Türkiye finalde…


Eurovision 2007 yarı final gecesi sona erdi. Ülkemizi Eurovision’da temsil eden Kenan Doğulu “Shake It Up Şekerim” ile finale yükseldi. Türkiye finalde 22. sırada yarışacak.

İşte finale çıkan ülkeler ve yarışacakları sıra:

3. Beyaz Rusya
4. Makedonya
7. Slovenya
8. Macaristan
11. Gürcistan
14. Letonya
17. Sırbistan
21. Bulgaristan
22. Türkiye
24. Moldova
Direk finalde yarışacak ülkeler:

Bosna hersek
İspanya
İrlanda
Finlandiya
Litvanya
Yunanistan
İsveç
Fransa
Rusya
Almanya
Ukrayna
İngiltere
Romanya
Armenia
Yarışmanın dün gece yapılan yarı finali, Finladiya Televizyonu YLE’nin organizasyonuyla Avrupa Yayın Birliği (EBU) üzerinden 42 EBU üyesi ülkenin yanısıra Avustralya ve Japonya ile İspanya Televizyonu TVE’nin kablolu yayını aracılığıyla ABD ve Güney Amerika’da da ilgiyle izlendi.

Helsinki Hartwall Arena Buz Hokeyi Salonu’nda düzenlenen ve yüzmilyonlarca insanın canlı yayından izlediği yarı finalde Kenan Doğulu ile birlikte podyuma çıkan dansçılar Dominique, Jessica, Charlie ve Sarah’nın giysileri de salondaki 12 bin kadar seyircinin beğenisini kazandı.

Sahnenin küçük olmasının Doğulu’yu etkilemediği gözlenirken, profesyonel yaklaşımla başarılı bir biçimde parçasını sunan Doğulu, canlı olarak güzel bir performans sergiledi.

Kenan Doğulu ve dansçılarının Harem temasından yola çıkılarak hazırlanan giysilerinde yaklaşık 50 bin Swarovski kristali kullanılması da gözlerden kaçmadı.

Doğulu’nun ceketinin iç kısmında 11 bin taş ve elişi süslemeler ilk bakışta göze çarpmasa da, Doğulu’nun dönüş hareketlerinde ceketinin iç kısmındaki taşlar ilgi çekerken, dansçı kızların yüzlerinde kullanılan Swarovski kristalleri ilginç görüntüler yarattı.
 
İngiliz asıllı Dominique, Sarah ve Charlie ile Finlandiyalı Jessica’nın 22 ayar altın suyuna batırılmış kumaştan yapılan giysilerinin üst bölümü ile giysilerin tümünde yer alan kristaller sahnede adeta bir ışık seli yarattı.

Koreografisinde caz ve oryantal figürlerinin de yer aldığı dansta Doğulu, şarkıdaki Türk ezgileri bölümünde cebinden çıkardığı mendilini sallayarak yaptığı halay figürleriyle seyircileri coşturmayı başardı.

Doğulu için özel hazırlanan sanatçının boynundaki küçük altın rengi papyon, giysisine renk katarken, giyside Türk bayrağının renklerini taşıyan Doğulu, şarkısının sonunda büyük alkış topladı. Doğulu seyircileri selamlayarak sahneden ayrıldı.

Yarı finalde en yüksek oyu alan 10 ülke, yarın yapılacak ve 24 ülkenin katılacağı finalde yarışacak.

Finali kazanan ülke, 15 Mayıs Salı günü EBU’nun organize ettigi promosyon turuna çağrılacak. İsveç ile başlayan organizasyon, Danimarka, Hollanda, Almanya ve İspanya’da verilecek konserlerden sonra Yunanistan’da sona erecek.

İşte Kenan Doğulu’nun Eurovision yarı finalindeki performansı:

Türkiye finalde…’ için 340 yanıt

  1. selma dedi ki:

    sonunda finaldeyiz:)) bence andorra da finale kalmalıydı. ama önemli olan, biz finaldeyiz.22. sırada olmamız da çok güzel oldu. hehehee

    Beğen

  2. YES GOOD dedi ki:

    dekor u çok beğenmedim daha ii yapabilirlerdi ya bi de izlediğim kadaryla salonun yarısı boş gibiydi. şimdiye kadr öle boş deildi

    Beğen

  3. Knight77 dedi ki:

    berbat bir geceydi son yıllaroın en kötüsüde diyebiliriz. herşey çok kötüydü. finale çıkanlar da süpriz oldu. tabi türkiye dışında. kenan bence çok iyiydi. bu arada andorraya yazık oldu.

    Beğen

  4. damla dedi ki:

    pavari gösterilen bir çok ülke çıkmadı şaşırdım ama bekliyodum böle bişeyi finaldede yarı finali geçemeyen ülkelerin puanlarını alabiliriz…

    Beğen

  5. serkan dedi ki:

    bence guzeldi bilmiyorum belki ben alamnyada kablolu yayindan izledigimdenmidir nedir kenanin canli perofrmansini cok begnemmedim. seste sorunlarmi vardi? ses bir yukseldi bir azaldi. ben hala kizlarinda halaya eslik etmesi gerektigi düsüncesindeyim favori ulkelerin cikamamasina uzuldum estonyayi cok destekledim ama olmadi. hollandada iyiydi andorrada ama letonyanin cikmasina gercekten akil sir erdiremedim. zarflar acilirken 22. sira olsun dedim ve oldu. cunku cumartesi gec saate kadar calisacam ama 22. siraya kadar kesin isten cikmis olur ve bir partide izleyebilirim. almanyadan sevgiler gurbetcilerden 12 points nach türkei

    Beğen

  6. burak c dedi ki:

    arkadaslar bu video ne ya, ben az once eurovision.tv’nin sitesinde izledim, superdi, bu videoda acayip detone geliyor kenanin sesi. ama sanirim goruntu kalitesi kotu diye. bu arada kenana bi yakisiklilik gelmis bence sahnede. bravo valla.

    Beğen

  7. lebis dedi ki:

    bu ne organisazyon yaa salonun yarısı boştuu çok karışık bi geceydii ama tek harika olan şey kenandı valla polonya çıkıamadı rum kesimi çıkamadı finale bir kaç ülke daha var ve saçma sapan şarkılar çıktı bi yandan üzüldüm bi yandanda seviniyorum böylelikle yolumuz açıldı..

    Beğen

  8. can dedi ki:

    çok mutluyum ya inanılmaz favori gösterilen ülkelerin finale çıkamaması beni çok mutlu etti isviçre polonya andorra hepsine ilk beş kesin diye bakıyolardı ama ne oldu yarı finali bile geçemediler özelliklede şu polonya ve isviçre çok sevindim yani bende hiç anlayamadım ama hep böyle dandik slov şarkılar falan seçildi ama iyi oldu bizim 1. şansımız bu şekilde daha artmış oluyo böylece keşke şu belarusta geçemeseydi zaten bizim başımıza ya şu belarus yüzünden yada ukraynanın yüzünden 1. olamıycaz yaa bide hollandanın finale çıkamamasına çok üzüldüm bizim açımızdan çünkü hollanda her sene bize tam puan veriyodu mesela geçen sene süpppppppüüüüüürrssssssstttttaaaaaar şarkısına tam puan verdiler nasıl olduysa artık

    Beğen

  9. Fatih KILIÇ dedi ki:

    Heyecanla beklediğim eurovision Helsinki 2007 bumuydu yaa 😦
    Valla izlerken fenalık geçirdim.
    Ne sahne güzel,Ne aradaki tanıtımlar nede şovlar berbattı.
    Kenan helal olsun sana 🙂 Nasılda coşturdun ölü gibi oturan seyircileri valla ayakta alkışladık seni. Kıyafetler nefis,danslar o biçim ne diyim bilemiyorum süpersin ya…Dilerim Allahımdan insallah kazanırsın ve ödülü Türkiyeye taşırsın. Bu ödül sana ve Türkiyeye yakışıyor.2004te mükemmel bir organizasyon yaptık yani eurovisionu yeniden yarattık ama bizden sonraki ülkeler ukrayna,yunanistan vede finlandiya eurovisionu berbatlaştırdı yapamıyolar ya.
    Ve şimdi eurovisionu kurtarmak sana düşüyor al o ödülü getir buraya. Öldürülmek üzere olan eurovisionu Türkiyemizle yaşatalım.Bütün kalbimiz seninle atıyor.
    BAŞARILAR KENAN DOĞULU
    BAŞARILAR TÜRKİYE 🙂

    Beğen

  10. ... dedi ki:

    ben çok sevindim baksanızya slovenya bağırdı evridiki finale çıkamadı cyprus un finale çıkmaması iyi oldu yas favoriydi yani finalde baya bir oy gelirdi…başarılar kenan sana güvenim sonsuz bir yolu olsa ülkemizde oy göndermenin ben marmaris teyim simmiye gitcem oy vermek için acaba olurmu

    Beğen

  11. ecem dedi ki:

    arkadaşlar bencede çok güzeldi fakat seste bir problem olduğu doğru… ama genede kenanın performansı, dansçıların muhteşem dansı süperdiii!!! arkadaşım simiye gidip oy kulllanmana da gerek yokk bence bütün ülkeler bize oy verirken sen otur evinde bizim birinciliğimizi izle. başarılar kenan birincikle döneceğinden eminizzzzzzzzzzzzzzzz!!!!!!!;)

    Beğen

  12. deniz şahin dedi ki:

    hani remix oldu mu.. şarkı üzerinde değişiklik yapıldı mı derken
    müzik sesi sanki yok gibiydi
    bi ara dedim ki kenan abi çıplak ses söylüyor..
    tv seyircilerine mi ses gelmedi? canlı seyredenler duyabilmiş mi acaba müziği?
    remix yapılmış mı?
    bu arada diğer şarkılardada cızırtılar vardı..

    Beğen

  13. can dedi ki:

    yorumum deniz şahine o senin duyduğun cızırtı sesleri trt yayının hatası yoksa o sesler eurovisiondan gelmedi trtden geldi

    Beğen

  14. ceylan dedi ki:

    turkıye cumhuruyetıne yakışır bır sahne performansıydı kenan harıkaydı ..kesınlıkle bırıncıyız oda olmazsa ılk 3 garantı ….

    Beğen

  15. ezgi.g. dedi ki:

    Bence de Andora ya çok yazık oldu, şarkısı çok güzeldi. Sürpriz isimler vardı çok gereksiz şarkılar finale kaldı. Bizim ülke sondan 2. okundu ama biliyordum çıkacagımızı,çıkamasaydık Eurovision bitmiş demek olurdu zaten, seçilen çoğu şarkıya 5 basardık. Bence yarın akşam herkesi bi sürpriz bekliyo çünkü danslar ve performans çok daha iyi olacak. Başarılarımızı bekliyorum 🙂 Başarılar ‘Shake it up şekerim’…

    Beğen

  16. seçil dedi ki:

    arkafon gayet güzel nesini beğenmediniz? Shake it yazısı da ortama bir coşku katmış… Ama bence keşke anadolu ateşiyle çalışsaydı kenan!!! türkiye de dansçı mı yoktu??? ilk 5 olabilir ama 1.lik asla diyorum

    Beğen

  17. can dedi ki:

    arkadaşlar şimdi biz finale kaçıncı olarak çıktık….. sonuçları açıklıcaz dediler… ve 5. olarak gözüktük bu doğrumu yoksa kafaya göre sıralamamı yaptılar….. lütfen cevap yazın…

    Beğen

  18. umuti dedi ki:

    Profesyonel yorum…

    Öncelikle performansları izlediktn sonra finale şu ülkeler kalır dedim: Türkiye, Belarus, Sırbistan, Avusturya, Norveç, Hollanda, Makedonya Moldova, Macaristan ve izlanda.

    Ancak bunlardan dördünde yanıldım ki onlar Avusturya, Norveç, Hollanda ve İzlanda idi. Bunların yerine Slovenya, Gürcistan, Letonya ve Bulgaristan çıktı.

    Dün gece sahnede dört ülke parladı. Bunlar Belarus, Sırbistan, Türkiye ve Avusturya idi. Ama Avusturya fiale kalamadı.

    Tahminlerim dıında finale kalan Slovenya, Bulgaristan, Letonya ve Gürcistan ile benim de tahmin ettiğim Makedonya ve Macaristan’ın ilk on şansı yok gibime geliyor.

    Finale doğrudan katılan Bosna&Hersek, Finlandiya, Yunanistan, İsveç, Rusya ilk onda olur bana göre. Benim hiç beğenmediğim aa anketlerde öne çıkan Ukrayna ise ne yapar bilemem.

    Finalde Balkan oyları çok dağılacak Bosna&Hersek var, Makedonya var, Sırbistan var, Bugaristan var, Yunanistan var ve Türkiye var. Ama bunlar arasından Türkiye, Yunanistan ve Sırbistan sıyrılır. Ha birde Sırbistan ile Bosna&Hersek konseptleri aynı onun için belki ilk üç ikisi için de zorlaşır.

    Kuzey oyları da bölünecek İsveç, Belarus, Rusya önemli favorilerden…

    Batı Avrupa oyları ise Türkiye’ye akacak gibime geliyor.

    Ve artık komşularımızdan da fazla puanlar bekliyoruz.

    Yunanistan bu sene 12 puanı Türkiye’y ver artık. Bak Kıbrıs Rum Kesimi de yok…

    Beğen

  19. can dedi ki:

    yaa ben çok büyük bir hayal kırıklığına uğradım arkadaşlar… bu eurovision dekoru falan çok kötü küçük bir yer ayrıca çok insanda yoktu tahmin ettiğim bu değildi… ne tanıtım var ne sahne var ne doğru dürüst şarkı var… yunanistanın bile çok daha güzeldi yani en azından büyük bir yerdi… bu ne ya iğrençti…herelde finlandiya para harcamaktan kaçınmış baksanıza eurovisionun ilk başladığı zamanlardaki gibi nerdeyse sadece bu onun biraz daha teknolojik hali finlandiyayı kınıyorum herşey eksik herşey… biraz türkiyeden örnek alsalarmış keşke… bu konu daha uzar bitmez eurovisionla ilgili haberleri birlikte konuşalım isterseniz adresim can_kulac@hotmail.com

    Beğen

  20. umuti dedi ki:

    Bir de az daha unutuyordum Kenan süperdi. Sahnede resmen parladı, Kareografisi, dansçıları ve dansları, kostümleri hepsi güzeldi. En önemlisi de sound ve şarkının sürükleyiciliği çok iyiydi. Bu şarkı başka başladığı gibi bitmiyor insnaı farklı yerlere taşıyor.

    Beğen

  21. emre dedi ki:

    sahne kötüydü
    ses kötüydü
    çok sıkıcıydı
    arada çamur,çiçek ,böcek, bol bol gösterdiler

    danimarka malta ve isviçrenin finale çıkamamasıına
    şok oldummmm
    kenanın müziği hiç gelmiyodu, karaogrefi çok basit ve tutuk

    Beğen

  22. bahar dedi ki:

    bence bu performansla birinci olamayız.göz alıcı bişey olmamış.dansçılar çok sade kalmış.ama yinede emek verilmiş saygı duyalımm..

    Beğen

  23. Ripley dedi ki:

    Dün geceden kalanlar,

    Kenan hakettiği final biletini aldı.
    Finlandiya beni hayal kırıklığına uğrattı.
    Organizasyon berbattı.
    Fragmanlar çok kötüydü.
    Seyirci çok azdı.Yer yer boşluklar vardı.Olanlar da çok ruhsuzdu.
    Showlar çok sönüktü.
    Tahminler hep şaştı.
    Yarı finalden favorilerim,Slovenya,Belarus,Gürcistan ve Türkiye
    Moldova,Letonya ve Makedonya nereden çıktı anlamadım.
    Malta,Avusturya,İsviçre ve Kıbrıs Rum Kesimi kesin çıkar diye düşünmüştüm,yanıldım.
    Kenan Doğulu çok heyecanlıydı.Finalde başarılı olmak istiyorsa sakin olması gerekiyor.Lütfen artık bağırma olayını bir kenara bırakalım.Çok göze batıyor,sempatik olayım derken antipatik gelmeye başlıyor.Mendil sallama olayına diğer tüm üyelerin dahil olması şart,ve kamera yan çekim yerine önden almalı.

    *Yabancı internet sitelerindeki diaspora oylarına dönük yorumlara çok kızıyorum.Şarkınız berbatsa biz ne yapalım.Diaspora oyları bu kadar etkiliyse bizim yarı finalde ne işimiz var,yada neden hersen biz birinci olamıyoruz.Yeter artık ya…..

    *Finalde Belarus-Slovenya-Sırbistan-İsveç ve (Maalesef, umarım olmaz) Ukrayna çekişir.Aradan biz sıyrılırsak müthiş bir şey olur.

    Beğen

  24. güray kutbay dedi ki:

    Gerek sahne, gerek şarkılar ve gerekse sunuş açısından en kötü Eurovision’du. Yalnızca Belarus çok iyi idi. Finalde de şansı büyük. Kenan Doğulu kötününü içinde iyi ama genelde vasattı. Yrışma sistemi değişmeli. Yeniden orkestra eşliğinde canlı söylenmeli ve bu kadar fazla ülke katılmamalı. Yarı-final haricinde ön eleme için bir sistem bulunmalı. Bir de yine eskisi gibi profesyonel jüriler oy vermeli. Televoting sisteminden bir an önce vaz geçilmeli.

    Beğen

  25. sevval dedi ki:

    kenan izleyemedık ama SUPER olduğunu bılıyoruz sen 1 numarasın arkadaşlar bence kazanmalı bız kenanı çok sevıyoruz (dualarımız senınle):) bırtanesın

    Beğen

  26. yonca dedi ki:

    gerçektende herkesin dediği gibi çok az kişi vardı salonda coşku hiç yoktu sıkıcıydı. bence letonya, makedonya ve moldova nın şarkıları çok uyduruk nasıl finale kaldılarsa.bunların yerine andorra polonya ve avusturya finale kalmalıydı. tabi önemli olan bizim finalde olmamız.

    Beğen

  27. sevval AY dedi ki:

    ARKADAŞLAR BEN ŞUAN ARKADAŞIMLA YAZIYORUM KENAN BAŞARILI OLABILECEĞINE İNANIYORUZ 1 NUMARASIN SENI ÇOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOK SEVIYORUZ 🙂 🙂 🙂

    Beğen

  28. yonca dedi ki:

    ripley sanan katılıyorum.bende okudum o yorumları. yabancı sitelerde diaspora oyları diye tutturmuşlar. çok sinir bozucu.

    Beğen

  29. fortcan dedi ki:

    YUNANİSTAN DAN SONRA DÜZENLENEN EN KÖTÜ ESC FENALIKLAR GEÇRDİM AFAKANLAR BASTIIII ONEBİÇ BİR ORGANZSAYONDUR YARABBİİM AMA SADECE KENAN BÖLÜMÜ ÇOK GÜZELLLLLL GEÇTİ TARAFSIZ ZLEDİM BULGARİSTAN BEN ŞOK ETTİ HERŞEYİ, BERBATTI POLONYA FNALE ÇIKAMADI ŞOK OLDUM GÜNEY KIBRISSDA ÇIKAMADI OHH OLSUN. ZARFTAN 9. ÇIKMAMIZ ÖLÜDRDÜ BENİ

    Beğen

  30. lu serkn dedi ki:

    bu sene kıbrıs rum kesimi yok yunanistan kara kara düşünüyordur 12 puanı hangi ülkeye vericez diye haahhhhh haaaaaaaa

    Beğen

  31. blacksea dedi ki:

    ses problemi vardi . ben alman tv baktim teknik sorun vardi cok donuk geldi müzik. neyse girdik ya finale

    Beğen

  32. lu serkn dedi ki:

    bence semi esc de profeyonel jüri olmalı favori ülkeler e yazık oluyor.finali halk oylayabilir ama semi olmamalı halk duygusal oylar veriyor müzikten anladıklarından değil.

    Beğen

  33. ARTMASLAK dedi ki:

    dun gece dığer ulkelere bakılısa kenan ıyıydı ama yeterlı deıldı fınalde bu gosterıyle 1 cı olmamız ımkansız dans korokrafılerı cok kotu ne butunluk var ne goz dolduruyo kostumunude deıstırmelı bence ama kalbım gene kenanla kenaı desteklıyorum tabı ama bu sahne sovuyla 1 olamayıs acı ama gercek

    Beğen

  34. artmAslak dedi ki:

    SUNUNDA USTUNDE DURMAK GEREKIO FINLANDIYA HAYATIMDA ILK DEFA BU KADAR KOTU EUROVIZYON GECESI YASADIM TANITIMLAR OLSUN SAHNE ARENANIN BBOS OLMASI GIBI BENCE ONEMLI OLAN BIRINCILIK DEIL BIRNCI OLDUKTSN SONRA EN IYI SEKILDE YARISMAYIDA ORGANIZE ETMEK SUNUDA SOLEMEK ISTIYORM ADLI IPEKCI DEKI EUROVIZYON GECESINI HIC BIR ULKE SIMDIYE KADAR HAFIZALARDAN SILDIREMEDI

    Beğen

  35. meris dedi ki:

    İzlanda ve Avusturya’ya yazık oldu. İkisine de gönderdiğim oylar boşa gitti. Ama Moldova’ya çok sevindim. Sahnesi de şarkısı da çok iyiydi. Bunun dışında sesi en iyi olan Macaristan’dı. Şarkı da oldukça etkiliydi. Finali haketti. Haketmeyenler ise; Makedonya, Letonya ve Slovenya’ydı. Şok oldum gerçekten bunlar çıkınca zarftan. Ama en büyük şoku G.Kıbrıs’ta yaşadım. Yarı finali geçin finalin bile en büyük favorilerindendi. Yine de iyi oldu, Kenan’ın önü biraz açılır.

    Açıkçası yarı finale kadar Kenan’ın ilk 10’a gireceğini düşünmüyordum. Ama favorilerden çoğu elenince 6 ya da 7. olur diye düşünüyorum. Tabii gönlümüz 1. olmasından yana, ama bu şarkı ve kareografiyle zorlanır. 1. kesinlikle Ukrayna olacak. 2. Belarus, 3. de Sırbistan. Rusya ve Bulgaristan ise sahnelerinden ötürü çok oy kaybedecekler.

    Beğen

  36. sessiz dedi ki:

    eğer dünkü yarışma yarıfinal diil de final olsaydı 1. bile olurduk.herşeyiyle akılda kalan ve sivrilen ülke bizdik.ama belarus ve sırbistan da harika gerçekten.finalde şans bizden yana olması gerekiyor.dün bazı ülkelere (andorra g.kıbrıs,polonya gibi)süpriz olduysa finalde bize neden olmasın.Şurası kesin ki ilk beş favorilerdeniz..Hepimizin şansı var..Rüzgarı arkamıza alırız umarım..Ya bi adam bu kadar mı sempatik olurr..sahne elektriği bu kadar mı etkili olur.şarkı falan bahane..walla bravo..kaçıncı olursa olsun ülkeyi temsil etmesi harika

    Beğen

  37. lola dedi ki:

    o donuk sahneyi isitan kenen oldu.diger sarkilara bakaraktan biz muhtesemdik.yada en iyisiydik!ötekileri izleken uykum gelmeye basladi,kenen tekrar canlandim.tüylerim diken diken oldu.yurd disinda yasayan arkadaslara sesleniyorum”LÜTFEN PARMAGIMIZ SISENE KADAR ARAYALIM MESAJ ATALIM.”cünkü muhtesemdik!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    Beğen

  38. dilara dedi ki:

    kenanın performansı harkaydı…..seyircilerde coşku denen şey yokken kenan orayı salladı 😉
    bence birincilik bizi bekler =)))

    Beğen

  39. hande dedi ki:

    arkadaşlar, finale çıkamayanlar da oy veriyor artık hatırlarsanız. yani hollanda finale çıkamadı, bize oy veriyordu diye üzülmenize gerek yok. kıbrıs rum kesimi yine yunanistan’a 12 puanını verebilecek.

    Beğen

  40. kenan fun dedi ki:

    Kenan Süperdin… Ancak dikkatimi bişey çekti favori ülkelerin sahne performansları hariç diğer ülkeler sahnedeyken hiç hareketlilik olmaması. soğuk rüzgarlar esiyordu. Umarım Final Gecesi Donuk Seyirci Olmaz!!! 2008_İStanbuL

    Beğen

  41. kenan fun dedi ki:

    Kazanan ülkelere şöyle bir baksak televote sisiteminin tekrar sorgulanması gerektiğini anlarız.Baştan aşağı fiyasko.Şarkının süper olması bir anlam ifade etmiyor.Burası siyasal bir arena.Milliyeçi duygular,komşu oyları derken bir bakıyorsunuz hiç ummadığın ülkeler finalde.
    Her koşulda bizde banko 12 puan alacağımız ülkeleri biliyoruz.Gülseren olmuş,Kenan olmuş farketmez hatta bir zamanlar hiç puan almamış şarkılarımız bile bugün yarışsa yine yerimiz ortalarda biryerlerde olur.
    Seneye filistin,Lübnan derken tam cümbüş olacak Çivisi çıktı bu yarışmanın hele birde Ukrayna kazanırsa tamam artık çadır tiyatrosu olur bu iş.

    Beğen

  42. irem dedi ki:

    arkadaşlar ya nolur eğer kenan nın yarı final performansını indire bilen varsa bana nası indir diğinii söle ye bilir mi devamlı izlemek istiyorum ya süperrrr

    Beğen

  43. Deniz dedi ki:

    Arkadaslar bu yazdıklarımı final gecesi oy atıcakların dikkate almasını istiorum biz bir grup eurovision fanı tek bir ulkeye oy atmakta karar kıldık. Bu ulke Makedonya. Makedonyaya atmamızın sebebi Yunanistan Belarus ve Sırbistana yuksek puanların gitmemesini saglamaktır. Ayrıca 12 puan Ermanistan ya da Bosnaya gidicegi icin 8 puanı makedonyaya verebiliriz. Bu da kenanın onunu az da olsa acıcak. unutmayınki eurovisionda 1 oyun bile degeri var. Sizden ricam ESC Fanları olarak bizi desteklemeniz. Tesekkur ederim!

    Beğen

  44. eda dedi ki:

    ya arkadaşlar ii hoşş biz çooookkk beyendikk ama bu yabancılarr bizim hakkımızdaa çokk kötüü yorumlarr yapmışlar yaa okudukça moralimm bozuluyoo kendii kendimizee çalıp söylemiyoruzz demiii
    acaba hasetlerinden çatladıklarından mıı öle şeyler yazıyolarr tamm anlamışpş değilimm tamamm iilerdenn çoğusu çıkamadı haketmeyen ülkeler çıktıı ama kenan onlardan biri değilkii ayrıcaa herkete biliyodu çıkacağını bidee şu favorilerin çıkamasına çokk sevindimm kenanın şansıı çoookk arttı

    Beğen

  45. eda dedi ki:

    ARKADAŞLARR BENCEE ALMANYA YA VERELİMM ÇÜNKÜÜ ORDAKİİ GURBETÇİLERİMİZ BİZEE HER YILL OY ATTIYO AMA BİZ HİÇÇ PUAN VERMİYOZ DİYEE ALMANLARR BAYA Bİİ SÖYLENİYOLARDII EN AZINDANN BUNCA YILDIR GELEN BUNCA OYUN HATRINA BU YILDA BİZDE ONLARA
    VERELİMM HEM MAKEDONYAYA NİYE VERİYİMKİİ BİZE BUGÜNE KADARR DOĞRU DÜRÜSTT OY VERDİĞİMİİ VARRR

    KESİNLİKLE ALMANYAYA VERMELİYİZZ

    Beğen

  46. tuba. dedi ki:

    ya herşey çok güzeldi yalnız arkadan yapılan vokal şarkının güzelliğini yitirmesine neden oldu.lütfen finalde aynı vokal yapılmasın.ve kenan doğulu çok heyecanlanmıştı…

    Beğen

  47. celestial dedi ki:

    Yabancı siteler sonuçlara tepkili.Eminimki bir süre sonra bu oylama sistemi değişecektir.Bence çokda iyi olacaktır.BEn bu yarışmanın böyle bir komediye döüşmesinden hiç hoşlanmıyorum.Kaybettiği ruhunu tekrar kazanmasını arzu ediyorum.
    Hala kulaklarımda yankılanan o güzel şarkıları tekrar duymak istiyorum.Bir Celine Dion bir ABBA ortaya çıksın istiyorum.Gay oylarını almak için gay şarkıcıları,farklılık olsun diye Lordi gibileri görmek istemiyorum.Her yıl yeni bir trend çıkıyor ortaya show diye ucuz sirk gösteriler dayatılıyor bize.Kısacası sıkıldım artık bu ucube yarışmadan.Ya kenan dün finali aşamasaydı ne olacaktı yılların emeği böyle bir yarışmaya endekslenir mi?
    DEğişmeli bir an önce bu sistem müzikten anlayanlar oylamalı müzik için bu yapılmalı.

    Beğen

  48. ibotony dedi ki:

    YA BEN DIGER ULKELERDE SEZMEDIM HIC AMA CIDDEN MUZIK HIC DUYULMADI.NASIL OLUYO ANLAMIYORUM.SABOTAJ MI!!FINALDEDE BOYLE OLURSA OY GELMEZ.SANKI KENAN CIPLAK SESLE SOYLEDI.INSALLAH BUNU FARK EDIP HALLEDERLER YOKSA ONCA KOTU SARKININ ARASINDA SADECE TEKNIK SEBEPTEN HELAK OLACAZ.BASARILAR KENAN.

    Beğen

  49. şey kitap şekerim dedi ki:

    şimdiye kadar izlediim en kötü eurovision organizasyonuydu.bitmek bilmeyen çızırtılarr,yanlış kamera açılarıı,sesin yayına verilişindeki sorunlarrr, bomboş bir salonnn………..her şeyiyle kötüydüüü.finlandiya yarı fınal sınavını geçemedi.bakalım final nasıl olacak hiç sanmıyorum ii bişi çıksın ortaya…finliler organizasyon tecrübesizliklerini gösterdilerr….umarım bu saydıım gibi sorunlar yarında yaşanmaz ve adam akıllı bi eurovision izlerizz…KENAN A GELİNCE bence harikaydı dün geceki en ii sahne performansları arasında rahat ilk 3e girecek bi şowwww…hatta belkide en iisiydii..andora ya yazık oldu dienlere katılyoruumm.ama tek dezavantajları şarkının KATALANCA olmasıydııı.ayrıca internetteki bir çok oylamada ilk 5 içinde olan İSVİÇRE ve KIBRIS IN yarı finali geçememeleri beni şaşırttı eminim herkes benim gibi düşünüyodurr…bence kıbrıs ta andorra gibi dil dezavantajı yaşadı,fransızca olması ii olmadı onlar için…sanırım AVRUPA HALKI isviçre yide taklitçi olduu için finale çıkarmadı.LORDİ den sonra böle bişi yaptı İSVİÇRE ama tutmadıı…papaz her zaman pilav yemez dedi avrupa isviçre ye……letonya ve moldova en şaşırdıım ülkeler oldu finalde hiç şansları yok ama yinede yarı finali geçmelerini beklemiyodumm..ayrıca blues bir şarkının yarı finali geçmeside şaşırtıcı ama ben o şarkıyı beenmişim…bişiler bekliyodum ama umutsuz bi bekleyiştii..umarım yarın 1. gelirizzz olmadı ilk 3 olsuun gururumuzla yenilelimm….iki senedir çektiimiz acıları çekmiyelimm……BOL ŞANSLAR KENANNNNN…….

    Beğen

  50. Dilek dedi ki:

    windows media player ilen çalışıyor arkadaşlar

    yarı finali baştan sonra tekrarını veriyolar sürekli .Görüntü ses iyi.

    Beğen

  51. kenan fun dedi ki:

    arkadasım sunucu bulunamıyor yasıo gerçekten yoksa neden nböle bişi söleyım mkı ask oolsun

    Beğen

  52. tolgacan dedi ki:

    Gerçekten de ilginç bir geceydi… Çıkmaması gereken bazı ülkeler final biletini aldı… Bu da televoting sisteminin değişmesi gerektiğini yine gözler önüne serdi. Ayrıca Kenan’ı tebrik ediyorum ve finalde daha da iyi bir performans bekliyorum. Belirtmeden geçemeyeceğim ki seyirci çok az ve ruhsuzdu…

    Beğen

  53. ibotony dedi ki:

    SES PROBLEMİN CARE BULUNMAZSA BIRAKIN BİRİNCİLİĞİ İLK 10 HAYAL OLACAK.DİĞERLERİNE NAZARAN SÜPER OLAN ŞARKIMIZ SANKİ MÜZİKSİZ CAN SIKINTISINA SÖYLENEN MIRILTI GİBİ KALDI.ORDAKİ İNSANLAR ÖNEMLİ DEĞİL TV DE İZLEYENLER ÖNEMLİ.VE DÜN GECEKİ TEKNIK SORUNLARI İZLEYEN ÜLKELER PUAN VERMEZ.SADECE GURBETÇİLERİN OYUDA ZATEN BİZE YETMEZ.LÜTFEN CİDDİYE ALAN VARSA YA TRT YE MAİL ATSIN YADA ARASIN.SES BOZUKTU KARDEŞİM HERKES DİYO.

    Beğen

  54. recep dedi ki:

    YA ORGANİZASYON MÜTHİŞ İĞRENÇ SAHNE O KADAR KÜÇÜK Kİ SANKİ EUROVİSİON ŞARKI YARIŞMASI DEĞİLDE JUNİORESC YARIŞMASI DÜZENLENİYORMUŞ GİBİ HİSSETTİM BEN TÜRKİYEYİ VEDE LİTVANYAYI ARIYORUM SAHNEMİZ MÜTİŞTİ BU ARADA EN KÖTÜ ESC OLARAKTA yunanistanın hakkı yendi helsinki açılış berbat ttı FİNALDE BİŞELER YAPARLARMI BİLEMEM AMA GECENİN EN İYİ PERFORMANSI KENANIN VEDE BELARUSUN VEDE MOLDOVANINDI KIBRISADA YAZIK OLDU GERÇEKLER ACI :d

    Beğen

  55. ibotony dedi ki:

    WALLA MİLLİ DUYGULARLA DEMİYORUM.ABİ KIBRIS İĞRENÇ Bİ ŞARKI VE NASIL HAKKI YENDİ ANLAMIYORUM.ONLAR HAK ETMEDİLER ZATEN VE HAK YERİNİ BULDU GİREMEDİLER.SEVGİLİM YUNAN VE BİZ HİÇ ŞAŞIRMADIK İZLERKEN.KIBRIS GİRSE OZAMAN ŞAŞARDIM.
    TRT YE HABER UÇURUN SES OLAYINI ÇÖZSÜNLER PLS

    Beğen

  56. ibotony dedi ki:

    AYRICA HER YIL ONLARIN GREECE 12 POİNTS, YUNANLARIN KIBRIS 12 POİNTS DEMESİNDEN BÖYLE HAS S..TİR OLUYODUM..İİ OLDU..GECEN YIL RUM KESİMİ İYİ İDİ BU YIL HAK ETMEDİLER İİKİ YOKLAR,İİ Kİ Bİ SÜRÜ ÜLKE GİREMİYO,OYLAMADA BAKALIM HALA POLİTİK OLACAK MI Kİ BENCE OLACAK, TÜRKLERE DE AKILLANIN MAKEDONYA VE BOSNA DURURKEN MÜZİK KAZANSIN DİYİP YUNANİSTANI OYLAMAYIN.ÇÜNKÜ ONLAR MÜZİK KAZANSIN GEYİĞİNİ ÇOKTAN AŞIP SADECE POLİTİKLER.TÜM AVRUPA İÇİN DİYORUM.ACABA GURBETCİLER OLMASA HALİMİZ NİCE OLURDU.

    Beğen

  57. mobo dedi ki:

    arkadslardan bırı televotıng sıstemı degıssın demıs.televotıng den once turkıye nın puanlarına bakın televotıngden sonrakı puaanlarına

    Beğen

  58. hasans dedi ki:

    ses gercekten cok ama cok kötüydü. (kenanın değil tabi o süper)ama buna bi çözüm bulacaklardır içininizi rahat tutun siz. bide bisey sorucam biz dün 5. olduk değilmi???

    Beğen

  59. aykut dedi ki:

    Aşağı yukarı finalistler beklediğim gibi oldu. Tahmin ettiğim üzere başta tüm eski yugoslavya ülkeleri olmak üzere orta ve doğu avrupa ülkeleri birbirlerine oy vererek finale çıktı. Finalde de durum pek farklı olmayacaktır. Olan Andorra, Norveç, Hollanda,Polonya,Güney Kıbrıs, Avusturya gibi gerçekten güzel şarkılara oldu. Favori Belarus’un ilk zarfta çıkmasıda hoş bir ironiydi. Kenan’ın performansı bence felaketti. Bilmiyorum belki yayında bir problem vardı ama ses çok kötüydü. Kareografi kopuk kopuktu. Bir tek bildiğimiz Kenan sevimliliği vardı sahnede o kadar. Arkadaşlarımla birlikte evde seyrettik ve performans bizi çok şaşırttı. Çok daha iyisini bekliyorduk. Umarım final gecesi böyle olmaz çünkü dün geceki performans finalde bizi yukarılara taşımaz. Ayrıca sahne ve çekimler çok kötü hemen hiçbir ülkede havaya giremedim. Çok beğendiğim Belarus bile vasat geldi. Dün gecenin en iyi sahnesi ve yorumu Hollanda’nındı bence onlara çok yazık oldu. En çok Bulgaristan ve Letonyanın çıkmasına bozuldum. Şimdi finali bekliyoruz. Ben şarkımızın kötü olduğunu düşünmüyorum. üst sıralarda olma ihtimalimiz var ama dün geceki performansla değil. Umarım dün gece ki durumun sebebi Kenan’ın heyecanı ve teknik aksaklıklardır ve finalde daha iyi bir performans sergileyebiliriz.

    Kalbimiz seninle Kenan… Salla şu Finlandiyayı. Shake it up Shekerim.. Haydi… 🙂

    Beğen

  60. shake it dedi ki:

    5nci falan olmadık!
    Kurallar gereği yarıfinaldeki oylar açıklanmıyor!
    Kenan süperdi,ama müziğin sesi az geldi…umarım düzeltilir!

    Beğen

  61. MegaX dedi ki:

    Hani simdi batidakiler yaziyorlar ya… Televoting yalnizca dogudakilere yariyor diye… Televoting den önce Jüri oylamasi varken, Farkettiyseniz sürekli bati ve kuzey avrupa ülkeleri kazaniyordu eurovisionu… Biz buna itiraz ediyormuyduk… Biz 20 sene boyunca hic kazanamiyoruz diye ESC yi terk etmeye kalktik mi???

    Beğen

  62. hasans dedi ki:

    tmmda shake it dikkat edersen sunucuda bi yerde yarısma sonunda sıralamalar yayınlanacak dedi ve ülkeler acıklandıktan sonra ekrana bi tablo geldi hatta belarus 1. biz 5. ydik morelim bozuldu o anda

    Beğen

  63. tatlı cadı dedi ki:

    ya çok şaşırdım polonya,kıbrıs ,andoranın gitmesine.evet bu kenanın önünü açtı bizim açımızdan iyi oldu ama kötü yanı halk favori şarkıları elemelerine kızar.ve Türkiyenin ilk onu hak etmedigini düşünerek Türkiyeyi protesto etmek amacıyla oy vermeyebilir.bu çok kötü olur.ayrıca arkadaşlar müjde kenan basın toplantısında asıl şovun final gecesi yapacagını ve şovu yarı finalde göstermedigini açıkladı.kenan kendine çok güveniyoki yarı finalde şovu sakladı elenme korkusu yaşamadı.yarı finali atlattıkta final bizi çok zorlar.yunanistan,isveç,belarus ve ukrayna varken birinciligi bize vermezler.benim gönlümden ispanya ,belarus veya Türkiye olsun geçiyo.bence bunlar gerçekten hak ediyo.makedonya,bulgaristan, bu şovla bişi yapamazlar.isveçte ilk beşte olmalı bence.ukraynaya oy vermemliyiz.arkadaşlarar birlik olalım ve hangi ülklere oy vermemiz gerektigini tartışalım.benim sıralamam şu:1.belarus 2.Türkiye 3.sırbistan 4.ispanya 5.isveç 6.makedonya 7.yunanistan 8.letonya 10.ukrayna

    Beğen

  64. ibotony dedi ki:

    ABİ YORUMLARLA OLMUYO ARAYIN TRT Yİ SÖYLEYİN ŞU SES PROBLEMİNİ YA.YOKSA CİDDEN 1. LİK HAYAK OLACAK.DİĞER ŞARKILAR DANDİK,KENAN KESİN BANKO AMA SES SORUNLU.LÜTFEN DESTEKLEYİN KENANI VE SORUN ÇÖZÜLSÜN.
    Telefon : 0 312 490 43 00 – 5408
    e-mail : esc2007@trt.net.tr

    BU ARADA ELİNİZ GİDİYODA VURUN TUŞLARADA BİRİNCİ YAPIN ERMENİYİ YUNANI,MİDENİZ GENİŞ Mİ SİZİN.
    HAHAHAHA

    Beğen

  65. ibotony dedi ki:

    ABİ YUNANİSTANIN SORUNLU ÜLKESİ KİM? MAKEDONYA !! HATTA NERDEYSE HEPSİNİN ÖYLE..BOSNA MÜSLÜMAN DİYE ZATEN VERMİYOLAR.TAMAM DİN AYRIMI FALAN YAPMAK İSTEMİYORUM AMA BAKIN YILLARDIR BİZE YAPILIYO.BU MİLLİ Bİ YARIŞMA HER ÜLKE AÇISINDAN.HER YIL KIBRIS YUNANA ONLAR KIBRISA VERMİYO MU.. VERİN MAKEDONYA YA VERİN BOSNAYA.BENCE BİRLİK OLUP BUNLARA OY VERELİM.ZATEN UKRAYNAYA FALAN VERİRSEK BİRİNCİLİK HAYAL OLACAK.
    SES SORUNU İÇİN LÜTFEN ARAYIN. ( TRT )
    Telefon : 0 312 490 43 00 – 5408
    e-mail : esc2007@trt.net.tr

    Beğen

  66. Dilek dedi ki:

    trt cameramı göndersin ..’Çekilin olm bu bizim camera ahada tonmayster ‘diyecek. Sizinkiler ilen ses iyi çıkmıyor. Biz çekeceyiz.
    Hayret bişey şu Fintlilere bak. Ögretelim bu organizasyondan sesten cameradan anlamıyor bunlar canım…

    Beğen

  67. ibotony dedi ki:

    AYNEN ÖYLE DİLEK. ABİ ONCA PARAYI SADECE KOSTÜME VERENE KADAR Kİ HELAL OLSUN KENANA, YOLLAYIN TÜRK EKİBİNİ.ÇEKİLİN LEEENN BİZ HALLEDECEZ SİZİ GİDİ SABOTAJCILAR DİYİP KENDİ İŞİMİZİ KENDİMİZ GÖRELİM.BAK DANDİK OLDUĞU HALDE GÜLSERENDE RADYO PARAZİTİ GİRMİSTİ,ATHENANIN SHOW UNU GÖSTERMEDİLER,SİBELDE SES BOZUKTU,KENAN DADA AYNISI OLUYO.FİNALDE OLURSA BU YANDIK.ADAMLAR SEVMİYO BİZİ, TÜRKİYE DEN MAKEDONYA VE BOSNA YA OY VERİN DİYORUM.
    VE TRT Yİ ARAYIN BIKMAYACAM YAZACAM.

    Telefon : 0 312 490 43 00 – 5408
    e-mail : esc2007@trt.net.tr

    Beğen

  68. Dilek dedi ki:

    makedonyanın şarkı çok iyi bu arada …Showu yetersiz ..İyi bir show olsaydı birinci bile olabilirdi…

    Beğen

  69. damla dedi ki:

    bana kalırsa finalde isveç-sırbistan-türkiye-yunanistan-(malesef) ukrayna bu 5 ülke kapışıcak hele birde ukrayda kazanırsa benim için eurovision tamamen biter !!!

    Beğen

  70. mohican dedi ki:

    hayır o sıralama değildi hasans 5. diildi zarftan çıkış sırasına göre oldu
    1. beyaz rusya 2. makedonya
    3. slovenya 4. macaristan
    5. gürcistan 6. letonya
    7. sırbıstan 8. bulgaristan
    9. TÜRKİYE 10.moldova

    Beğen

  71. ibotony dedi ki:

    EN KÖTÜ ŞARKI OLSA YİNE MAKEDONYA YİNE BOSNA DERİM. BİZE ONLAR PUAN VERİYOLAR.AMA BİZ NAAPTIK BİZE 1 PUANI ÇOK GÖREN YUNANİSTANA ŞİRİNLİK İÇİN 12 PUAN VERDİK. UYAN TÜRKİYE UYAN. DOSTLUK FALAN YOK.

    Beğen

  72. eda dedi ki:

    YAAA ARKADAŞLARRRRR

    o verilen sıralama değildiii hanii ilk çıkan ülke belarustuu sola yazmışlardı sonraa diğer çıkanı sağa diğer ülkeyii belarusun altına diyee öyle göründüü zatenn puanlama finalden sonra açıklanacakk hatta esctodayde yazıyoo ctesi aşamından öncee açıklanamaz diyee

    Beğen

  73. ibotony dedi ki:

    UKRAYNA 1. OLURSA DİREKT ZIÇIŞ ZATEN.ADAMLAR DANDİK Bİ SAHNE HAZIRLADILAR HATTA ÜLKE PROMOSYONUNDA BİLE SADECE GEMİ TAMİRHANELERİ GÖRDÜK.SADECE TERSANELER ÜLKESİ LOL..
    YUNANİSTANA,ERMENİSTANA,BEYAZ RUSYAYA OY VERMEK DEMEK KENANA DÖNEKLİK ETMEK DEMEKTİR.
    SES İÇİN ARAYIN :
    Telefon : 0 312 490 43 00 – 5408
    e-mail : esc2007@trt.net.tr

    Beğen

  74. handann dedi ki:

    arkadaşlar haltwall arena inanılmaz kalabıktı dün gece sadece ışıklandrmadan dolayı kimse görünmüordu,orada bulunan bi arkdşm izdihamdan korkmuş bi ara ayrıca tanıtımların berbat olması konusunda katılıorum…ancak kenanın ceketinde 1 numarayı göremedim:S ve polonyanın çıkmaması çok ii olmuş bnce çknü fergieden özentilerdi tamamen!!! bakalım finalde nolcak ama bnce bi iki ufak deişiklik falan yapmalı kenan!!

    Beğen

  75. can dedi ki:

    mohican senin verdiğin sıralamada 9. benim gördüğüm sıralamada (oikotimes) 8. idi.. demekki bunlar yanlış

    Beğen

  76. mazlum dedi ki:

    polonya kalmalıydı bence..o süper şarkıyla kalamadılar finale..ama biz kaldık ya o yeter bize.

    Beğen

  77. ibotony dedi ki:

    saol dilek hemen yaziyorum ama gördüm ki sony var ve onlari kiniyorummm..uleenn nasil olurda bozuk sound system kurarsiniz.

    Beğen

  78. damla dedi ki:

    KENAN DOĞULU,DESTEK BEKLİYOR !!!

    Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 52. Eurovision şarkı yarışmasının yarı finalinde “Shake It Up Şekerim” adlı parçasıyla ilk 10’a girerek finale katılmaya hak kazanan Kenan Doğulu, “Favorileri en son söylüyorlar. Onun için Türkiye’yi 9. finalist olarak açıkladılar” diye espri yaptı.

    Doğulu, “9, benim uğurlu rakamlarından biri, onun için çok mutluyum. Zaten 9 olacağını biliyordum, keyfim yerinde, sonuna kadar sabrettik, ama güzel geçti.

    Geç oldu, ama güç olmadı. Sonucu beklemek heyecanlı oldu, ama finale yükseleceğime her zaman inandım. Finalde inşallah iş başlıyor. Her şey çok daha güzel olacak” diye konuştu.

    İlk günler provada teknik sorunlar yaşayan Doğulu, tüm problemlerin çözüldüğünü belirterek, provaların çok iyi geçtiğini, herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

    Doğulu, Finlandiya’nın resmi televizyonu YLE’nin kendilerine çok büyük destek sağladığını kaydederek, Avrupa’da yaşayan Türklerden aynı desteği alacağına inandığını söyledi ve “Daha yeni başlıyoruz. Bu yarı finaldi. Esas şovumuz finalde” dedi.

    Avrupa’da yaşayan Türklere teşekkür eden Doğulu, “Hepsinin desteğini bugüne kadar hissettik. Bundan sonra da hissetmek istiyoruz ve rica ediyoruz. Cumartesi Türkiye’yi seven herkesin televizyonun başına geçip Türkiye’yi verecekleri oylarla desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.

    AA

    KAYNAK : MYNET-AA

    Beğen

  79. tatlı cadı dedi ki:

    ya merak etmeyin şovumuz yarın süper olucak.kenan yarı final için ayrı final içinse yarı finale benzer bşi yapmış.daha hareketli olucak ben inanıyorum.yaaaaaaaaaaa lütfeeeeen ukrayna,yunanistan,belarus,sırbistan ve ermenistana oy vermeyelim.sanki onlar bize veriyo.bence makedonyaya vermeliyiz.ben zaten makedonyayı çok sevdim.zamanında sölemiştim iyi şarkı diye sen müzikten anlamıyosun diye.bize her sene puanı kim veriyo onlara vermeliyiz.uyna Türkiye oylar siyasi ya.millet hala yunana vercem diyo.sen ver onlarda bize nanayı verir.benc emakedonyaya verelim hem birinci olurlarsa üzülmem.isveçten pek umudum yok şarkı güzel ama sanma.bulgaristan,rusya,yunanistan,ermenistan,belarus,ukrayna,ispanya,firlandiyaya vermeyelim.en kötü şarkılara verirsek daha iyi olur.zaten herr sene en adaletli oyu Türkiye evriyo.size güveniyoruz Türk halkı.tek istegim yunanistana Türkiyeden 0 puan gitmesi.ayrıca dikkat rusyanın şovu muhteşem.özellikle rusya
    ukrayna ve yunanistana karşı uyanık olmalıyız.ilk beşe giremezsek eurovision benim için biter zati.emin olun kenan daha bişi göstermedi.kenan kendine güveniyoki şovu hala tam göstermedi yarı finalde.

    Beğen

  80. mohican dedi ki:

    can arkadaşım damlanın yazdığı yazıyada bakarsak görüyoruz 9. olduğunu yani en azndan benim gördüğüm buydu sende haklı olabilirsni tabikide

    Beğen

  81. XAKAN ELLADA dedi ki:

    mrb öncelıkle kenanı tebrık edrım gectıgı ıcın fınale ama vokalıstı cok bagrıyodu kenandan cok sesı cıkıyodu bırde vokalıst bence sarkıyı soylerken fazla bagırdı kenanıda bence olumsuz etkıledı kareografi müthisti kenanın
    ben cok sasırdım yaaa ne öyle macaristan,letonya,gürcistan ve sırbıstanı hıc beyenmedım ama hala nasıl gectıler ama balkanlarda sırbıstana cok oy gelıo zaten ordan farkı kapamıstı ama bence danimarka,norveç,polanya ve kıbrıs rum kesımı finalde olmalıydı gercekten ıyı parcalar arasında gecen sarkılar turkıye,makedonya,belarus,bulgaristanın kesınlıkle hakkeden ulkeler

    Beğen

  82. ibotony dedi ki:

    evet TATLI CADI yı sonuna kadar destekliyorum.oylar makedonya’ya.dedigim gibi yunanistan,sırbistan,ermenistan,beyaz rusya ya falan oy vermek demek Kenana’a sırtından vurulacak bıcak demektir. ama music kazansıın diyenlerde gözlerini açsın.52 yıldır müzik kazanmamış ki sertab alnının akıyla aldı ve ben hala nasıl oldu iananamıyorum,şimdimi music kazanacak.herkes komşuya veriyo kardes.Türk’ün kimi var..Allaha şükür bi gelirse bosnadan geliyo diğer 12’ler zaten türklerden..makdeonya,bosna ve fark etmez herhangi dandik bi ülke..verin oyunuzu then let the show begin euheuheuehueh

    Beğen

  83. Kaan dedi ki:

    EUROVISION ŞAŞKINI KENAN 😀 kesinlikle fiyasko arkadaşlar saklancak bişey yok ki artık herşey ortada neyi saklıyo bizim görmediğimiz ne olabilir ki bu şow da 🙂 soyuncak değil heralde sahnede 😛 o organizasyon neydi öyle ülke tanıtımlarında paso inek memesi izledik 😀 bence bu iş çok yaş kesinlikle belarus 1. olacak profesyonellik bence o şowdaydı. kenan şarkıyı sohbet edasında ya da bar müşterilerini eğlendirir gibi okudu bu da bu işe ne derece önem verildiğini ortaya koydu … seneye yarı finaldeyiz üzgünüm… o kızlar yerine grup hepsi katılsaydı shake it up shekerim nakaratında vokal olarak katılmaları ve halay kısmında kenan halay çekip kızlar o etekleri çıkartıp oryantal kıyafetle dans etmeleri muhteşem olurdu ben yarı finali geçeceğimizden bile şüpheliydim geçerdik geçen sene superstar geçti bu da geçerdi ama sonucu şimdiden görebiliyorum. neyse seneye bizde bülent ersoyla katılalım ukrayna ve danimarkanın altında kalmamalıyız 😛

    Beğen

  84. Dilek dedi ki:

    vallamı vay hintlilere bak sen:)) yalnız mail adresi ha bize haaa ….Bu kadar takmayalım bu dertlerde gelir geçer:)))

    9. diye bişey yok. Sıralama bildirmeden en çok sms almış on ülkeyi açıkladılar. Zaten farkındaysanız zarfları epey karıştırdı sunucu.
    Şans işte en sonlara kaldık heyecan yaptık. Takbiki bir sıralama var. En az sms en çok sms şeklinde . Onu açıklamazlar.

    Beğen

  85. hasans dedi ki:

    walla dün sarkıları izlerken canım nasıl sıkıldı anlatamam salonda tık yok ya herkes oturmus sanki tiyatroda inş finalde daha hareketli ve canlı gecer kenana basarılar…

    Beğen

  86. ibotony dedi ki:

    tek dilegim TRT ekibi insallah dün geceki zzayif teknik ekibi fark edip buna müdahele ederler yoksa cidden isimiz sakat.ayrica birakin arkadaslar “kıbrıs hak etti,polonya giremedi vs”. birincisi çok iyi oldu,ikincisi kıbrıs cidden hak etmedi ve iyi bi ders oldu.ya birakin kenan ay yıldız parlasın gecede.bana ne kim hak etti kim hak etmedi.ayrıca şu konu kapansın,dün gece ki sıralama tesadüfi.yani oy sıralaması degil.hiç bi zaman semi final da oylama acıklanmaz.zarflar karıştırılıp tesadüfi açıklanır.hiç mi izlemiyonuz yaww.

    Beğen

  87. yok yok dedi ki:

    yarı finalin sonucu beklediğim gibi değil açıkçası ama inşallah finalde derece alıcaz kalbimiz seninle kenan kalbimiz seninle Shake It Up Şekerim bye

    Beğen

  88. ibotony dedi ki:

    ben G.Kıbrısın giremeyecegini adım gibi biliyodum.Allah askına bi kere dili fransızca,o sound ile yunanca yada ing yapsalar tamam derdim.aman ne olacak ELLHNAKIA ancak bukadar yapar yada en fazla çalarlar

    Beğen

  89. hakan dedi ki:

    …………….. YAHUUU…….. OLACAK ŞEYMİ? KENANIN KOSTÜMÜ COK KÖTÜ…. DANSCILAR MARUL GİBİ … YAPTIKLARI HİC BİR HAREKET ANLASILMIYOR…….. KENAN GÜNLÜK GİYSİLERİYLE CIKSA DAHA İYİYDİ… BARIŞMANCONUN PROGRAMINA CIKAN ÇOÇUKLAR GİBİ CİCİ CİCİ GİYİNMİŞ.. OLACAK SEY DEGİL…

    Beğen

  90. ibotony dedi ki:

    hakan kenan kostum olarak iide kızlar konusunda evet marul gibilerdi..sadece saç makyaj süperdi.ve o onca para giden kostumler bunlar degil.ama surasi da bilmiyorum ilgileniyomusun ama o tarz kıyafetler avrupada moda.ben kenanın trt dayatmasıyla o tarz bi kıyafet giyecegini sanmam,o isini bilir.öyle olsa athena giyerdi.

    Beğen

  91. tatlı cadı dedi ki:

    sevgili kaan.demek istedigini anladım kendi açından haklısın.demişsin ki kenan şovu niye saklasın hadi finale çıkamasaydık.Şovu saklamış olamaz.evt şovu saklamadı,ben tam olarak göstermedi demek istedim.Hatta bunu ben demedim kenan dedi.Niye tam olarak şovu göstermedi söliyim.Çünkü kenan kendine gerçekten güveniyo ve kazanacagına inanıyor.Yani birincilik istiyor.O kadar emindiki finale çıkacagından şovu tam göstermedi.Finaldaki şovda biraz daha yenilikler var.Yani kısacası kenan emindi ve şovu finale saklama ihtiyacı duydu.İnşallah demek istedigimi anlamışsındır.

    Yorum yazan: tatlı cadı 11.05.07 @ 12:49 pm

    Beğen

  92. burak c dedi ki:

    arkadaslar, ben yarismayi trt den degil eurovision sitesinden izledim, ses kalitesi de goruntu de cok daha iyi. goruntu ve ses trt ye ulasirken cok bozulmus. kenan harika otesi gorunuyordu cunku. yine de hevesimiz hursagimizda kalabilir cunku finalde yarisacak ulkelerin 12 tanesi ya eski yugoslavya, ya da eski sscb ulkesi. bunlar birbirlerine puan vermekten diger ulkelere puanlari kalmiyor. bu durum bati avrupa ulkelerinde sinirleri iyice bozmus, bazi ulkeler artik yarismaya katilmamayi dusunuyorlarmis (bize yuksek oy veren hollanda ve belcika gibi). dolayisiyla finaldeki oylamadan cok birsey beklemeyin derim. ben 8-12 arasinda bir yer bekliyorum kenan icin maalesef.

    Beğen

  93. Kaan dedi ki:

    arkadaşlar çok güldüğüm bir olay oldu dün 🙂 danimarka travestiyle çıktı sırbistan erkek gibi bir kızla çıktı 🙂 şowlarını gördünüz değilmi hepsi eski hem cinsleriyle çıktı sahneye hehe 😛

    Beğen

  94. tatlı cadı dedi ki:

    hakan haklısın kızlar buz ülkesinden gelmiş gibiler.bencede grup hepsi çıkmalıydı.vokalle kesin birinci olurduk.ayrıca kenanın giydigi kıyafetler bize göre berbat olabilir ama kenan avrupada en iyi giyinen şarkıcı seçildi.finaldede o ceketi giyecegini sanmam.ya hala büyük bi sorun kenanın sesi yetmiyo şarkıya.22.çıkmamız bizim için büyük avantaj.

    Beğen

  95. SeMaAaA dedi ki:

    Son yıllarda izlediğim en kötü esc ydi ama biz süperdik hani etek atma sahnesi bazı arkadaşlar kendini kandirdi ewt seste problemler oldu neyse başarılar kenan.

    Beğen

  96. deryam dedi ki:

    dün gece harika ötesiydi kenan.süperdii yaa türkiyeyi süper temsil etti. vede herkes artık şarkılardan sıkılmışkennn kenanın şarkısı herkesi ayaklandırdı.hele halay bölümünde orddaki tüm millet kendi ülkelerine ait bayraklarıı kenan gibi salladılarr.harikaydı.tüylerim ürperdii.ama belliydi finale giriceğimiz.ama ben güney kıbrısın girmemesine çok şaşırdımm.ve de slovenya haketmiyodu.polonyaa çok hakdiyoduu ama olmadıı.neyse amaa biz süperdik yaa.bide kenana o kadar laf söylendi bu ne yaa diye.ama kenan işini biliyoo GO KENAN GO.NUMBER ONE TURKEY

    Beğen

  97. Selim dedi ki:

    Ya arkadaşlar yapmayın bu istanbuldan sonraki en iyi organizasyon , yarıfinale iyi gösteriler yapılmaz ki zaten final gecesi görün apocalypitaca ve daha bir çok önemli gösteri sanatçısı show yapacak:)Ayrıca söylendiği sahne kötü değil muhteşem bence bizim sahne dekorların büyüklüğü nedeniyle büyük gözüküordu ama sunucularıda çok sempatikti en iyi ikinci eurovision. Ayrıca en iyi şarkılar bu sene hepsi güzeldi özellikle macaristan süperdi bizim şovda güzeldi bence ilk önce beğenmeme rağmen …

    Beğen

  98. ESCSHEKERIM dedi ki:

    evet ya benim favorilerim norveç kıbrıs rum kesimi avusturya polonya finale kalamadı.. bunu ülkeler açıklanırken farkedemedim cünkü türkiye yi beklerken heycandan ölüodum bu yüzden gürcistana bile sevinemedim

    Beğen

  99. ibotony dedi ki:

    evet evet dikkatimi çekti,klipte falan aranje yapildigi için ses süper ama canlı olarak sesi tam yetmedi ve vokaller çok yetersizdi.ve Kaan,arkadasin dedigin gibi kenan zaten %100 emindi finale kalacagından ve esas showunu yada performansını diyim tam göstermedi ve ii yaptı cünkü yarın gece büyüleyecek.ayrıca insanlar internetten degil tv den izliyolar, eger dün geceki ses düzeni olursa sabahtır dilimde tüy bitti,ama yarı yolsa kalırız.22. çıkmak çok ii çünkü ilkler unutuluyo oylamada..

    Beğen

  100. ibotony dedi ki:

    yeter uleynnn.rum kesimi,polonya hak etti deyip durmayın.abi bayram yapacanıza üzülüyosunuz yaa.Rum kesimi girse iimi olacaktı.onlar yunanistana 12,yunanistan rumlara 12 puan verip bize engel olacaklardı.Anlayın dostlar, müzik showu degil bu yaa.her ülke farkında,politik bi kapışma bu.demeyin hala hak ettiler giremediler.allah girmek nasip etmesin onlara ne diyim.

    Beğen

  101. ibotony dedi ki:

    DİLEK bak ses sistemiyle ilgilenenler ne yazdi..
    yani otomatik reply geldi.
    Thanks for your e-mail and happy days.
    I am currently away from the office. I`ll be back on Monday 14th of May.

    In Eurovision/Hanna matters please call my cel. +358 40 505 57 55

    Beğen

  102. Kaan dedi ki:

    sevgili tatlı cadı. yazdıkların için teşekkür ederim evet ama dün gece yarı finali geçemeseydik büyük bir fiyasko olurdu kesinlikle 😦 kenandan çok umutluydum şarkımız çok başarılıydı fakat yeteri önem verilmemsi benim canımı sıktı sonuçta şowu saklamamalıydı eğer gerçekten saklıyorsa tabi… geçen sene belçikada çok iddialıydı ama yarı finali geçemedi malta çok iyidi bu sene şowlarıda müthişti onlarda kendilerine güveniyordu bu bence risk alınması gereken birşey değildir provalarrda göstermedi dedik ama yarı finale taşımaması gereken bir saklanma bu ben yine söylüyorum kesinlikle kenan şarkı başlangıcında ve ortasında susmalı sadece şarkıya odaklanmalı şowunu yapmalı oradaki insanları eğlendirmeye çalışmamalı çok basitleştiriyor bu hareketleri. umarım dediğiniz gibi olur finalde daha ii olur ama şu aşamadan sonra ne kaddar değişebilcek tartışılır… aynı şeyleri yazmayım boşuna ama öyle bir değişiklik olmalı ki ilk 3 e girebilelim şu aşamada çok zor bana göre 😦

    Beğen

  103. . dedi ki:

    ya gerçekten bu bana göre en iyi orga nizasyonlardan birisi benim arkadaşım bun sene izlemeye başladı beğendi ama daha iyileri var mı herkes in zevki tartı nşıl maz ama değilmi bana göre kenan birinci olamayacak birinci ya belarus yada bulgaristan olursa olur yada yunanistan yunanistan esc http://www.escnation.com da türkiyeye en fazla oyu vermiş onların oylkamasın da 12 puan ları türkiyeyey bbilmem ama bu iyiye işaret olabilir bana göre 230 puan bu sene iyi olur ama bu sene 300 puan bile verilebilir değilmi 42 ülke sonuçta 300 puan ı iyi birisi kolayca alır bence kenan kıyafetlere para ver ama güzel bir kreograf ta olsda iyi olurdu ama bencede kenan şovunu yarı finali geçerim hayranhlarımla diye sakladı kıyafet olayı çekmesi felan olacak

    BAŞARILAR KENAN BAŞARILAR
    bence kıbrıs rum kesiminin çıkmadığı iyiolmuş yaa yoksa evridiki puanları toplardı vede norveç puan ları alırrdı …ü,
    kızların kıyafeti güzel olmuş ama bikini ilgi çekerdi değilmi ama böylede iyi ortadan altın rengi bir şeyler kıyafetler ayrılıo bana birisi yabancı bir eurovision yorumlarının olduğu bir site verebilirmi please lütfen

    Beğen

  104. Selim dedi ki:

    Ya arkadaşlar yapmayın bu istanbuldan sonraki en iyi organizasyon , yarıfinale iyi gösteriler yapılmaz ki zaten final gecesi görün eapocalypitaca ve daha bir çok önemli gösteri sanatçısı show yapacak:)Ayrıca söylendiği sahne kötü değil muhteşem bence bizim sahne dekorların büyüklüğü nedeniyle büyük gözüküordu ama sunucularıda çok sempatikti en iyi ikinci eurovision. Ayrıca en iyi şarkılar bu sene hepsi güzeldi özellikle macaristan süperdi bizim şovda güzeldi bence ilk önce beğenmeme rağmen …

    Beğen

  105. ibotony dedi ki:

    yaw simdi cnn turk haberde gördüm.kenanin performansını gösterdiler..abi ses orda süper.demekki trt boktan yayın yapıyo..ne bu anlamadım şimdi.

    Beğen

  106. ibotony dedi ki:

    Kaan haklısında surasıda bi gercek, yurtdısındaki Türkler varken kolay kolay yarı finali gecememek olmaz..yani ben ihtimal bile vermedim.o yüzden bence esc turk ekibi tarafından bu biliniyodu ve show tam verilmedi.maltaya belçikaya kim oy veriyoki..

    Beğen

  107. tatlı cadı dedi ki:

    ya düşünün artık herkes uyuma noktasında ve 22.de Türkiye sahnede millet çoşar bence.bayık bayık şarkıalrda var.bence en güçlü rakiplerimiz rusya ve belarus.benim favori listem şu:1.belarus 2.Türkiye 3.ispanya 4.rusya 5.isveç 6.makedonya 7.yunanistan 8.ukrayna 9.sırbistan 10.moldova.bunlar degişmez favorilerim.bence rusya,belarus ve ispanya birinciligi hak ediyo.kim daha ciddiye alıyosa o.bulgaristanda bişi yok kadın sadece bagırıyo.birinci rusya olabilir bence.belarus iyi ama nedense birinci olmaz gibi geliyo.İçimden tabiki Türkiye ya da ispanya nın kazanması geçiyo.yarını mı bekliycez çok sıkıcı

    Beğen

  108. djpossiblealican dedi ki:

    helal kenan ama sunu turk halkına soylemeliyim ki dunku vokalci nin perfornmasıyla bu iş 1. likle bitmez ama ilk 5 e girer.turkiyeeden sonraki favorim les fatals picards cok iyi sarkı ama kimi insanlar fransız oldukları için sevmeyebilir.insallah dileklerimizle bu işin ustesinden de gelir kenan … ve basarılar finalde (polonya nın elenmesine uzuldum hemde çok)

    Beğen

  109. tatlı cadı dedi ki:

    birinciligi belarus yada isveç in alması beni sevindirir.ispanya ilk onda kesin.Türkiyeye şans vermiyorum.ilk on ama birincilik degil.ben hep isveçi dinliyorum ama sanmam pek fazla dostu yok.bi norveç verir.

    Beğen

  110. tatlı cadı dedi ki:

    Fransaya bahislerde şans veriliyo.bence Türkiye fransaya oy vermemli sözde ermeni soykırımını kabul ettiler.kusura bakmayın beni yanlış anlamayın ama esc de işler böle yürüyo.siyasi.

    Beğen

  111. hasans dedi ki:

    belarusun türkiyeyi gecebileceğini pek sanmıyorum. bence sarkımız cok iyi artık eurovisionda daha canlı parcalar tutuluyor. o yuzden yani.. bu arada içimden bir his ukraynanın ilk 5e gireceğini söyluyor inş yanılıyorumdur.

    Beğen

  112. eda dedi ki:

    arkadaşlarrr şunu bii çevirebilir misiniz

    22. Turkey – Sibelius, the famous Finnish composer, is the centre piece of this intro film: the Sibelius monument is used as a music instrument. Kenan performs merrily as always.

    Beğen

  113. tatlı cadı dedi ki:

    nedense bu sene ukraynada terddütüm var ülkeler ukraynayı kabul edip birinci yapar mı,ilk ona girer mi,ilk beşe mi girer.çözemedim başka ülkelere sormak lazım.ilk üçte rusya,Türkiye ve belarus kesinlikle olmalı.ukraynaya Türkiye 8 mi,10 mu ,12 mi verir.çözemiyorum ukrayna kilit noktam.belarus birinci olmazsa şaşırmam pek inanmıyorum dogrusu.rusya olmalı.sırbistanın nesini begeniyosunuz anlaamdım.tam şarkı güzel ma hak eden daha çok kişi var.sesi mi şarkısmı güzel.bizi ilk ona sokmazlarsa ben bu işte bii ararım.ermenistana oy vermemliyiz bence onlar komşulara komşular onlara verecek.yunanistan kime vericek bakalım

    Beğen

  114. umut dedi ki:

    en güzel şarkılar elendi..inanamadım..mesela izlanda,malta,norveç,estonya,portekiz.. o kadar sürpriz ülke çıktı ki ciddi ciddi elenme korkusu yaşadım..

    Beğen

  115. tatlı cadı dedi ki:

    ya bişi soracam yarışma başlarken erkek sunucu kenandan mı bahsetti ses berbattıda duyamadım.galiba sunucun favorisi Türkiye zaten röpörtajlarındada hep Türkiyeden bahsetmiş.erkek sunucudan bahsediyorum.

    Beğen

  116. ibotony dedi ki:

    ii oldu ii.komsularina destek verecek olanlar artik adil düsünür insallah..kalbim türkiye ile ama hic olmazsa insallah en kotu ülke kzanir yada makedonya veya bosna kazansın.

    Beğen

  117. ... dedi ki:

    ya neden herlkes ses berbattı diyo ya bizim evde öyle berbat değildi yaaa bişey de olmadı sınıf aarkadaşımdada cızırtı olmuş televizyonda olsun kenan aa fazla oy6 gitsin diye ama ukrayna bence birinci bhizim okulun hepsinin oyu ukraynaya ya hepside 20 oy vercek ama başarılar kenan yine ülkemizi yükselticek göçmen amcalarımız bize oy wote please

    Beğen

  118. ibotony dedi ki:

    abi ne konusuyoz surda yaa.oylar ukraynanın diyosunuz hala.yaptıgınız resmen Sezar-Brutus olayı.verin ukraynaya kenanı sırttan bıcaklayın.Tatlı cadı,ben,ve dahası ne diyoz şurda yarım saattir..müzik olayından cıktı bu iş,resmen siyasi.anlamadınızmı hala be.en kötü ihtimali verin ki oyunuzu hem seneye ittifak bulalım hemde kenanın yolu acılsın..varya adam olmayız yaa.sinirlendim.

    Beğen

  119. Ripley dedi ki:

    Kimse Hakan Urgancı’dan bahsetmiyor.Bülent Özveren’in olmaması hakkında ne düşünüyorsunuz.
    Bence gayet başarılı bir sunum yaptı….

    Beğen

  120. dilan dedi ki:

    benim bir fikrim var ukraynaya hic oy yollamayin…ve 5 ulke esc den cekileceklerini soylemis ve bu 5 ulke de avrupadaki ulkeler finale cikmadilar diye. eger ukraynaya oy verirse avrupadaki ulkeler ozaman bence biz de onlari boykot edelim ve guneyde olan ulkeler kendi eurovizyonlarini yapsinlar. maden onlar kendi eurovizyonlarini yapmak istiyorlarsa. ne dersiniz? bizde ozaman onlar gibi sikayet edelim. ozaman akkillari baslarina gelir herhalde.
    simdide baski yapiyorlar, eger guney ve dogu iki´ye ayrilmazsa kendi eurovizyonlarini yapiyorlarmis avrupalilarin sitelerinde okudum baya sinirlendiler, ve bunun da kenanin ustune gideceinden korkuyorum, bunlar simdi politika yuzunden oy vermezler, bizde avrupadaki ulkelere oy vermiyelim ne dersiniz? gecen sene de zaten finladiyanin vampyrleri de bizi kandirdilarya, yok esc boyleymste….var misiniz????

    Beğen

  121. ibotony dedi ki:

    ve anlamadım gitti.bi sürü yerde ses ii diyolar ama ben ve trt den izleye herkes sanki kenanı çıplak sesle söylüyo gibi duyduk..müzik yoktu.sevgilim yunan ve tv kanalında ses mühendisi.o bile dedi,sizin elemanda müzik duyulmadı.demekki yunanistan bile bizi böyle izledi.ve ne diyim,birincilik için oynayanlara oy veren türklere yazıklar olsun.sinirlendim walla

    Beğen

  122. ibotony dedi ki:

    doğu blogu ve avrupa ülkelerine oy vermeyin.isterse kral şarkı ypsınlar.politik olun daa.gecen senelerde akıllanmadınızmı..yunanistana 12 puanı dayadık 1 puan bile vermedi,finlandiyaya 12 puan dayadık 1 puan vermedi.politik olun yaa.baksanıza adamlar propoganda yapacaklar.tepki gösterecekler.bizde yapalım.bize en adil kim oy veriyo,hakkıyla hep veren bosna hersek.10 puandan düşük vermedi.niye onlara oy veren yok neden müslümanlar.anlayın şunu artık bee.

    Beğen

  123. ibotony dedi ki:

    ve evet hakan urgancının yorumu süperdi.ben begendim.insallah yarın gece herşeyi ile tam bi Türkiye izleriz.Allahtan dilegim Türkiye en favori ülkelere oy vermez yoksa kafayı yerim.hani herseyde derler ya..tarihten ders alın..ahanda size eurovision tarihi.bakında ders alın.kim destekledi bizi ha.vermeyin abi oy moy yok.en kötü ülkeye verin.

    Beğen

  124. burak c dedi ki:

    arkadaslar eurovisionda artik sarki veya sov kalitesinden cok ne kadar komsunuz oldugu onemli bence. baksaniza dun turkiye disinda finale kalanlarin hepsi eski yugoslavya ve sscb ulkesi. hele makedonya ve gurcistan hic haketmiyorlardi ama finaldeler. bence kenanin da orada olmasinin en buyuk nedeni yine avrupada yasayan turklerin destegi. insallah finalde bu komsuluk oylarindan magdur olmayiz biz de.

    Beğen

  125. T-BoX dedi ki:

    arkadaşlarrr şunu bii çevirebilir misiniz

    22. Turkey – Sibelius, the famous Finnish composer, is the centre piece of this intro film: the Sibelius monument is used as a music instrument. Kenan performs merrily as always
    ———————————–
    @eda

    eda sibelious bi müzisyen adı (sanırım) yani öyle çıkıyor gerisindede türkiyeden bahsetmemiş zaten tanıtım filmini bir kesiminde bu kişinin(yada herneyse)anıtının bulunduğu falan yazılmış…

    son cümlede ise kenan doğulunun performansının herzaman neşe verici olduğunu söylemiş.. yani ben böyle anladım 😦 …ama yinede yardım edebildiysem ne mutlu.. 😀

    Beğen

  126. ibotony dedi ki:

    The 2007 Semi final of the Eurovision Song Contest has produced one major story. All ten qualifiers are from the East and Central Europe. Serbia, FYR Macedonia, Slovenia are all from ex-Yugoslavia. Moldova, Georgia, Belarus and Latvia are all former Soviet Union states. Turkey are the most South-Eastern outpost and Hungary and Bulgaria are to the East.

    ADAMLAR BÖYLE DİYOR VE HALA AVRUPAYA OY VERECEK TÜRKLERE YAZIKLAR OLSUN.TÜRKİYE EN DIŞARIDA,GÜNEY DOĞU ÜLKESİ DİYO.HAK ETMEDEN GELDİLER DİYO DAHA NE DESİNLER.OY VERMEYİN AVRUPAYA.

    Beğen

  127. T-BoX dedi ki:

    ibotony aynı düşünce bulgaritan ve macaristan içinde geçerli oluyor ama…yoksa cümlede türkiye bulgaristan dan bile doğuda diyor da benmi anlamadım 😀

    Beğen

  128. ibotony dedi ki:

    http://www.esctoday.com/news/read/8641

    ALIN SİZE LİNK VE OKUYUN.AVRUPA AYAĞA KALKMIŞ TARAFLI OYLAMA DİYE.YAA DERS OLSUN.BUNCA YIL TÜRKİYEYE YAPILDI AMA KENDİLERİNE YAPILINCA ADAMLAR AYAKLANDI.DİYOKİ KIBRIS FALAN GİREMEDİ.ÖKÜZ BUNLAR YA.KIBRIS AVRUPA ÜLKESİ Mİ DANA.O GÜNEYDE DEĞİLMİ.RESMEN BU AÇIKLAMAYLA POLİTİK OLDUKLARINI GÖSTERDİLER.
    AVRUPAYA OY YOK !!!!

    Beğen

  129. T-BoX dedi ki:

    ibotony özür dilerim sanırım cümleyi yanlış anlamışım ama linke bakınca doğru halini anladım…

    ama yinede avrupaya oy yok ne alak onu anlamadım..ayrıca bende çok şaşırdım çıkan ülkelere hepsi balkanlar ve doğu ile güney doğu avrupa 😀

    Beğen

  130. eda dedi ki:

    t-box çokkk sağoll arkadaşş yaa bende senin gibi çevirdim aslındaa ama işte o sibeliousa bi anlam veremedim çokk saolll

    Beğen

  131. merve dedi ki:

    İTÜ KONSERVATUARDA OKUYAN Bİ ÖĞRENCİYİM BEN.eurovision MODERN BİR SAVAŞTIR!bunu kabul edelm hepimiz:)çok heycanlıydm.arkadaşlar kaçıncı çıktık diosunuz söylenmezkiiiii:)o zmn yarını merak edemeyizki her şey ortaya çıkar kim kimin önünde:)bence kenan çok kenan sevimliydi ama accayipte heycanlıydı cnm benm ya.ben çok fazla sevmem kenanı ama çok tatlıydı ve samimiydi sahnede.o çıkınca kalbim yerinden çıkıodu sanki ben sahnedeydm:)sesini açtım sonuna kdr hiç komşular falan umrumda diildi nefes nefese izledim. böle sanki bi eksikllil varöış gbi hissettm umarım sadece ben hissetmşmdr bu duyguyu.ama bana ordaki diğeer ülkelere göre en güzeli geldi çok heycanlandm ama ülkemiz oldugu içinde hissttm bunları bayrak var işin içinde milli duyguları kabarıo insanın.istanbuldan merve

    Beğen

  132. ibotony dedi ki:

    AVRUPYA OY YOK DERKEN, BAK ADAMLAR HER YIL KOMŞUDAN ALIP İPİ GÖĞÜSLERKEN BU SENE GİREMEYİNCE NASIL AYAKLANDILAR.EVET HEP BALKANLAR AMA BU OYLAMANIN ADİL OLMADIĞININ EN AÇIK GÖSTERGESİ.BEN DİYORUM Kİ,HİÇ BİRİNE OY VERMEYİN,EN ALAKASIZ ÜLKEYE OY VERELİM Kİ,DÖT OLSUNLAR.BOSNAYA VERİN,ÇÜNKÜ DÜŞÜK İHTİMALLER.VE ONLAR BİZE OY VEREN ÜLKELER.

    Beğen

  133. mohican dedi ki:

    Avrupa Yayın Birliği’nden(EBU) yapılan açıklamaya göre Eurovision şarkı yarışması 2009 yılından itibaren üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

    Eurovision Şarkı Yarışması’na katılan ülke sayısının bu yıl bir rekora imza atarak 42 ülkeye ulaştı, bu sayının önümüzdeki seneler yarışmaya dönme düşüncesi olan İtalya, Slovakya ve ilk kez katılacak olan Azerbaycan, Lübnan ve Filistin gibi ülklerle 50’ye ulaşması bekleniyor.

    Katılımın bu kadar yüksek olması sonucunda yayın süresinin uzaması çeşitli sıkıntılara sebep olmakla beraber, sahne provalarının gerçekleşmeside zorlaşmaktadır.

    EBU’dan yapılan açıklamaya göre Eurovision 2009 yılından itibaren iki yarı final ve bir final olmak üzere üç aşamalı olarak gerçekleştirilecek.

    Bunun dışında Eurovision Song Contest 2008 22-24 Mayıs 2008 tarihlerinde Eurovision 2007’de birinci olan ülkenin ev sahipliğinde gerçekleştirilecek.

    Beğen

  134. selin dedi ki:

    ya yabanci sitelerin yorumlarini okuyorum…cok az kisi beyenmis kenani…anliyamiyorum ya nasil olurda bulgaristanin o garip sarkisini begenirlerde bizim kenanimizi begenmezler….ucankusta bi haber okudum kenan bu daha yari finaldi beni daha finalde görün diye birsey demis….insallah ya kenan sana güveniyoruz

    Beğen

  135. erman dedi ki:

    arkadaşlar lütfen dün akşamki türküye sahnesinin videosunun linkini yollayabilirmisiniz ama görüntünün temiz oldugu şimdiden teşekkürler

    Beğen

  136. T-BoX dedi ki:

    eda bişey deil 😉

    arkadaşlar bu arada yabancıların yorumlarına aldırmayın 😀 ona bakılırsa bbc de kendi sitesinde almanyanın 1. olabileceğini yazmış…yok artık daha neler. 😀

    Beğen

  137. dilan dedi ki:

    ibotony ye katiliyorum, avrupaya hic oy vermiyelim cunku protesto ediyorlar vay guneydekiler finale gitmiste kendilerinden hic biri gitmedi diye, o yuzden sakin oy vermeyin onlara. avuclarini yalasin dusunlar, onlar politik oluyorlarsa biz de olalim

    Beğen

  138. ibotony dedi ki:

    kardes çekemiyolarki,kendileri giremediler,komsu kurbani oldular.anlasinlar türkiye komsusuz bunca yıl ne çekti.bu sebeple diyorum ben,oy vermeyelim onlara akillansinlar.Kenan ilk üçte,eminim ve insallah birinci olur..yarın gece costuracak eminim..dua edin ses görüntü sabotaja uğramasın.yunan gazeteci birincilik litvanyanın demiş.Tr 8. olur diyo.kıbrıs rum kesimi giremeyince dötleri tutuştu hepsinin.
    http://www.esctoday.com/vote/poll.php?id=284&res=true
    bu adreste oylama var..destekleyin lütfen..ayrica avrupada genel oylamada türkiye hiç hak etmiyo diyenler %41,5 siz anlayın ne derecede istenmiyoruz..müzikte bile bunu yapıyolar..sloganımız politik olun ve
    “Kenan is the best FUCK the rest” diyoruz

    Beğen

  139. mohican dedi ki:

    o zamn politik oylarla suçladığımız insanların arasına bizde girmiş oluruz bence herkes beğendiği şarkıya oy atmalı kimin ne dediği kimsenin umrunda olmalı ben sitelerde yapılan haberlere de çok fazla bağlı kalmak istiyorum çünkü şişirilme haberler… Sadece Kenana güvenmeliyiz onun söylediklerine inanıp heyecan duymalıyız ben 1. olacağımıza inanıyorum Kenanada güveniyorum…

    Beğen

  140. Barbados dedi ki:

    ya mıllet o ne bıcım organızasyondu rezıl rezıl hıc kımse turkıye kadar guzel bı organızasyon yapamadı kenan hadı yuru kım tutar senı 1çyız arkadaslarrrrrrrrrrrrrrrrr

    Beğen

  141. T-BoX dedi ki:

    arkadaşlar bu arada size bir soru sormak istiyorum c.tesi akşamı oy vermeyi düşünen veya istekli olanlar oyları kime verme istediklerini yazabilirlermi…bu sitede hareket yok anket yok biz açalım bari 😀

    Beğen

  142. ibotony dedi ki:

    kardes zaten bunca yıl politik olduklarını gördüğüm için politik olalım diyorum.bunca yıldır adil oylamayla hak edene 12 puan verdik hep..ama bize ne kattı bu hiç bişey katmadı.tamam saygı duyarım sen sevdiğine oy ver ama ben onların kuralıyla oynamayı yeğlerim.yok öyle enseye tokat al sana 12 puan.

    Beğen

  143. dilan dedi ki:

    ibotony dogru soyluyor o avrupa forumlarini okudum ve hepsi komsularina oy vereceklermis, guney deki ulkelerde birbirlerine vermis diye. bizde onlarin hicbirine oy vermiyelim yoksa ilk ona giremeiz, adamlar iyice birbirlerine oy vermeyi dusunuyorlar simdi..ne dersiniz+ onlar bize vermiyorlarsa bizde onlara vermiyelim. guclu olalim onlara herzaman yenilmeyelim

    Beğen

  144. !!! dedi ki:

    ahhh ben böyle sitenin a.q. ne salaksınız siz ya o salak mal kullanan polonyalarmı çıksaydı organizasyon harikayaydı offf bende gelmiş eurovisiondan %0 anlayan site bile denemiyecek kadar iğrenç yere neler yazıyorum. hepiniz kendinizi bi halat sanmaya devam edin bakalım. lan hangisinin helsinkiye gittiniz lan burdan çarçar konuşuyonuz. hepinizin a.q.

    Beğen

  145. ibotony dedi ki:

    salak biz helsinkiye gittik yada gitmedik diye açıklama yapmıyoz.ve öküz kafalı oyları helsinkiye gidenler degil tv den izleyenler verecek.ayrıca mal beyinli dana,tv de ne gördük onu konuşuyoz ve biz ülke için bişey yapalım diyoz.ama neyse senin gibi fucked birine laf vermeyecem..arkadaslar bu adiye cevap yazmayalım isterse çok küfür etsin.prim verip bunla dalaşmayalım.

    Beğen

  146. mohican dedi ki:

    rica selin 🙂 bu arada birşeyler hakkında yorum yapmak veya eleştirmek için helsinkiye gitmek gerekmiyo sayın !!! ünlemlere bürünmüş arkadaş… sen çok şey bildiğini neye göre bizle kıyaslıyosunki hakaret ediyosn bizde sana küfür edip senin gibi kendimizimi düşürmüş olalım… istemiyorsan bidaha yorum yazmazsın siteye girmezsin olur biter…

    Beğen

  147. volikan dedi ki:

    arkadaşlar esc nin resmi sitesinde dunku yarıfinal oylamalarının sonuçlarının açıklandıgı ve bunu ne derece doğru olduğu yazıyor finalden bir gun önce. ve bu na göre biz 8. sırayı alabilmişiz.eger de finalde oylar böyle olursa işimiz zor. ses sorununa değinmiş birçok arkadas. bu tamammen reji ve teknik ekibin sucudur, aynısını athena da da yasamıstık hatırlayanlar olacaktır. umarım iyi bir derece alırız fakat yarıfinal derecesi pek öyle göstermiyor.

    Yine de basarılar Kenan, seninleyiz…

    Beğen

  148. burak c dedi ki:

    arkadaslar kazin ayagi baska yalniz. bu batili ulkeler artik eurovisionu kazanamayacaklarini anladiklari icin ebu’yu yarismadan cekilmekle tehdit ediyorlarmis. bunlar da ebu’ya maddi destek veren ulkeler olduklari icin 2009’da dogu ve bati ulkelerinin ayr ayri yaristigi iki yarisma yapilacakmis. ebu o derece baski altinda kalmis ki dunku sonuclardan sonra bunu ciddi ciddi gozden geciriyormus. bu durumda turkiye kendisine yuksek oy gonderen almanya, hollanda, fransa gibi ulkelerin yari finalinde degil, eski yugoslav ve sovyet ulkeleriyle ayni yari finalde yarisacak. o zaman da bizim yari finale cikmamiz imkansiz olur. insallah bolmezler yarismayi bu sekilde.

    Beğen

  149. selin dedi ki:

    ya arkadaslar bosverin böyle insanlari…sadece dikkat cekmek istiyor beliki…buarada benim icin saatler durdu gecmyior sanki sizde durumlar nasil?:)

    Beğen

  150. mohican dedi ki:

    T-BOX SİTEye girince Watch and Listen to Octoshape TV and radio altında bi başlık var hemen altında eurovision reklamı var ona tıklayıp bi program giriyo ama istediğinizi izleyemiyosunz sırasıyla veriyoalr 🙂 çokmu saçma oldu

    Beğen

  151. ibotony dedi ki:

    Burak öyle yaparlarsa zaten türkiye girmezki.yani haklı olarak tepki gösteririz buna.çok sacma. ve hala diretiyorum ve diyorum,bu açıklamalar bu ülkelerin ve oylamaların ne kadar politik oldugunun gün gibi göstergesidir.bizde politik olalım ve ona göre oy verelim.
    Volikan haklı,sertabtan beri hep nedense teknik sorunlar yaşıyoruz ve bu çok üzücü..dünde yaşadık aynısını umarım yarın gece olmaz.elimden geleni yaptım,aradım bildirdim ama inşallah dikkate alırlar.
    avrupa tepki gösterip balkanlara oy vermez,balkanlar zaten kendi içlerinde olacak,biz türklerden oy alacaz,inşallah onlar kapışırken biz sıyrılıp birinciliğe konarız.ayrıca türkiyeden avrupaya oy gitmesi demek cidden kendi elimizle birinciliği veriririz demek

    Beğen

  152. selin dedi ki:

    sakin almanyaya yollamayin…haketmiyorlar cunku….komsularada yollamayin…bence siz kimseye oy göndermeyin 😛

    Beğen

  153. ibotony dedi ki:

    abi ben sen neye dersen saygı duyarım.o senin secimin ama ben bunca yıl bize hep adil olarak oy veren Bosna hersek diyorum.

    Beğen

  154. mohican dedi ki:

    hehe 🙂 valla T-BOX boş ver ya önemli olan gönüllerin birliği arnavutluk bulgaristan farkedermi :):)

    Beğen

  155. T-BoX dedi ki:

    sanırım türkiyeyi izlemek için bi 30 dk sonra girmeliyim..ama saol mohikan dost site güzelmiş..

    Beğen

  156. selin dedi ki:

    Finlandiya’nın başkenti Helsinki’de düzenlenen 52. Eurovision şarkı yarışmasının yarı finalinde “Shake It Up Şekerim” adlı parçasıyla ilk 10’a girerek finale katılmaya hak kazanan Kenan Doğulu, “Favorileri en son söylüyorlar.

    Onun için Türkiye’yi 9.finalist olarak açıkladılar” diye espri yaptı.

    Doğulu, “9, benim uğurlu rakamlarından biri, onun için çok mutluyum.

    Zaten 9 olacağını biliyordum, keyfim yerinde, sonuna kadar sabrettik, ama güzel geçti. Geç oldu, ama güç olmadı. Sonucu beklemek heyecanlı oldu, ama finale yükseleceğime her zaman inandım. Finalde inşallah iş başlıyor. Her şey çok daha güzel olacak” diye konuştu.

    İlk günler provada teknik sorunlar yaşayan Doğulu, tüm problemlerin çözüldüğünü belirterek, provaların çok iyi geçtiğini, herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

    Doğulu, Finlandiya’nın resmi televizyonu YLE’nin kendilerine çok büyük destek sağladığını kaydederek, Avrupa’da yaşayan Türklerden aynı desteği alacağına inandığını söyledi ve “Daha yeni başlıyoruz. Bu yarı finaldi. Esas şovumuz finalde” dedi.

    Avrupa’da yaşayan Türklere teşekkür eden Doğulu, “Hepsinin desteğini bugüne kadar hissettik. Bundan sonra da hissetmek istiyoruz ve rica ediyoruz. Cumartesi Türkiye’yi seven herkesin televizyonun başına geçip Türkiye’yi verecekleri oylarla desteklemelerini istiyoruz” diye konuştu.

    Beğen

  157. deryam dedi ki:

    ya bazı arkadaşlar evridiki yani kıbrıs iyiki finale kalmadı yoksa puanları toplardı yazmışlar.iyidee zaten toplasaydı yarı finalde toplardı ve finale girerdi.yani anlaşılan beyenen olmamış tabi biz beyeniyoruzda yani.aa arkadaşlar öyle yazmanız biraz bana saçma geldi.iyiki finalde değil diyosunuz ama zaten yarı finalde toplayamamış oyları.finalde nasıl toplicaktı ki(zaten giremedi toplayamaz)neysee bizz en iyiyizz.the best of turkey hadi kenan yarında göster kendini tüm türkiyee seni destekliyoooo

    Beğen

  158. Barbados dedi ki:

    mıllet zavallı rumcuklar nsl kıclarına baka baka donduler evlerıne yazık onlara onlar artık bu gıdısle 1. ligi bırakın fınalı bıle ruyalarında goremıcekler yazık onlara nsl sevındım anlatamam sıze zavallı guney kıbrıslı rumcuklar sıze gule gule artık seneye ıstanbulda yarı fınal gecmeye calıscaksınız 🙂

    Beğen

  159. Selim dedi ki:

    Ya saçmalamış bu esctoday dekiler türkiyeye güneydoğu avrupa ülkesi demişler iyide bizim akdenizdeki kadar karadenizdede toprağımız var türkiyenin avrupada belli bir bölgesi yoktur bu mantığa göre Türkiye bir baltık ülkesi de olabilir

    Beğen

  160. ibotony dedi ki:

    Turkey | Kenan Dogulu – Shake it up shekerim (16.2 %)
    Serbia | Marija Šerifovic – Molitva (7.4 %)

    oylar böyle gidiyo.ayrıca Deryam demiski kıbrısı sevseler zaten finale çıkardı..arkadasım kıbrısı seven çoktu.bahisler bile kıbrısın üstüne oynandı ama balkan ülkeleri politik olarak hepsini döt ettiler.yani kıbrıs ii olsada giremeyecekti.çünkü oylama politik.varsa komşun kral sensin

    Beğen

  161. dilan dedi ki:

    ya politikli olalim lutfen bagdem avrupalilar ikiye ayirtiyor esc´yi ozaman bizde sikayet edelim esbu´ya onlarin gibi, bizde baski yapalim ve oyle olmasin diyelim. yoksa biz hic oy alamiyacagiz

    Beğen

  162. selin dedi ki:

    arakadaslar..kenan dün cokmu heyecanliydi bana mi öyle geldi ya…ben en cok onun rahat olmazini beklerken sanki cok heyecanliydi

    Beğen

  163. Barbados dedi ki:

    arkadaslar konusmalırımıza dıkkat cunku orası kıbrıs degıl zavallı guney kıbrıs lutfen unutmayın turkler var o adada zavallı rumcuklar harbıden döt oldular yunanlılarda aynı sekılde döt olucaklar ınsaallah fınal gecesı:)

    Beğen

  164. ibotony dedi ki:

    Barbados’a sonuna kadar hak veriyorum.böyle dötlerine baka baka uçsunlar ellhnakia kardeslerinin yanina.ayrica esctoday,de bi kadin serbia,georgia,belarus ve bulgaria ipi gogusleyecek 4 ülke demis.
    ve Mohican fikirlerimi dikkate aldigin için saol.
    ozaman oylar Bosnaya diyelim mi?

    Beğen

  165. burak c dedi ki:

    esctoday, oikotimes gibi sitelerde ve bloglarda dunku sonuclarla ilgili buyuk kizginlik var. biz de payimizi almisiz tabi finalist olarak. turkiye yarismaya agac gonderse finale kalir falan diyorlar. guney kibris, andorra gibi kucuk ulkeler biz agzimizla kus tutsak finale kalamayiz demisler. bazilari bu seneki sonuclarin eurovision’un sonu oldugunu iddia etmis. ne kadar haklilar bilmiyorum ama eurovision buyuk degisikliklere gebe bence. takip etmekte fayda var.

    Beğen

  166. mohican dedi ki:

    evet bence diyelim böyle olması belki daha ii olur ben onlara veririm oyumu ayrıca ben bulgaristanın gürcistanın kazanabilceklerini zannetmyrum belarus hiç etkilemiyo beni sırbistan güzl ama abi bizim ki çok neşeli ya dün tarafsız izledim kalkıp adamın oynayası geliyo şarkımızda…

    Beğen

  167. qwertyuıop dedi ki:

    ben evridikini eryerde favorit gosterilip ilk 10 bile gitrenmemsini anlamadım..demeki oylar çok politik olmuş ve kimse guzll sarkılara oy vermemiş

    Beğen

  168. ezgi.g. dedi ki:

    Evt şarkı çok çok güzel değil ama rakipler de rakip değil.
    Arkadan müziği vermediler sessiz kaldık dün akşam. Sahne boş kaldı klibindeki yada tanıtımındaki gibi daha dolu olabilirdi ama zaten sahne de küçücüktü. Bu yüzden final de daha güçlü bi performans bekliyoruz kareografi açısından.
    1.lik beklemek doğru olmaz ama dereceye gireriz. Yine de belli olmaz belki çok farklı bi gösteriyle bizi şaşırtır Kenan. Sonuna kadar arkasındayız…

    Beğen

  169. mohican dedi ki:

    burak c abi boşver onlar konuşmak için konuşuyo andorra için bişey diemem ama rumcuklar da agzınla kuş tutmayı biliyomuş şerro lar onlarıda çalmışlar

    Beğen

  170. ibotony dedi ki:

    Burak haklısın.Eurovision son demlerini yasiyor yada büyük sorunlara gebe.ve tekrar ediyorum bu tepkiler ülkelerin eurovisiona ne kadar politik baktıklarının göstergesi değil mi?bence biz tepkimizi Bosna’ya oy verip onları alt ederek yapacaz.çünkü bosna cidden adil oyluyor dikkatimi çekti.Ağaç yollasak alırmısız..hadi yaa!!!biz komşumuz olmadan buaralara geldik.sadece Türklerin oylarıyla.bunu bile bilerek konuşmuşlar.resmen diyolar Türkiye’ye oy vermeyiz ama Türklerden alıyolar diye.daha ne diyim yaa.

    Beğen

  171. burak c dedi ki:

    arkadaslar ben yarismayi eurovision.tv sitesinden izledim. goruntu ve ses kalitesi cok iyiydi. kenanin ses de cok iyi cikiyordu. sanirim trt de bir sorun vardi. isteyenler eurovision sitesinden girip izlesinler yari finalin tekrarini. octoshape diye bi program indirip hemen izleyebilirsiniz. tek kotu tarafi programin hepsini izlemek zorunda kalmamiz. su anda daha makedonyada mesela.

    Beğen

  172. ibotony dedi ki:

    ve Ezgi saol yaa.aynen senin gibi düşünüyorum ve yukarda cok bahsettim.müziği vermediler abi.ya trt nin hatası dedim ama degil..mesela rumcuklar bagırdı.ses müzik tam netti ama kenan sanki müziksiz söylüyo gibiydi.inşallah yarın öyle olmaz.ağlarım valla sinirden.

    Beğen

  173. mohican dedi ki:

    bu arada kareografi konusunda ben herkese çok katılmıyorum yani ben diğer ülklerin kareografilerini çok yetersiz buluyorum duygasal inanın bakmıyorum belarusun o şarkıya o kareografi o kadar sıkıcı yapmışki şarkıyı inan daha eğlenceli bi kareografiyle daha çok alkış alırlardı ama kenana bakın neşeli yüzü gülüyo eğleniyo eğlendiriyo ben kenana güveniyorum..

    Beğen

  174. Barbados dedi ki:

    kedi uzanamadıgı ete mındar dermıs e o zaman gurcıstan nsl fınale cıktı demekkı sarkısı guselmıs rumcuklar ıt urur kerven yurur catlayında patlayın kenan ıste kenan var mı dıyecegınız gercektende adamın sarkısı cok gusel ben bı arada sarkımız cıktıgında kallkıp oynadım harıka bı sarkı hemen hemen herkes rock tarzında yapmıs sarkısını ve berbat tı bence sarkılar farkındaysanız genelde ozgun muzık olanlar cıktı fınale bu arada organızasyon rezalettı

    Beğen

  175. T-BoX dedi ki:

    burak sana katılıyorum herkez sürekli oylamaya tepki veriyor sizle birkaç yorumuda paylaşmak istedim…
    http://www.escforum.net

    1)nicos nickli bir yunanlı:
    Fair results..

    The only scandals are Georgia and Hungary imo.. Cyprus and Andorra should be in their place..

    2)ceejays45 :

    What a terrible line up for Saturday night. It’s all east versus west now. But we all know Ukraine will win this anyway. 1956 – 2007. R.I.P Eurovision

    3)vladeuro
    the real problem is in semifinal …..because in final is really hard to win only with politic voting…something must be done

    diye sürüp gidiyor..bunları buraya copylamamın sebebi örnek teşkil etmesi içindir..gerisini sizin düşünü artık..

    Beğen

  176. ibotony dedi ki:

    evet koreografimiz süper degil ama digerlerine gore cok iyi.Ellinakia (yunancıklar) aynısını yapıyo o yüzden biraz dikkat cekici degil.Ama ben Kenan’a güveniyorum asıl bomba yarın patlayacak.heyecanı gitti ve daha güvenli olarak AY YILDIZ parlayacak sahnede.

    Beğen

  177. onur dedi ki:

    bence kazanac niye sorar sanız ritimi iyi müzik insanı yerinden oynatıyor haaaditürkiye oylara asılaım birci yapalım benim kenan doğuluyu desta yazalım çatlasın yunanitan

    Beğen

  178. ibotony dedi ki:

    evet yaşasın uyanmaya başladık.görüyorsunuz biz iyi niyetli konuşurken yukarda onlar planlı oylama peşinde koşuyolar.bizde öyle yapalım.ama yok ille ukraynaya verecem aman yok sırbistan güzel diyenlerede mideniz genişse vurun tuşlarada birinci ypın onalrı vurun tuşlara diyorum.semra hanımı anıyorum.hahhahahahaha

    Beğen

  179. onur dedi ki:

    bence kazanac niye sorar sanız ritimi iyi müzik insanı yerinden oynatıyor haaaditürkiye oylara asılaım birci yapalım benim kenan doğuluyu desta yazalım çatlasın yunanistan

    Beğen

  180. dilan dedi ki:

    simdi butun gun avrupalilarin sitelerini okudum danimarkanin ve hepsi guneydeki ulkelere oy vermiyecegiz diyarlar buda turkiyeye de degil, lutfen bizde onlara vermiyelim, turkiye finalde ancak 15´ci olur cunku baya protesto ettiler butun sayfalarda…simdi politikanin yuzunden oy vermez avrupadaki ulkeler sinirlerinden, sizde oonlara oy vermeyin, de yenilmeyelim onlara. onlar kazanmasin. guney ulkelere oy verin

    Beğen

  181. onur dedi ki:

    bence kazanac niye sorar sanız ritimi iyi müzik insanı yerinden oynatıyor haaaditürkiye oylara asılaım birci yapalım kenan doğuluyu desta yazalım çatlasın yunanistan

    Beğen

  182. mohican dedi ki:

    nie 16. diilde 15 dilan ben bunlara kulak asmıyorum hangi 14 tanesi türkiyeden ii bence ne kadar politik olursa olsun bu kadar sonuç abartıı olmaz

    Beğen

  183. ibotony dedi ki:

    abi bosna hersege verin gitsin yaa.bize tek oy veren ülke onlar.diger puanlarımız zaten Türklerden geliyo..bırakın Bosna alsın.onların almasından daha iyidir.

    Beğen

  184. Barbados dedi ki:

    ya mıllet kenan zaten daha guzel bı karografıyle cıkcak yarın zaten farkındaysanız hıc bı ulke tam ve guzel bı performans gostermedı hepsının kı gayet sadeydı bence belarus sırbıstan slovenya bu uc ulke 1. lık ıcın kapıscak ve turkıye 1. olcak arkadaslar hazırmısınız spıkerler 12 puan ola törki dıecekler.bu arada hollandanın sarkıcısına gecmıs olsun dıelım cok ınaclıydı kesın kazanıcaktı kazandı 3 bırını ole kenanı hıc dınlemedım derse alır daha cok bekler o turklerden oy ve bole yarı fınalı bıle gecemez shake ıt up sekerım

    Beğen

  185. onur dedi ki:

    bence kazanac niye sorar sanız ritimi iyi müzik insanı yerinden oynatıyor haaaditürkiye oylara asılaım birci yapalım kenan doğuluyu destan yazalım çatlasın yunanistan

    Beğen

  186. Barbados dedi ki:

    pardon bı duzeltme yapım turkıye slovenya sırbıstan belarus arasında bırıncılık yarısı yapılacak ve turkıye kazanıcak:) duze pua ola törki

    Beğen

  187. ibotony dedi ki:

    bakın yarın manyak derecede politik bi oylama olacak ve ciddi anlamda sorunlu bi eurovision gecesi yaşanacak.ibo dedi dersiniz euheuheu
    ayrıca ilk 5 bizde garanti ama hiç belli olmaz bu avrupa napar.Bosna favori degil herkes ona verse,rakipleri biraz olsun kırarız.ayrıca dedigim gibi,dilerim balkanlar ve batı avrupa birbirine girer oylamada,biz batı ülkelerdeki türklerden 12 şer puan götürürüz.diğerlerindende kırıntı gelse yine alırız bu esc yi.
    KENAN IS THE BEST F.U.C.K THE REST

    Beğen

  188. ezgi.g. dedi ki:

    Bence yarı finalde türkiye oyları bize oy veren ülkelere yollamalıydı, kimblir belki öyledr de yne de bize oy verenlerin hepsi seçilmedi. Şarkı diğerlerine göre çok güzel ama her defasındaki gibi yine oylamaların politik içerikli olacagını düşünüyorum, yine de şansımız olablir ama kazanamasak da biliyorum ki en iyi bikaç şarkıdan biri bzimki..

    Beğen

  189. burak c dedi ki:

    arkadalsr yari finali izlemek isteyen eurovision.tv ye girsin. turkiyeye dogru yaklasiyor sira. kenani bi kez daha izlemek isteyene duyurulur.

    Beğen

  190. mohican dedi ki:

    1.ciyiz olmasakta canı sağolsun kenanımın elindeen gelenin en iisini yaptı tabi bizde bosnaya oy verip yapıcaz

    Beğen

  191. ezgi.g. dedi ki:

    Türkiye kabimizin 1.si bi kere esc seçmesen kaç yazar. dinlerken eylendimmi? eylendim. valla yeniden yeniden izliyorum her defasında kıpır kıpır oynuyorumi diğer şarkıların hiçbirinde de bunu hissetmedim, belki kan çekiyodur ama 🙂 yine de güsel bi kere…:)

    Beğen

  192. onur dedi ki:

    evet hala unutmadikki sertap erenerin şarkısıy biriclik bizimdi slovenya bize şans getiriyor orda birinci olmuştuk niye yine olmsın süpriz olabilir kenanla finale koşalım sarbel bizi bağlamaz en büyük türkiye

    Beğen

  193. mohican dedi ki:

    hadi kızlar kalk hop hop eurovision.tv ye bize geliyo sıra hoppi hoppi ha ha oyanayalım 🙂 🙂

    Beğen

  194. ibotony dedi ki:

    sarbel kim yaa.tamam ingilizcesi güzel ama anlaşılmıyo bikere.hadi anlaşılsın diyelim bi kere çocukta karizma yok.acayip efemine bi dansı var..klipte de gördüm.dans koeografileri iğrenç.Kenan’ın kalçaya şak diye vurması yeter bi karizmasını tavan yapıyo çocuk.ayrıca Mohican ve Ezginin dedigi gibi.ESC ne yazar Türkiye kalplerin birincisi ve hatta BİR-İNCİSİ

    Beğen

  195. onur dedi ki:

    ben inanı yorum birinclik gelicek bayrağımız filandya semalarında türkiyerde dalgalanacak hiçbirşey imkansıs değildir öneli olan mücadele etmek gurur verici bir konu söyledim ben inanı yrum kenan doğluya tam destek hep destek

    Beğen

  196. dilan dedi ki:

    ibonotynin dedigi dogru arkdaslar oy vermeyin avrupaya onlar simdi politikanin yuzunden turkiyeye hic biri oy vermiyecek ve sminde onlardan biri kazanacak onlar cunku birbirlerini destekliyorlar simdi. akilli olun guldurmeyin onlaraa kedinizi oylari guney ulkelere verin, bak simdi nasil sona gidecek turkiye politikkanin yuzunden bonotik nerden buldun o kaynagi sunlara da soyle okusunlar de okusunlar da oy vermesinler avrupaya

    onlar bize oy vermiyorsa bizde onlara aynisini yapalim

    Beğen

  197. ezgi.g. dedi ki:

    harikaaaa… bu gösteri izlenmezmi yaaa.. halay çekerken kızlar arkada göbecik atıyo ya bayılıyom o harekete
    ha bide kim demişti, o popoya vurma işine de bayıldım acaip bi hava katıyo 🙂

    Beğen

  198. mohican dedi ki:

    1.yiz varmı yolu gönlümün birincisi beni tatmin etti arkadaş ben haz aldım…. bitmiştir benim birincimdir bu çocuk…

    Beğen

  199. CRAYZgirl dedi ki:

    bence kenan süperdi ama teknik arzalardan ses bize öyle geldi yoksa kenan süperdi kesin 1. olacagız ama olmazsak ilk 3 garanti hiç bir ülke iyi degildi bence yunanistanı çok abrttılar o şarkının nakaratıu güzel sadece KENAN 1…… BAŞARILAR

    Beğen

  200. ibotony dedi ki:

    TÜH LEN BAŞINDAN İZLEYEMEDİM AMA İLK DEFA MÜZİK KALİTESİ YÜKSEK İZLEDİM.TRT DE BÖYLE DEGİLDİ.MÜZİĞİ HİÇ DUYMAMIŞTIM ORDA..AMA SALLAMIŞ ORAYI..WALLA DUYGULANDIM YAA.AVUSTURYAYA BAKTIM BİRAZ.KEPAZE GARİPLER.SERTABIN ETEĞİNİ ÇALMIŞLAR..HELE SERTAB ARIYODU
    ZUAHUAHUAHAUHAU

    Beğen

  201. onur dedi ki:

    evet katılı yorum kenan doğulu daha karizmatik haha yakışılıklı kızları dökre arkasın kenan dün akşam gördük süperdi kızlar öldü bitti kenan için 1TURKEY 2SLOVENYA 3YUNANİSTAN 4İSPANYA 5 UKRAYNA 6BULGARİSTAN 7FİLADYA 8 MAKEDOYA 9RUSYA 10 FRANSA …………….TÜRKİYE FİNALDE

    Beğen

  202. ezgi.g. dedi ki:

    mohican , burak c , ibotony, ve son bikaç dakkadır muhabbet ettiğimiz arkadaslar sisinle esc muhabbetine doyum olmaz. daha uzun konuşmak isterim bole müzik falan eylenceli oluyo

    Beğen

  203. ezgi.g. dedi ki:

    evett o hareketi mutlaka yapsınlar finalde ama daha güsellerini de bulsnlar.. ay içm kıpr kıpr oldu yne 🙂

    Beğen

  204. ibotony dedi ki:

    AMA BAKIN CİDDEN SALON Bİ HAVAYA GİRDİ YAA.BÖYLE BAYIK BAYIK ŞARKILARI DİNLETTİLER MİLLETİN HAVASI KAÇMIŞTI AMA ORDAKİLERİ Bİ YANA BIRAKALIM ŞİMDİ,KENAN DÜN GECENİN BİRİNCİSİ OLSADA DÜNKÜ YARIŞMA AVRUPAYI BÖLÜM BÖLÜM BÖLDÜ..YARIN OYLAMALARDA İNŞALLAH AĞLAMAYIZ AMA AĞLATMAK İÇİN HERŞEYİ YAPACAK KAHPELER

    Beğen

  205. ezgi.g. dedi ki:

    Search the Web on Snap.com ‘cım http://www.eurovision.tv adresine gir sağ üstte WATCH die bişey çıkması gerek ordan hemen açmıyolar ama sen tıkla solda download çıkar indirme bittikten snra tekrar aç aynı yeri açılacaktr

    Beğen

  206. burak c dedi ki:

    evet arkadaslar sabahtan beri diyorum, sovun gercek hali eurovision tv deki gibi iste. trt icine etmis bence, hepinize ondan ses dusuk gibi gelmis.

    Beğen

  207. ibotony dedi ki:

    BABAMLAR HABERLERDE KENANI İZLİYO VE BABAM POP MUSİC SEVMEYEN MİLLİYETCİ İNSAN COŞUYO EUHEUEHUEHEUHU

    Beğen

  208. ezgi.g. dedi ki:

    sizinkiler coşmuş bismkiler dün gece ölü gibiydi azck sesi açtm da kendilerine geldiler 🙂 yarın gece tüm apartmana canlı yayın yapcam 🙂

    Beğen

  209. mohican dedi ki:

    demin atv haberde kenanın röpörtajlarını verdi finale kalan tüm yarışmacılarla birlikte yaptıkları röpörtajda masanınn üzerine çıktı bayrağımızı öpüp salladı daha sonra mikrofunu alarak BİZ NERDEN GELDİK NEYDEN YARATILDIK HEPİMİZ GİBİ BİR ŞARKI SÖYLEYEREK bütün yarışmacıların elele tutmasını istedi hepsi ayağa kalkarak el ele tutuştu ayrıca tek başına yaptığı röpörtjda bu daha yarısı finalde asıl show var dedi hoppiii

    Beğen

  210. ibotony dedi ki:

    AMA BURAK, KIZ ARKADASIM YUNANİSTANDAN İZLEDİ VE DEDİKİ SİZİNKİNDE MUSİC DUYULMADI.HADİ TRT BOZUK VERDİ PEKİ YUNAN KANALIDAMI BOZUK VERDİ.ACABA TV LERE BÖYLE VERİLİP,SALONDAN COŞTURDULAR MI.KENAN FARK EDEMEZ AMA BİZ ETTİK.

    Beğen

  211. mohican dedi ki:

    demin atv haberde kenanın röpörtajlarını verdi finale kalan tüm yarışmacılarla birlikte yaptıkları röpörtajda masanınn üzerine çıktı bayrağımızı öpüp salladı daha sonra mikrofunu alarak BİZ NERDEN GELDİK NEYDEN YARATILDIK HEPİMİZ BİRİZ DİE BİR ŞARKI SÖYLEYEREK bütün yarışmacıların elele tutmasını istedi hepsi ayağa kalkarak el ele tutuştu ayrıca tek başına yaptığı röpörtjda bu daha yarısı finalde asıl show var dedi hoppiii

    Beğen

  212. ezgi.g. dedi ki:

    bu arada norveç deki geri halliwell kılıklı kadın çok buruşuktu dikkatimi çok çekti 🙂 sölemeden geçemicem

    Beğen

  213. burak c dedi ki:

    valla tum tv lerden boyle trt deki gibi gorunuyorsa yandik o zaman. eurovision.tv dijital yayin yaptigi icin ses cok iyi geliyor, tv lere bu sekilde yansirsa kenanin sansi cok artar bence. bu arada kenani hic bu kadar sirin gormemistim ben. sanki 10 yas daha genc gibi durmamis mi sizce de sahnede?

    Beğen

  214. mohican dedi ki:

    Allahım kimsenin değil kenanın agzından duydum ya bu daha yarısı dedi tamamı finalde showun çok ii ya

    Beğen

  215. ibotony dedi ki:

    HAYIRLI UĞURLU OLSUN EFENDİİİMM.SENEYE DİYOM HADİSE Yİ SOKALIM BÖYLE KIPIR KIPIR STIR ME UP GİBİM BİŞEYLE.YADA NE BİLİYİM BAKARIZ ARTIK GELECEK YILA KADAR COK ZAMAN VER.NEYSE ATATÜRK HAVA ALANINDA BULUŞUP KENANINDA SERTAB GİBİ ALALIM..VE YARIN ESC SALLANACAK.AMA NE DİYORUZZZ, OYLAMALARA BELLİ OLMAZ ÇÜNKÜ ŞARKIYI OYLAMAYACAKLAR.HEPSİNİN Bİ TARAFINI ATEŞ BÜRÜDÜ,HEPSİ YİNE KAHPE PLANLARINI YAPACAKLAR BEKLEYİN.

    Beğen

  216. ezgi.g. dedi ki:

    arkadaslar yaa sizin sohbete ve yorumlara doyum olmuyor da gitmeliyim inşallah yarınki performanstan snra da aldığımız dereceyi konuşuruz pazar günü görüşmek üzere başarılar kenan başarılar türkiye

    Beğen

  217. burak c dedi ki:

    ya ibotony haklisin valla, hepsi turkiyeye cephe almislar simdi. esctodayde yazanlari okuyorum da bu ne kiskancliktir anlamiyorum. benim de korkum olayi iyice politik hale getirmeleri. o zaman oylar zora girebilir.

    Beğen

  218. mohican dedi ki:

    arkadaşlar herkese teşekkür ederim yarın yine görüşmek üzere kEnan helsinkinin fatihi başarılar grsrz pai pai

    Beğen

  219. ibotony dedi ki:

    EZGİ ZEVKTİ SENLEDE KONUŞMAK.HADİ PAZAR GÜNÜ BİR-İNCİLİĞİMİZİ KUTLAMAK İÇİN YORUMLAR YAPARIZ..İYİ AKŞAMLAR..BENDE KAÇİİM BİRAZ.GÖZLERİM YORULDU.ARKADAŞLAR LÜTFEN SIRBİSTAN UKRAYNA YADA HERHANGİ Bİ ÜLKEYE OY VERECEKLERİ YÖNLENDİRİN YOKSA YARIN GECE AĞLARIZ.OYLAR BOSNA HERSEK’E GİTSİN DİYORUM.KENAN KALBİMİZDE ZATEN BİR-İNCİ.AMA YARIN YIKACAZ ORALARI.AVRUPAYADA HOOOŞŞŞ KÜÜÜPEEEKK DİYORUM..BIRAKIN ÜRSÜNLER.BİZ ELİMİZDEN GELENİ YAPALIM GERİSİ ZATEN GELİR..HADİN SAĞLIKLA MUTLUKLA UMUTLA KALIN..YİNE GELECEM GÖRÜŞMEK ÜZERE

    Beğen

  220. ibotony dedi ki:

    T-BOX,BURAK,MOHICAN,EZGI,DILAN VE HERKES..YORUMLAR İÇİN SAOLUN..SEVGİYLE,UMUTLA…İYİ AKŞAMLAR HERKESE

    Beğen

  221. dilan dedi ki:

    HERKEZE uyari http://www.esctoday.com/news/read/8656 avrupalilar baski yaotilar politikayla ilgisi var diye yarismanin dun ki sonuclari orenince sakin oy vermeyin avrupaya. bize oy vermiyeceklermis. dun aksam herkes ama herkez halk finalistler sinirlendi politika diyorlar ve bize oy vermiyeceklerini soyluyorlar bizde onlara vermiyelim. yoksa kazanir onlar ve bizim hic sansimiz olmaz

    Beğen

  222. t-kenan and lordi dedi ki:

    bilgilendirdiğin iççin teşekkürler dilan teşekkürler bende saten en kötü kişilere oy vermeye özenlendimn dün de ama daha kötülerini bulmalıyız ama şu anda kötü bulamadımn ben

    Beğen

  223. t-kenan and lordi dedi ki:

    bilgilendirdiğin iççin teşekkürler dilan teşekkürler bende saten en kötü kişilere oy vermeye özenlendimn dün de ama daha kötülerini bulmalıyız ama şu anda kötü bulamadımn ben de yaaaa birisi yardım etsin bosna hersek dişcem ama yarışma politik bir contest

    Beğen

  224. dilan dedi ki:

    sakin oy vermeyin dogudaki ulkelere okuyun anlarsinizhttp://www.milliyet.com.tr/2007/05/11/son/sonyas21.asp politik saniyorlar o yuzden kenana da oy vermez hicbiri bizde onlara vermiyelim

    Beğen

  225. arse dedi ki:

    açıkcası hayal kırıklığına uğradım daha ii bi sahne şovu bekliyodum ayrıca ilk 3 ü falan ummayın ki ben ilk 5 i bile ummuyorum

    Beğen

  226. _triancula_ dedi ki:

    bir “profesyonel” yazı da benden…

    açıkçası Finlandiya çok kötü bi organizasyona ev sahipliği yaptı, bi Eurovision bu kadar mı çoşkusuz olurdu. Açıkçası bana 4 sene önceki Letonya’nın sıkıcılığını hatırlattı, bu kuzey ülkelerinde hakikaten ruh yok. Bu Eurovision’un bana Letonya’yı hatırlatmasının bir diğer sebebi de Kenan Doğulu’nun Kıpkırmızı alevler içinde söylediği şarkısının coşkusunun Sertab’ınki gibi coşkulu ve etkileyici olmasıydı, her ne kadar ses düzeni nedense “özellikle” bizim şarkımızda berbat ötesi olması ve müziğin çok az duyulmasına ve Kenan’ın sesinin mikrofonda çok fazla çıkmasına karşın yine de Kenan harkikaydı, göğsüm kabardı, bir insan bu kadar mı canlılık katar yarışmaya, adeta sondan ikinci çıktı ve muhteşem final yaparak bu tekdüzeliğe bi heyecan kattı. Öncelikle helal olsun Kenan’a, umarım daha da güzelnii Finale saklamıştır diyorum ve umut ediyorum ve diğerlerine geçiyorum.

    İlk 10 ülkenin açıklanmaya başlanmasından sonra şok oldum diyebilirim. İlk önce Beyaz Rusya açıklandı ki hakkıyla yarı finali geçti, çok başarılıydı diyebilirim rahatlıkla. Makedonya güzel kız avantajı ile geçti bence. Slovenya ise bu yarışmada bence kabustu. (Hani bizden önce çıkan gotik görünümlü operacı) Ve ben dalga geçtim artık bu salak da çıkarsa finale dedim ve de çıktı! Macaristan’ın şarkısı kesinlikle Eurovision’luk değil; sıkıcı tabir edebileceiğimiz şarkılardan ama kesinlikle solistin sesini inanılmaz güzel kullanmasıyla sıyrıldı ama yine de tahmin etmemiştim finale çıkabileceğini. Gürcistan ise bence ilk defa katılmasının etkisiyle oylar topladı çünkü şarkıda hakikaten iş yok; kılıç kalkan ekibiyle solist kızın şirin olma çabası kurtardı bence çünkü düzenlemesi berbattı ilk başta adeta kemençelerle başlayıp sonra nakarata bi anda sert dans ritmine dönmesi falan. Resmen kabustu bence. Letonya zaten berbattı ve bu kadar oy toplayıp finale kalması çok tuhaf oldu-kimsenin onların finale çıkıcaığını düşünmediğinden o kadar eminim ki… Sırbistan ise lezbiyen solistinin performansıyla nerdeyse 0 korerafiyuyle finale kaldılar. Gerçekten sahne şovu olarak çok fazla kötüydü ama solist başarılıydı. Bulgaristan ise biçok insan tarafından favoriler arasında gösterilse de ben yine de şarkıyı inanılmaz itici buluyorum. Açıkçası finale çıkacağı garantiydi ama yine de 8.açıklandığı için “acaba”dedim ama beni yanılttılar. Moldova ise hoş bi performansla bisürü hayalkırıklığının ardından benm kişisel favorilerimden olup da nadiren finale kalan 2-3 ülkeden biri olması nedenyile sevindirdi beni.

    Ayrıca Türkiye’nin 9.açıklanması beni resmen öldürdü, bu kadar sürprizlerden sonra “acaba biz de mi gidemicez” dedim ama Kenan’ım yanılttı bizi. Ve bu şekilde bize heycan yaratmasının dışında 2.bi artısı da finalde oldukça avantajlı bi yerde başlicaz yarışa, sondan 2.sıradayız yine ve daha iyi bi yer seçemezdik final için. Bunu da göz ardında etmemk gerek…

    Benim yarı finali geçemeyen favorilerime gelince,
    Öncelikle en büyük hayal kırıklığı İzlanda ve Kıbrıs Rum Kesimi oldu. bu 2 ülkeden oldukça emindim; İzlanda’nın şarkısı inanılmazdı fakat tek kötü yanı şarkının “Eg Les I Lofa Sinum”lu izlandaca versiyonunun prozodisinin “Valentine Lost”lu ingilizce versiyonundakinden 1000 kat daha başarılı olmasıydı ama onlar dil kaygısıyla İngilizceyle katıldılar ne yazık ki. Kıbrıs ise 3.sırada çıkmasının bedelini ödediler bence çünkü çok güçlü bi şarkı ve favoriydi ve elenmesi en büyük sürprizlerden biri oldu. İsviçre ve Danimarka’^nın elenmesine ise çok sevindim; tipik Eurovision şarkılarıydılar ve çok sıkıcıydılar ve bunlar da sürpriz olarak nitelendirildiler. Benim diğer favorilerimden Hırvatistan’ın 70lik dedeyle elenciğe belliydi ama şarkı inanılmaz güzeldi, benim İzlanda’yla beraber en sevdiğim şarkılardan biri oldu bu şarkı. Gerçi dünkü performans olarak dede çok kötüydü hatta o kadar çatallıydı ki sesi , bi ara kötü ses düzeniyle korkunç çıktı sesi, allahtan vokalist kadın tam zamanında resmen araya girdi ve kurtuldu diyebilirim (: Norveç de sıcak bi Latin şarkısıyla katıldılar ve bence başarılıydılar ama bu onlara yetmedi. Son 12 yıldır düzenli olarak finale kalan Malta da sürpriz yaptı ve elendi. AÇıkçası onların “Vertigo” şarkısı da çok sıcak bi Akdeniz şarkısıydı ama yine de bu onlara yetmedi. Portekiz’in de şarkısı yine Latindi ama onlar da elendi ki elenicekleri belliydi, son 4 yıldır Poertekiz bi türlü elemeleri geçemedi ve bu sene de kimseyi şaşırtmadı finale çıkamamaları. Estonya’nın şarkısı da hareketli ve güzeldi ama finale çıkamayacğını biliyodum ve değişen bişey de olmadı. Beni en çok üzenlerden biri de Hollanda oldu. Şarkı hollandaca söyleniceği söylenmişti ama sonra bi değişiklik yapıp İngilizce’yle katıldılar ve çok da güzel oldu ama haketmedikleri bi şekilde finale çıkamadılar ve bence çok yazık oldu edsilia’ya.

    Gelelim finale.

    Finalde koskocaman Rusya 1.liğe oynuyor ve bence bu sene 1.rusya olucak. tabi ki gönlüm Kenan’dan yana ama Rus kızları bu sene çok fazla ateşli ve iddialılar diyebilirim rahatlıkla. Yunanistan da oldukça başarılı ama ben açıkçası Sarbel’in sahne performansını kötü değil çok kötü buluyorum umarım bu kötülüğü yarışma sırasında da devam eder çünkü şarkı bana göre çok fazla iyi. ukrayna her ne kadar bazı yerlerde en güçlü rakiplerden biri gibi gözükse de ben açıkçası onların alıcağını düşünmüyorum daha doğrusu düşünmek istemiyorum (: İsrail ve Dnimarka da farklı olalım diye biyerlerini yırttılar ama bi işe yaramadı. Hatta daha ileriye gidiyorum ve eğer geçen Tina Karol 7.olup finale bu seneden doğrudan katılma hakkını elde edemeseydi Ukrayna, yarıfinalde İsrail ve Dnimarka’yla beraber çoktan evlerinn yolunu tutarlardı. Litvanya ve Ermenistan da hoş parçalarla katılmalarına rağmen sürpriz yapabilirler mi pek kestiremiyorum. Bosna Hersek ise mükemmel bi slowla katılyıolar ve bence ilk 5e mutlaka girmeliler. İnanılmaz güzel bi slow çünkü…

    Hadi kenan, gönlümüz seninle. bol şanslar…

    Beğen

  227. t-kenan and lordi dedi ki:

    ilk önce Finlandiya nın sıkıcılığından bahs etcem ama malesef kenan ın işi kolay gibi gelşdi şarkılar finland gibi buz gibi ama değilmi.

    Belarus hakkıyla geçti yarı finali o sahne şovu neydi öyle ki direk Moldovaya geçcem favorim benim kendi maddi imkanlarıyla katılması ona istek lilik kazandırırki buda iyi bir şey ülkesinin bol yardımıyla katılmnamış kendisine yardımıyla eurovision 2007 ye katılmış bir kişi….
    Sırbistan ın parçası belliydi ilk baştan beri finale girçek tiii.vede sırbistanın temsilcisi türkiyeden oy ala bilir gibi gelio bana .

    Makedonya bana göre şans eseri girdi komşu ülkeler yardımı ile geçti finale..
    benim aldığım bilgilere göre bazı kuzey ülkeleri eski tartışmaları çıkarmış buda hiç te iyi bir şey değilkazanmadılarsa biz tek finalistin suçumu ülkelerle iyi anlaşmmama vede şarkılarının suçumu

    BURADAN BAĞIRIYORUM HERKES GÜÇSÜZ ÜLKELERE OY GÖNDERSİN LÜTFEN EUROVİSİON U 2008 DED TÜRKİYE YE TAŞIMNAK İİÇİN BU GEREKLİ LÜTFEN GÜÇSÜZ ÜLKLERE OY VERELİM BEN GÜ
    ÇSÜZ ÜLKE BULAMAZSAMDA EMİNİM HEPİMİZ YARINA KADAR GÜÇSÜZ BİR ÜLKE BULURUZ
    ………..KENAN A YARDIM ……………

    BOSNA HERSEK İ BAZI KİŞİLER HAFİFE ALMASIN GEÇEN SENE BİR ANDA İLK SIRALARA O ŞİARKI İLE YUERLEŞTİ BU ŞARKI ,İLE NELER YAPMAZ Kİ BOSNA HERSEK DEĞİLMİ AMA ..
    Belarus Makedonya Sırbistan Bulgaristan YUNANİSTAN en önemlisi ukraynaya oyvermeyelim versek te az verelimmmm lütfen herkes kenan için bir şeyler yapsın oda iyilik olsun bu ülkeleri çoğu arkadaş yazdı bunlara oy vermeyelim diye inanıyorum ki bu ülkelerre Türkiye az oy göndercek vede Türkiye elleriyle kenan ı ve kendini zafere itcek

    EUROVİSİON SONG CONTEST 2006 GRECE
    EUROVİSİON SONG CONTEST 2007 FİNLAND
    EUROVİSİON SONG CONTEST 2008 TURKEY
    BAŞARILAR KENAN SANA GÜVENİYORU ZOYLARIMIZ SENDEN DEĞİLDE DİĞER ÜLKELERDEN AZ OLARAK EKSİŞK OLMAYACAK BAŞARILAR KENAN
    SANA GÜVENİYORU Z SEN BİR NUMARASIN İNANIYORUZ Kİ SAHNE ŞOVUN DAHA İYİ KENAN SANA GÜVENİYOR türkiyeeeeeeeeeeeeeeeeeeee
    BAŞARILAR KENAN

    Beğen

  228. BURAK dedi ki:

    POLONYA ÇIKAMADI İSVİÇRE ÇIKAMADI FOVORİLER HİSSE İİ LERİ ELENDİ ONUN YERİNE MOLDOVA VE SLOVENYA ÇIKTI YARI FİNALİN EN İİSİ BİZ YANİ YARI FİNALDE 26 FİNALDE 22 NUMARA TURKEY GO GO GO

    Beğen

  229. tatlı cadı dedi ki:

    ya bence trt de sorun vardı ama yunanistandada ses bölese bunu yunanistan kastende yapmış olabilir.yemin ediyorum şarkıyı ilk dinledigim zaman dedimki ya 15. ya da 8.oluruz.tahminlerim tutmaya başlıyo.final zorlu geçicek.bence birlik olalım ve sadece bosnaya verelim.tabi bazı yeni yetme kızlar tutturmuş sarbel.hiç bi halt olmaz sarbelden.provaları hiç güzel deil.sesi çıkmıyoki.bulgaristan ve sırbistanı begenmedim.kadın sadece bagırıyo.evt yurtdışındaki akrabalarımın dediklerine göre avrupa dünkü sonuçlara pek bi kızmış ve politik olarak Türkiyeye,makedonyaya oy vermiyceklerini sölemişler.bence biz makedonya ya da bosnaya verelim.sakın avrupaya vermeyelim.seneye ben atiye nin katılmasını isterim.ya bu TRT ne zaman dogru bi iş yaptıki.valla ben bu görüntü bozuklugunun yani yurtdışındakinin kasten yapıldıgına inanıyorum.esc nin sonu geliyo.çok korkuyorum.mahvoluyo.bizde ittifak kuralım ve Türklerin gücünü gösterelim.

    Beğen

  230. mohican dedi ki:

    BU HABERİ AKŞAM HABERLERİNDE İZLEDİM :demin atv haberde kenanın röpörtajlarını verdi finale kalan tüm yarışmacılarla birlikte yaptıkları röpörtajda masanınn üzerine çıktı bayrağımızı öpüp salladı daha sonra mikrofunu alarak BİZ NERDEN GELDİK NEYDEN YARATILDIK HEPİMİZ BİRİZ DİE BİR ŞARKI SÖYLEYEREK bütün yarışmacıların elele tutmasını istedi hepsi ayağa kalkarak el ele tutuştu ayrıca tek başına yaptığı röpörtjda bu daha yarısı finalde asıl show var dedi….. İİ GECELER HERKESE PAYLAŞMAK İSTEDİM AKŞAM ÜSTÜ OLMAYAN ARKADAŞLARA

    Beğen

  231. MEMETİKA dedi ki:

    ARKADAŞLAR LÜTFEN BU YORUMU OKUYUN
    LÜTFEN

    OKUYUN LÜTFEN

    bu akşam zledğim trt haberlerinde kenan kendine uzatılan miktrofona şölededi..
    “ÜLKEMİZİN 9 . SIRAD AÇIKLNAMASINA ÇOKS EVİNDİM
    ÇÜNKÜ 9 BENİM UĞRLU RAKAMIM
    SABIRLA BEKLEDİK SABRETTİK VE SIONUNDA AÇIKLANDIK MUTKUYUZ..
    FİNALDE İNŞALLAH GERÇEK ŞOVUMUZLA YENİDEN GÖRÜŞÇEZ DEDİ
    (( buranın altını çiziorm GERÇK ŞOVUMUZLA DEDİ ))
    DEMEKKİ BEN HAKLIYIMDEMEKKİ ŞOVUMUZ BU DEĞİL
    BEN SİZE DAHA ÖNCEDE SÖLEİDM AMA KİMSE İNANMADI
    BİZE VE BU GÖRÜŞÜ SAVUNANLARA
    YALANCI DENDİ HEPİNİZ O AKŞAM GÖRCEKSİNİZ Kİ GERÇEK ŞOVUMUZ NE KADAR GÜZEL VE HERŞEY NE KADAR HOŞ

    ÇOK ŞAŞIRCAKSINIZ UMARIM GENE BZİE YALANCI DEMEZSİNZİ.

    YARIN GECE HEPİNİZ GÖRECEKSİNZİ GER ÇEKELRİ
    HELSİNKİYİ O MUHTEŞEM ŞOVLA NASIL SALLICAZ GÖRCEKSİNİZ… SEVGİLER..
    mh.mettion_since2002@hotmail.com

    Beğen

  232. Kermit dedi ki:

    Vall o sitelerde 100-200 kişinin söylediğini mi kaale alacağız..
    Oy vermezlerse vermesinler,sanki gerçekten yolluyorlardı!
    Oy yollayan çoğu kişi şarkıyı o akşam dinliyor,ve her zaman iyi şovlar kazanıyor!
    Şansımız yüksek!
    Ben oyumu Makedonya için kullanacağım yarın

    Beğen

  233. T-BoX dedi ki:

    ya arkadaşlar iyi güzel diyorsunuzda hepimiz bosbnaya oy yollarsak bu seferde bosna kazanabilir çünkü gerçekten güzel bir şarkı 😀

    eğer oy vermeyi çok istediğiniz bi üke varsa ben litvanyaya verin derim veya almanyaya ..nasıl olsa asla kazanmamazlar 😀

    Beğen

  234. _triancula_ dedi ki:

    ya iyi de Bosna yabancı mı ya (:
    ayıp ettin şimdi; Bosna kazansın biz de ilk3te olalım kötü mü ki ? Bosna Hersek’in Sırbistan’a karşı galibiyetini kutlarız biz de.

    dün kenan’ın ses düzeninin “bi anda ” bozulmasının nedeni sırp asıllı ses teknisyenleriymiş diye duydum iyice kıllandım…

    Beğen

  235. t-kenan and lordi dedi ki:

    gerçekten de ben bir ülke buldum almanyaya yollayalım oylarımızı hem almanyaya katkı sağlarız hemde göçmen vatandaşlarımızın oylarının karşılığını veririz
    vede kenan ın önünü açarız

    Beğen

  236. eray(fancy) dedi ki:

    o röportaj benim de dikkatimi çekti bende duyduğumda çok sevindim çünkü bu performans final için zorlayabilirdi ama artık kesin biliyorum (kendi ağzıyla demese inanmazdım )farklı bi şovla çıkıcak. bunları derken bile çok umutluydu ,gülüyordu ben çok sevindim şahsen sizin de içiniz rahat olsun kesin söylüyorum SAHNE ŞOVU FARKLI ve umuyorum çok güzel bişey bnece TÜRKİYEMİZ 1.liğe çok yakın

    Beğen

  237. t-kenan and lordi dedi ki:

    şey ama benim bildiğim kadarıyla eurovision da sahne şovunu değiştirmek yasak değilmi ya birisi beni bilgilendirsin yaa merak ettim birisi beni bilgilendirsin
    yanlış biliosam

    Beğen

  238. eray dedi ki:

    bende sizlerden duyduğum kadarıyla öyle biliyodum ama madem ki öyle neden böyle bir açıklama yapsın ki belli ki bir bildiği var umarım kasteddiği şeysesini iyi kullanmak değildir ama yok ya eminim sahne şovu dedi evet evet farlı olucak 🙂

    Beğen

  239. essemara küçük dedi ki:

    Çok sevindik ama sanki müzik saundunda bir problem var bana öyle geldi inşallah yanılıyorumdur.Ben slovenya’nın şarkısını çok beğendim bu sene o birinci olabilir doğu bloğu ülkelerindeki dayanışmayı gördünüzmü?inşallah slovenya konusunda yanılırım kenan doğulu birinci olur bütün dualarımız onunla birlikte. Allah kenan’ın yardımcısı olsun Allaha emanet Meleklere teslim inşallah birinci olur müzik saundu kafama takıldı iyilikler sizlerle olsun

    Beğen

  240. eray dedi ki:

    Finalde 22. sırada yarışacak olan Kenan Doğulu, “9, benim uğurlu rakamlarından biri, onun için çok mutluyum. Zaten 9 olacağını biliyordum, keyfim yerinde, sonuna kadar sabrettik, ama güzel geçti. Geç oldu, ama güç olmadı. Sonucu beklemek heyecanlı oldu, ama finale yükseleceğime her zaman inandım. Finalde inşallah iş başlıyor. Her şey çok daha güzel olacak” diye konuştu.
    İlk günler provada teknik sorunlar yaşayan Doğulu, tüm problemlerin çözüldüğünü belirterek, provaların çok iyi geçtiğini, herhangi bir sorun yaşanmadığını söyledi.

    Doğulu, Finlandiya’nın resmi televizyonu YLE’nin kendilerine çok büyük destek sağladığını kaydederek, Avrupa’da yaşayan Türklerden aynı desteği alacağına inandığını söyledi ve “Daha yeni başlıyoruz. Bu yarı finaldi. Esas şovumuz finalde” dedi.

    Beğen

  241. dilan dedi ki:

    almanyaya sakin oy vermeyin onlar hep 1 numara dogunun ulkelerinde, hele danimrakda herkez oy veriyom diyorlar….sakin hem bu da avrupalilari kazandirir, biz kazanalim, onun icin oy yollamayin og cunku doguda bir favori

    Beğen

  242. tatlı cadı dedi ki:

    ya kermit bende tam öle diycektim.bence Türkiye için en uygun ülkeler bosna,makedonya,almanya.Almanyaya yollamak daha iyi olur zaten kazanamaz bari gönülleri olur.ben litvanyayıda çok begendim.makedonya zaten favorim kaznaması yüksek.bosnanın kazanma şansı yok zaten bayık bi şarkı.En iyisi almanya sonra bosna en son makedonyaya vermeli Türkiye.sakın avrupaya verelim demeyin.sonra alırız nanayı.bide ben ey vatan diye bi kitap var onu az önce okuyodumda.zamnında Makedonya dostumuzmuş.ve tabi almanya.ben derim saçma sapan şarkılara verelim.makedonyaya 8 vermeli.12 yi almanyaya.olabilir mi acaba.

    Beğen

  243. T-BoX dedi ki:

    evet bencede madem avrupalılar bize oy yollamak istemediklerini söylüyorlar bizde onlara yollamayız..hııhhh 😀

    traincula doğru diyosun (: bosna ya helalinden oy gönderin arkadaşlar ben pek 1. olacağımızı sanmıyorum ama sırbistan ve ukraynanın da 1. olmasını istemiyorum..lütfen bu ülklere oy göndermeyin….

    Beğen

  244. tatlı cadı dedi ki:

    öle mi.danimarka ya zaten vermemeliyiz adamlar bize vermiycekmiş zaten.almanya degilse o zaman hangi ülkeye vericez.tartışalım bence.ayrıca yunanistan ve ukraynaya Türkiye 12 puan verirse yazıklar olsun derim.

    Beğen

  245. T-BoX dedi ki:

    bu arada trt sunucusuda güzel midir kötümüdür bilinmez ama bir strateji yaptı ve oylama vakti hiç bi ülke hakkında bilgi vermedi..yani herkez favorilere iyi ye kötüye değil o an beğendi şarkıya oy atmış oldu…burdand alakasızda olsa trt yi kutluyorum.. 😀

    Beğen

  246. T-BoX dedi ki:

    ama trt nin görüntü ve ses sürekli bozuldu..yaa daha devlet tv miz doğru çekmiyor..özeller ondan iyi valla esc yi trt yayınlamasa süper olur ama olmuyor işte 😀
    illa devlet tv si yayınlicak 😀

    Beğen

  247. tatlı cadı dedi ki:

    evt sırbistanı begeniyodum ama nedense artık daha iyi şlarkılar oldugunu gördüm.sırbistana vermek aptallık olur.ya bence ukrayna olmaz ya.ikinci lordi faciası olur.en kötü ülke hangisi ona verelim.bosna bu şarkıyla pek olamaz.bizim 22. sırada olmamız avantaj.herkes sıkılır falan.bide israilin şarkısı acaba hangi ülkelere yönelik o olabilir mi.hani politik ya.anlamını bilmedigim için yorum yapamıyom.hani israil çekiliyodu.reklammış.onları kınıyor Türkiye olarak bu sene kimseye oy vermiyoruz.halk bilinçsiz herkes şarkıya bakıyo.uyan Türkiye biz böle şakıya bakarsak trene bakar gibi bakarız daha çok.avrupada bizi çok seviyoya bize verir 0 yunanistan 12 yi bize vermezde kime verir merak ediyorum.sırbistan olabilir mi?

    Beğen

  248. _triancula_ dedi ki:

    t-box doğru ama, açıkçası Sırbistan’dan bize oy gelmez, bizden de onlara kesinlikle gitmemeli çünkü bu sene iddialılar ve muhtemel rakiplerimizden birine aptallık edip yüksek puan yollammaalıyız;

    bana göre puan alma bakımından bu sene
    Fransa, Almanya, Letonya, Litvanya, İngiltere, İrlanda, Macaristan ve biraz da İspanya kesinlikle az alıcaklar çünkü diğer şarkılar çok daha fazla iddialı (aralarından en çok Litvanya’yı tutuyorum ama az puan alıcaktır muhtemelen.) bu ülkelerin dışında da kanımca Bosna-Hersek, Makedonya, Slovenya iyi gider.

    tabi bunlar kişisel favorilerim değil, mantıksal favorileirm diyim (:

    Beğen

  249. Search the Web on Snap.com dedi ki:

    ya avrupa na kadar anket yaparsa yapsın ne kadar Turkıye ye oy gondermemek ıcın ugrasırsa ugrassın goredınız mı bızım sarkıya kadar bır kısı bıle ayakta yoktu kenan sovunun %1 ini yaptı butu mıllet ayakta alkısladı mıllete can nese geldı onun ıcın fınal gecesı kenan sovunu %100 unu sunuca ıcın o stadın ıcının nsl olucagını dusunemıorum ve oylar su gıbı Turkıye ye akıcak yanı avrupa yarı fınaldekı %1 sova bu kadar oy attıp bızı yarı fınalden cıkardıysa fınalde hıc kımse tutamaz bızı avrupayı buyulıcez belkıde bu oy atmayın turkıye ye dıyenler herkesten once telefonuna sarılıp oy atıcak bızım oylarımız bosna ve gurcıstana gıtsın

    Beğen

  250. _triancula_ dedi ki:

    bence Yunanistan’ın 12puanı; biricik Kıbrıs’cığı olmadığı için dediğiniz gibi ya Sırbistan’a gider ya da Bulgaristan’a (: bu kadar olur direk fikrimi yazmışın t-box.

    bizim 12 puan konusunda açıkçası çok ilginç bişey de olabilir. keşke bosna ya da makedonya olsa, umarım ukrayna olmaz da.

    bu arada önümüzdeki sene 12 puan daha fazla alıcaz (: azerbaycan katılıyomuş 2008’den itibaren (:

    Beğen

  251. tatlı cadı dedi ki:

    T-BOX üzgünüm ama kime sorsam yunanistan diyo.yunandan hiç bi halt olmaz ya.isveç bile daha güzel.benim favorim ispanya,isveç ve belarus.sanki bana 12 verince şok olcakmışım gibi geliyo.halk bilinçsiz.duyan şarkıya veriyo vermeyin kardeşim biz verirriz siz dinleyin.yoksa kenanın önünü kaparız.12 puanı sanki bulgaristana yada ispanyay verir.rusyada olabilir.rusya,ispanya ve belarusu çok seviyorum.ama oylamada Türkiye akkıll edip saçma bi şarkıya verir mi bilmem.bulgaristan olursa üzülürüm ya.çbide biz olsak.ama hiç umudum yok.kenan son 24 saat.daha iyi bişiler vardır umraım sürpriz falan.ayrıca dansımız degişmiycek sadece küçük oynamalar yapılıcak.korografiyi degiştirmek yasak.bniz sadece yeni şeyler ekliycez.

    Beğen

  252. tatlı cadı dedi ki:

    ya dikkat edin fransayı çok destekleyen ülkeler var.fransa,belarus,rusya,makedonya,danimarka,moldova ,firlandiya,sırbistan,ermenistan, isveç ,yunanistan ve ukraynaya kesinlikle vermemeli.bence biz ispanyaya ,bosnaya ve almanyaya verelim.en iyisi bu.makedonyada iyi çünki.ingiltere degil ama ispanya ve bosna en iyisi.şahsen ben peygamberime küfreden danimarka,ermeni pisliklerinin iddiasını kabul eden fransaya oy vermem.hele avrupa rüyasında görür.yunanistanı hiç sölemiyim nefret ediyorum yunanlılardan.ya en iyisi en igrenç şarkıya verelim avrupa görsün Türkiyeyi protesto etmeyi.yabancı sitelerde durum nasıl.hala greece mi üstte.

    Beğen

  253. dilan dedi ki:

    almanyaya vermeyin cunku o buyuk bir favori dogu ulkelerinde orda yasadigim icin sitelerini hergun okuyorum begenen cok var, ona hic oy vermeyin uyariyorum, turkiyeyi zorlastirir

    Beğen

  254. kermit dedi ki:

    Bulgaristan2dan sonra sahne alacak olmamız iyi olmadı!
    Keşke uyuz bi şarkının arkasından çıksaydık! 😦

    Beğen

  255. T-BoX dedi ki:

    arkadaşlar iyi göndermeyin..ama şunu unutmayın ki biz göndermezsek ülkedeki azınlıklar gönderebilir ve bu bizi daha çok tehlikeye sokar..ben şahsen ermenistanın 10-12 puan. almasına gıcık oluyorum..lütfen oy atın ki ermenilerden daha çok oyumuz olsun ki salak gibi bide kendimize güldürmeyelimm..ayrıca ermenilerle hiç sorun yaşamamış olsam bile yine puan vermezdim çükü şarkı berbat.. 😀

    Beğen

  256. ezgi.g. dedi ki:

    aslında doğru ermenistanın bisden o kadr oy alması çok gıcıklayıcı bişey saçma sapn ulkeler bsden oy koparıyo bencede yollayın, politik olmayın ama dostumuza yollasın varsın bosna birinci olsn ermenilerden iyidr

    Beğen

Yorumlar kapatıldı.