Sırbistan Türkiye’den 12 puan bekliyor

Helsinki’de mayıs ayında yapılacak Eurovision Şarkı Yarışması’nda Sırbistan’ı Türk kökenli bir şarkıcı temsil edecek. 22 yaşındaki Maria Şerifoviç, Türkiye’den 12 tam puan bekliyor.

Eurovision Şarkı Yarışması başladığı günden bu yana, “yarışmaya siyaset karışıyor” tartışmalarının ortasında sürüyor.
 
Son birkaç yıldır oylamanın cep telefonu mesajlarıyla yapılması da bu iddiaları ortadan kaldırmaya yetmedi.
 
Türkiye’nin yarışma tarihi boyunca yıldızının barışmadığı ülkeler olduğu gibi, tarihi bağlar, din ve etnik kökenler nedeniyle destek verdiği ülkeler de bulunuyor.
 
Sırbistan bu açılardan bakıldığında, bir Balkan ülkesi olarak müziğiyle Türk insanına yakın gelebilir. Ama siyasi açıdan daha farklı.
 
Miloseviç döneminde Sırbistan’ın Bosnalı Müslümanlara yaşattıkları Türklerin hala hafızalarında.
 
Ancak şimdi Eurovision Şarkı Yarışması’nda, Türk insanının Sırbistan’ın şarkısını özellikle de şarkıcısını yakından izlemesine yol açacak bir sebep var.
 
Sırbistan’ı bu yıl yarışmada temsil edecek 22 yaşındaki şarkıcı Türk asıllı. Dedesi yıllar önce Anadolu’dan bugünkü Sırp topraklarına göç etmiş. Oğlu da bir Sırp kızıyla evlenmiş ve Maria dünyaya gelmiş. Maria Sırp ismi ama soyadı Türk kökenini hemen ortaya koyuyor: Şerifoviç ya da Türkçe söylenecek olursa Şerif.
 
Annesi de Sırbistan’ın ünlü şarkıcılarından olan Maria Şerifoviç, Türkiye’deki müzik hayatını da izlemeye çalışıyor. Şerifoviç, Tarkan’ı çok sevdiğini söylüyor.
 
Güçlü sesiyle dikkat çeken Maria Şerifoviç, kökeninin Türk insanını kendisine yaklaştırıcağını düşünüyor ve Türkiye’nin 12 tam puanı Sırbistan’a vermesini ümit ediyor.
Kaynak: CNN Turk

Sırbistan – Marija Serifovic – Molitva

Sırbistan Türkiye’den 12 puan bekliyor’ için 41 yanıt

  1. memetika dedi ki:

    BU SADCE Bİ ŞARKI YARIŞMASI DEĞİL AYNI ZAMANDA Bİ ŞOV VE GÖRSELLİK YARIŞMASI…..İNSANLRA GÖRSEL ANLAMDA BİŞEY VERBİLMELİ VE İYİ Bİ ŞOV SUNABİLMELİSİNZ…..
    BU ÜLKENİN VE BU ŞARKININ ÇOK FAZLA ETKİLİYCENİ SANMIORM…..
    YRIŞMA AMCINA UYGUN OLMALI….ÖLE OY İSTEMEKLE OLMUYO…BİZİ ETKİLERSE OYUMUZU HAK EDER
    ayrıca…
    http://www.escstats.com/
    bu gün bu stenin oylamada ki son günü lütfen bolo bol oy yollayın diğer ülkeler sürekli yolluyo…
    özellikle kıbrıs……
    ukrayna…..danimarka.yunanistan ve bulgaristan ..bu sşiteye süreklioy yolluyolar
    LÜTFEEEN OY YOLLAYIN……..

    Beğen

  2. zekayi dedi ki:

    bizim ülkemiz hak edene oyunu verir görsel şölende iyi olmalı yoksa sadece şarkı artık fazla bişey ima etmiyor bunun içinde maria nın fazla uğraşması iyi bir görsel şölen sunması gerekir eminim ki eurovision şarkı yı önemsi,yebilir ama görsellikte iyi olmalı eminim ki bana katıla bir sürü insana vardır

    Beğen

  3. impassive dedi ki:

    Sırbistan bence bu sene kesin ilk 5 içinde yer alacaktır..benim kendi sıralamamda da 6.zaten bence çok iyi bir şarkı ve çok iyi bir ses( ayrıca şov da olmalı! )Ama Türk asıllı olması filan bence ölçüt olmamalı,iyiyse ve bişeyler geçirebildiyse insanlara o zaman hakettiği puanları almalı..

    Beğen

  4. ##emir## dedi ki:

    oyunmun birini %100 bu şarkıya vereceği çünkü..o buna değiyor.Şarkı muhteşem.Zaten atası Türk olan bir kız.bunda harika.

    Maria; feel me, i think ur song is worth listening so i hope u’ll win..GOOD LUCK

    Beğen

  5. BeRkAy dedi ki:

    Kadının sesi çok güzel ve çok etkileyici bu seneki şarkılara bakarsak en iyileri arasında ve 12 puanı hak ediyor…Ama Türk asıllıdır diye puan geleceğini sanmıyorum. Şarkı çok etkileyici…

    Beğen

  6. escxox dedi ki:

    TÜRKİYE BENCE BU SENE 12 PUANI YUNANİSTANA VERCEK SİTENİN BAŞINDAN BERİ YUNANİSTANIN BİRİNCİ OLACAĞINDAN YADA İLK 10 A GİRECEĞİNDENDE EMİNİM.
    BENCE TÜRKİYE
    12__yunaistan
    10__ermenistan 😦
    8__gürcistan(çıkarsa tabi)(çıkmazsa bosna)
    7__sırbistan
    6__…..(güzel şarkılar)
    şeklinde bir puanalama yapacak
    6 dan sonrasını yazmamamın sebebi yazdıklarımın şarkıdan değil diğer ilişilerden oy kapan ülkeler olmasıdır. 😀

    http://www.escnation.com sitesine girerek yarışma heycasını simülasyon olarak yaşayabilirsiniz bu arada ..

    birde http://www.escstats.com sitesinde türkiye ye destek verelim 😀

    SAYGILARIMLA…..

    Beğen

  7. tolgamax (BİLGİ==>GÜÇTÜR) dedi ki:

    sırbistan ın şarkısını ve maria nın performansını pek beğendim diyemem. eğer türk asılı olduğu için türkiyeden oy bekliyorlarsa kendilerini türk halkına daha çok tanıtmaları gerekir. mesela yunanistan şarkıcısı sarbel gibi ana haberlere veya bazı programlara konuk olabilirler. türk halkı duygusaldır tanıyınca ancak oy verebilirler. ama bir o kadar da duyarsız bir toplum olduğumuz için hiç kimsenin şarkıcıları biz esc ciler kadar araştırıp irdeleyip oy vereceğini zannetmiyorum .bunlar taktik olarak kullanılabilir ve yoruma açık şeyler. sarbelin annesinin müslüman olduğunu ve türk kuzenlerinin olduğunu vurguladığı gibi. iyi şanslar maria

    Beğen

  8. bedia akarsu dedi ki:

    şarkıyı daha dinlemedim. birisi link verebilir mi. nerden dinlencem şarkıyı. kadını çok sempatik buluyorumnm. şarkıyı daha dinlemedim onun hakkında birşey söylemek istemiyorum.

    Beğen

  9. bedia akarsu dedi ki:

    sevgili ….(dört nokta),
    nie kendimizi kandıralımki tatlım.
    kendi adımıza niye oy veriyoruz onu anlayamadım ben.
    seven, beğenen avrupai insanlar girsinler bizahmet kayıt işlemlerini yaptırıp eğer beğenirlerse (dikkat ettirmek istiyorum: eğer beğenirlerse) bizim şarkımıza oyu basabilirler. ama niçin biz gidip kendi kendimize oy verip unofficial sonuçlarla kendimizi tatmin ettirelim. olmaz böyle şeyle sayın …. . ben mesela gidip, o siteye girip en çok sevdiğim eser olan geasiu maria’ya oy verdim. sizde girin en sevdiğiniz parçaya oy verin. sırf ülkemiz üst sıralarda dalgalansın die kendi kendimizi tatmin ettirmeyelim. lütfen sizden rica ediyorum gidin ve en çok sevdiğiniz parçaya oy veriniz. sakın yanlış anlamayın, sizi zorlamıyorum herkes özgürdür fakat sizden sevdiğiniz parçaya oy vermenizi istiyorum. ancak böylece bu gibi anketlerde real sonuçlara ulaşabiliriz arkadaşım.. tatlı rüyalar.

    Beğen

  10. bedia akarsu dedi ki:

    ya bu kadını çok sevdim, çok sempatik bu kadın.
    daha önce söylemişmiydim bilmiyorum ama çok sempatik bu kadın.

    Beğen

  11. .... dedi ki:

    sevgili bedia akarsu, kendi ulkemize puan verdigimiz zaman en ustte oldugumuzu biliyorsun degilmi canim, diger ulkelerdeki insanlar bizim ilk sirada oldugumuzu gorunce sarkimizi merak edip dinlerler. Boylece Turkiye icin tanitim yapmis oluruz.(reklam yaniiii) Herhalde bende biliyorum kendimizi kandirmiyacagimizi. Bide yunanlara oy veriyosun ya, daha ne diyeyim.. Adamlar bize demediklerini birakmadilar siz hala onlara oy veriyosunuz.. Peeehhhh

    Beğen

  12. Selin dedi ki:

    Bence Turkiye’nin
    12 puanı Bosnaya(Tamamen duygusal:))
    10 puanı Gürcistana(Gürcü çok)
    8 puanı Yunanistan’a (Adam iki kırıttı bi sırıttı sevdirdi kendini onlardan bize 3ten fazla gelmez ama napalim)
    7 puanı Ermenistan’a (Türk Ermenileri)
    6 puanı Makedonya’ya (Yunanlilara bu ülkeye oy yollayan çok)
    5 puanı Bulgaristan’a (Bu sene şarkıları değişik)
    4 puanı Malta’ya ( şarkı çok güzel)
    3 puanı Arnavutluk’a (E bizden sayılırlar)
    2 puanı İspanya’ya (i love you mi vida:))
    1 puanı İsviçe’ye gidebilir…
    12-6 puan arası nerdeyse eminim ama gerisi için kesin diyemem:)

    Beğen

  13. .... dedi ki:

    Bu arada bende avrupadanim ve Turkiyeye oy gonderecegim yani ben orda oy verip kendimi kandirmiyorum, mesajla da gonderecegim oyumu..

    Beğen

  14. barbados dedi ki:

    bu kızın sarkısı gercekten guzel ama sakın oy gondermeyın cunku kenan ı dusunun sakın sırbıstan a oy yok bence sakıncalı ulkeler sunlar ve oy gonderılmemesı gereken ulkeler
    1 sırbıstan
    2 slovenya
    3 fınlandıya
    4 yunanıstan
    5 bulgarıstan
    arkadaslar unutmayın bu yarısma sıyası en kotu ulkelere oy atın kı zaten bu bes ulke bızımle yarıs ıcınde olcak onun ıcın kotu sarkıları oylayın bakın esc bence su altı ulke arasında olucak
    1 turkıye
    2 sırbıstan
    3 slovenya
    4 yunanıstan
    5 fınlandıya
    6 bulgarıstan
    bu lısteye rusyada dahıl olcak cunku ruyadan ayrılan ulkeler rusya ya hep 12 verıo buda rusya yı hep ılk 1o a tasıyo

    Beğen

  15. barbados dedi ki:

    bedia canım sen su sarkıcı bedia akarsumusun bak espırı yaptım ha ha ha ha bedıa sen galıba cok ıstıon yunanıstan ın 1. olmasını ben bı turk olarak turkıye yı ıstıorum zaten butun mılletler kendılerını ıstıo ama ben senı anlayamadım bakıorumda bı yunan hayranlıgı var zaten su sıralar sarbel bı geldı yarım yamalak turkce konustu esas oglan oldu bı an ama sunu unutmayın gecen sene sıbel sarkısını yunanıstan da yunanca soyledı ama yunanıstan da hıc bı turk sevgısı olmadı ben anlamıom bu yunan hayranlarını bakın turkıye bu sene gercekten 1. lıge oynıcak onun ıcın guclu rakıplere oy atmayın cunku 2003 de belcıka nsl kaybettı yarısmayı sertab aldı onun gıbı oluruz o sene belcıka 10 vermeseydı sertap yerıne belcıka olucakdı onun ıcın guclu rakıplere oy falan yok gurculere verın onların ılk senesı hem cesaretlenmıs olurlar benım fıkrım bu yonde ben esc nın tekrar turkıye ye gelmesını ıtıorum cunku cok buyuk bı reklam esc turkıye nınde dısarı acılması ıcın reklama ıhtıyacı var

    Beğen

  16. bedia akarsu dedi ki:

    dört noktalı arkadaşa katılmıyorum.. yazdığı cevabı da okumadım.. lütfen birisi kendisinbe iletsin bu olayı..

    Beğen

  17. MEMETİKA dedi ki:

    ewet bende4 barbados ve …. ya katılıorm çünkü bu yıl ki iyi şarkıların hepsi yarı finalede yarışıyo ve eminim ki 1. gene yarı finelden çıkan biri olcak yani bizimde olma ihtimalimiz yükek ve bu ihtimal hergün gittikçe artıyo mesela kenannın londrada dans dersi alıyo olm ası buna çok byük bi etken oljak sevgiler

    Beğen

  18. greenolive dedi ki:

    Türk kökenli olması hiçbirşey ifade etmez Sırbistan adına neden yarışıyor o zaman. Türküm diyerek puan kapmaya çalışıyor bizlerden Sırbistana puan falan yok şarkıda özel bir şarkı değil balon bir şarkı. Nasıl abartıyor insanlar hayret ediyorum. Bosna’ya 12 puan puan var ama Sırbistan’a asla puan yok.

    Beğen

  19. sing dedi ki:

    ya bırakın bu işleri uyanın artık.bunlar hep taktik göz boyama aynen sarbelin yaptığı gibi kapalı kapılar arkasında bizim ülkemize yapmadığını bırakmıyorlar.iş yalakalığa puan toplamaya gelince atıp tutuyolar bizim bazı saflarımızda lapin gibi atlıyolar yuhhhhhhhh diyorum kine yuh.kıza tüekiyedenin neresinden göç etmiş ataların demişler onda tıkyok (tanıyıp bilmiyoki ülkemizi) hala bu durumda bunların aldatmaca olduğunu anlamayanlar war içimizde özellikle yeninesil kendine türk üm diyen arkadaşlara bişi demek istiyorum açın şu gözlerinizi biraz tarih okuyun biraz dünyadan bihaber olun ülkemizi kurda kuşa yem etmeyin bukadarda iyi niyetli olmayın.en azından ülkemizin çıkarları söz konusu olduğunda.wah wahh yazılan ları okudukça içim parçalanıyor… hayat lay lay lom diil biraz yaşadığınız ülkeye watanınıza sahip çıkın yoksa gidişatımız hiç parlak olmaz arkadaşlar.sirkelenin we kendinize gelin.(SÖZÜM HERKES İÇİN GEÇERLİ DİİL).site takipcileri nedemek istediğimi anlamıştır…

    Beğen

  20. sing dedi ki:

    madem sarbel türk dostuydu zart tı zurttu bazı bayan arkadaşlar kucagına atlamadığı kaldı adamın.yokkaşı şöyle -gözü şöyle sarbelle tanışmalıyım onla ewlene bilirim (bunlar yazıldı benim uydurmam diil-hemde bire bir yazıldı)yuhhhhhhhhh diyorum tekrar.pekiii geçen romanya ekibi atv ana haberdeydi we solist i üzerinde türk bayragı olan bir thişört giymişti bence bu dahada etkiliydi.kompleks i olmadan çekinmeden böyle bir jest yaptı.bu daha hoş bir hareket diilmi gayette sempatiktiler. ama kimseden bu konuyla ilgili bir yorum gelmedi sitede bile haber olmadı bu.(ilginç) ama yunanistan-sırbistan olunca konu çifter çifter yorum konuları açılıyor.(allah allah BUDA İLGİNÇ)diyorum…..(tekrar sözüm herkes için diil lütfen polemik yapmayın beni anlayan anlamıştır. olumsuz bişi yazanda hitap ettiğim zatlardır… çünki çok duyarlı arkadaşlarımda war burada yorum yapan…(hernekadar bir birimizi tanımasakta 🙂 )

    Beğen

  21. barbados dedi ki:

    sing seni destekliyorum arkadaşlar uyanın benım duyarsız arkadaşlarım bıraz gercekten tarih kitabı okuyun gıdın bı su turkıyede yapılan mısyonerlık faalıyetlerını ınceleyın turkıye uzerınde ne oyunlar oynanmaya calısılıo gıdın su ırak savasına bı bakın kac bıntane mısyoner var orda arkadaslar hayat gercekten ole taksımde orda burda gecmeye benzemıyo bazı arkadasların beynı samanla dolu galıba onlar sadece haytı gezme tozma zannedıo eger kendınızı turk gencı hıssedıosanız tarıhımıze ulkemıze sahıp cıkın gıdın gerceklerı ogrenın o destekledıgınız ulkelrın ıc yuzlerını gorun benım dıs gorunusu süslü püslü ama beyinlerı henuz gelısmemıs arkadslarımm

    Beğen

  22. GAZİ dedi ki:

    BENDE BAŞKA LİNKLERDE BUNLARI SÖYLEDİM AYNISINI AÇIN GÖZÜNÜZÜ AMA DİNLEMİYOR BAZI GENÇ NESİL.ANLAMIYOLAR.YOK YAKIŞIKLI YOK SEMPATİK.BİZ ÇALMIŞIZ ŞARKIYI BU SÖZLERLE VATAN HAİNİ OLUYOSUNUZ.SAMAN ALTINDAN SU GÖTÜRÜYO BUNLAR.LAYLAYLOM SİYASETTE BİZE NELER YAPIYOLAR.ERMENİSTAN MESELA BARIŞ MANÇO ŞARKISINI ÇALMIŞ TÜRK MİLLETİ ÇOK GÜZEL 12 PUAN VERİCEM .UYANIN YA.BÖYLE DEVAM EDERSE PUANLAR AÇIKLANINCA NASI MORS OLUCAKSINIZ SÖLİYİM.RUSAYAYADA OY VERMEYİN BİZE 0 VERENE SİZ 12 VERİYOSUNUZ.SPİKERİ BİLE ŞAŞIRTALIM VE BİZDEN OY BEKLEYEN ÜLKELRE OY VERMEYELİM.ERMENİSTAN BİZDEN 12 BEKLİYOMUŞ.SAKINNNNNNNNNNN.UYAN TÜRKİYEM GÜZEL ÜLKEM!BİZİ KENDİ İÇİMİZDE PARÇALIYCAKLAR

    Beğen

  23. elif dedi ki:

    doğruyu söylemek gerekirse bu kadını hhhhhhhiiiiiiiiiiçççççççççç kimse benim kadar nefret edemez.22 yaşındaymış.ama o salak kadın benim gözümde ölmüş sonradan dirilip bir moruk olmuş……………..

    Beğen

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın