RÖPORTAJ: DANİMARKA 2007


Onikipuan’ın 2007 röportajlarında sıra tüm ışıltısıyla Drama Queen’ de. Gerçek adıyla Peter Andersen editörümüz Hakan Yalçınkaya’nın sorularını yanıtladı.

Onikipuan: Şarkınız ve sahneniz son derece göz alıcı. Sizi Eurovision sahnesinde de aynı görüntüde izleyebilecek miyiz?

 DQ: Tam olarak Danimarka elemesindeki şovun aynısı olmayacak ama çok benzer olabileceğini söyleyebilirim. En azından çok sayıda Swarowski taşı ve tüylerin olacağı muhakkak.

Onikipuan: Eurovision’un politik bir yarışma halini aldığı düşüncesine katılıyor musunuz?

DQ: Bana göre Eurovision politika içermemeli, aksine tüm Avrupa için bir parti olmalı. Benim için böyle ve hep böyle oldu. Eğlenilecek bir gece ancak maalesef politika içeri sızıyor ve bence bu kaçınılması zor bir büyük hata.

Onikipuan: Türkiye’nin şarkısı “Shake it up şekerim”i dinlediniz mi ve şarkımız hakkında düşünceleriniz nelerdir?

DQ: Şarkınızı dinledim ve gerçekten çok hoşlandım. Beni gülümsetiyor ve dans ettiriyor. Bence Türkiye bu yıl iyi bir derece alacak.

Onikipuan: Bu yılki favori şarkılarınız hangileridir?

DQ: Bu sorunuzu cevaplamak için şarkıları yeterince dinleyemedim ancak sanırım bu yıl çok güçlü şarkılarla dolu bir yıl olacak.

Onikipuan: Eurovisiona katılımınızdan önce bu yarışma ile ilgileniyor muydunuz?

DQ: Ben tüm hayatım boyunca Eurovision’un sıkı bir fanatiği oldum. Hatta elimde tüm Eurovision yıllarına ait VHS video kasetleri ile 1978-2006 yılları arası DVD leri mevcut.

Onikipuan: Eurovision’da bu zamana kadarki en beğendiğiniz Danimarka parçaları hangileri?

DQ: Birden fazla favorim var. 1979 “Disco Tango”, 1984 “Det lige det” ve 1989 dan “Vi maler byen rod” u sayabilirim.

Onikipuan: Ülkemiz hakkında düşünceleriniz nelerdir? Daha önce ziyaret ettiniz mi ve gelecekte burada olmayı arzu eder misiniz?

DQ: Türkiye’yi seviyorum. 2004 yılında Eurovision’u izlemek için ülkenizdeydim ve gerçekten masal gibi bir hafta geçirdim. Gerçekten tekrar geri dönmeyi ve ülkenizin diğer kısımlarını da ziyaret etmeyi çok isterdim.

Onikipuan: Size teşekkürlerimizi sunar ve son olarak Türk halkına bir mesajınız olup olmadığını sormak isteriz.

DQ: Herşeyden önce 2004 yılındaki muhteşem organizasyon için teşekkür ediyorum.  Eurovison’un büyük bir parti olduğunu unutmayalım ve eğlenmemize bakalım.10 ve 12 Mayısta umarım çok eğlenirsiniz. Hepinize kocaman öpücükler.

Röportaj: Hakan YALÇINKAYA

RÖPORTAJ: DANİMARKA 2007’ için 118 yanıt

  1. barbados dedi ki:

    ben bu kadının sarkısını bayanmıorum ama bakın ne guzel sozler soylemıs ve bence cok ıcten ole sırbıstan gıbı yok ben turk soyunan gelıom yunanıstan gıbı yok benım yarı tarafım turk demıo ve yunanlı sanaccı gıbı mılletı kandırma yoluna gıtmıo yapmıo gayet ıyı bı sekılde röportajını yapmıs hollandanın sanatcısı gıbı kendını beyenmıs bıse degıl ve bu röportajla su anlasılıo kı kadın veya erkek olmak onemlı degıl ınsan olmak onemlı mesela bu daha sonra bayan olan ınsan gercek bı ınsan kesınlıkle boyl ınsanları dıslamamak lazım sakın bole ınsanlara travestı demeyelım cunku artık o bı kadın olmus ve hakaret ermeyelım zaten boyle ınsanlar cok acı cekıolar

    Beğen

  2. mohican dedi ki:

    bu adam galiba travesti değildi yani kostümleri böyledi ama tam bilmiyorum yanlış birşey söylemeyim şarkılarını beğenmedim ama röpörtaj için teşekkür ediyorum

    Beğen

  3. erman dedi ki:

    şarkısı hoş degil hatta ben bu kadını hiç sewmemiştim ta ki röpörtajını okuyana dek werdigi cewaplar çok samimi we içten barbados un dedigi her cümleye kelimeye katılıorummm şarkı güzel ıolmasada danimarkaya başarılar…..

    Beğen

  4. tahmin dedi ki:

    Gerçekten Damirka’ya olan sempatim arttı. Tümcelerinde içtenlik olduğu seziliyor. Umarım yarı finalden çıkan bir ülke olur.

    Beğen

  5. bedia akarsu dedi ki:

    bu kadını gerçekten çok seviyorum. Hele o swarowski taşlarına bayılıyorum. Tüyleri de cabası. Bir kadın bu kadar mı sempatik ve naturel olabilir. Çok naturel bir insan birkere. Çok içten, çok naturel. Çok seviytorum, bayılıyorum aşkıma. Bu yıl favorim tabiy ki kendisi. Kaç yıllık erovizyun fanı olarak gerçekten bu yıl içtenlikle dramakuine bağlandım. Teşekkürler dk.

    Beğen

  6. turkey dedi ki:

    işte diğer forumlarda olanın tam aksine bi röpörtaj okuduk ve harikaydı ben bu sene oyumu danimarkaya vereceğim kadının samimi konuşması beni çok etkiledi en azından yunanistan gibi su altından cıkmaya calımıyo neyse arkadaşlar durum ortada oy yollayan arkadaşlarımız oylarını ona göre yollasınlar bu sene çok zor geçicek 1 oyun bile önemi varmış düşünerek atın oyları ülkelereunutmayın ne yapıosak kenan için ve türkiye için yapıyoruz.kenan inşallah 1.olursa o gece 10. yıl marşını söyler türkiyenin büyüklüğünü göstermiş olurr sana güveniyoruz kenan

    Beğen

  7. girl dedi ki:

    bi kere bu adam sadece eurovision için kadın kılıgına girmiş travesti degil yani.bi ukrayna travesti onuda ülkesi istememiş bide işveç.avusturyada olabilir.sonra röpörtaj için çok tşk.güzel olmuş.insan gibi konuşmuş.hollandalı gibi kendini begenmişi degil.ülkemizi sevdiyse bize 12 puan göndersinler seneye eurovision istanbulda olur bizde onu iyi konuk ederiz.bize yüksek versinler ona rehber bile tututlur.çok sevdim içten ve yunanlıdan daha sempatik.finale çıkar bence .yakışıklı diye yunanlıya vericenize 12 vericenize içten birine vermek daha.bi dost buldugumuza sevindim:)

    Beğen

  8. memetika dedi ki:

    GİRL ..ARKADAŞIM SANA EN İÇTEN ŞEKİLDE KATILIORM SARBELDEN DAHA ÇOK HAK EDİO EN AZINDAN UYDURMA İKİ ŞARKI EZBERLEMEMİŞTİR YADA..CİDDEN SEVİODUR…
    Bİ ARA DANİMARKADA BULUNN BVİ ARKADAŞIM BANA BU ADAMIN ASLINDA İİ BİRİ OLDUĞUNU AMA İNSAN LARIN ONU TANIMADAN YADIRGADIĞINI SÖLEDİ VE KENDİSİ ÇOK YARDIM SEVERBİRİYMİŞ..
    BU ÇOK HOŞ SARBEL GİBİ GÖZLERİ FEL FECİR OKUMUYO..
    FİNALE ÇIKAR..
    CİDDEN SICAK Bİ SOHPETOLMUŞŞ
    SEVDİM BU ADAMI..
    ÖLE OLUŞU KÖTÜ BİRİ OLDUĞU ANLAMINA GELMEMELİ.
    HEM BUNN ŞOV İÇİN YAPILMADIĞINI HİÇ BİRİMİZ BİLEMEYİZ.

    Beğen

  9. Dilan dedi ki:

    arkadaslar ben danimarkadan yasiyan bir turkum ve size sunu soyleyim bu bir adam, peter andersen danimarkayi temsil eden ustelik gay. danimarkanin finalini izledim bu ciktiginda. bu bir diva olarak katilacak eurovisiona…siz bunu kadin mi saniyardunuz?? hahah:D ve kendisi de soyledi bir adam la evli oldugunu. ben danimarkada yasiyorum sze bildiriyim istedim

    Beğen

  10. barbados dedi ki:

    e ide dilan erkek olabılır ama bak kadınlıgı secmıs nıe dalga gecıosun kı bızı cınsıyetı hıcbırsekılde ılgılendırmıyo sadece cok ıcten bırı bız bunu vurguluoz unutmakı turkıyenın dıvasıda daha sonradan kadın oldu ve turkıye halkı onu cok sevıo bızı gercekten cınsıyet ılgılendırmıyo onemlı olan ınsanlıgı ve bu bayanda gayet ıcten ve samımı am ben senın yazında bıra alay sezıom ve cok ayıp

    Beğen

  11. GİRL dedi ki:

    olabilir özel hayatı bizi ilgilendirmezki.eurovision miss avrupa yarışması degilki bu.kadın gerçekten iyi birine benziyo.zaten insan konuşmasından belli olur.millet gibi ben 1. olurum ya da bu şarkı çalıntı(yunanlı gibi),ya da hollandalı gibi kendini begenmiş biri degil.güzellik yarışması degil şarkı yarışması ve şov.en içten dileklerimle danimarkaya ve tabiki TÜRKİYEYE başarılar.bişi daha; NE İNSANLAR GÖRDÜM ÜSTLERİNDE ELBİSE YOK,NE ELBİSELER GÖRDÜM İÇLERİNDE İNSAN YOK!

    Beğen

  12. 2007Esc dedi ki:

    Öncelikle şunu söyliyim Peter kadın değil bir erkek ama gay. Ve sadece sahne için kadın kılığına giriyor.Bu anlamda yani kadın kılığına girerek bir çok Gay Pride’larda sahne almışlığı var.

    Ben sadeliğini seviyorum yani siz de gördünüz. Bu röportajda hiç aşırıya kaçmadan olduğu gibi anlatmış herşeyi.

    Bazıları gibi yalanlar uydurmuyor ve hemen 2-3 Türkçe şarkı ezberleyerek gelmiyo Türkiye’ye.

    DQ’yu Türkiye’de Huysuz Virjin’e benzetebiliriz.Ve bence en azından yarı-finalde türkiyeden oy almayı hak eden bir isim.Belki birinci olamayacak ama bence iyi bir derece almayı hakediyor.

    Beğen

  13. sarı dedi ki:

    bence TÜRKİYE NİN oy verbilecegi tek ülke olarak görüyorum.adam iyi biri.açık sözlü.gelipte şarkımı çaldınız diyip sonra TÜRKLERE iki şarkı okarak oy toplamak için yalakalık yapmıyo en azından.bence bütün oylar buna ilk ona girer.girdirelim.yunanlıya ya da hollandalıya,makedonyoya ve rusyaya vermemeli.kızlar siz ne kadar safsınız ya.yani bazıları.sarbel atalarımıza küfrediyo şarkımı çaldınız diyo siz adama gay bile dedirtmiyo TÜRKLER onların şarkısını çalmış diyosunuz.bizans oyunu bunlar.başarılar KENAN VE DANİMARKA.ayrıca şarkımızı kötülemeyide bırakın.kendi içimizde birbirimizi yiycez.ülke olarak yani.birbirimize düşürmeye çalışıyolar.

    Beğen

  14. bedia akarsu dedi ki:

    peterin kadın olmadığını bizde biliyoruz heralde. burdan birdaha açıklık getirmek istiyorum: peter turner bir geydir ve sahne şovunda kadın kılığına girerek drama kuin olmuştur. zaten bu yüzden şarkısının adı drama kuin. olay bu kadar basit. hem ayrıca geymiş, değilmiş bizi ilgilendirmez. herkes kendi işine baksın. ayrıca dq travesti değil galiba. travestilik başka birşey hatırlıyorsam.

    Beğen

  15. memetika dedi ki:

    ayy bedia insannarın canını sıkma gene..
    herkes bilio bu şarkınn da sanatçnn da adını..
    bence bu şarkı güzel…
    AR-YRICA BU ADAM BU HALİYLE BU YARIŞMADI Kİ PEK ÇOK KADINA BU ENDAMAL BU GÖRSELLİKLE BİN BASAR…
    ÇOK ALIMLI..
    …İM YOUR DRAMA @UEEN TO NİĞHT…
    SÖLERKENDE ÇOK YAKŞIYO…
    BAŞKA Bİ KADIN SÖLESE HERALDE ÇOK ACEAYİP DURUUR..
    VRY NİCE D@

    Beğen

  16. bedia akarsu dedi ki:

    memetika,
    şarkının sözlerini yanlış söylüyorsun,
    ilk önce doğrusunu öğrenip, sonra yalnızca gerçekleri yaz yukarıya.
    milleti yanlışlara yönlendirme.

    Beğen

  17. GAZİ dedi ki:

    AYYYY BEDİA YAPMA YA.İKİSİDE SONUÇTA AYNI ŞEY.GAY ERKEK AMA ERKELE BERABER OLAN.TRAVESTİ KADIN KILIGINA GİREN ERKKETİR.BUNLARIN AYNISINI BİRİ DAHA YAZMIŞTI.BİLİYORUZ ŞOV İÇİN KADIN.

    Beğen

  18. Dilan dedi ki:

    barbados ben sadece sizin bilmnis icin soyledim erkek ve gay oldugunu, cunk siz kadin saniyordunuz onu. ben sadece bildireyim diye soyledim. kotulemek icin degil. biliniz diye. herkez ozaman simdi anladimi erkek ve gay oldugunu bu divanin???
    tabiki hayati bizi ilgilendirmez hayati bencede sarki en iyisiydi danimarkada final yapilirken. ve kulaga cok hos, bu bence girer ilk ona

    girl: evet ben sormustum. neden ukraynaymis? ve onun disinda hangi sarkilari iy bulmus?

    Beğen

  19. bedia akarsu dedi ki:

    ayy dilannnnnn,
    bunlara ne yapsan yaranılmaz tatlım..
    sen boşver..
    şurda bi açıklama yapıyorum kaç yıllık erovizyun fanı olarak, bana kalkmış yok bilmem ne bilmem ne diyolar. bundan sonra açıklama yaparken size mi danışim yani onu mu istiyosunuz. ben bi konunun yanlış anlaşıldığını görmüşüm, o konuda açıklık getiriyorum. size ne..! siz anlamış olabilirsiniz konunun icrasını fakat burda, bu sayfaları okuyan, okuyupta anlamayan içine kapanık, yazı yazdığında terslenmekten korkan çok sevimli üyelerde var. onlar konuyu iyice kavramamaş olabilirler. ben sırf onlar için bir daha tekrar etme isteği duydum içimde ve konuyu kısaca özetledim. vayyy yapmayaydım. hakaret, hakaret ve sürüce hakaretler. bazı üyeler bana yapmadığını bırakmadı. nedir yani nedir. dışardan bu yazdıklarını görenlerde çok korkunç birşey yaptığımı sanacakalar. lütfen biraz daha saygı, lütfen. ben kendime saygıyı idol seçmiş bir insanım. benim felsefemde önce büyüklere saygı sonra da küçüklere yine saygı yatar. ama görüyorum ki burada benden yaşça küçük olduğumu gördüğüm üyelerde gerçekten saygıdan eser yok. bu üyeleri saygıyla kınıyorum. yapacağım başka bir şey yok. lütfen beni affedin sevimli diğer üyer.

    saygılar
    bedia.

    Beğen

  20. barbados dedi ki:

    ya bedia gıt uyu senın uykun gelmıs ya sen kustah bı ınsansın farkındamısın kımse senı takmıyo bıle ve sen kendını bıse sanıyosun ve onla bunla kavga ederek sıtede gozde olmak ıstıosun gecen sen yazmıstın kımse benım yazılarıma cvp yazmıo dıe anla mılletın senı ne kadar taktıgını mıllete havadan bakma mıllet kusura bakmayın bedia ya cvp yazdım ve muhattap oldum ozur dılerım
    bu arada dilan kusura bakma ben senı yanlıs anlamısım ya bıde sunu sorcam ya ben gay le travestı(kesınlıkle hakaret anlamayın ve bu sozu hıc tasnıf etmıorum)arasındakı farkı bılmıorum ya gay lerle o sızın tabırınızle travestıler aynı sey degıl mı?kusura bakmayın ben cahıl kalmısım bılmıorum eger aralarında bı fark varsa bu arada bedıa nolur sen yorum yapma bu konuda senın yorumunu ıstemıorum
    arkadaslar ben TÜRKİYE NİN oylarının soyle olmasını cok ısterdım
    1puan yunanıstan
    2puan bulgarıstan
    3puan danımarka
    4puan romanya
    5puan slovenya
    6puan almanya
    7puan fransa
    8puan isvicre
    10puan gürcistan
    12puan bosna hersek
    arkadaslar bu puanlama kesınlıkle sarkıların guzellıgıne gore degıl genelde bu ulkeler bıze puan verıo ondan bu sene gurcıstan 10 puanı bıze vercek slovenya arkadaslar unutmayın 2003 de onlar sayesınde kazandık bı nevı tesekkur

    Beğen

  21. Dilan dedi ki:

    selam barbados bosver olur boyle seyler.. sen sormustun bana travesi ve gay´in farki ney diye. travesti ve gay ayni degil travesti kadin kiligina giren erkeklere diyoruz, onlar gay olmayabilirler. yani kadin gibi giyinene ayni bu danimarkayi temsil edecek olan adam gibi, ama o bir gay ve adamla evli.

    sirbistanin sarkisini dinledinizmi arkadaslar? cok guzel bir sarki. bence ilk ona girer

    Beğen

  22. barbados dedi ki:

    saol dılan aydınlattın benı benım hıc boyle konularda bı bılgım yok ama kesınlıkle boyle ınsanlarıda dıslama taraftarı degılım bu arada sırbıstan gercekten cok ıyı ama ınssllah kenan alcak 1.ligi

    Beğen

  23. GİRL dedi ki:

    millet uyanın siz daha yunan oy verin.ogea nı sitesini bi karıştırın makinada sarbelin düeti diyo altta yorumlara bakın bi yunanlı genç türkler hakında neler demiş.işte yunanlılar bu bi zavallılar

    Beğen

  24. Dilan dedi ki:

    hehe ben tessekurederim barbados 🙂 benim de zaten oyle konularda pek bilgim yom, ama danimarkada cok konusuluyor bøyle seyer
    evet cok guzel bir sarki sibistan:-)
    tabii kenan birinciligi hakediyor:-)

    Beğen

  25. kedi dedi ki:

    yunalıların topunu öldürmek lazım.bizim hakkımızda türkiyede yaşayan TÜRK atalarımıza küfretmiş ya.sinirden aglıycam.

    Beğen

  26. barbados dedi ki:

    girl heralde taş banaydı ama bende zaten yunanlıları sevmem ama sunu unutmayalım yıgıdı öldür hakkını ver yunanıstan ve bulgarıstan bıze her zaman dusukde olsa oy verıolar onun ıcın onlara puan yazdım ama senınde gordugun gıbı dusuk puanlar bunlar yarım elma gönül alma olayı ama bende bılıorum onların TÜRKLER hakkında ne düsündüklerını

    Beğen

  27. barbados dedi ki:

    kedı sakın uzulme bosver it ürür kervan yürür onlar ne yazarsa yazsınlar bızım hakkımızda unutmayalım kı dunya neyın ne oldugunu cok ıyı bılıo bız onlar gıbı hıc bı mılletın uşagı olmadık bız hep hur yasadık ulkemız ıcın savastık vede kazandık onlar gıbı yok ıngıltereye fransaya sıgınmadık bızım atalarımızı cok ıyı tanıo onlar atalarımızın cok sereflı olduklarınıda bılıolar ama ıste bızı kızdırcaklar ya kafalarına gore yazıolar bıseler NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE VE NE MUTLU TÜRK KANINA SAHİP OLANA
    arkdaslar dunyada ıkı devlet tanırım ve en şanlı devlettırler bunlardan bırı TÜRKİYE digeri VİETNAMDIR

    Beğen

  28. derya dedi ki:

    şarkıyı beyenmedimm.bencee güzel değill.bazıları beyefendiyi kadın sanmış hayır maleseff erkekk.
    ve ben bu ülkeye asla oy vermem.peygamberimize hakaret eden bi ülkeye niye oy veriyim kii

    Beğen

  29. MEMETİKA dedi ki:

    bediaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa…O ŞARKINN SÖLERİ NEYMİŞ SÖLE BAKALIM…
    KULAĞINNA DİNNE SEN CİDDEN BAŞKA BİERİNNE DİNLİYON BELLİ Kİ SÜREKELİŞ SALAK SULAK YORUMLAR YAPION.
    IM YOUR DRAMA QUEEN TONİĞHT..
    ŞARKINN SÖZÜ ..
    AYRICA BÖLE BİRİİNN TEMSİL ETMESİŞİNN NE SAKINCASI VAR ANALMIORM GAYET
    GÜZEL ANLAMLI Bİ ŞARKI
    CİİDEN ONA Bİ KADINMIŞ GÖZÜYLE BAKINCA SÜPER..
    Kİ ZİRA EBN SIRBİSTAN TEMSİLCİSİNİ İLK GÖRDÜĞÜMDE ERKEK SAANMIŞTIM..
    BU PEK ÇOK KADIN TAŞ ÇIKARIR TAŞ GİBİ MAŞŞALALH.
    BENCE PUAN ŞÖLE OLMALI.
    EĞER CİDDEN ŞARKIYA VE PERFONMANA SA GÖRE DEĞERLENDİRİLİRSE BENCE BÖLE OLMALI PUANLAR.
    1.YUNAN.
    2.UKRAYNA
    3.NORVEÇ.
    4.MOLDOVA
    5.DANİMARKA
    6.İZLANDA
    7.SIRBİSTAN
    8.İSPANYA
    10.SLOVENYA.
    12 POİNT GOES TOOO BOSNA HERSEK OLMALI BENCE BÖEL OLMALI

    Beğen

  30. h2o dedi ki:

    bedia öncelikle eurovision nasıl yazılır onu öğren ondan sonra burda yorum yap olur mu tatlım…
    lütfen siteyi kirletme..
    dq ya gelince avrupadaki eşcinsel,gay,travesti…(örnekler çoğaltılabilir) oranlarına bakarsak şarkı iyi bir derece albilir ama şarkının güzel hiç bi tarafı yok..
    zaten türkiyeden pek oy cıkacağınıda sanmam ama hiç belli olmaz..
    ayrıca derya seni çok iyi anlıyorum ama daha çok şarkıyla ilgili yorum yapmalısın bence..
    sana katılıyorum ama bu yarışma politik bir yarışma olmamalı ben bu ülkeyi sevmem diye asla o ülkeye oy vermeyin gibi bir söz ne kadar doğru olur bilemem ..
    neyse herkeze saygılar özellikle bedoşuma lütfen bedia dikkatli ol yorumların çok berbat .. bye
    suyun :p

    Beğen

  31. barbados dedi ki:

    ya mıllet saat gecenın ıkısı benı uyku tutmadı benı su sorunum var arkdaslar benım bı sevgılım var ama su an baska bı kıza daha asık oldum ve o kızlada yavas yavas sevgılı oluoz ama ben sevgılımıde bırakmak ıstemıom ve cok sevıom ama bu yenı kızıdan da cok hoslanıom bana akıl verın nolur napım ben

    Beğen

  32. Dilan dedi ki:

    arkadaslar ben maglesef sunu soyliyecegim, herhalde isvicre bu sene brinici olacak. baksana adamlar vampur gibi giyinmisler, avrupada zaten o yuzden oy verirorlar bunlara, gecen sene finladiyaya verdikleri gibi. millet artik sadece giyimlerine ve showa bakiyorlar malesef. uzgunum ama bence turkiye sadece ikinci olur bu sene…ya anlamadim adamlarin sarkisi birinciligi haketmiyor, neden showlari degisik diye avrupa oy veriyor onlara??? danimarkanin sitesindede sevmeyen yok isvicreyi, herkezin favori orda sanki..sizcede kazanacak mi isvicre?? aman sakin oy vermeyin onlara!!!! danimarkanin sitesi su dr.dk/grandprix ve debat olan yere tiklayin yorumlarda hep isvicreyi birinci olmasini isteyenler var

    Beğen

  33. bedia akarsu dedi ki:

    h20,
    ben gayet fransız kültürü ile yetiştirildiğim için erovizyun’u fransız fonetiğiyle yazıyorum. bu benim bir kusurum,kabahatim değil tamamen yetiştirilme tarzımdan kaynaklanan bir olay. bu durumdan beni suçlu tutamazsın. ben küçükten beri tamamen fransızca ile içli dışlı yetiştirildiğim için bazı kelimeleri kesinlikle bu şekilde söylüyorum. erovizyun mesela. normal orjinal halini söyleyemiyorum. bu kelime ile ilgili ses ağzımdan çıkarken bazı tropozisyonlara uğrayarak gırtlağımdan bu şekilde çıkıyor.

    serra,
    durmadan aynı şeyleri yazarak reklam yapma,
    anladık.
    yeter.

    bedia.

    Beğen

  34. memetika dedi ki:

    insanların canını sıkmak tan ne nalıyosun bedia..
    herkese cvp yazmak zorundamısın git fransada yorum yaz ozaman..
    fransız ağzıyla türkçe yorum yapma salak sulak kelimeler kullanıp artislik taslam o saçmaladığın kelimeleri yanlış yerlerde kullanmışsın…
    akllı takılma..
    idiot

    Beğen

  35. memetika dedi ki:

    arkadaşlar DQ ya bukadar yorum yazlıdığına göre 2 gün içinde sadce 4 yorum yapılduğına göre bu onun ne kadar ilgi çektiğini gösterio yanii.
    yarışmadad öel olcanı ve oyları tplicanı beğenmeseniz bile demmki ilginizi çekti..
    kapiiş. ebnce bu kazanabilri..

    Beğen

  36. Mustafa dedi ki:

    Arkadaslar aklimi karistiran bir sey var…
    Nasil oluyor da , ESC 2006 da Danimarka bize yari finalde 8 Puan veriyor ama Final aksami hic bir puan vermiyor???

    Beğen

  37. ZEKAYİ dedi ki:

    BEN KADININ ŞARKISINI GAY SÖZLEERİNE KARŞI SEVDİM HATTA OYUMU BİLE VEREBİLİRİM
    SATEN BEN SADECE FİNLANDİYA İİLE DANİMARKANIN ŞARKISINI AZICIKTA ESTONYA GERLİ PADER İNKİNİ BEĞENDİM AMA HEYECANLIYIM GÜN SAYIYORUM EUROVİSİON A MY SOW HAPPY

    Beğen

  38. bedia akarsu dedi ki:

    ne diyosun girl kardeşim ya.
    birinci ispanya imiş.
    yok daha neler neler.
    bende senin gibi atiim o zamn 2007 erovizyun için.

    1.arnavutluk, 2.=?

    bedia.

    Beğen

  39. bedia akarsu dedi ki:

    ————————–
    alıntı:

    ya mıllet saat gecenın ıkısı benı uyku tutmadı benı su sorunum var arkdaslar benım bı sevgılım var ama su an baska bı kıza daha asık oldum ve o kızlada yavas yavas sevgılı oluoz ama ben sevgılımıde bırakmak ıstemıom ve cok sevıom ama bu yenı kızıdan da cok hoslanıom bana akıl verın nolur napım ben
    Yorum yazan: barbados 23.04.07 @ 11:39 pm
    ————————————

    kardeşim sen niye böyle aşk yorumlarını bu siteye yazısun. bize bişe mi anlatmaya çalışıyosun yani kendini mi kanıtlamaya çalışıyosun. bak tatlım ben freud felsefesine sahip bir insanım. senin bu yazıyla ne anlatmak istediğini, senin o anki düşünceni, hissiyatini anladım. bundan sonra yazılarınla daha dikkatli olursan saygı duyuyorum canım. merci.

    bedia.

    Beğen

  40. h2o dedi ki:

    bedia her yorumu cevaplamak zorundamısın????
    girl in kendi fikri ispanyanın 1. olması sen niye attiim o zaman gibi birşey yazıyorsun…
    girl atmıyor KENDİ FİKRİNİ söylüyor…
    ayrıca barbadosdan sana ne ssende herkeze aşkım gibi cümleler kullanıyorsun…
    senin amacın ne?? 😉
    ayrıca fransız kültürüyle yetişen bir kişi asla bu kadar dırdırcı ve dedikoducu olmaz!!!! 😀
    erovizyun(gibi bişey yazıyorsun) fransızcaysa madem niye okunuşunu yazıyorsun??? doğru şeklini yaz bizde öğrenelim madem..!!!

    “dramakuine” diye bir kelime kullanmişsın bu da mı fransızca…
    ayrıca bu travesti kılıklı adama aşkım diyebiliyorsun!!!
    sen gerçekten sorunları olan bir kişisi neden herkeze cevap yazıyorsun…???
    ayrıca konuşma tarzın siteye uygun değil azarken daha dikkatli yazmalısın..
    saygılar..
    dramakuini 😀 seven kişyi seven kişi yani ben..

    byee bedoşşşş

    Beğen

  41. h2o dedi ki:

    bedoştann aldım geri vermiyeceğim 😀

    —alıntı–
    kardeşim sen niye böyle aşk yorumlarını bu siteye yazısun. bize bişe mi anlatmaya çalışıyosun yani kendini mi kanıtlamaya çalışıyosun. bak tatlım ben freud felsefesine sahip bir insanım. senin bu yazıyla ne anlatmak istediğini, senin o anki düşünceni, hissiyatini anladım. bundan sonra yazılarınla daha dikkatli olursan saygı duyuyorum canım. merci.

    bedia.

    —-
    gülüyorum sana demek freud felsefesine sahipsin
    😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀
    o zaman git bilim ve felsefe sitelerinde yorum yap eurovision dan bişey anlamadığın gayet net zaten!!!!

    Beğen

  42. sananee dedi ki:

    aman ablamız freud felsefesine göre hareket edio dikkatli olun yahu kız tartışma programlarınada çıkmış bende hep merak ederdim hangi aptallar böle yerlere gider die merak edrdimm bu kızın yani bedianın bişiden anladıı yokkk kendi çapında bişilerle ugraşıooo sözde çok bilgili ve faal biri olduunu göstermeye çalışıoooo vazgeç kızım bu ayaklardan yap yorumunu sorada çık git bu adresten herkesin yaptıı gibi sana kalmamışş milleti sorgulamak tamammı beni dikkate al büyük filazofff bediaaaa nede olsa freud felsefesi he he he eh ehe he he he he he eh he eh eh eh eh biyerimle güldümm valla bende bugün platonun felsefesinden takılıcam ok yarın ola hayrola elbet buluruz bi felsefe byyyy

    Beğen

  43. sanane dedi ki:

    bilader kız moral falan bırakmıo adamde cewap yazmamak için zor tutuom kendimi harbi bu işe bi son wermek lazım ya adam gibi yorumlar yapınn şurayaaaa

    Beğen

  44. h2o dedi ki:

    http://onikipuan.wordpress.com/2007/04/22/serebrodan-yeni-klip/

    —–alıntı——
    bir de bir şey sormak istiyorum.
    şu bazı üyelerimizde böyle sırıtıp gülen sarı sarı yuvarlak mimik hareketleri koyuyolar mesajlarına. ben de espri yaptığımda bunlardan koymak istiyorum ama bir türlü yapamadım. nasıl yapılıyor bu, bir bilen var mı?

    bedia

    Yorum yazan: bedia akarsu 22.04.07 @ 11:04 am

    —-
    o kadar da kötü olmak istemiyorum ama kimsenin soruna cevap vermemesi beni ayrıca üzdü…
    ama bu konular hakkında bilginin olmadığı bir kez daha kanıtlandı…
    sanırım>>> 😀 bunu kastediyorsun… 😀

    zaten bu sorudanda yasının ne kadar küçük olduğu anlaşılıyor ama bilememek değil öğrenmemek ayıp felsefesinden 😀 yola çıkarak diyorumki…

    : – D

    Beğen

  45. h2o dedi ki:

    …(mesajın devamı)
    : – D işaretlerini birleştirisen 😀 sembolunü elde edrsin…
    sanırım yaşına göre çok açıklayıcı oldu..
    saygılar…
    bedoşşcu öptüm byeee..

    Beğen

  46. barbados dedi ki:

    bedia senın gıbı bırıne cvp bıle vermıorum mıllet senın zaten agzının payını vermıs sen en ıyısı gırme bu sıteye gıt felsefenı yap emı fransız böcügü hadı canım:)

    Beğen

  47. h2o dedi ki:

    bu arada yaşın BENCE küçük olduğu için sana bu kadar yüklenemem de yanlış bulmaya başladım..

    danimarkayla ilgili birşey söylemem gerekirse sorulara vediği cevaplar çok sıcak ve samimi olmuş ben burdan dramaqueen i tebrik ediyor ve şans diliyorum..
    saygılar herkeze özellikle bedoşa 😀

    Beğen

  48. bedia akarsu dedi ki:

    @h20

    #bedia her yorumu cevaplamak zorundamısın????
    – evet.
    ben kişileri bilgilendirmek için burdayım. her mesajda bir bilgisizlik unsuru görüyorum ve bu konu hakkında konunun icrasında sadece gerçeklerle burada yorum yapıyorum.

    #girl in kendi fikri ispanyanın 1. olması sen niye attiim o zaman gibi birşey yazıyorsun…
    -ben sadece girl’ün ortaya attığı fikrin ne denli yanlış, ne denli innormalitelere sahip bir fikir olduğunu söylemek ve bu ve benzeri konuda örneklendirmeler yaparak onun o gece hezimete uğramasına engel olmak istiyorum tatlım.

    #girl atmıyor KENDİ FİKRİNİ söylüyor…
    – ben de o yorumumla ilgili icramda kendi fikrimi söylüyorum, çok pardon.

    #ayrıca barbadosdan sana ne ssende herkeze aşkım gibi cümleler kullanıyorsun…
    senin amacın ne?? 😉
    -ben belli bir samimiyet kurmak için aşkım,tatlım, arım balım peteğim, gülüm dalım çiçeğim, vbenzeri kelimeler kullanıyorum. fakat barbados’un amacı başka.

    #ayrıca fransız kültürüyle yetişen bir kişi asla bu kadar dırdırcı ve dedikoducu olmaz!!!! 😀
    -benim fransız kültürü dışında yetişmediğimin aksini iddia edemezsin. ben yüzde yüzde fransız temaşası içinde bulundum, kendimi o kültüre adapte ettim ve o kültür içinde asimile olmuş bir insanım.

    #erovizyun(gibi bişey yazıyorsun) fransızcaysa madem niye okunuşunu yazıyorsun??? doğru şeklini yaz bizde öğrenelim madem..!!!
    – bana fransız kültürü sözlü olarak icra edildiği için sadece fransızcayı konuşma olarak yapabiliyorum. fransızca yazım bilgilerine sahip değilim ancak şöyle arta kalmış bilgilerimle erovizyun’un françaisçasının “le eurovizyon” gibi bişe olduğunu idiaa edebilirim.

    #“dramakuine” diye bir kelime kullanmişsın bu da mı fransızca…
    – evet, aslı fransızcadan geliyor.

    #ayrıca bu travesti kılıklı adama aşkım diyebiliyorsun!!!
    – sadece samimiyet kazandırmak için bu kelimeyi kullanıyorum. amacım o,şu veya bu değildir.

    #sen gerçekten sorunları olan bir kişisi neden herkeze cevap yazıyorsun…???
    – bkz ilk üst satırlarda yer alan konu ile ilgili cevabım.

    #ayrıca konuşma tarzın siteye uygun değil azarken daha dikkatli yazmalısın..
    saygılar..
    -saygı duyduğunuz için teşekkür ediyorum. ben de sizin düşüncelerinize saygı duyuyorum.

    #dramakuini 😀 seven kişyi seven kişi yani ben..
    -anlayamadım,üzgünüm.

    #byee bedoşşşş
    -saolun, size de.

    ________________________________

    @sananee

    #aman ablamız freud felsefesine göre hareket edio dikkatli olun yahu kız tartışma programlarınada çıkmış bende hep merak ederdim hangi aptallar böle yerlere gider die merak edrdimm bu kızın yani bedianın bişiden anladıı yokkk kendi çapında bişilerle ugraşıooo sözde çok bilgili ve faal biri olduunu göstermeye çalışıoooo vazgeç kızım bu ayaklardan yap yorumunu sorada çık git bu adresten herkesin yaptıı gibi sana kalmamışş milleti sorgulamak tamammı beni dikkate al büyük filazofff bediaaaa nede olsa freud felsefesi he he he eh ehe he he he he he eh he eh eh eh eh biyerimle güldümm valla bende bugün platonun felsefesinden takılıcam ok yarın ola hayrola elbet buluruz bi felsefe byyyy

    – lütfen yaaa. böyle gereksiz siyah türk yorumlarına gerek yok. tamamen sokak ağzıyla yazılmış bu şahsın yorumlarına kulak vermicem ve cevap yazmıcam. ben bu kişinin sorularına cevap vermem. böyle ileri görüşü olmayan, kişilerle görüş bildirmem.

    ——————————

    @fazla noktalı şahıs

    #bedia zaten tescilli salak ama siz ondan da salaksınız sitenin içine s.çmışsınız
    -sen bana tescilli salak muamaelesi yapamazsın. burda kaç kere söyledim, seni yorumlarımla iks ederim. lütfen.

    —————————-

    @kimse artık

    #len bedoşmu bedia mı herneyse sen ksaçyaşındasın yada bilen biri varsa kaç yaşında bu???? çok merak ettim ??

    -1968 doğumluyum tatlım.

    Beğen

  49. bedia akarsu dedi ki:

    sevgili suyum,

    o küçük mimiklerin yapımı ile ilgili bana cevaben yazdığın mesajı görmüş bulunmaktayım. gerçekten çok sağol. bu konu ile ilgili o küçük sırıtan şeylerin nasıl yapılacağı hakkında gerçekten hiç bir bilgim yoktu. beni bilgilendirdiğin için şimdi gerçekten sana teşekkür ediyorum.
    grase spesyal e mun eo

    Beğen

  50. sanane dedi ki:

    sewgili bedia siyah türk ne demek???? türklügün siyahı beyazımı olur anlamış deilimmm nasıl bi ayrımdır bu arada fransız kültürüyle asimile oldugunu söylüyosun resmen ben kültürel kimligimi kaybettim fransız oldumm dionn yaaa nasıl türksün sen anlamadımmm bide bunu çok madah bişeymiş gibi ballandıra ballandıra anlatıyorsunnn sadece acıyorum sana bu arada benim ne kadar ileri görüşlü bi insan oldugumada sen karar weremezsinnn tahsilin ne ki seninn yahuuu????? fazla hawalanmışsın sen yazık yazıkk…

    Beğen

  51. sing dedi ki:

    ya yüklen meyin ben ce bediia siteye bir girdi pirgirdi.beni yorumlarıyla çok eğlemdiriyor.sen bakma bedia cım dewam et 😀 kıs çok yaşa emi milleti konulardan uzaklaştırıp kendine yoğunlaştırıyosun.helal olsun sana walla 🙂

    Beğen

  52. GİRL dedi ki:

    ya arkadaşlar bu gibi sayfaları böyle boş şeylerle doldurmayalım.h2Q tşk ederim beni savundugun için ama anlamaıyo bu kız.bediacım sen kendinle ilgilensinler istiyosun herhalde.burada sana cevap verip durmaktan sıkıldık artık.fransız kültürü görmüşsün çok güzel o zaman fransızların sitesine git yunan sitesine yada kuzey kutbuna git ama buraya gelme.herkese cevap vermek zorunda degilsin.benim favorim İSPANYA dedim.içlerinden belki sıyrılabilir belki ilk ona girmez ama ben İSPANYAYI sevmişim sana noluyo.senin yorum yazmanı istesem zaten arkadaşlar İSPANYA olabilir gelin bunu tartışalım derdim.Bedia galiba site içinde ünlü olmaya çalışıyo.böyle güzel bi siteye seni her yazılan yoruma yorum yapsın diye koymuş olamazlar.madem fransız kültürünü biliyosun sen nası TÜRKİYE DE yaşadın hemde bu yaşına kadar.bu kültüre sahipsen biz napalım.hava mı basıyosun.ayrıca biz TÜRK KÜLTÜRÜYLE yetişmekten gurur duyuyoruz.burası kültürleri tartışma sitesi degil.zaten bazı yabancı sitelerde İSPANYA ilk sırada .ilk sırada olmasa bile ben belki onlara oy vericem.sana mı sormam lazım.abi bedia konuştukça bişiler diyo daha dogrusu demeye çalışıyo.bediacım sen yorumcu olarak kal orda devam et.arkadaşlarla seni görmeden konuşuruz.sen millete sataşma yeter.ben senin sorununu anladım ama site içinde böle labali arkadaşlara luzum yok.

    Beğen

  53. GİRL dedi ki:

    sanane ya benden çıkkkkkkkkkkk gittt defol .kimse seninle ilgilenmiyo işte.ispanya ispanya ispanya.istedigimi söylerim kardeşim sananeeeee sinir gacı.ispanyaaaaaaaaaa .ayyyyyyy.banane senin kültüründen ya.

    Beğen

  54. sing dedi ki:

    herkesin zewki ayrıdır saygı duymaklazım.fakat.oy atarken bence çok akıllıca dawranmalıyız arkadaşlar.elim gawuru bir çok parçayı beğendiği halde oy atıyomu sanıyorsunuz.buna stratejideniyor.inanın 1 oyunbile ülkemizin 1. liğini etkileye bileceğini unutmayın.mesela ben rusyayı-belarus,u-neyse beğendiğim halde oy atmıyacagım.madem bu işler böyle yürüyor.bizde enazından bende oyunu kuralına göre oynamak istiyorum.sonra çok üzülürüz.ciddi söylüyorum bakın buyarışmada 1 sms nin çok büyük önemi war.onagöre.ama çok ta umrumdaydı ben sewdiğim ülkeye atarım yemişim ülkemizi derseniz obaşka 😦
    gerçi budahada wahim bir durum ama konuyu buyöne çekmek istemiyorum şimdi.allah herkese akıl, fikir,watan millet sewgisi wersin.en önemliside yeni yetişen nesillere.şimdi bana kızan arkadaşlar olabilir (buneya watanmillet sakarya wb..altı üstü biyarışma diye)işte adı üstünde madem bubir yarışma bizde 1. gelmek istiyor muyuz istemiyor muyuz? bunu bilip ona göre dawranalım.

    Beğen

  55. hozcan dedi ki:

    ya arkadaşlar takmayın şu kızı ya ne olduğu belli deil yorum yapıo.neyse sing arkadaşım sana kesinlikle katılıyorum eğer benimle konuşmak istersen yada şöyle söliim eurovison üzerine strateji yürütmek istersen msn adresim hozcan_hozcan@hotmail.com eğer kabul edersen konusşuruz eurovision üzerine kesinlikle aynı fikirleri paylaşıyoruz

    Beğen

  56. bedia akarsu dedi ki:

    lütfen ben ilen ve benim yorumlarımla ilgili alay edercesine kadar varan yersiz yorumlar yapmayın. ben burda herkesten daha presentable bir görüşe sahip olduğumu düşünüyorum. bana karşı yersiz yorum yapanları kınıyorum. saygılar.

    bedia.

    Beğen

  57. turkey dedi ki:

    lüğtfen arkadaşlar bedia il yorum yapmayın aaaa o çok presentable birisi aaa bizden üstün anlasanıza kendisi fransız kültürü ile yetişmiş biz kimki ya yorum yapıoz hiç olmadı arkadaşlar yorum yapanları bende kınıyorum oki çok büyük bi insan oki fransız kültürü ile yetişmiş oki suyum balım peteğim çiçeğim diyen bi insan ona laf sölemeyin hıııı kızarım sonra.ya kızım sen kimsinde yorum yapmayın diyosun ya ajdar kılıklı sanki burdaki insanlar sana aşıklarda yorum yapıolar yaptığın yorumlarıuı yazdıktan sonraokuda konuş kaç kişi seni sevmio hı düşün bikere kaç kişi yazıo sana ters mesajlar sen yazdığın mesajlarında alay konusu olacak bişi sölüosunki alay ediolar bak sende anlamışsın birazcık beynin varmış onuda burda yorum yazarak tüketme bari ay pardon alay ettim deilmi sen şimdi üzülmüşsündür hahahhaaaaaa aman üzülki hatnı anla beyinsiz aptal

    Beğen

  58. bedia akarsu dedi ki:

    benim bu sitede yorumlarınlan ilgili görüşlerime katılan ve beni destekleyen kitleler olduğunu düşünüyorum. fakat onlar kendilerini bana yapılan haksızlıkları gördükçe dikte edemeyecek kadar yolsuz bir statüye sahip oluyorlar.. ben günde emailim aracılığı ilen onlarca tebrik mesajı alıyorum. görüşlerim doğruluğunu ispatlayan ve benimle aynı görüşlere sahip olan ileri görüşlü terteküler dert ortaklarım var. sizin ben ile aynı görüşte olmadığınızı belli etmeniz için ayrıca saygısız ve tamamen antipolitiker bir tavır sergilemenize yer yoktur. bunu sırf saygı olsun diye yorumlarınızda verebileceğiniz bazı ufak şifrelerle yapabilirdiniz ki ben bunu her yorumumda yapıyorum ama siz bu tip abiyane statüyü seçmişsiniz; kesinlikle size katılmamama rağmen görüşünüze saygı duyuyorum ve gerçek fermente olabilmenizi içtenlikle diliyorum.

    saygılar.
    bedia.

    Beğen

  59. benn dedi ki:

    bedüş ne diyosun kızım sen ya.ben bir TÜRKÇE ögretmeni olarak sana türkçede böyle kelimeler olmadıgını söyliyim.git kültürünü başka yerde anlat.KÜLTÜR MANTARI SENİ

    Beğen

  60. MEMETİKA dedi ki:

    HAHAHAHAHAH FEREUD FELSEFESİ Mİİİ..
    BEDİA CNM O AKLLI İNSANNAR İÇİN…
    BENSANA BİŞE TAVSİYE DEİM SENE FREUDLA DEĞİL ANLA İLDGİLEN
    RUS Bİ ARKADAŞ VAR..
    KİTABIN ADI “APTALLARIN EL KİTABI”
    TAM SENLİK BÖEL HER ŞEYE MAYDONOZ OLANLARIN KİTABI…..
    ASLINDA HİÇ Bİ HALT BİLMEYEN GERİİZEKALILARIN KİTABİİ.MİLLETE..
    GÜZİN ABLALIK YAPMAYI BIRAK..
    GİR KÜÇÜKKÖPEK KULUBENE KEMİĞİNİ YALA EV UYU..
    HER YERE HIRRLAMA..OKEY TOO SIKILDIM SENDEN…
    HADDİİ BAŞŞ BAŞŞ ..GÜLE GÜLE BİDAHA YORUM YAZMAMAN DİELĞİYLE..

    Beğen

  61. bedia akarsu dedi ki:

    sevgili benn,

    senin türkçe öğretmeni olup yazdıklarımı anlamamaman tamamen türk eğitim sisteminin yanlışlığından kaynaklınıyor. senin bu konuda hiç bir suçun yok tatlım. tamemen eğitimi sırf eğitim yapıyormuş gibi görünmek için yapanların suçu bunlar.

    saygılar.
    bedia

    Beğen

  62. h2o dedi ki:

    off bedia tertüküler ne???
    fermente ne??? buraya saçma saçma konuşmak için girme….
    bende bu kültürle yetiştim al oku…

    Цалдæр егъау уацмысы йын рацыдис уырыссаг æвзагмæ тæлмацæй. Йæ роман «Пробуждение»-йæн уыдис стыр æнтыст, æмæ йæ стыр цымыдисæй кастис уырыссаг чиныгкæсæг. Йæ уацмысты аив вазыгджын фæлгæнцтæ никуы сæфтдзысты ирон чиныгкæсджыты зæрдæтæй

    tövbe töbe bende böyle yazsam hoşuna gidermi???…
    böyle devam edersen her an sinirden kafayı oynatabilirim…
    gerçekten turkiyede yaşarken nasıl fransız kültürüyle yetiştin ne demek istiyorsun anlamadım…
    lütfen bizi aydınlat…
    oldu mu bedoşşşş ..
    lütfen şu konuya açıklık getir….

    Beğen

  63. benn dedi ki:

    bi kere ben senin tatlın degilim tatlım.ikincisi sen TÜRK egitim sistemine ve TÜRKLÜGE karşı çok büyük saygısızlık yapıyorsun.senin benim ve bu sitedeki kişilerin dediklerini anlamaman kültür kızı gibi görünüp herşeye maydonoz olmandandır.senin gibiler yüzünden TÜRKÇEMİZ bozuluyor.madem herşeyi bildigini sanıyorsun o zaman seni havada kapmaları lazım.ben 4 yıl gramer bilgisi ve 2 yıl psikoloji okudum.ayrıca TÜRKÇE VE TÜRKLEKLE ilgili şeyler büyük yazılır.miss asalak.senin sorunun ne biliyo musun yaşın kaç bi söylesene ama dogruyu söyle lütfen…TÜRKLERİN hiç bişeyini begenmiyosan çık git bu ülkeden fransaya filan git.ülkede senin gibi herşeyi bildigini sanan çooookkk asalak var

    Beğen

  64. ....... dedi ki:

    tşk h2Q bende bunu diyorum madem TÜRKİYEDE yaşıyorsun o zaman fransız kültürnü ne zaman ögrendin.hem ögrensen bize ne.kültür mantarı seni.eger gerçekten 68liysen menepoza filan giriyosun heralde sataşıyosun millete.defolllllllllllllllllllllll bettüşş

    Beğen

  65. bedia akarsu dedi ki:

    ayşegül,

    memati denilen yaşam silsilesinin beni alt edip etmediği gibi bir şey yok. ben tamamen hacıyatmaz bir kişiliğe sahip olup ummadığınız yerden herhangi bir iks etme durumunu söz konusu edebilirim. bu manada kendimi şanslı görüyorum.
    ayrıca bazılarımız türkiye’de yaşayıp nasıl fransız kültürü ile yetiştiğimi soruyorlar sanırsam. sanki türkiye marsta yer alan dışakapanık bir ülkeymiş gibi yorumlarında da ısrarlılar. ben sadece “erovizyun kelimesi ile ilgili bir soru üzerine bu kelimeyi söyleyişimin tamemen fransız kültürü ile yetişdiğimden kaynaklandığımı söyledim ve bu konuyu ben kendi beynimde bitirdim. ama üyeler sanki ben bu konuda ısrarcıymışım, sanki bazı sonradan görmüş insanlar gibi aynı şeyleri dikte ediyormuşçasına bu konuyu yadsınan aynalarla karşıma çıkarıyorlar. bu konudaki haksızlığınız yorumlarınızda saklıdır. kendi yorumlarınıza fedback yapıp tekrar okursanız bu durumun farkına varacaksınız.

    ayrıca bana uygunsuz cümleler kullanıp uslubunu koruyamayan üyeler sanki ben onlardan daha üstün hakaretler yapıyormuşçasına beni aşağılıyor. oysa bilmiyorlar ki benim hiç bir hakaretim, hiç bir kişiyi aşağılamam, hiç bir insanı küçük düşürmem söz konusu bile olamaz. ben daha önce belirttiğim üzere saygıyı kendime idol seçmiş bir insanım. diğer yorumlarıma reankearnasyon yaparsanız benim hiç bir hakaretime rastlamayıp şaşıracaksınız. bunuda ifşa etmek istiyorum.

    saygılar
    bedia.

    Beğen

  66. MEMETİKA dedi ki:

    47 YAŞINDAKİ BEDİA ARKADAŞIMIZDAN BİR TÜRK SANAT MUSIKISİİ ESERİ DAHA OKUDUNUZZ……SÖZ ..BEDİA GÜFTE BEDİA.
    FRANSIZ DAYUNÜ UMUMİYESİNDEN LADIĞI EĞİTİMLE KARŞIMIZA ÇIKAN BY MÜSTESNA KİŞİLİK….ÇOK SEMİ MUHSİN BİR AĞIZLA KONUŞUYORR…………AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA BEDİA BAYDIN BİZİ YAA
    GİT MADEM BUKDAR BÜYÜKSÜN BUKADAR İYİSİN KUSURSUZSUN..(((( Kİ DEĞİLSİN))))
    ÇOLUĞA ÇOCUĞA KARIŞ NE DİE ŞİLGİLENRSİN UEROVİSİONLA BİZLE..
    AA YETTİ BE…

    Beğen

  67. erman dedi ki:

    bu arada bi yorumunda bedia denilen arkadaş siyah türk die bişey yazmışş bi arkadaşa ama cewabını wermemişşş çok merak ettim bilen warmııı??? ne demek istio bu kültür mantarııı ayrıca bedia çok yüzsüzsünnn bi çok insan sana ne dio hala diretiosun bu siteyi terketmemekteee ayrıca bende türkçe ögretmenligi okuyorumm osmanlıca gördümm ama söylediklerinden bişi anlamadımm bu ne yaaaa bu arada egitim sistemimiz yanlış olabilir ama ne yani fransızca egitimi werilipp buu yönde yetiştirilincemi egitim sistemi düzelecek yapma allah aşkına yaaabi şeyden anladıgın yok bu arada kendini üstün görüp duruosunn bu sitede senden bin kat daha iyilerde war buna emin ollll senin gibi kimse o kültür bu kültürle yetiştim demio herkes bu sitede eşittt dawranıoo yorumlarını o yönde yapıo burası kültür sitesi degillll hadi başka siteyeeeeeee kızımmmmmmm

    Beğen

  68. bedia akarsu dedi ki:

    artık ülkede terbiyesizlik, sapkınlıklar tebrik ediliyorsa, gerçek doğru yol yerilmek, aşağılanmak isteniyorsa hiç hoşlanmadığım, söylenmesinden hiç haz etmediğim “vayy bu ülkenin hali ne olacak” sorusunu kendime sormak istiyorum..

    Beğen

  69. Hakan Yalçınkaya dedi ki:

    Ben Danimarka’nın bu yıl yarı finalde 11. ya da 12. olarak kıl payı elenebileceğini ya da son anda finale çıkabileceğini düşünüyorum.

    Şarkıyı ilk dinlediğimde hiç beğenmemiştim ama zamanla akıcı ritmi beni eğlendirmeye başladı.

    Bu yıl yarı finalde yarışan Kuzey Avrupa ülkelerinden Norveç, Danimarka ve İzlanda 3 ü de aynı güzellikte ve birbirlerinin kuzeyden gelecek oylarını bölecek gibi görünüyorlar.

    Beğen

  70. bedia akarsu dedi ki:

    erman, canım,
    konuyu icra eden kişi olarak siyah türkün etmolojisini bana sormalısın aslında. siyah türk demek tamemen beyin fırtınası yaratmayan tvye bağımlı kalmış, hayatında kitap eline almamış, tiyatroya gitmemiş, gitmişsede sırf sanat için değil popüler bazı akımların sonucu etkilenmiş, aynı şeyi sinemada’da yapmış tamamen antidemokratik ve antilaik aynı zamanda aşırı milliyetçi görüşlere sahip bazıları radikal kökten dinci aşırı sağ politikalar izleyen kökeni orta asyaya dayananan türk kavminin asimile olmuş doğu koluna mensup kişilerdir. fakat ben yukardaki kişiye bu sözü abartarak söylediğimi ifşa etmek istiyorum. ben ona bu sözü söylerken tamemen bu anlamlarını eks-klamine edip cümleye olağan bir anlam katmak için söyledim. yanlış anlamasın kendisi bu sözü. eğer yanlış anlamışsa, üzülmüş kırılmışsa, kendini yalnız; basiliyetsiz, küçük düşürülmüş hissetmişse kewndisinden milyon kez özür diliyorum. benim amacım o söz ile o şu bu ve benzeri bişey değildi.

    saygılar
    bedia.

    Beğen

  71. MEMETİKA dedi ki:

    BEDİA ARKADAŞIM YAA ORTALIĞI KARIŞTIRIYOSUN SONRA….BİZİ ŞİKAYET EDİOSUN….
    NEDEN HERKESE CVP YAZIYOSUN SEN BU SİTENN SAHİBİ MİSİN YADA…
    BİRİLERİ SENİ KİRALADIMI SEN YAZ DİE…
    NE SİTOSUN YADA NE BEKKLİOSUN BİRİLERİNN SENİ TEBİK ETMESİNİ Mİİİ….TEBRİKLER .. OZAMAN CİDDEN ÇOK ZEKİİ Bİ KIZSIN((( kendi çapında))))..
    AMA NOLUR ARTIK YAZMA…
    İNSAN AYIRMA BEYAZ SİYAH DİE..
    KENDİNİÜSTÜN GÖRME
    UKALA OLMA
    RELAX OL.
    SİNİRLERİMİZİ BOZMA..
    KURTUL ŞU KOMLEXTEN VE MENAPOZDAN ….SIKILDIM YA HER AÇIŞIMDA BEDİA BEDİA BEDİA BDEİA…ÖFF YAA…

    Beğen

  72. girl dedi ki:

    bırakın bediayı niye bılaşıp duruyosunuz.kız yorum yapıyo.hiç bi ülkede bu kadar seviyesiz insanların oldugu bi site yok.eurovisiondan konuşun.siz bi taktınız bedia.kız konuşuyo işte sizde yorumunuzu yapın gidin ya.sıkıldım artık aynı şeyleri okumaktan.mametika lütfen biraz daha seviyeli konuş.ayrıca bediacım o kadar derinlere inmesen dediklerinden bişi anlamıyorum.bu yüzden sana yorum yazmıyorum.eurovisionu tartışalım ya.biraz daha açıklayıcı yazarsan sevinirimn.

    Beğen

  73. İ.Sİ.Cİ dedi ki:

    MEMETİKA … HER KİMSEN HİSLERİMİZE TERCÜMAN OLUYOSUN…BEDİ DENEN KADIN SÜREKLİ HERKESE BİŞELRE YAĞDIRDI ŞİMDİ BİZİ ŞİKAYET EDİOO…
    KUSURABAKMAYIN AMA SİZİNİNLE ANCAK BU KADARS EVİELİ KONUŞULABİLİNİR..

    BEDİA YI ALIP SİTE SAHİBİ YAPMIŞSINIZ HEREKSE CEVEP VERMEYE UYGUN GÖRMÜŞSÜNÜZ ŞİMDİ KİMSEYE …HESAP SORMAYIN ÖNCE SİZ DÜZELİN YADA …KİM HAKLI DOĞU KARAR VERİN.
    ZAMANIN SİZE HAK ARETLER YAĞDIRNAA BEDİ I HAKLI..
    İNSANLARI SİYAH TÜRKLE BEYAZ TÜRKLER DİE AYIRAN BEDİA ..MI ..
    ÇOK GENİŞSİNİZ.
    ÇOK ALIN BU HAKARETLERİ İÇNİZE..
    SEVGİLER MEMETİKA

    Beğen

  74. payzin dedi ki:

    memetika sen kim oluyorsunda bedia ya laf uzatıyorsun biz onun yorumlerını okuyoruz ve takip ediyoruz senin seviyesiz sadece kendini savunmaktan ibaret yazılarını okumaktansa bedia nın aydınlatıcı ve bilgilendirici yorumlarını okumak daha iyi. sen çok mu eziksin nesin ne olduğunda belli değil . cinsel kimlik arayışındamısın. ortalarda kalmışsın. seç artık birini. ne sen o ol rol yapma.

    Beğen

  75. MEMETİKA dedi ki:

    SİZ İYİCE … SIRADAN OLMAYA BAŞLADINIZ TAMMI..
    BEDİA DİE Bİ KIZ VAR KENDİNİ BU SİTENN SAHİBİ İLAN ETMİŞ…
    ÖNÜNE GELENE CVP YAZIYO SİZDE ONU OKUYOSUNUZ … VE ENGELLEMİOSUNUZ
    OKADAR GENİŞ İNSANLARSINIUZ Kİİ…
    TÜRKLERE SİYAH TÜRKLER DİYEN BİRİNİE KARŞI ÇIKMIOSUNUZ ..YANİ BZİ İKİYİ BÖLMEYE ÇALIŞAN Bİ FRANSIZ BOZMASI ..
    TABİ BU FARNASA YALAN MI DOĞRUMU BİLİMİOSS…..ONU DESTEKLEMEYİ UYGUN GÖRNMÜŞSÜNMÜZ..
    …SÜPER VALLA NE DİİM SİZİ İYNELEMESİNE İZİN VERİN VE… KENDİ ÜLKESİNN YAPTIPI GİBİ SİZİ BÖLMESİNE.
    SİZİ BEDA VE AKIL SIR ERDİREMEDİĞİM FRANSIZ KÜLTÜRÜYLE BAŞBAŞA BIRAKIORM…
    …SİTE SAHİP LERİNE BENDE SELENİORM EĞER BİRİ BU KMADAR AYDINLATÇAKSA YADA KENDİNİ BU SİTENN SSAHİBİ YERİNE KOYCAKSA BU SİZ OLMALISINIZ BEDİA DEĞİL…
    Kİ KADIN TÜRK KÜLTÜRÜ DİE BİŞE BİLMİO FRANSIZ AĞZIYLA TÜRKÇE YORUMLARA YAPIYOO ..BU KADAR GENİŞ İNSANLARSINIZ..
    İŞİ CİNSEL KİMLİĞİME KAADR DÜŞÜRDÜYSENİZ SEVİYE EKSİKLİĞİ HANGİMİZDE ONADA ARAR VERE,BİLRİSİNİZ..
    ŞÜPHEN OLMASIN CANIM BENİM..

    HADİİ BEDİALI GÜNLER SİZEE

    Beğen

  76. hüso dedi ki:

    sevgili kuşum balım çiçeğim bitanem mineralim ineğim kargam herşeyim benim neden öyle konuştum biliomusun çünki ancak sen böle anlarsın bedia böyle konusuyor ya onun için talım antioksidanım.bikere sanane kişlilerin cinsel kimliğinmden sen kimsinki böle konusuyosun ya kimsin hı kimsin söle senin kim olduğun belli deil isime bak payzin biz sana kayzin allahım ya tuhaf oldum ya burda bence rol yapan sensin bediadan bişi beklentin varki onu koruosun bu sitede kimse kimseyi tanımaz bide aynı seyleri okumaktan sıkıldım diosun baktın memetike yazıo ilk önce altabakarsın okursun ayırmayı öğren biraz herseyi okumak zorunda deilsin. sen bedianı oku ve defol sen bence cok eziksin memetikeye sölüosun ezikmisin die eziksin zavallısınki bu konulara cevap veriosun aynı bediasın aaa payzin sende telkevizyonlara cıkıtınmı aaa cıkmadıysan cık bedia cıkıo cok büyük insan ya bedia yapma onu örnek al bediaya laf yokkkkk.gerizekalı payzin

    Beğen

  77. AŞKIIN dedi ki:

    BEDİİAAAAAAAAA……İNSNALRI SİNİR ETME TANMMAMI
    ZAMANINDA SANA ÇOKSÖELDİK SALAK SALAK YORUMLAR YAPMA DİE AMA GENE….AYNI ŞEYİ YAPTIN GİT FRANSIZ SİTELERİNE YORUM YAP..
    YADA HİÇ YAPMA…..

    MEMETİKA HOCAM HARİKA CVPLAR VERİOSUN …
    ..
    bu insanlrı şikayet etmek sana kalmadı bedia şikayet edilcek kişi en başta sen sin bedia sen. MEMETİKA RKADAŞIMA SLAMLARIMI İLETİROM VE ARTIK SUSMANI DİLİORM BEDİA

    Beğen

  78. birisi dedi ki:

    BEN BU ŞARKIYA BAYILIYORUM YAW ! İNŞALLAH ERMENİSTAN A GİDEN PUANLAR ONLARA GİDER :d TAMAM SANATÇIYI ELEŞTİREBİLİRSNZ AMA BENCE ŞARKISI YARIFİNALDE YARIŞAN ŞARKILARIN BİRÇOĞUNDAN İİİ VE YARIFİNALİ GEÇMEYİ HAKEDİYOR KANIMCA…FİNALDEDE İLK 10 DA OLMASINI İSTERİM…AYRİYETTEN KENDİ DALINDA RAKİBİ OLAN UKRAYNA DANDA 10000 KAT DAHA GÜZEL…UKRAYNA NINKİNİ BİR GÖRDÜM ŞOK OLDUM ! O NE BİÇİM REZALET ÖYLE YA…O ŞARKI ÇKINCA TV NİN SESİNİ KISICAM…HAHAHAHHA AMA İNŞALLAH KENAN IMIZ BİRİNCİ OLUR !!! VE ABDİ İPEKÇİDEN İZLEDİĞİM O GÖRSEL ŞÖLENE BU KEZ YAKINDAN TANIK OLMA FIRSATINI YAKALARIM:)

    Beğen

  79. bedia akarsu dedi ki:

    bu büyük harflerle yazan kişilerin hepsi birbinin aynı kişiler arkadaşlar,
    bu kişilere ses veren arkadaş kendini farklı isimlerde tebrik ederek kendi kendinin fermente egosyonuna erişmek istiyor. bir nevi kendini attmin, kendiyle aynı düşüncelere sahip kişiler yaratarak rötasyon da denilebilir. ve bu yüzden ben bu yazım karakterine sahip insanların yazı ve yorumlarını önem sırama almayacağım. ben burada kendi gerekli gördüğüm yerlerde, insanları bilgilendirmek amaçlı yorum yapan aklı selim bir kişiyim, diğer kişilerin beni isteyip istememesi beni ilgilendirmez, ben işime bakarım.

    Beğen

  80. girl dedi ki:

    offffffff kesin artık ya.sitenin seviyesi düşüyor.mametika haklısın belki ama fazla abarttın.bediaya bulaşıp duruyosun.istemiyosan bedianın yorumlarını okuma.site ne kadar saçma bi hal aldı ya.kendi kendimizi yiycez.lütfen küfretmeyelim.isteyen bedianın yorumunu okumaz.lütfen esc den konuşalım artık.şurda 2 hafta var siz kavgalarınız yüzünden izliyemiyceksiniz bile.ayrıca bu yunanlıyla röpörtaj ne zaman yapılıyo.lütfen yapılsın.şu gün gelsede kurtulsak.kenan destek olalım.bazıları kendi ülkelerini kötülüyo.kenan sana çoook başarılar

    Beğen

  81. MEMETİKA dedi ki:

    GRİL ARKADAŞIM OKUN MİCAK GİBİ DEĞİL…HER ÇAIŞIMDA KARŞIMDABEDİİAA….
    NİE ARKADAŞALLAARRRR NİE.
    BEDİANN HERŞEYE YORUM YAPMASINA İZİN VERİOSUNUZ NEEDEN ONU TEPEMZE ÇIKARIYOSUNUZ..
    NEDEN BU OLAYA Bİ DUR DEMİOSUNUZ…NEDEN ONUN HEM DERYA HEM BEDİA ADIYLA YORUM YAPMASINA İZİN VERİOSUNUZ..
    NEDEN BU OLAYA DURR DEMİOSUNUZ..
    NEDEN BEDİA KENDİNİ TÜRKİYENN EUROVİSİON TEMSİLCİSİ HAVASINA SOKUYOO..NEDEN …
    LTFN ARTIK BİRİ LU OLAYA DUR DESİİN…
    KENDİSİ ARTIK İNSANLARI KARALAMAYA BİLE BAŞLADI …
    BAŞKA ADLARLA YORUM YAPIYO UŞUM..
    KOMİK OLMA BEDİA..NE KADAR SALAK OLDUĞUNA Bİ KEZ DAHA KARAR VERDİİMM…
    İÇTEN İÇE BATIYOSUN BEDİA KENDİ İÇİNDE KAYBOLUYOSUN…

    Beğen

  82. bedia akarsu dedi ki:

    memetika bana durmadan sorular yöneltiyorsun, hakkımda bazı açıklamalar yapıyorsun doğal olarak da bana bir replay hakkkı doğuyor bu konuda ben de sana cevaben kendi yorumlarımı yazmak zorunda kalıyorum. lütfen bu kouyu bir daha dikte etme. ben bilimsel olarak senin farklı niknamelerle yazdığını kanıtladım ve sende bu yorumumum altında kaldığın için kendi psikolojinde benim de farklı kişi isimleriyle yorumlar yaptığımı kanıtlamak isteyerek kendini avutuyorsun, kendini grekore ediyorsun. bunu yapma, inan bunu yapma çünkü gerçek aklı selim insanlar senin ne yaptığını burda anlayabilecek ilme sahip. ve son olarak sana tavsiyem budur tatlım.

    saygılar
    bedia.

    Beğen

  83. MEMETİKA dedi ki:

    ya senin tavisyene ihtiyacım yok mazallah ebnde senin gşibi olurum falan kendine sakla o saçma sapan uydurma yalan ve tavsiyelerini tamma mı hadi byyy

    Beğen

  84. proper dedi ki:

    bedia cnm artık insanlara o küçük aklınlka derset vermeye başlamışsıın..
    sen kendinine sanıyosun psikolojik danışman falan mı
    böel her önüne gelen tekmemi sallican yda..
    brileri sana dersine verne kadar ortalıkta kemik mi arican.
    insanları rahat bırak düş yakalarından

    memetika arkadaşımadakatııorminsanları olağan üstü saçma tavsielerinle sıkma..
    söylenn herşeyi hak ediosun..senn yüüznden bu siteden soğuduk lütfen..git hatta defol

    Beğen

  85. girl dedi ki:

    offffffffffff sıktı bu muhabbet ya.bedia bedia istemiyosanız yorumlarını okumayın ya.okuyosunuz ccevap veriyosunuz.hadi tıp oynayalım sadece şarkılar hakkında yorum yapalım.kimse kimsele konuşmasın ya.biribirinizi tanımıyosunuz niye kavga ediyosunuz.sıkıldım ya.bi muhabbet ettirmiyosunuz.yeterrrrrrrrrrrrrrrrrr.kesin artık ya.14 gün kaldı ülkenize destek olun bu site kavga sitesi degilki.bide kocaman adamlarsınız.herkes siteyi terkediyo

    Beğen

  86. sing dedi ki:

    arkadaşlarlütfen sizdem tek ricam biraz sakin olun we, ya şurda kaçgün kaldı allah aşkına işten geldiğimde merakla bu sitelere giriyorum.we inanın bütün hewesim kursağımda kalıyor.resmen site msn,ye dönmüş.ben eurovision la ilgili haberler yorumlar yazmak,okumak,kritikler yapmak kısacası bu heyecanın içinegirmek istiyorum.nehale gelmiş site bu büyükbir haksızlık.bu böyle olmamalı.ya biz türk üz we büyük bir yarış bizi bekliyor bumudur yani paylaşım heyecan.yazık yaw 😦
    madem biriniz msn adresi wersin orda yiyin bir birinizi. şunuda söyliim.eğer beğenmediğiniz bişiler warsa cewap wermeyin bir müddet sonra zaten o kişiler susar. yarışma gününe azkaldı sizlerden daha olumlu we akılcı yorumlar görmek istiyorum.

    Beğen

  87. deryam dedi ki:

    yaa memetika niye anlamıyonn ben deryayım bediada bediaa alla alla ben başka biriyim.bundan sonra bediayı haklı bulmicam tamam mı oldumu yeter bee ammada uzattın MEMETİKA BEYEFENDİ…

    Beğen

  88. bedia akarsu dedi ki:

    danimarka kuinine bayılıyorum.
    inanılmaz bir güç potansiyeline sahip bu danimarka kuin,
    ayrıca kendisinin sahne kostümlerine bayıldım. danimarka kuini zaten çok naturel bir insan, çok natural, içi dışı bir, bir hanım-efendi. kendisini çok tebrik ediyorum, danimarka kuinine buradan öpücüklerimi iletiyorum ve başarılar tabi erovizyun gecesinde.

    bedia.

    Beğen

  89. bedia akarsu dedi ki:

    özür dilerim hafif içimli kaynak suyum.
    gerçekten yanlış biliyordum.
    ben o dq’deki “d”yi danimarka’nın d’sinden geliyor sanıyordum.
    tekarar özür.
    ve o mesajımı düzelterek tekrar yayınlıyorum:

    drama kuinine bayılıyorum.
    inanılmz bir güç potansiyeline sahip bu drama kuin,
    ayrıca kendisinin sahne kostümlerine bayıldım. drama kuini zaten çok naturel bir insan, çok natural, içi dışı bir, bir hanım-efendi. kendisini çok tebrik ediyorum, drama kuinine buradan öpücüklerimi iletiyorum ve başarılar tabi erovizyun gecesinde.

    bedia.

    Beğen

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın