Cortana Eurovision Sonuçlarını Doğru Tahmin Etti

Microsoft’un yeni işletim sistemlerinde kullanmaya başlayacağı akıllı asistan uygulaması Cortana, Eurovision 2015 sonuçlarını doğru tahmin etti.

Yarışma öncesi Cortana’nın ilk öngörüsü İtalya’nın yarışmayı kazanacağı yönündeydi. Sıralamada ikinci sırada İsveç peşine Avustralya ve dördüncü sırada Rusya vardı.

Final’in başlamasından hemen önce Cortana önceki kehanetini güncelledi ve İsveç’i birinci sıraya taşıdı. ikinci sıraya Rusya’yı üçe ise İtalya’yı koydu. Dördüncü sıraya Avustralya’yı yerleştiren Cortana her ne kadar dördüncü sıra tahmininde yanılsa da (Belçika dördüncü oldu) epey iyi bir iş çıkarmışa benziyor.

Peki Cortana bu kehanetleri nasıl yapıyor?

The Bing öngörü motoru (Cortana) karmaşık bir algoritma kullanıyor. Arama motorları, sosyal medya ve geçmiş tarih malzemelerini kullanarak bazı sıralamalar yapıyor.

Eurovision, Cortana’nın ilk doğru çıkan kehanetleri değil. Daha önce 2014 Dünya Kupasının, 2015 Oscarlarının, İskoç bağımsızlık referandumunun ve American Idol, The Voice ve Dancing with the Stars gibi yarışmaların sonuçlarını doğru tahmin etti.

Sizce bu durum korkutucu mu yoksa göz kamaştırıcı mı? Bizimle paylaşın.

Fikrinizi Lütfen Bizimle Paylaşın