketleri oy bombardimanina tutmak hangi akila hizmet ediyor akil erdirmek mumkun degil.
    Evet dogrudur.. Sarkimizin ingilizce sozleri resmen ‘ sen beni bende seni beceregim ‘ diyiyor ve bu ise onca seneler boyunca guzel turkçe ile dogru mesaji aktarmis olan tum 28 esc sarkilarimizin yaninda bir hiç olarak kaliyor. Ben aslinda buna yaniyorum. Turk bayragimiza daha çok yakisan sozler isterdim. Ingilizce olsa bile dunyanin imanini çikarmis kapitalist sistemde insanlarin fitrati zaten asirlar boyunca hep mustehcen ilerlemis ve medyamiz bile o duruma gelmis. Saygin bir sarki sozlerine sahip bir sarki olmadigi için sarkimizin (melodisinden degil)sozlerinden nefret eder oldum ve adeta ikrediyorum. Herneyse.. ok yaydan çikmis birkere.. Elimden gelen e-posta zinciri tanitimlarimi yaptim ayni son 7 senede yaptigim gibi tum avrupa’ya dagittim. Bu e-posta’da sarkimizin sunumunu 16 lisanda ekibimle yaptim gereken youtube linklerini ve internet’te surunen kaliteli kenan dogulu’nun esc ile baglantili afislerini de ekledim. Benden bu kadar. Daha fazlasi aklin sir erdiremecegi çalismalar olur zaten.

    Anlamamiz gereken ise Turk fanlari olarak eurovision konusunda Avrupa bakis açisiyla bakmadigimiz surece bu gibi kalitesiz fan kitlesinin devamli biçimde artacagidir. Saglikli esc nesilleri yetismedigi için bu tip sayfalarda birbirini anlamak istemeyen ve kor dugum bir yorumu desifre etmeden yorumlar yazan fanlarla karsi karsi kalacagimiz muhakkak.

    Dogru yerde dogru Turk-esc-aydinlari yok bu suru’yu yonlendirecek. Ayrica bu sitenin yonetimi kendi dertlerine dusmus olacak ki haber tazelemeyi bile bilmiyorlar. Ilk sene blog haber sistemine geçildi ve basarisizlikla sonuçlanacak gibi duruyor. Bu yonetim geçen sene ki basarili baskani Olcay bey’in yaninda bir halt bile edemez, zira Olcay bey’in dogru yerde dogru çalismalar ile dogru sinerji vermesi bizleri (eski topragi) berhudar ederdi. Simdi ise bu katletmis durumdalar.

    biz Avrupali Turkler olarak esc tarihimizle ilgili yorumlari okuyalim deriz.. bilgilenelim bu bilgi çaginda deriz.. ama gel gor ki bunlar kapali kapilar ardinda kapali bir forumda ne tartisirlar ne zenginlik getirirler belli degil. Bu yonetim seffaf ve saydam olmadigi surece daha da bataklaga saplanmaya mahkumdur.

    Herneyse.. Demokratik yollari kullanarak aristokrat bir yonetimi degistirecek halim yok. Kendi kisir dongu’leri içinde yasayip gidiyorlar iste.. (yoksa Bu yonetim turk esc fanlari için en super aydin olur – Turkiye’nin esc gelisimini sahlandirir – bakma ki kendi iç dinamikleri dertleri olmus – bir uyansalar bizleri ne bilgilerle çostururlar – ve Ayrica son 4 senelik birikimlerini dogru arsivlendiremediler.. butun yapilan çalismalar ortada yok – bu arsivler birgun hazine olurdu … )dedigim gibi herneyse ..

    Saygilar

    Beğen

  219. fatih civelek dedi ki:

    ayrica herkes nedense sertaP yaziyor.. yeni nesil eurovision konusunda herseyi ogrendigini biliyor ama bir turlu sertaB yazmasini ogrenemedi ..

    benden bu kadar 😉
    vesselam

    Beğen

  220. fatih civelek dedi ki:

    Bu arada dikkat edilmesi gereken bir konuyu aktarmaya unuttum.

    Hangi Turk esc sitesini tercih ettigimi de positive ve negativ yonleriyde de olsa soylemek istiyorum. Her firsatta onikipuan.com derim. Baska alternatifler var midir. Evet var. onikipuan.com ve melodyportal.com isbirligi daha nice guzel çalismalara gebedir. Ve sayginlik ile ilerliyor melodyportal. Ayrica baska altarnatif var midir? EVET ! vardir ama siddetle tavsiye etmedigim bir eurovision-turkey internet sitesi tasvip etmiyorum. Bu siteyi yoneten yonetim maalesef bir çetedir. çete’den baska birsey degildir. Herdaim alt yapisiz çalisan ve her daim Hurriyet gazetesi gibi kendisini gazete mansetlerine tasiyan, mutevazi ve tavazu durustan uzak bir zihniyettir. Yanlis sinerjiler vermekte ve ozellikle Turkiye esc fanlari gelisimini sistematik olarak baltalamakta olan bir sitedir. çalisirlar/çalisiyorlar. Aman çalissinlarda kendilere rakip gordukleri her Turk esc sitelerini HACK yapmaktan vazgeçsinler. Turk Esc fanlarinin baska arzusu zaten olamaz. Bir uyduruk Kenan Dogulu takvimi (yalan haber olarak) kurban edildi. 9 mart’ta ise TRT’nin istanbul toplantisinda bile uyduruk bir çiçek suslemesi ile goz dagi verdiklerine inaniyorlar.. insan kalici bir hediye yaptirir hazir halde yatirim yapilmisken. Yayinladiklari haberlerde ingilizce habeleri çogu zaman yanlis tercume edilmekte va yanlis bilgi içermektedir ve koyun surusu gibi pesinde takilan ve iddia ettikleri 3000’i askin uye ile ihtisamlarini sergiliyorlar guya.. Son 4 sene Turk eurovision platformuna verdikleri zarari da hesaplarsak hatalar ve kufurler diz boyu.. Boyle bir mantikin yuruttugu yonetimin sitesi ne hizmet verebilir ?

    Az kaldi zaten Helsinki yolunda onikipuan.com saglam alt yapisiyla ve know-how bilgi birikimiyle islerini yoluna koyacagina inanmaktayim. Biz Turk milleti zaten birbirimizi kendimize rakip gormekten, Avrupa sitelerine rakip olmayi unutmusuz ya da algilayamadik. Bir çuval inciri berbad eden esc-turkey çete takimi olmustur ve hala devam etmektedir.

    Karar sizin !!

    Saygilar

    Beğen

  221. aykut dedi ki:

    Tüm şarkıları bir kez daha baştan sona dinledim. Yunanistan hakkındaki görüşüm değişmedi bence iyi bir şarkı deil. Bulgaristan’ın şarkısı bu sefer daha iyi geldi ama yine de tepeyi zorlayacağını düşünmüyorum. Makedonya’nın şarkısının girişi bana nedense Keşanlı Ali Destanı’nı hatırlattı . Bende mi bi gariplik var acaba:) Ukrayna’ya çok güldüm Allah’ta onları güldürsün. Arnavutluk hayal kırıklığı yarattı. Çok daha iyi bir şarkı bekliyordum. Geçmiş senelerde hep iyi şarkılarla katılmışlardı. ,Aynı şeyi Bosna ve hatta Sırbistan içinde söyleyebilirim. Ermenistanın geçen yılki şarkısını çok beğenmiştim ama bu sene ki şarkıları çok kötü. Almanyanın şarkısının sonuna kadar dayanmış olmam bile benim için övgüye değer bir durum. Aferin bana:) Slovenya’da tüylerim diken diken oldu ama ne yazık ki şansları olacağını düşünmüyorum. Andorra’yı çok beğendim ama o küçücük ülke yarı finalden çıkabilir mi? Zor die düşünüyorum ama çıkarsa finalde bence iş yapar. İsrail ( olmaması gerek ama ) yukarlarda olacaktır. Fransa, İzlanda, Avusturya hoş şarkılarla gelmişler. Ama bence en iyi şarkı Belarus’un ki. Bayıldım…

    Yarışmanın sonuçları ne olur bilemem ama benim ilk beşim;

    1- Belarus
    2- Polonya
    3- Rusya
    4- Andorra
    5- Güney Kıbrıs Rum Kesimi

    Kenan’ın şarkısı kötü değil ama Türkiye’nin bu yarışmada kazanabilmesi için daha özel şarkılar yapması gerekir die düşünüyorum. Malum, gurbetçilerin yaşadığı ülkeler dışında diğer ülkelerden sempati puanı alamıyoruz biz. Bu yüzden Kenan’ın hoş ama akılda kalıcı olmayan şarkısının birinciliği getireceğini düşünmüyorum. Çok iyi bir sahne şovu olursa belki şansı artar. Ama inşallah ben yanılırımda birinci oluruz.

    Ama benim oyum kesinlikle Belarus’a olacak.

    Beğen

  222. Fatih KILIÇ dedi ki:

    Favori gösterdiğiniz yunanistanın şarkısını defalarca dinlediğim halde beğenmiyorum çünkü nakaratı sözleri güzel değil özellikle klip çok kötü olmuş. Sadece arada birkaç ritim var onlarda ahım şahım gelmedi bana.Birde şunu söyleyeceğim:Şarkıdaki shake it up kelimesi Bizim shake it upla alakası yok onların ki çok basit ve gereksiz konulmuş şarkıya ve diyorum ki yunanistan ilk beşe zor girecek gibi…Gelelim Güney Kıbrıs rum yönetimine bence fena değil ama birinci olacak bir parça değil.
    EN GÜZEL ŞARKI:TÜRKİYE
    EN GÜZEL KLİP:TÜRKİYE
    Arkadaşlar o gözlerinizi iyice açın ve şarkımızı adam gibi dinleyin ve öbür şarkılara bir bakın. RAKİBİMİZ YOK 😉
    Avrupadaki Türkiyedeki tüm Türklere sesleniyorum 🙂
    Şarkıyı beğenin beğenmeyin yinede ülkemizi destekleyelim ne olur. Her zaman dediğim gibi burada Türkiye söz konusu artık bunu anlayın lütfen 😉 🙂

    Beğen

  223. seren dedi ki:

    diger ulkerede ne yunanistan favori ne de turkiye.. soliim favoriler: beyaz rusya, isvec, bulgaristan,srbistan,guney kibris rum kesimi

    tabi benim de dilegim kenanin kazanmasindan yana ama pek oyle gorunmuyor 😦

    Beğen

  224. tolgamax dedi ki:

    geçen haftalarda yorumlarıyla ufkumuzu genişleten zito yada zeta hellada herneyse dün atv nin yayınını izledimi acaba. geçen sene sibel tüzün şarkısını bir jest yapıp yunanca okuduğunda ona yalakalık yaptı demişti. acaba sarbelin türk sanat müziği söylediğini görünce ne diyecek çok merak ediyorum . ama biz yine ona yalaka demiyoruz çünkü o çok sempatik ve sıcak biri. bunları türkçe şarkı söyledi diye yazmıyorum bakınız daha önceki yorumlarıma.

    Beğen

  225. tolgamax dedi ki:

    fatih civelek bey anlaşılan o kadar boş vaktin varki üşenmeden satırlar dolusu yazmışsın.bide lütfen benim üzerimden site yönetimlerine cevap yetiştirme. yani bana cevaben yazdığın yazıda daha çok türk esc sitelerini eleştirmiş ve kendince yorumlar ve yönlendirmeler yapmışsın. ayrıca klavye başında bir harfi yanlış yazabilir insan bunu sende yapabilirsin. çok dikkatlisin tebrikler.şarkı sözleriyle ilgili yazdıkların çok demode globelleşmiş bir dünyada ve bu kadar raydan çıkmışken herşey biz türk gençliğini şarkı sözlerimi kurtaracak çok komiksin..demişsiniz ki bazen insanların reel bakabilmeleri için negatif şeyler yazmak gerekir .. sence bende senin gaylerle ilgili olarak bakış açının üzerinden negatif bir şeyler yazıp dikkatleri gay oylarına çekmiş olamazmıyım? sen çok zeki birine benziyosun aslında ama bunu nasıl atladın hayret.. tüm dünyada eurovision un gay kültürünün bir parçası olarak kabul edildiğini hatırlatırım. her ne kadar sen bizim rajon umuzda olmasanda (rajon kelimeside oldum olası bana çok avam gelmiştir ama senin anlayabilmen için yazdım çünkü sen o söcüğü kullanmışsın) en az bizler kadar duyarlı, dikkatli ve detaycısın. fakat benim anlayamadığım bir nokta var oda hem türkiye için neler yaptığınızı paragraflarca anlatırken hemde şarkımızı yerden yere vurmanız ve topu zevk meselesi deyip topu bu kolaycılığa atmanız. o anketlerde türkiyenin yükseklerde bir yerde olması o kadar da hafife alınacak şeyler değil. neyse yeni ve enteresan yorumlarınızı bekliyoruz. sevgiler…

    Beğen

  226. fatih civelek dedi ki:

    Tolgamax bey,

    Daha fazla cumle kirletmek istemiyorum. Siz beni hala anlamis degilsiniz ya da hala anlamak istemiyorsunuz. Onu size havale ediyorum. Sizin uzerinizeden yonetime laf yetistirmekle beni suçladiginiz an ayip ettiginizi bilmenizi isterim. kaldi ki 1 ve 2. paragraf size atfen cevaben yazilmisti.
    3. paragraftan 6. paragrafa kadar olan kisim ise açik kanala yazilmis ve size nacizhane yazilmis olan goruslerimden ayridir. Birdaha ki sefere iki kez ayri mesaj gondererek bu teknik sorunu da halletmis olurum.
    Bu arada Eurovision salt gay kulturuyle bagdastirmak aptalligin kendisi olur. Evet, her sene aktif ugrasan kitlesi belli sizin için. Anket çikarsak hiç kuçumsenmeyecek kadar gay olmayanlarda çikar elbet. “tum dunyada eurovision’un gay kulturunun bir parçasi oldugunu olarak kabul edildigini hatirlatirim” .. hatirlatmaniza gerek yok efendim. Bu zaten a$ikar olan birsey. Bunun aksini iddia eden yok! Ben zeki birisine benzemiyorum.. iki de bir zeki diyip durmayin !! dogru olan neyse durustce dobra dobra onu yaziyorum. illa lastik gibi yazdiklarimi bir kenara çeken insanlar ortaligi doldurmus yine. Dialog platformundan anlamayanlara karnim tok benim. Birde: ” en az bizim kadar duyarli dikkatli ve detaycisin” demissiniz. ==> Bu baglantiyi sen kurabilirsin. ESC alt yapisi eskilere dayanan her eurovision severi gay olmak durumunda mi yani ? Detaylarla alakali dusuncelerim senelerin birikimiyle olustu ve bunu bu kadar basite indirgediniz ki .. neredeyse beni de kendi rajonununuza sokacaksiniz ?!?!
    Efendim, benim dusuncem o dur ki, saatlerce yazariz ama neticede anketlerin pek anlami yok ve sadece amaç o kadar esc severi ve gay ordusunun karnini biraz doyurmaktir bu sure zarf içinde.

    .. sarkimizin sozleri çok vasat ve kesat. Sarkimizin melodisi ve modulasyonu kesinlikle hizlandirilmali ve Kenan’nin sahnesine kaliyor i$, Zira anketler degil o gece televizyonun basina kilitlenen insanlar oy verecek..

    Herneyse,

    Bu kadar yeterli sanirim
    Saygi ile bir mukabele 😉

    Beğen

  227. tolgamax dedi ki:

    fatih civelek bey , lütfen bana yazdığınız gibi yazılanları iyi deşifre edin . ben sadece duyarlı dikkatli ve detaycı olduğunuzu vurguladım bu kötü bir şey mi ? bu özellikler sadece gay lere özgümü? yazılanları sakız gibi başka yerlere çeken sizsiniz. niye bu kadar üstünüze alındınız anlamadım . her neyse siz türkiye esc için takdire şayan çalışmalarınıza devam edin. olayı daha fazla kişisellestirmeyelim.ama ben hala iddia ediyorum shake it up shekerim i evet siz bu şarkıyı rimi rimi ley seviyesine çekmeye çalıştıkçada iddia edeceğim sizde bunu finalde göreceksiniz yani ilk beşte olacağımızı . saygılar…

    Beğen

  228. sing dedi ki:

    soyadıgibi sanırım kendide civelek olaz kişi genemi geri geldin sen buraya.huzur bozucusun sen ve seni busiteye hiç yakıştıramıyorum.

    Beğen

  229. sing dedi ki:

    insanlar özgürce fikirlerini yazabilir-ama insanibir şekilde kaldıki kaç artkadaş yunanistanı ilk sıralara koydu we tepki almadı cilveli (pardon)civelek senin yaptıgın bir türk (onada şüpheliyimya) olarak budenli saygısız tetikleyici aşağılayıcı we acımasız bir şekilde busitedeki çogunluğu hiçe sayarak yaptığın yorumlardır. senk
    msin olan olmuş bitmiş sanat çımız belli şarkısı belli elinde sihirli bir değnekmi war baştan sona değiştire bileceğin eğer sen onurlu şahsiyetli ve karak ter sahibi biri olsan parçamıza sahip çıkardın seni kını yorum.kaldiki ghülseren we sibel. hak etmediği halde bukadar aşıgılanmamıştı we türk olarak arkasındaydık. busene böyle bir durum olmadığı halde sen hala geçmiş yılarda kalmış almışın borozanı eline felaket tellallığı yapıyorsun.aslında sana bende dahil
    cezap yazmamak lazım ki senin çarpık eğolarını tetiklemeyelim.senin sewiyene inmemek lazım.böyle şeylerle uğraşa cagına insanların sinir lerini bozacagına ülken için olumlu bişiler yap stratejini we kulis faliyetlerini bir türk e yakışır biçimde kullan. çokbilmiş ama kendini yetiştirememiş tavırlar içind olma. sana son olarak şunu yazmak istiyorum insanlar kendi doğrularının peşinden koşarsa toplumun doğrularından uzaklaşır (bana ait birsözdür)

    Beğen

  230. ozgun dedi ki:

    @ Fatih Civelek

    Hangi Turk esc sitesini tercih ettigimi de positive ve negativ yonleriyde de olsa soylemek istiyorum. diye başlayan yazınızı yeni okudum ve Ayakta Alkışladım.
    Gerçekler bu kadar yalın ve sade dille anlatılırdı.

    Ayrıca biz MelodyPortal sitesi olarak Onikipuana -bazı sitelerden- çok çok çok değer veriyoruz.

    Onikipuan ve MelodyPortal iki site olarak Türk Eurovision camiasına çok güzel şeyler kazandıracaktır. Başkalarını ezmeden, başkalarını kullanmadan, dediğiniz çeteleşmeyi yaşamadan…

    Ayrıca OGAE Turkey sitesi ve MelodyPortal’ı hackleyenleri de kınıyorum…
    Hacker destekçisi siteleri de kınıyorum.

    İki sitenin yayını durdurabilirsiniz ama Eurovision’u kullanarak zehrinizi akıtmanıza izin vermeyeceğiz.

    Gerçek Eurovision Fanları gerçekleri görecektir.

    OGAE Turkey, Onikipuan’a ve Gerçek Eurovision severlere saygılarımı ve sevgilerimle.

    Beğen

  231. fatih civelek dedi ki:

    fikirlerin, analizlerin, tezlerin, dusuncelerin savunmalari kisiden kisiye muhakkak degisir. Rimi Rimi Ley’i severim, Superstar’i daha da çok severim. Sheykitap Shekerim’i Rimi rimi Ley’in seviyesine çekmeye çalismaya zaten niyetim yok, olamaz. Her sarkinin kendi yaristigi seneye gore degeri farklidir. Ben RRL’yi 2005 senesi içinde begenirim farklilik bakimindan, keza 2006’da oyle. Bu sene sarkimizin farkliligi yok, sade ve yavan duruyor tum 42 sarki içinde.

    Umarim dediginiz gibi ilk 5’te oluruz, kim istemez. Para kazanabilecegi yere insan elbet gider çalisir, birde çok guzel ortanin çok ustu maas verirseler hayli hayli olur.. Ben ilk 5’in olabilirligini pek goremiyorum. Umarim yanilirim ve toplu halde milli duygularla dolu bir gun yasariz. Bir gece daha kalabilecek miyiz. Yari finali umarim geçeriz.. umarim butun çalismalarin faydasi olur.. ama goruluyor ki superstar’in 10.luktan 2 puan uzak kalmasi insani yakmiyor degil.. kapi kapi gidip ulke ulke 2 puanda toplanmiyor maalesef.

    Saygilar Tolga bey.. memnun oldum !! 😉

    Beğen

  232. sing dedi ki:

    sonuç herne olursa olsun ben böyle büyükbir organizasyonda.şahane bir parçayla yarıştığımız için içim çok rahatlık we gururduyacagım.kaldıki ben parçamızdan çok umutluyum. klasik oyunlar oynan maz we şansta bizden yana olursa çok iyi bir derece alabiliriz. bir türk olarak ülkemizi temsil eden bir kişinin arkasındayız.
    beğenilerim (tahminlerim)nisan sonunakadar değişmez ise bence:
    1.türkiye
    2.rusya
    3.belarus
    4.izlanda
    5.estonya
    6.macaristan
    7.isveç
    8.bosnahersek
    9.ispanya
    10.bulgaristan

    Beğen

  233. ece dedi ki:

    kenanın şarkısı fena deıl bence ama sarkının üstunde bırascık daha oynanmalı diie düşünüorm. yunanıstanın şarkısını da begendım birıncı olabılır dıe duşunuorum oyuzden diiorumkiarkadslar yunanıstana oyy wermeyın sonuçta artık bu bır sarkı yarışmasından cok siyası oldu herkez komşusuna faln werıo yunanıştanda rakıp olduguna göreeee ona werılen her oy kenanın sansını azaltacaktrrrrrrr oy atarken bı kere daha duşunun derımm..

    Beğen

  234. arzu dedi ki:

    bence bizim şarkımız çok güzel,diğer şarkıları dinledim çok sıradan geldi.eğer çok güzel bir dans gösterisiyle sunulursa 1. olmamız mümkün…

    Beğen

  235. duru dedi ki:

    ya allah aşkına yapmayın millet sizin hepinizin t.c vatandaşı olarak şarkı güzelde olsa çirkinde olsa desteklemeniz lazım.yok yunanistan mış bulgaristan mış siz hepiniz onlar hakkında ii düşünn ama şunuda unutmayın .onlar bizim hakkımızda hiç ii şeyler yaszmıyo siz benden ii biliyosunuz.. İŞALLAH İLK 5 GİRERDE BEN OZAMAN GÖRÜRÜM SİZİ HEPİNİZ BEN DEMİŞTİM DERSİİZ.EN BUYUK TÜRKİYE:)

    Beğen

  236. mutluhan dedi ki:

    arkadaslar kenanin sansi var bende 1. olabilirmi bilmiorum tartisilir ama gercekten ii sarkilar var ama bide su yonden dusunun herkes sızın gıbı bızım gıbı arastırıpta oy vermıor orda herkez 1 kere seyredıyor ve en cok etkılendıklerıne oy verıyorlar ve ordakı performans klıplerden cok daha farklı esasen ben hepsı grubunun turkıye adına katılması taraftarıyım busene olmadı seneye ınsallah

    bu arada bu senekı tahmınlerım sadece ılk 7 den ıbaret sıralamsı hakkınd bısey soyleyemıyorum

    romanya (locomondo)
    yunanıstan (sarbel)
    turkıye (kenan)
    ısraıl (teapacks)
    norvec (guri schanke)
    polonya (the jet set)
    ıspanya (nash)

    ama romanya ısraıl ve yunanıstana buyuk sans verıorum ben sız ne dusunursunuz bılemem

    Beğen

  237. escxox dedi ki:

    mutluhan
    romanya ve yunanistan hakkında seninlehemfikirim fakat aynı şeyi israil için düşünmüyorum..tabi olur mu olur.. 😀
    http://www.escstats.com/
    sitesine katılımlarınızı bekliyorum düşüyoruz yauuuww herkez kendine oy veriyor biz uyuyoruz..
    doğru bir hareket deil ama 😉

    Beğen

  238. serseri_41 dedi ki:

    yunanistanın şarkısı güzel aama bizim şarkımız daha güzel yunanistanın dansçılarına çok güldüm yaldız çok komikler topuklu ayakkabı giymişler o kıyafetin altına olmadı kenan süpersin git ve helsinkiyi salla:)))))))))))))))))))))))

    Beğen

  239. onur dedi ki:

    şarkımızın iyi bir şarkı olduğunu düşünüyorum nakaratı akılda kalıcı kenan doğulununda iyi sahne performansı ve iyi bir kareografi ile zafere ulaşabiliriz yalnız şarkımızı avrupada biraz daha tanıtalım yani lobi yapalım bunu yunanlılar çok iyi yapıyor

    Beğen

  240. onur dedi ki:

    sahne şovumuzun çoooook iyi olması lazım artık eurovisionda sahne şovuna çok dikkat ediliyor devir orjinallik devri şaşırtıcı bir şeyler yapmalıyız

    Beğen

  241. mustafa dedi ki:

    bence kenan kaliteli bi şarkı yapmış ama yunanistanın şarkısı daha güzel
    2. oluruz 3. bosna 4.bulgaristan 5. norveç olanilir diyorum

    Beğen

  242. siyahbeyaz dedi ki:

    yunanistanın ıvır zıvır şarkısına oy vermeyin lütfen gürcistana verin hiç olmazsa orijinal bişey hadi bakalım GO KENAN!!!

    Beğen

  243. nermin dedi ki:

    ya arkadaşlar çakkıdının türkmen versiyonu çıkmış youtubeden izleyebilirsiniz sanatçının adı nazar şarkının adı juppede lütfen bir bakın

    Beğen

  244. bahadır dedi ki:

    BENCE ÇOK BASARILI KENAN İŞALLAH BİZ KAZANIRIZ BİZİM ŞARKIMIZI BEYENMEYEN ARKADAŞLARADA SÖYLUOM BU VATANDA YASIYORSANIZ BU VATANA İHANET ETMEYINNNNNNNNNNN EDEN OLURSA O BU VATANDA YASAYAMAZZZ BİZİM SARKIMIZ DAHA GUZELLLLLLLLLLLLLL AFFERIN KENAN SANAAAAAAA

    Beğen

  245. mehmet dedi ki:

    ARKADAŞLAR HERKEZ BU YAZIYI OKUR İSE SEVİNİRİM ÖNEMLİ BİR KONU Arkadaşlar biliyorsunuz sarbel türkiye’ye geldi. Geldiği gibide birçok programa konuk oldu bunlardan bazıları atv ana haber bülteni,makina,bestfm gibi yerlere derken çocuk kendini 1.liğe alıştırdı. Bu sarbel’in türkiye’ye geliş sebebi besbelli ben buna oy toplama çabaları diyorum. Neymiş türkiyeyi çok seviyormuş amcası halası türkmüş,türkçe şarkıları ezbere söylüyormuş oymuş buymuş arkadaşlar bunlar hep oy toplamanın fasa fıso’su çocuk kendini türkiyeye sevdirmeye çalışıyor ve oylarıda türkiye’den yunanistana götürmeyi amaçlıyor. Arkadaşlar bu sözlere inanmayın sakın olada yunanistana oy yollamayın sonra çok ahh dersiniz eğer yunanistana oy yollarsanız. Neden mi çünkü bu sene rekabet olacak esc’de 1 oy bile çok önemli yani anlayacağınız türkiyeden yunanistana gidecek olan bir oy türkiye’yi 2. Yunanistan’ı 1. yapar aynı 2003 yılında belçikanın yaşadığı gibi. onun için belçikanın yaşadığını yaşamamak için yunanistana oy yollamayın arkadaşlar .ne bileyim gürcistana yollayın almanya’ya yollayın ispanya’ya yollayın ama yunanistana yollamayın çünkü yunanistanın şarkısı iyi bir şarkı birinciliğe oynuyacağını düşünüyorum aynı şekilde kenanın şarkısınında birinciliğe oynuyacağını düşünüyorum bunun için bu iki ülke arasında kıyasıya bir rekabet olacağı için türkiyenin kıl payı birinciliği kaçıracağından korkuyorum bunun için arkadaşlar yunanistana oy yollamayın…..

    Beğen

  246. NevEda dedi ki:

    Mehmet nerden çıkardın arkadaşım ülkemizin birinci olacağını nasıl bu kadar emin olabiliyorsun ki yarışmanın Türkiye ile Yunanistan arasında geçeceğini, sanki yarışmaya iki ülke katılıyor.Şarkımızın vasat bir şarkı olduğu ortada bu kadar abartmanın anlamı yok.Bu memleket meselesi değil.Ayrıca da İzlanda gibi slovenya gibi nitelikli şarkılar varken ‘salla,çalkala şekerim’ gibi şarkının ilk sıralarda olması haksızlık olur.Endişen Yunanistana oy verilmesi ise emin ol ben vermiycem.Politik sebeplerden değil beğensem verirdim ama o şarkıyıda beğenmiyorum Çünkü ben bu yarışmayı şarkı yarışması olarak görüyorum.Böyle gördüğüm içinde kendi şarkımızı ancak vasat olarak değerlendirebiliyorum.

    Beğen

  247. Cancu dedi ki:

    kenanın şarkısının iyi olmadığını düşünüyorum en önemli nedenide telaffuz malesef..madem ingilizce söliceksin bari düzgün söyle..yunanistanı sevdim sempatik geldi şarkı bana..neyse bizimkide iyi bi sahne şovuyla eurovision düzeyinde yani..iş yapar..

    Beğen

  248. F.KILIÇ dedi ki:

    😉 En önemli şeyin bence sahnedeki görsel şölen ve performans olduğunu düşünüyorum.
    (Dans,kıyafet vs…)
    Kenan Doğulunun çok iyi dansçılarla çalışması güzel bir kareografi hazırlaması lazım ki eğer bunlar olursa kesinlikle şarkımızın birinciliğe oynayacağına inanıyorum.
    BENİM FAVORİ ÜLKELERİM ŞUNLAR:
    🙂 (POLONYA,İSPANYA,NORVEÇ,GÜRCİSTAN,BULGARİSTAN
    YUNANİSTAN,BEYAZ RUSYA,KIBRIS RUM KESİMİ) 🙂
    NOT:Yukarıdaki ülkeleri karışık yazdım içlerinde iyi olan ülkeler bunlar benim görüşüm tabi.
    Ama şu bir gerçek ki biz bu sene birinciyiz 😉
    Kenan Doğulu her şeyin en iyisini yapacaktır Hadi Kenan yürü be kim tutar seni 😉 🙂

    Beğen

  249. esc dedi ki:

    ya arkadaşlar lütfen bi andorra yı dinlein nasl beğenilmez bu şarkıyaaa rock sewnler HAYDİ 1 KERE DİNLEİİİN LÜTFENNhttp://www.eurovision.tv/addons/mediaplayer/

    Beğen

  250. aykut dedi ki:

    ya arkadaşlar ne yapıyorsunuz yunanistan 1. oluyor bence en güzel şarkı güney kıbrıs’ın saçmalamayın haydi bütün oylar g.kıbrıs’a EN BÜYÜK GÜNEY KIBRIS EN BÜYÜK COMME Cİ COMME ÇA

    Beğen

  251. s dedi ki:

    aykut canım sn kafanı duvara vurdun heralde kıbrıs resmen iğğğrenç ötesi kıbrıslılar 24 ssat oy yollıyolarmış sitelerde 1. olmak için sakın ola oy wermeyin o iğrenç şarkıyaaa

    Beğen

  252. denizseaaa dedi ki:

    HERŞEYLERİ OKUDUM.HİÇ KİMSE AMA HİÇ KİMSENİN EŞCİNSELLİK ÜZERİNE LAF ETMEYE HAKKI YOK.BEN SEVİYELİ VE İYİ BİR İNSANIM.KİMSEYİ HOR VE KÜÇÜK GÖRMEYELİM.LÜTFEN YETER ARTIK EŞCİNSELLERİNDE YAŞAMAYA HAKKI VAR VE BU SUÇ DEGİL.KANUNLARDADA SUÇ DEGİL.O YÜZDEN HERKES KENDİ YAŞANTISINA BAKSIN.KİMSE KİMSEYİ İLGİLERNDİRMEZ.ÖZELLİKLE SEX KONUSUNDA.BAKINIZ UFAK COCUKLARA YAPILAN SAPIKLIKTIR.AMA EŞCİNSELLİKTE 2 BİREY BİRİBİRİNİ İSTERSE BUNA KİMSE KARIŞAMAZ.SAYGILARIMLA.

    Beğen

  253. nesos dedi ki:

    kimin birinci olacagini bilemem fakat Türkiyenin Yunanistani gececegi gün gibi asikar.Yunanistanin sarkisini begenen arkadaslara tavsiyem 2.3 sefer üst üste dinlesinler.SIKILMADAN dinleyebiliyorlarsa helal olsun.Kenan her dinleyiste biraz daha costuruyor.HAKSIZMIYIM???

    Beğen

  254. LESFATALSPİCARDS dedi ki:

    arkadaşlar ben bu finalde birsuru ülkeyi destekliyorum.bence birinci fransa olmalı siz fransa yı sevmezsiniz ama adamlar gusel sarkı yapmıslar bence LESFATALSPİCARDS 10 numara fakat finalndiya hanna pakarinen de müthiş videoları tum dunyayı kasıp kavuruyor ve israil inde sarkısı herkesi kendini sevdirdi…kıbrıs lı evridikia comme ci comme ca ile en ust sırada gozukuyor bu sene kenan dan bir iş olmaz bencede haklısın sercan ama turkiyeyi kotulemen gekekmezzzzdi bizce…

    Beğen

  255. escxox dedi ki:

    arkadaşlar http://www.escnation.com sitesinde güzel bir oylama simülasyonu hazırlamışlar ben 2 kez denedim ilkinde rusya 1 türkiye 2. oldu
    diğerinde bosna 1. türkiye 2. oldu …. 😀
    tabi bu sadece oyun ama oylama heyecanını yaşamak isteyenler için birebir..
    ama ne yazıkki diaspora(azınlık) oylarını kapattığınızda türkiye finale çıkamıyor… 😦

    bilgilerinize….

    ayrıca http://www.escstats.com sitesinde türkiye ye destek verin lütfennnn 😀

    Beğen

  256. GİZEM dedi ki:

    şu kadar yorumları okumaya çalıştım niyetim yorum yazmak değildi ama bizim milletimziden utandımm şarkı berbat bile olsa alay edilmez sonuçta emek verilmiş bu yabancı hayranlığı nedir sizin gibi düşünen aslını unutan insanlar yüzünden yerimizde sayıyoruz kafalar hepp aynıı.neden kendı insanımıza sahip çıkıp desteklemiyorsunuz arkadaşlar ne bu düşmanlıkkk çok yazıkkk ayrıca kenan doğulunun şarksı bence gayet ıyı gayet güzell bu yarışmaya milli duygularla bakılması gerekiyor.türk milleti olarak hani nerede bizim insan sevgimiz bayrak sevgimiz hani dunyaca bilinen tanınan vatan aşkımız ben göremiyorum bunlaru hepsi bitmiş gitmişş çok üzülüyoruz ben 21 yaşında genç kız olarakk çok sevdğim ülkemin geleceğini malesef iyi göremiyorum. hadi diyelim kenan doğulunun şarksını beğenmemiş olabilrsiniz illa bunu en kötü biçimde mi dile getirmek lazım destek olacağınza köstek oluyorsunuz.daha kendı milletini tutmayan insan mileti biz türklerdir herhaldeeee

    Beğen

  257. sing dedi ki:

    SİTE EUROVİSİONDAN ÇIKMIŞ.KAWGA MEYDANINA DÖNMÜŞ WE GÖRÜYORUMKİ HEP AYNI KİŞİLER SİTEYİ TEKELİNE ALMIŞ SEWİYE DÜŞTÜĞÜ İÇİN SİTEYE UZUNZAMANDIR YAZMIYORDUM BUĞÜNGİRİİM DEDİM DEĞİŞEN BİRŞEYYOK NESAYGI KALMIŞ NESEWGİ KALMIŞ.HERNEKADAR BİRKAÇ TÜRKSİTESİNDE TÜRKLÜĞÜNDEN ŞÜPHEDUYDUĞUM ARKADAŞ KENDİNİ ZORASOKARAK (BUSİTEDE HUZURKAÇIRMAKTAN BAŞKA SANIRIM İŞLERİ YOK.)WE BENİMGİBİ TÜRK OLMAKTAN WE PARÇAMIZDAN GURUR DUYAN TÜRKLER HER ŞEYİN FARKINDADIR WE ORTAM YÜZÜNDEN BAŞKA SİTELERE YÖNELMİŞTİR…SEWGİLİ KENAN DOĞULU WE EKİBİ BİZLER PARÇANI ÇOK BEĞENDİK WE BİZİ EN İYİ ŞEKİLDE TEMSİL EDECEĞİNİ BİLMENİN RAHATLIĞI İÇİNDEYİZ BİZLER TÜRK ÜZ WE SENİDESTEKLİYORUZ BİRTÜRK SİTESİNDE EUROVİSİON SAYFASINDA (SİTEYÖNETİMİNİN ÇOK BÜYÜK HATASI WAR BU İŞTE)DAHA HUZURLU WE PAYLAŞIMCI YORUMLAR YAZMAK İSTERDİK BUNU BİZE SAĞLAMADIGINIZ İÇİN SİZİ KINIYORUM.
    HATTA ŞÖYLEDE YAPABİLİRSİNİZ SİTEİSMİNİ .HADİ TÜRKLERİ WE TÜRKPARÇALARINI AŞŞAĞILIYALIM SAYFASI BÖYLECE BİRTÜRK SAYFASI OLMADIĞINIZI ANŞARIZ.BURDADA İŞİ GÜCÜ OLMAYAN İNSANLAR WATANIMIZIN İÇİNDEKİ BAZILARI DAHA İYİ KENDİLERİNİ İFADE EDEBİLİRLER.
    SAYGILARIMLA

    Beğen

  258. banu dedi ki:

    3 yıldır üst üste birinci tahminim tuttu,bu yılda bulgaristanı tek geçerim,çekişme bulgaristan polonya türkiye arasında olacak,yunanistana siz kadar şans tanımıyorum,anketlere aldanmayın,sonuçlar her zaman finalde belli olur :)))

    Beğen

  259. banu dedi ki:

    bence hepimiz ülkemizi seviyoruz,ama gerçek şuki bazı müzisyenlerimiz biz kadar ülkesini sevmiyor bence sorun burada,ben o yarışmada tarkanı ışın karacayı zerrin özeri hatta nilüferi de görmek isterdim,kariyer korkusundan ellerini taşın altına koymuyorlar,yarışmaya katılmış olupta iyi bir derece elde edemiş olan sanatçılarımızada cesaretlerinden dolayı tebrik ediyorum,biraz olsun anna vissi den örnek alsınlar

    Beğen

  260. XAKAN ELLADA dedi ki:

    EWET SANA KATILIYORUM BANU HEP KARİYER ETMIS INSANLAR KATILMIO,GERCEKTEN YUNANISTANIN SÜPER STARI TEK ANLAMIYLA HALEN ANNA VİSSİ VE TEK KELIMEYLE ONU İSTEDİ YUNAN KANALI VE HALKTA ONU İSTEDİ BASARILI OLSUN OLMASIN ANNA VİSSİ YUNANİSTAN İCİN VE HALKI ICIN NE OLURSA OLSUN YARISMAYA KATILDI HATTA SARKISINA BILE HIC YORUM YAPMADI CUNKU HALK ANNA VİSSİYİ GÖRMEK İSTİYODU ÜLKESINDE VE HALKI İCİN KATILDI HATTA KATILMAYI HİC DUSUNMUYORDU AMA HALK ANNA VİSSİ DEDİ HALKA ANNİ VİSSİ KIRMADİ VE KATILDI 9 DOKUZCU OLDU AMA HALKIN GÖZÜNDE ANNA VİSSİ 1 NUMARAYDI.BUNU BIZIM SANATCILARIMIZDA ÖRNEK ALSIN TARKAN,SERDAR ORTAÇ,NİLÜFER VS AMA BU SENE GERCEKTEN COK GUZEL BIRISINI SECTILER IYI KI KENANNI SECTILER HEP BOYLE KISILERI SECSINLER SAYGILARIMLA KENANA BASARILAR

    Beğen

  261. w4hh dedi ki:

    türkiyeden bişeee olmaz dienler utansın yuuuuuuu ki ne yuuu yazıklar olsn bazılarına…bnce şarkı süper we buna dansı en iyi şekilde katacağına inanıyorum kenanın detstek olalım KÖSTEK değil lütfen önce buraya KENANIN ŞARKISINI NE GÜZEL OLDUĞUNUN BİLİNCİNDE OLANLAR yorum yazsın tek ricam bu SAYGILARIMLA..

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.